Vogelhuisje met camera kopen? De beste nestkast camera’s!

Last updated by Joni on

Beste Vogelhuisje Spycams

Zie je regelmatig een vogel in je tuin? En ben je benieuwd wat voor soort vogel dat is?

Dan is het aan te raden om een vogelhuisje met camera te plaatsen. Met dank aan zo’n nestkast camera maak je scherpe opnames van de vogels.

Hiermee ontdek je niet alleen met wat voor vogels je te maken hebt, maar geniet je ook nog van de schoonheid van de vogels.

Voordat het zover is, zou je wel de beste nestkast camera aan moeten schaffen. Met de zoektocht naar de beste vogel camera helpen wij je graag een handje.

Goed om te weten: er kan onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten camera’s.

Ten eerste kun je kiezen voor een vogelhuis met camera. Dit is dus een vogelhuisje met daarin een camera geïntegreerd.

Ten tweede kun je kiezen voor een losse camera die je buiten op kunt hangen. Met die camera kun je het vogelhuisje vervolgens in beeld brengen.

Beste vogelhuisjes met camera

Onze voorkeur gaat absoluut uit naar een camera die in een vogelhuisje geïntegreerd zit. Oftewel; een vogelhuis met ingebouwde camera.

Het aanbod hiervan is behoorlijk divers. Net zoals bij een wildcamera voor dieren heb je de keus uit heel veel varianten.

Graag maken wij de zoektocht zo makkelijk mogelijk voor je. Wij hebben namelijk alvast de drie beste vogelhuisjes met camera voor je geselecteerd!

1. Nestkastje Live Groot

Nestkastje Live Vogelhuis met wifi camera

Ben je op zoek naar een geschikt vogelhuisje met camera? Kijk dan eens naar dit grote vogelhuisje met een geïntegreerde camera.

Deze camera zit op de beste manier weggewerkt, waardoor je ‘m nagenoeg niet ziet zitten. Ondertussen maakt de wifi-camera wel haarscherpe opnames van de vogels.

Dit vogelhuisje ziet er strak uit, is van FSC-gecertificeerd hout gemaakt en heeft een invliegopening van 32 mm. Mocht je graag een kleinere invliegopening willen, kun je de ring van 28 mm monteren.

Verder is het handig dat dit een wifi-camera betreft, maar voor een goede werking heb je wel een stabiele wifi verbinding nodig.
2. Nestkastje Live Standaard

Nestkastje Live Standaard vogelhuis wifi camera

Hoef je niet per sé een groot vogelhuisje met camera te hebben? Kijk dan eens naar de Nestkastje Live Standaard.

Dit nestkastje met camera kun je zien als het kleinere broertje van bovenstaande variant.

Ook dit nestkastje ziet er geweldig uit, is van een geweldige camera voorzien en werkt op wifi verbinding.

Dit kleinere nestkastje heeft eveneens een invliegopening van 32 mm. Het is echter ook mogelijk om de invliegopening te verkleinen tot 28 mm.

Daarmee oefen je invloed uit op de vogels die zich in dit vogelhuisje kunnen nestelen.

Met de haarscherpe camera maak je in ieder geval prachtige opnames.
3. Nestkastje Live Broedblok valkparkiet Vogelhuis met camera

Nestkastje Live Broedblok valkparkiet groot wifi camera

Speciaal voor onder meer parkieten en kakariki’s heeft Nestkastje Live dit vogelhuisje met camera ontwikkeld.

Dit vogelhuisje is qua afmetingen volledig afgestemd op deze vogel(s). En de plaatsing van de camera in het vogelhuisje is hier ook op afgestemd.

Met deze nestkast met camera geniet je van veel mogelijkheden. Je geeft vogels ten eerste een fijne beschermplek, terwijl je ten tweede ook nog haarscherpe opnames kunt maken.

De camera is haarscherp en staat middels wifi verbinding in contact met smartphone. Je kunt hierdoor live meekijken met hetgeen dat zich in het nestkastje afspeelt.
Beste losse vogelhuis camera’s

Zie je de aanschaf van een vogelhuisje met camera en wifi niet helemaal zitten? Heb je bijvoorbeeld op dit moment in je tuin al een vogelhuisje die aan je wensen voldoet?

Dan kun je beter voor een webcam voor je vogelhuisje kiezen óf voor een mini wifi camera voor buiten.

Onze voorkeur gaat naar de tweede optie uit. Met een mini wifi camera voor buiten geniet je van veel gemak én maak je eveneens haarscherpe opnames.

Met dank aan de wifi verbinding sta je ook direct in contact met de vogelhuisje camera.

Ook voor de losse vogelhuis camera’s zijn wij op zoek naar de beste koop gegaan. Uiteindelijk hebben we een top 3 van geweldige vogelhuisje camera’s samengesteld.

PIXMY – Smart Spy Camera

smart_spy_camera_pixmy

Wil je de vogels in je tuin goed in de gaten houden? Schaf dan een goed vogelhuisje aan en hang in dat huisje deze PIXMY Smart Spy camera op.

Deze camera is bijzonder klein en valt daardoor voor de vogels niet op. De camera maakt haarscherpe beelden, waardoor je duidelijk ziet met wat voor vogels je in je je tuin te maken hebt.

Verder beschikt deze spy camera over een 128 GB SD kaart, over een makkelijke bediening en over een lange accuduur.

Op het moment dat deze camera leeg is, laad je ‘m middels de meegeleverde oplaadkabel snel op.
KUUS. C2 Mini Verborgen IP Spy Camera

KUUS. C2 Mini Verborgen IP Spy Cam

Een andere mini wifi camera voor een vogelhuisje waar wij enthousiast over zijn, is deze variant van KUUS.

Deze spy camera is erg compact uitgevoerd, valt hierdoor nagenoeg niet op en maakt haarscherpe opnames.

Daarvoor beschikt deze spy camera ook nog over bewegingsdetectie, nachtzichtfunctie en een groothoek lens.

Dankzij de groothoek lens wordt echt het volledige vogelhuisje in beeld gebracht. Ondertussen kijk je, dankzij de wifi verbinding, live mee via de speciale KUUS app.

Je hoeft hierdoor geen vogel in je tuin meer te missen.

Deze mini spy camera is slechts 3,2 cm bij 3,2 cm bij 3,2 cm groot. Met de meegeleverde wandsteun hang je ‘m bovendien makkelijk op in het vogelhuisje.
Simons Spy Camera 

Simons Spy Camera wifi draadloos

Geef je liever niet al te veel geld aan de mini wifi camera voor buiten uit? Check dan de Simons Spy Camera.

Deze spy camera is bijzonder compact, levert 1080p beeld af en is makkelijk op te hangen. Bovendien betaal je voor deze spy camera nog geen 3 tientjes.

Deze spy camera hang je makkelijk in het vogelhuisje op. Vervolgens geniet je van de beeldhoek van 150 graden en de bijbehorende app.

Middels deze app kijk je vrolijk mee met de vogels in je vogelhuisje.

Ook als vogels zich in het donker in het vogelhuisje nestelen, biedt deze spy camera uitkomst. Met alle dank aan de nachtzicht functie.
Zo vind je het beste vogelhuisje met camera of nestkast camera

Het in de gaten houden van vogels kun je op twee manieren doen.

Gaat je voorkeur uit naar een vogelhuisje met camera? Of geef je de voorkeur aan een losse nestkast camera? Dat is de eerste vraag waar je goed over na moet denken.

Soort camera

Het is dus zaak om over beide opties na te denken.

Wij zetten graag in het kort de voordelen van beide opties voor je op een rijtje:

  • Vogelhuisje met camera: de camera zit hierbij op een geweldige manier in het vogelhuisje geïntegreerd. De camera valt sowieso niet op, terwijl je ook met slechts één koop klaar bent. Zeker als je nog geen vogelhuisje in je tuin hebt, is dit de beste optie.
  • Losse nestkast camera: een losse nestkast camera met wifi is veelzijdig te gebruiken. Je bepaalt zelf waar je ‘m ophangt en hoe je gebruik van de camera maakt. Bij veel van deze camera’s krijg je direct de beschikking over een app. Via deze app hou je het vogelhuisje perfect in de gaten.

Voor beide opties valt in ieder geval iets te zeggen.

Gaat je voorkeur uit naar een losse nestkast camera? Kies dan niet voor een beveiligingscamera voor buiten, maar ga voor een spy camera.

De spycams nemen haarscherpe beelden op, terwijl ze onwijs klein zijn. De camera’s vallen hierdoor voor een vogel niet op. En zijn ook nog eens makkelijk in het vogelhuisje te plaatsen.

Handige functies

Kijkhoek beveiligingscamera

Gaat je voorkeur uit naar een losse nestkast camera? Dan raden wij je graag aan om goed op de functies te letten.

Zo is een brede kijkhoek geweldig. Des te breder de kijkhoek is, des te meer je het gehele vogelhuisje in beeld hebt. Je houdt daarom echt perfect de vogels in het huisje in de gaten.

Ook is een nachtzicht functie geweldig. Zo’n functie vind je ook bij een nachtzicht camera terug en zorgt voor het gewenste zicht in het donker. Wel zo prettig, aangezien sommige vogels echte nachtdieren zijn.

Verder is de aanwezigheid van een bewegingsdetectie geweldig. Zodra er enige beweging in het vogelhuisje gesignaleerd wordt, krijg je hier een melding van. Via de app kun je dan direct mee kijken met de vogels.

Het is daarom aan te raden om voor een spy camera met app te kiezen. Dankzij de app hou je de vogels nog beter in de gaten. Dit doe je volledig live, zonder ook maar last van enige beperkingen te hebben.

Wifi verbinding

Om de vogels in je het huisje in de gaten te houden, heb je sowieso een stabiele wifi verbinding nodig. Dit is het geval als je een losse nestkast camera koopt, maar ook als je een vogelhuisje met camera koopt.

Houd daarom goed rekening met de plaatsing van het huisje. Des te verder je het huisje van je woning afzet, des te minder stabiel de wifi verbinding waarschijnlijk is.

Ook is het eventueel verstandig om verbeteringen aan de wifi verbinding door te voeren.

Let goed op de beeldkwaliteit

Vogel Spycam Nachtzicht

Wij adviseren je ook om goed op de beeldkwaliteit te letten. Als je met een camera de vogels in de gaten gaat houden, wil je uiteraard van haarscherp beeld profiteren.

Dit krijg je voor elkaar door voor minimaal 1080p beeldkwaliteit te kiezen.

Zou je graag de vogels middels 4K opnames in de gaten willen houden? Dat is helaas niet mogelijk, indien je voor een spy camera kiest.

Je kunt wel voor een beveiligingscamera met 4K beeldkwaliteit kiezen, maar zo’n camera is al snel een stuk groter.

Kijk goed naar de afmetingen van de camera

Ook is het zaak om goed naar de afmetingen van de camera te kijken. Hoe groot is je vogelhuisje precies? Daar zou je de losse wifi camera voor buiten op aan moeten passen. 

Koop je het liefste een vogelhuisje met geïntegreerde camera? Dan heb je geen omkijken naar de afmetingen van de camera. De camera zit immers al volledig geïntegreerd in het huisje.

Let goed op een eventuele microfoon

Wil je ook de vogels in je vogelhuisje kunnen horen fluiten? Dan zou de camera ook over een microfoon moeten beschikken.

Bij de meeste camera’s is hier sprake van, maar dit is geen zekerheid. Ga daarom goed na of er een microfoon in de camera verwerkt zit.

Kijk kritisch naar de kwaliteit

Vogelcamera regen

Ons advies is om kritisch naar de kwaliteit van de camera te kijken. Zeker als je een kleine spy camera koopt, moet je heel kritisch naar de kwaliteit kijken.

Zo is het wenselijk dat de camera tegen alle weersomstandigheden bestand is.

De ervaring leert alleen dat dit niet altijd het geval is. Veel camera’s zijn bijvoorbeeld wel tegen de zon bestand, maar niet tegen (extreme) kou.

Aangezien we daar in ons land ook wel eens mee te maken hebben, geniet je mogelijk niet al te lang van een goedkope spy camera.

Durf daarom net iets meer geld te investeren in de beste camera voor in je vogelhuisje. En probeer ook te kiezen voor een camera die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Dergelijke camera’s zijn in de basis wél bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de nestkast camera van de Vogelbescherming.

Ook bij onze partner Bol.com en een winkel als Welkoop vind je prima kwaliteit camera’s. 

Kijk goed naar de plaatsing van de camera

Eerder in dit artikel hebben we al aangegeven dat je goed naar de afmetingen van de camera moet kijken. Ons advies is om ook goed naar de plaatsing van de camera te kijken.

Je kunt de camera in het vogelhuisje plaatsen, maar hier moet je dan wel voldoende ruimte voor hebben. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de camera op een net iets andere plek te hangen.

Let daarbij wel goed op of de camera wel naar binnen schijnt. Je wilt immers de vogels vooral ín het vogelhuisje in de gaten houden.Categorieën: Foto & Video