Wildcamera / Wildlife camera kopen? Beste nachtcamera’s dieren

Last updated by Desteney on

Wildlife camera kopen

Op zoek naar de beste wildcamera om dag en nacht dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen vastleggen?

Wij zijn alle reviews en tests langsgegaan om de beste keuzes voor je op een rijtje te zetten.

Wat zijn de beste Wildcamera’s?

1. De beste wildlife camera – Bushnell 30MP Trophy Cam

Wildlife camera Bushnell

Dit is een camera met twee sensoren, één voor ‘s nachts en één voor overdag.

De dagsensor is een alleskunner, geoptimaliseerd voor heldere en rijke beelden.

De nachtsensor is ontworpen om extra verlichting te bieden in donkere omstandigheden. Dit wordt gedaan door no-glow infrarood flits. Dieren kunnen dit niet zien, en zullen dus niet afgeschrikt raken.

Een ander pluspunt is dat dit model een grote resolutie van 30 MP biedt.

De triggersnelheid van de wildlife camera is 0,2 seconden. Hij legt dus alles vast wat er langsloopt.

👍 Voordelen:

  • Waterdichte behuizing
  • Twee beeldsensoren
  • Bijna onzichtbare flits




2. Beste cameraval – Denver WCT-3004

Wildlife camera Denver

Video of foto’s (of beide) worden automatisch vastgelegd via de bewegingssensor.

Door automatisch over te schakelen van standaard dag- naar nachtzicht, zijn foto’s of video’s in het holst van de nacht ook geen probleem.

Vanaf zonsopgang maakt het apparaat kleurenfoto’s en video. Bij schemering en nacht schakelt het over naar infrarood nachtzicht met 36 leds.

Sluit de camera met de meegeleverde USB-kabel aan op je pc en download je foto’s en video.

De dieren camera heeft 4 of 8 AA-batterijen nodig om zichzelf van stroom te voorzien. Deze kunnen tot 6 maanden meegaan als de camera in stand-by blijft.

👍 Voordelen:

  • Ingebouwd 2 inch LCD-scherm
  • 120 graden zichthoek
  • Detectieafstand van 25 meter




3. Beste wildcamera met wifi – Camouflage EZ45

wildlife camera camouflage EZ45

De Camouflage EZ45 is een betrouwbare wildcamera met nachtzicht en wifi.

De internetverbinding laat je toe je beelden in de cloud op te slaan. Ook kun je deze met een app op je smartphone bekijken en doorsturen.

Door de 42 infrarood leds heb je ook ‘s nachts haarscherpe beelden. De triggersnelheid van 0,2 seconden zorgt ervoor dat je niets mist.

Met een detectiebereik van meer dan 20 meter kun je ook beweging in de verte vastleggen. De kijkhoek van 120 graden versterkt dit bovendien enorm.

👍 Voordelen:

  • Wild camera met haarscherp nachtzicht
  • Triggersnelheid van 0,2 seconden
  • Kijkhoek van 120 graden




4. Beste wildcamera met simkaart – Dörr Wildlife Camera SnapShot Cloud 4G

wildlife camera Dörr

De Dörr SnapShot Cloud 4G stuurt opgenomen foto’s via de snelle 4G-verbinding rechtstreeks naar de cloud. Zo kun je overal toegang krijgen tot je beelden.

Op de Dörr-app kun je de instellingen van je wildcamera wijzigen. Dit model heeft geen Simlock, waardoor het gebruik van alle gangbare Simkaarten mogelijk is.

De triggersnelheid is slechts 0,4 seconden. Met zijn 12 MP resolutie wordt elk detail vastgelegd. 57 onzichtbare zwarte leds zorgen voor onopvallende bewaking tot 20 meter.

De waterdichte behuizing in perfect discrete camouflage trotseert alle weersomstandigheden.

👍 Voordelen:

  • 57 onzichtbare zwarte leds
  • Kleurenfoto’s met hoge resolutie overdag, en contrastrijke zwart-witfoto’s ‘s nachts
  • Beeldresolutie tot maximaal 12 MP




5. Beste nachtcamera dieren – Braun Wildcamera Black 300

wildlife camera Braun

De Braun Black 300 is het ideale apparaat voor het documenteren van wilde dieren of andere activiteiten.

De zwarte leds en bewegingssensor maken het ook ‘s nachts mogelijk om beelden vast te leggen. Zo kun je continu beeldmateriaal maken zonder opgemerkt te worden.

Met een voeding via batterijen en een weerbestendige behuizing kan de camera tot 6 maanden in de buitenlucht blijven staan. Er is in de tussentijd geen onderhoud nodig.

Het display wordt beschermd door een afdekklep. Voor meer veiligheid kan deze worden vergrendeld met een wachtwoord.

Deze eigenschappen maken de camera perfect als nachtcamera, wildcamera, fotoval of voor eenvoudige bewaking.

👍 Voordelen:

  • Met meegeleverde riem kun je de camera aan een boom bevestigen
  • Onzichtbare zwarte LED
  • Display kan worden beveiligd met wachtwoord




6. Beste wildcamera met app – Seissiger Wildcam Special-Cam 4G

wildlife camera Seissiger

Deze 12 megapixel camera kan worden ingesteld om foto’s, video’s of beide te maken. Dankzij de Supersim-app kun je al het beeldmateriaal op je smartphone bekijken.

De camera biedt je ook de mogelijkheid om meerdere foto’s tegelijk te maken of zelfs een timelapse te maken.

De videofunctie op deze camera neemt 30 seconden op in Full-HD (1080p) met audio. De opnamefuncties worden geactiveerd door een bewegingssensor die in een hoek van 42 graden staat.

Met een detectie van 25 meter komt alles wat langsloopt in beeld.

De Seissiger dieren camera beschikt over een infrarood (940nm) flitser die onzichtbaar is voor mens en dier.

👍 Voordelen:

  • Zwarte led is onzichtbaar voor mens en dier
  • Audio-opnames
  • Met de Supersim-app heb je overal toegang tot je beeldmateriaal




Hoe werkt een wildlife camera en hoe stel je hem in?

Wildcamera’s zijn hoogwaardige apparaten die worden gebruikt om dieren in het wild in hun natuurlijke habitat te volgen met minimale verstoringen.

Ze zijn weerbestendig en werken op batterijen. Er wordt gebruikgemaakt van infraroodtechnologie om snel beelden vast te leggen voor verschillende doeleinden.

Hoe werkt een wild cam?

Er zijn enkele voorzieningen die ervoor zorgen dat je met je wildcamera beelden kan vastleggen. Dit zijn:

  • Detectie: Wanneer de wildcamera’s beweging of warmte detecteren, maken ze een foto.
  • Batterijen: Wildcamera’s gebruiken batterijen omdat er geen stekkers zijn in het midden van weilanden, bossen, enz. Het hebben van een camera met een lange batterijduur is vaak vereist.
  • Infrarood-flits: Hoe maakt je camera foto’s als het licht niet geweldig is?

    Dit heeft te maken met de infrarood-flits. ‘Normale flits’, ‘infraroodflits met een rode gloed’ en een ondetecteerbare ‘zwarte flits’ zijn allemaal verschillende functies die de nachtcamera de mogelijk geven om nachtfoto’s te maken.
  • Beeldkwaliteit: Met veel camera’s kun je voorbeeldfoto’s bekijken om er zeker van te zijn dat ze van de juiste kwaliteit zijn.
  • Instel- en weergavescherm: Wildcamera’s hebben vaak een scherm met instellingen en weergave. Deze kun je gebruiken om ervoor te zorgen dat je de beste beelden kunt maken.

Hoe stel je je wildcamera in?

strategische plaatsing wildlife camera

Wildcamera’s moeten strategisch worden geplaatst om foto’s en video’s van dieren in het wild te maken wanneer je er niet bent. In de meeste gevallen worden ze geactiveerd door beweging.

Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om je wildcam verstandig te positioneren om de beste foto’s te maken.

  • Plaats de camera’s hoger en kantel ze iets naar beneden. Dit zal helpen om je kijkhoek te vergroten. Ook heb je een grotere kans om zowel de grote als kleine dieren te zien.
  • Overweeg om je camera dichter bij de grond te plaatsen als je amfibieën, slangen of kleine carnivoren wilt zien.
  • Plaats de camera iets van het pad af in een bocht, zodat de dieren ernaartoe lopen. Dit verhoogt het aantal foto’s van de dieren die rechtstreeks in de camera kijken.
  • Verwijder takken, grote struiken en bladeren rondom de camera. Zo voorkom je dat de bewegingsdetectie overmatig wordt geactiveerd op een winderige dag.
  • Als je je wildcamera gebruikt om wilde dieren te scouten, minimaliseer dan je geur door handschoenen te dragen bij het opstellen.

Triggersnelheid

Beweging activeert de sluiter van een wildcamera. De hoeveelheid tijd tussen de beweging en het moment waarop de foto wordt genomen, wordt de triggersnelheid genoemd.

Het is gemakkelijk om camera’s te vinden die binnen een halve seconde of minder afgaan. Sommige wildcamera’s hebben bijvoorbeeld een triggersnelheid van 0,2 seconde.

Je wilt natuurlijk dat de foto zo snel mogelijk wordt gemaakt of de video snel begint op te nemen, voordat het dier uit beeld verdwijnt.

Een verwante maatstaf is de hersteltijd, oftewel hoelang het duurt voordat de camera klaar is om een ​​nieuwe foto te maken. Niet elke producent van wildlife camera’s specificeert de hersteltijd, maar het is de moeite waard om te overwegen wanneer ze dat wel doen.

Ook gerelateerd aan de triggersnelheid, is het detectiebereik: hoe dicht bij de camera moet een dier komen om de bewegingsdetector te activeren?

Uiteraard zal een groter (verder) detectiebereik meer bewegingen van dieren in het wild vastleggen. Wel kan het zo zijn dat je geheugenkaart op deze manier sneller vol raakt.

Resolutie

Net als bij camera’s in het algemeen geldt: hoe hoger de resolutie, hoe groter de kans op scherpe foto’s of video’s.

Houd er echter rekening mee dat de maximale resolutie die voor een camera wordt vermeld, vaak een interpolatie of verbetering is van een aanzienlijk lagere “native” resolutie. De camera voegt eenvoudigweg pixels toe aan wat de sensor vastlegt.

Het goede nieuws is dat zelfs de oorspronkelijke resolutie meestal voldoende is om echt mooie foto’s en video’s te maken. Daarnaast nemen ze minder ruimte in beslag op je geheugenkaart.

Veel camera’s bieden de gebruiker de mogelijkheid om de fotoresolutie en de videoresolutie te selecteren.

Flits

flits infrarood wildcamera

Nachtfotografie vereist kunstlicht. Wildlife camera’s bieden drie soorten flitsen: wit, dat steeds zeldzamer wordt, “rood” infrarood; en “zwart” infrarood.

De infrarood opties zijn verreweg het populairst. Dit komt doordat ze de gefotografeerde dieren veel minder snel laten schrikken.

Rode flitsen werken net boven het zichtbare spectrum (op een golflengte ergens rond de 732 nm). Ze zenden dus wel wat licht uit bij de bron, maar niet veel. Hoewel er een kans is dat het een dier zal laten schrikken, produceert het ook betere foto’s.

Zwarte flitsen bevinden zich ruim boven het zichtbare spectrum, met golflengten rond 864 nm. Het dier zal niet gealarmeerd zijn.

Witte flits wordt zelden gebruikt, omdat dit het dier waarschijnlijk bang maakt en doet vluchten. Maar het maakt wel nachtelijke kleurenfotografie mogelijk. Infrarood flitsen laten namelijk alleen zwart-wit beelden toe.

Het is een beetje onnauwkeurig, maar de meeste camera’s vermelden een flitsbereik. Binnen het bereik zal de flitser voldoende licht geven om het onderwerp te fotograferen. Buiten het bereik is het te donker.

Het is moeilijk om precies te zeggen hoe ver flitslicht reist. Het bereik dat wordt aangegeven is echter een nuttige indicator van de sterkte van de flitser, en dus van wat je in je camera kunt zien.

Geheugenkaarten versus mobiele abonnementen

Alle wildcamera’s slaan hun beelden op een geheugenkaart op. Sommigen verzenden hun afbeeldingen ook naar mobiele telefoons en webportalen.

Het voordeel van een mobiele camera ligt voor de hand: je hoeft niet fysiek naar je camera te gaan om te zien of je iets vastgelegd hebt.

Ook als je camera wordt gestolen of kapotgaat, heb je nog steeds de beelden. Het nadeel is natuurlijk de kosten.

Bij het opslaan en kunnen bekijken van je beelden op het internet, heb je een abonnement nodig. Hier zitten in de meeste gevallen maandelijkse kosten aan vast.

Batterij

8 AA batterijen is een typische vereiste voor een wildcamera. Sommige camera’s hebben er zelfs 12 nodig. Veel camera’s kunnen echter ook stroom van een externe bron accepteren. Dit is meestal een 6- of 12-volt batterij of powerbank.

Een groeiend aantal wildlife camera’s kan op zonne-energie werken. Deze modellen hebben een ingebouwd zonnepaneel dat een interne batterij oplaadt om het apparaat van stroom te voorzien. Indien nodig kan de webcam ook op 8 AA batterijen werken.

Montage

wildcamera montage boom

De meeste wildcamera’s worden geleverd met een riem of een beugel voor montage aan een boom. Sommige hebben ook schroefdraadaansluitingen in statiefstijl voor extra opties.

Veel modellen hebben een kanaal of gaten die zijn ontworpen voor gebruik met een vergrendeling om diefstal te voorkomen.

Wildcamera aanbiedingen

Op zoek naar de beste koop voor je wildcamera? Misschien heb je al gezien dat winkels zoals Lidl, Aldi en Action voor een redelijke prijs een wildcamera aanbieden. Houd er echter rekening mee dat je deze camera’s voor langere periodes buiten laat hangen.

Een goedkoop model kan hierdoor eerder kapotgaan. Een goedkoper model is daarom niet altijd een voordelige uitkomst.

Als je een goede wildcamera wilt kopen, zetten we hier een paar modellen voor je op een rij die in de aanbieding zijn. Zo kun jij je keuze vergelijken.







Meer producten:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *