Opvouwbare drone kopen? TOP 3 inklapbare modellen

Last updated by Simon on

Opvouwbare drone met camera

Wil je een inklapbare drone met camera kopen? Opvouwbare drones met camera worden steeds populairder. En niet zonder reden.

Je maakt er de meest prachtige luchtfoto’s mee, ze zijn makkelijk te besturen en net zo makkelijk in gebruik.

Gelukkig komen er steeds meer betaalbare inklapbare drones op de markt van hoge kwaliteit. Met specificaties om van te smullen.

Daarom hebben wij de beste inklapbare drones voor je getest. Hier hebben we een top 3 van gemaakt.

Ook vertellen we je waar je bij het kopen van een inklapbare drone op moet letten. En wat natuurlijk de voordelen zijn van een drone die opvouwbaar is!

Beste inklapbare drones (met camera)

Inklapbare drone

Wat zijn de beste inklapbare drones? Wij hebben 3 high-end exemplaren voor je getest van het populaire merk DJI.

De opvouwbare drones van DJI staan wereldwijd bekend om hun innovatieve en kwalitatieve ontwerp. Ze zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Hieronder vind je onze top 3.

1. DJI Mavic 3 Fly More Combo

1. DJI Mavic 3 Fly More Combo

Één van de best gesteste drones die opvouwbaar zijn is de DJI Mavic 3 Fly More Combo.

Uitgeklapt heeft de drone een grotere spanwijdte dan de Mavic 2 Pro. Hij staat iets hoger op zijn poten. Dat is handig als je wilt opstijgen vanuit een oneffen oppervlak, zoals het strand.

2 high-end camera’s

De bovenste camera is de telefotolens van 161 millimeter met een sensor van een halve inch. De lens is handig om de omgeving mee te scannen. Zo kun je zien of er plekken zijn in de omgeving waar je shots wil maken. Zonder dat je erheen hoeft te vliegen en dat het extra batterij kost.

We vermoeden dat het daarom ‘explore mode’ heet als je de bovenste telelens gebruikt!

De onderste camera schiet beelden van 20 megapixel en heeft een kijkhoek van 84 graden. Beide camera’s beschikken over Hasselblad color solutions waardoor de kleuren onbeschrijflijk mooi zijn. 

Ook handig: je kunt de 5.1K filmbeelden achteraf nabewerken. Zonder dat hierdoor de kwaliteit van de beelden verloren gaat.

Sensoren

Er zitten 2 sensoren op voorkant, 2 aan de onderkant en 4 op de achterkant. Ze zitten op de hoeken. Dit maakt dat deze inklapbare drone een betere ‘obstacle avoidance’ heeft. Het lijkt een beetje op een auto die parkeersensoren heeft.

Tot meer dan 2 uur vliegen

In de praktijk kun je 30 – 35 minuten vliegen met de drone op één enkele batterij. Bij deze fly more combo drone zitten 3 extra batterijen, zodat je (officieel) 2 uur en een kwartier vliegtijd hebt. De drone kan 75 km/uur vliegen in sport mode. Als hij snel vooruitvliegt blijft de camera ook rechtop.

Gloednieuwe features

Sinds 24 januari 2022 zijn er ook meer features bijgekomen. Het meest in het oog springend zijn de toevoeging van panoramafotografie en QuickShots.

Ook is het mogelijk om digitaal in te zoomen bij gebruik van de Hasselblad-sensor. Zonder over te hoeven schakelen naar de Explorer mode.

Al met al is het een fantastische drone. Al helemaal voor de meer gevorderde drone gebruikers. Dat zie je ook wel aan het prijs kaartje.

Maar zeker gezien alle nieuwe features en de kwaliteit van de drone en de haarscherpe beelden is dat het volgens ons dubbel en dwars waard.

Beknopte specificaties

Type beelddefinitie ondersteuning: 5K, Full HD (1080p), Ultra HD (4K)
Maximale vliegduur: 46 min
Maximale vliegafstand: 30 km
Niveau gebruiker: Professional
Follow Me functie: ja
Snelheid: 75 km/h
Type beeldsensor: Micro four thirds
Beeldstabilisatie:2. DJI Mavic Air 2 Fly More Combo (aanbieding)

DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

De tweede best getest opvouwbare drone is de DJI Mavic Air 2.

De DJI Mavic Air 2 is een stuk groter dan de DJI Mavic Air. Net als bij de DJI Mavic 3 zit er in de Fly More Combo alles wat je nodig hebt om je drone ervaring te optimaliseren.

Waaronder extra batterijen waarmee de vliegtijd wordt verlengd naar 102 minuten.   

Nieuwe controller

De bijgevoegde controller heeft geen uitklapbare pootjes, maar een uitschuifbaar systeem aan de bovenkant om je telefoon in te doen.

Wat een stuk handiger is dan bij de meeste andere dronecontrollers. Elke telefoon past ertussen, ook grote telefoons.

Verlengde vliegtijd van 102 minuten

De Mavic Air 2 heeft een vliegtijd van 34 minuten. Die is gebaseerd op de beste omstandigheden. Als het waait kan dat veel vliegtijd hebben voor de drone.

Dankzij de extra accu’s verleng je de vliegtijd van de drone tot maximaal 102 minuten.

Opvouwbare drone met 4k dual camera

Opvouwbare drone met 4k dual camera

De drone filmt in 4k, in 60 frames (fps). Dat is 30 frames meer dan de vorige editie. Je kunt de 4k beelden ook een beetje vertragen.

Daarnaast maakt hij 48 megapixel beelden en is een stuk sneller dan z’n voorganger.

Dit zijn allemaal grote stappen vooruit ten opzichte van de Magic Air. Vooral in de beelden zie je enorm veel verschil. Details en kleuren zijn een stuk mooier geworden.

De Magic Air 2 is beter met tegenlicht, hij kan meer contrast geven. Vooral in moeilijke omstandigheden is de Magic Air 2 heel erg goed. Dat maakt ‘m breder inzetbaar dan het oudere model.

Beknopte specificaties

Type beelddefinitie ondersteuning: Full HD (1080i), Ultra HD (4K)
Maximale vliegduur: 102 min
Maximale vliegafstand: 55,5 km
Niveau gebruiker: Gevorderde
Follow Me functie: ja
Snelheid: 68,4 km/h
Type beeldsensor: 1/2”
Beeldstabilisatie: ja3. DJI Mini 2 Fly More Combo

Dan de nummer 3 uit de best gesteste drones: de DJI MINI 2 Fly More Combo.

Opvouwbare mini drone

Het pakket wat je bij de combo krijgt zijn de extra batterij zodat je lang kunt vliegen. Er zit ook een tas bij, wat het makkelijk maakt om de opvouwbare mini drone met camera te vervoeren.

Je krijgt een soort klem om de drone zodat je de propellers goed kan opbergen, wat handig is als je ‘m bijvoorbeeld los opbergt in je tas.

Er zitten reservepropellors bij en je kan met elke telefoon je drone besturen. De controller is zelfs groter dan de drone zelf!

Geen opleiding nodig

Groot voordeel: de opvouwbare drone weegt maar 249 gram. Daarmee valt de DJI Mini in de A1 categorie met XC regel voor drone regels 2021.

Je hoeft dus geen opleiding te hebben gevolgd om te mogen vliegen met de drone. Met andere drones, zoals de DJI Mavic 3 en de DJI Mavic Air 2, moet dat wel.

Het enige wat je hoeft te doen is de drone registeren. Dit kost momenteel €21 en daarna €11 per jaar. Zeker de moeite waard dus.

Vliegt stabiel zonder schokken

Ondanks dat de opvouwbare drone met camera licht is, vliegt hij goed. Zelfs als het waait. Stabiel en zonder schokken. Wat verrassend is, omdat het een drone is van zo’n laag gewicht.

Soms kost het wel wat moeite om terug te vliegen. Maar dan vlieg je in sportmodus en komt de drone vanzelf.

Scherpe beelden

De beelden zijn in 1080p en 4k geschoten dus ze zijn er mooi scherp uit. Ook heeft de drone een zoomfunctie, waardoor je dingen die ver weg zijn makkelijker in beeld kan brengen.

Langere vliegtijd dankzij extra batterijen

De vliegtijd is niet slecht en gaat richting een half uur. Dus met de extra batterijen die in de Fly More combo zitten kom je in de meest gunstige omstandigheden uit op anderhalf uur vliegen.

Dan is natuurlijk de vraag: moet je de drone kopen? Dat is voor iedereen anders. Is het je eerste drone? Dan zouden we zeggen: ja.

De drone is makkelijk te besturen, je hebt geen opleiding nodig, hij schiet mooie beelden en is makkelijk mee te nemen.

Beknopte specificaties

Type beelddefinitie ondersteuning: Full HD (1080p), Ultra HD (4K)
Maximale vliegduur: 93 min
Maximale vliegafstand: 10 km
Niveau gebruiker: Beginner
Follow Me functie: nee
Snelheid: 57,6 km/h
Type beeldsensor: 1/2.3”
Beeldstabilisatie: ja
Aandachtspunten bij inklapbare drones

Hoe bepaal je welke opvouwbare drone met camera het beste bij jouw wensen past? Hier noemen we een aantal zaken die je daarbij helpen.  

Professioneel of als hobby?

Ten eerste is het belangrijk om stil te staan bij de reden waarom je een drone gaat gebruiken. Als hobby, of juist als professioneel foto- of videograaf?

Als je eerst wil ontdekken of een drone iets voor je is, kun je beter kiezen voor een instapmodel. Met een korte vliegduur en klein bereik.

Ben je een ervaren drone gebruiker? Of zelfs een professional? Kijk dan naar een langere vliegduur. En vooral ook naar de kwaliteit van de beelden en andere specificaties.

Beeldkwaliteit

Ook bij de beeldkwaliteit maakt het uit waar je de opvouwbare drone met camera voor gebruikt. Wil je professionele beelden maken?

Kies dan voor een opbouwbare drone met 4K dual camera. Een beginner heeft genoeg aan een opvouwbare drone met HD camera.

Wil je haarscherpe beelden, kies dan voor een 3-assige beeldstabilisatie.

Vliegduur

Met de ene inklapbare drone maak je een langere vlucht dan met de andere. Dit heeft met de sterkte van de accu te maken.

De geavanceerdere modellen hebben een krachtigere accu. Kies je voor de Fly More Combo, dan krijg je extra batterijen. Die kun je tussendoor vervangen zodat je nog langer kunt vliegen.

Functionaliteiten

De hoeveelheid opties hangt af van het type drone dat je kiest. Bepaal dus van tevoren over welke opties jouw drone moet beschikken.

Als de drone bijvoorbeeld beschikt over de ‘Go home’ functionaliteit, keert hij automatisch terug naar zijn vertrekpunt wanneer hij de maximale afstand bereikt.

Grote of kleine drone?

Als je je drone overal mee naartoe wilt nemen, is het verstandig om een compact model aan te schaffen.

Een opvouwbare mini drone is vaak een stuk kleiner en lichter. De geavanceerde modellen hebben soms een gewicht van ruim een kilo.

Deze drones die inklapbaar zijn neem je bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk mee op vakantie. Maar zijn juist wel weer geschikt voor een professionele videograaf.

Obstakeldetectie

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je opvouwbare drone met camera ergens tegenaan vliegt en daardoor crasht. Obstakeldetectie helpt je hierbij.

Als je voor volledige veiligheid gaat, is obstakeldetectie aan de voor-, achter- en onderkant het beste. Zo weet je zeker dat de drone op tijd uitwijkt voor obstakels.

Verschillende bedieningssystemen

Een drone is vaak op verschillende manieren te besturen. De instapmodellen werken meestal met een speciale app waarmee je de drone bestuurt.

Als je een combinatiepakket aanschaft, zit daar een controller bij waar je telefoon in past.

Regelgeving voor inklapbare drones

Wanneer je onderzoek aan het doen bent naar de beste inklapbare drone die bij jou past, of dat nu een budget drone, een drone voor beginners of de perfecte opvouwbare drone met camera is, is één ding zeker.

Je gaat een hoop informatie tegenkomen over regelgeving en wetten rondom het drone vliegen.

Sinds dit jaar gelden er voor vliegen in Nederland weer nieuwe regels. Daarom is het altijd goed om je te verdiepen in de huidige regelgeving rondom het vliegen met een drone die inklapbaar is.

Voordelen van een drone die opvouwbaar is

Opvouwbare drone

Opvouwbare drones hebben een aantal grote pluspunten.

Makkelijk mee te nemen op reis

Opvouwbare drones zijn makkelijk mee te nemen. Zeker als je vaak op reis gaat, of op vakantie.

Een opvouwbare drone met camera past namelijk makkelijk in je rugzak. Sommige modellen passen zelfs in je broekzak!

Je kunt een opvouwbare drone meenemen tijdens een wandeltocht, naar het strand, in het vliegtuig: overal. Met een niet-opvouwbare drone kan dat niet.

Beschadigt minder snel

Het tweede voordeel van de opvouwbare drone met camera is dat ze minder snel beschadigen.

De propellers en andere componenten vouw je op waardoor die tijdens het reizen worden beschermd. Zonder dat je hiervoor een grote speciale drone tas nodig hebt.

Omdat de armen van de opvouwbare drone flexibel zijn beschadigen ze ook tijdens het vliegen minder snel.

Sneller klaar om te vliegen

Een grote, niet-opvouwbare drone heeft tijd nodig om vliegklaar te worden gemaakt. Je moet hem voorzichtig uit de tas halen, de propellors installeren en nauwkeurig nalopen of alles goed zit.

Met een opvouwbare drone ben je flexibeler. Je haalt hem als het ware direct uit je rugzak, en vliegen maar!

Conclusie

We hopen dat onze top 3 je helpt de juiste keuze te maken. Investeren in een drone doe je immers niet zomaar.

We kunnen je in ieder geval verzekeren dat de drones van DJI alle drie beschikken over de beste technologische ontwikkelingen, makkelijk bestuurbaar zijn en prachtige beelden schieten.

Wij zijn fan!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *