Xiaomi drone kopen? Vergelijk het beste aanbod!

Last updated by Simon on

xiaomi drone

Wil je een drone kopen? Het Chinese merk Xiaomi verkoopt drones met goede specificaties tegen een scherpe prijs.

Xiaomi is sinds de oprichting in 2010 een grote speler in China. Sinds 2018 verkoopt het merk ook apparaten in Europa.

Hoewel Xiaomi hier vooral bekend is vanwege de smartphones, worden drones steeds populairder. Kies voor de Xiaomi Mi FIMI 3 of ga voor de kleine en compacte Xiaomi FIMI X8 Mini.

Vergelijk hieronder direct de beste drones van Xiaomi.

Dit zijn de beste drones van Xiaomi

1. Xiaomi FIMI X8 SE

xiaomi_fimi_x8_se

De Xiaomi FIMI X8 SE is een mooi vormgegeven opvouwbare drone met 4K camera. De drone heeft een fors bereik van 5000 meter.

De maximale vliegtijd is 33 minuten en tot 8 kilometer afstand blijft hij verbonden. Ook als het regent. Zo kunnen de 4k video’s bij alle weersomstandigheden worden opgenomen.

Nog een voordeel: dankzij de zes inklapbare propellers is de drone makkelijk mee te nemen.

3-assige gimbal

De Xiaomi FIMI X8 SE heeft een 3-assige gimbal camera. Een gimbal is het type statiefkop waarmee je de camera stabiliseert.

De gimbal van de Xiaomi FIMI X8 SE compenseert de storende bewegingen die het detecteert. Alle bewegingen worden in de gaten gehouden.

Verticaal en horizontaal, van links naar rechts en van voor naar achteren. Ook de draaibeweging om de as.

Zo blijft de camera recht. Met als gevolg dat je super stabiele beelden hebt. Voor het maken van professionele opnamen is dit zeker een pré.

4K-resolutie

Dankzij 4K beelddefinitie heb je met de Xiaomi FIMI X8 SE gegarandeerd scherpe beelden. Een 4K beeld bestaat uit 3.840 x 2.160 pixels.

Deze resolutie is 4 keer groter dan Full HD. De Xiaomi FIMI X8 SE is verder uitgerust met een 12 megapixel CMOS-sensor. Het voordeel van het hoge aantal pixels is dat je beelden veel details bevatten.

Intelligente vliegmodi

Om de Xiaomi FIMI X8 SE te besturen heb je de keuze uit verschillende vliegmodi. In een vliegmodus laat je de drone een specifieke opdracht uitvoeren.

Eenmaal in een gekozen vliegmodus kost het weinig inspanning om de drone te laten vliegen. Handig voor beginners dus.

De vliegmodi van de Xiaomi FM X8 SE zijn:

 • Cine Shot: hiermee maak je prachtige foto’s met één druk op de knop
 • Smart tracking modus: Oftewel de volgfunctie; de drone in de lucht volgt jouw beweging op de grond
 • Flight planning: teken een vliegroute in de app die bij de drone hoort. De Xiaomi FIMI X8 SE vliegt vervolgens automatisch die route

De specs op een rijtje

 • 4K 100Mbps video
 • Sony IMX378 sensor 1/2.3″
 • 3-assige gimbal
 • 12 Megapixel
 • 33 min. Vliegtijd
 • 64 km/per uur
 • 500 m bereik
 • Opvouwbaar
2. Xiaomi Fimi X8 Mini

xiaomi_fimi_x8_mini

Er is steeds meer vraag naar compacte en lichtgewicht drones. Daarom heeft Xiaomi de Fimi X8 Mini op de markt gebracht.

Deze Xiaomi drone is het kleine broertje van de Fimi X8 SE met vergelijkbare specificaties. Zoals de 4K 3-assige gimbal camera.

Weegt maar 250 gram

Een groot voordeel van de X8 Mini is dat hij slecht 250 gram weegt. Dat is inclusief memorycard. De Xiaomi Fimi X8 Mini is opvouwbaar tot een formaat van 145 x 85 x 56 mm. Perfect mee te nemen in je rugzak.

Uitgevouwen groeit de Xiaomi drone uit tot 200 x 145 x 56 mm. Belangrijk doel van de drone is om te concurreren met de populaire DJI Mini 2.

Het precieze gewicht hangt af van de accu. Met de goedkopere standaard accu komt de drone uit op 258 gram. Met de Pro accu op 245 gram.

Vliegen zonder vergunning

Je hebt een vergunning nodig om een drone te besturen. Maar alleen als die meer dan 250 gram weegt. Met de Pro accu weegt de Xiaomi Fimi X8 Mini 245 gram.

De drone valt dan in de categorie ‘open’. Wat betekent dat je zonder dronelicentie kan vliegen.

Hoog bereik

De vliegeigenschappen van de FIMI X8 Mini zijn bijzonder goed. Het vliegbereik is maar liefst 8 km. De drone bestuur je met de meegeleverde afstandsbediening. Hierin kun je je smartphone klemmen.

Zo krijg je direct live beelden van de drone te zien.

De maximale vlieg-, klim- en daalsnelheid van 16, 5 en 3.5 m/s zijn gelijk aan de DJI Mini 2. De vliegtijd is maar liefst 30-311 minuten. Genoeg tijd en bereik om prachtige beelden te schieten dus.

Veilige drone

Zit de Xiaomi drone op het verkeerde spoor? Dan vindt hij met behulp van de return-to-home-functie automatisch de weg terug.

Maar dat is niet het enige wat de drone veilig maakt. De Xiaomi Fimi X8 Mini detecteert no-fly zones en heeft een paar ingebouwde waarschuwingen.

Een windwaarschuwing, batterijwaarschuwing en waarschuwing bij hoog vermogensverlies.

De specs op een rijtje

 • 4K 100Mbps video
 • 1/3.2″ CMOS
 • 2-assige gimbal
 • 12 Megapixel
 • 31 min. Vliegtijd
 • 60 km/per uur
 • 8000 m bereik
 • Opvouwbaar
3. Xiaomi Mi Fimi A3

fimi_a3_drone

De Xiaomi FIMI A3 is een geschikte drone voor zowel beginners als ervaren bestuurders. Deze Xiaomi drone heeft een HD camera en 2-assige gimbal. Op grote hoogte.

Geen 4K beelden, maar nog steeds van hoge kwaliteit. De drone is 285 x 229 x 69 mm groot en weegt 500 gram. De drone is niet opvouwbaar. In plaats daarvan heeft het makkelijk te installeren propellers.

Uitstekende beelden

Eén van de beste eigenschappen van de Xioami Mi Fimi A3 is de uitstekende camera. Deze Full HD camera maakt het mogelijk om video’s op te nemen met een resolutie van Full HD (1920x1080p) met 30 frames per seconde.

Er worden op maximaal 3264 x 2448 foto’s gemaakt. Alle data wordt opgeslagen op een microSD kaart.

Bijgeleverde remoter

De remote wordt erbij geleverd. Het voordeel is dat je direct kunt vliegen. Je hoeft geen apps te installeren of snoertjes aan te sluiten.

De remote heeft ook GPS zodat de drone met de follow-me modus het startpunt kan vinden. Aan de onderkant van de remote zitten nog aansluitingen voor micro USB.

Ook een microSD slot voor de opgenomen beelden van de remote zit erbij.

Laag gewicht

De goede 2000 mAh batterij en het gewicht van slechts 560 gram zorgen ervoor dat de drone maar liefst 25 minuten op één enkele lading kan vliegen.

Het lage gewicht zorgt er ook voor dat de drone sneller kan vliegen dan een zwaardere variant. Dankzij de 5.8G frequentie is de drone tot een afstand van 1 kilometer te besturen.

Wanneer er een connectieprobleem ontstaat, zal de drone automatisch naar het startpunt terugvliegen.

Specs op een rijtje

 • Full HD (1080p)
 • Li-ion 2SCamerasensor: 1 / 2.6 CMOS
 • 3-assige gimbal
 • 25 min. vliegtijd
 • 65 km/per uur
 • 1000 m bereik
 • Installeerbare propellers
4. Xiaomi Mi 4K Drone

xiaomi_mi_4k_drone

De Xiaomi drone heeft een 4K HD camera en wordt geleverd met 3-assige gimbal. Zo krijg je trillingsvrije beelden. Met een bereik van 1 km maak je de mooiste opnamen van iedere omgeving.

De controller heeft een houder voor een smartphone. De beelden van de Xiaomi Mi 4K drone zie je meteen op je telefoon via WiFi.

De drone is uitgerust met een 5100 mAh accu wat een vliegtijd oplevert van maar liefst 27 minuten.

Verschillende vliegmodi

De Xiaomi drone met camera is voorzien van GPS. Hij heeft allerlei vliegmodi om het vliegen veiliger en makkelijker te maken.

Zo kan de drone automatisch terugvliegen naar zijn startpunt (return to home) en automatisch opstijgen en landen. Je kunt ook vooraf op een kaart punten aangeven waar de drone heen moet vliegen (route planning).

Het is zelfs mogelijk om te cirkelen rondom een bewegend object.

Gemakkelijk te besturen

Het duurt even om het besturen van de drone onder de knie te krijgen. Bij de Xiaomi Mi 4K Drone is hier goed aan gedacht. Er zitten veel specificaties bij die het besturen makkelijker maken.

Opstijgen en landen kan automatisch met één druk op de knop. Je kunt een route van tevoren op de kaart uitstippelen. En je kunt de 4K drone automatisch om een object laten cirkelen.

De specs op een rijtje

 • Full HD (1080p)
 • Li-ion 2SCamerasensor: 1 / 2.6 CMOS
 • 3-assige gimbal
 • 27 min. vliegtijd
 • 65 km/per uur
 • 1000 m bereik
 • Installeerbare propellers

Let op: deze drone is niet meer verkrijgbaar. Bekijk hier de beste alternatieven.
Waarom een drone van Xiaomi?

Waarom een drone van Xiaomi kopen? Omdat de drone relatief goedkoop is voor alles wat je krijgt.

De Xiaomi drones zijn van goede kwaliteit. Inclusief de camera en het beeld van de foto’s en video’s. De drones kunnen relatief lang en ver vliegen.

De Xiaomi drones met camera beschikken bovendien over vele veiligheidsfuncties. Ook beschikken ze over diverse specificaties om het besturen makkelijker te maken. Al met al het kopen waard.

Xiaomi drone of toch een ander merk kopen?

Xiaomi concurreert vooral met de drones van DJI. DJI is een gevestigd drone merk en is het populairste merk van Nederland.

DJI heeft drones voor beginnende, gevorderde en professionele foto- en videografen. Er ook zijn opvouwbare drones, deze neem je gemakkelijk mee op reis. De DJI Mavic AIR en DJI Mavic Mini zijn bijvoorbeeld inklapbaar.

Moet je nu kiezen voor een Xiaomi of een DJI?

Het antwoord ligt aan waar je naar op zoek bent.

Xiaomi biedt goedkope drones tegen een goede kwaliteit. De drones van DJI zijn prijziger. De kwaliteit is over het algemeen wel iets beter.

Is een Xiaomi drone kopen het waard?

Ja. De Xiaomi drones hebben alle specificaties waarover een drone moet beschikken. 3-assige gimbal, HD of 4k camerabeelden, een groot bereik en meer. Goedkoop en kwaliteit in één.

Kortom, zowel voor de beginner als gevorderde dronebestuurder een aanschaf waar je veel plezier van hebt.
Meer over drones:

Meer van Xiaomi:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *