Nacht camera kopen? Vergelijk de beste nachtzicht camera’s

Last updated by Joni on

Bewakingscamera's met nachtzicht

Wil je graag weten wat er allemaal plaatsvindt in en rondom je huis als het donker is? Dan kan een camera met nachtzicht je helpen.

Of je nou op zoek bent naar beveiligingscamera’s voor buiten of binnen – er kan altijd iets onverwachts plaatsvinden terwijl je ligt te slapen.

Een nacht camera geeft met infrarood of met ledverlichting goed weer wat er gaande is. Bovendien werken veel van deze camera’s met meldingen, zodat je meteen de beelden kunt bekijken op je telefoon.

In dit artikel hebben we de top 5 beste nachtzicht camera’s voor je op een rijtje gezet. Zo vind je precies wat je nodig hebt!

Dit zijn de beste beveiligingscamera’s met nachtzicht

1. Beste camera met nachtzicht in kleur – Arlo Pro 3

Arlo Pro 3 Beveiligingscamera nachtzicht

De Arlo Pro 3 biedt zowel infrarood als nachtzicht in kleur. Je kunt de infrarood-optie gebruiken als je wilt dat de camera minder opvalt, en ook wanneer je een beter bereik wilt hebben.

Wat de kleur-optie betreft, heeft de Arlo Pro 3 een ingebouwde 6.500 K schijnwerper om beelden in duidelijke details en kleuren te kunnen zien.

In tegenstelling tot wat velen denken, vinden ook veel inbraken overdag plaats.

Gelukkig neemt de Arlo Pro 3 niet alleen heldere video’s in het donker op, maar ook overdag kun je profiteren van de high definition kwaliteit.

Dit model heeft namelijk een resolutie van 2560p HD (die aanzienlijk hoger is dan de standaard 1080p HD), een gezichtsveld van 160 graden en tot 12 keer digitale zoom. Je huis wordt dus dag en nacht beschermd.

Dankzij de IP65-classificatie, wat betekent dat je camera afgedicht en beschermd is tegen stof en water, kun je de Arlo Pro 3 bijna overal installeren.

En omdat deze wordt aangedreven door batterijen, hoef je geen draad te leggen om het aangesloten te houden. Het is voldoende om de batterijen elke 3 tot 6 maanden op te laden.

👍 Voordelen:

 • 6,500 K schijnwerper voor nachtzicht in kleur
 • Resolutie van 2560p
 • IP65-classificatie

👎 Nadelen:

 • Abonnement is nodig voor opslag van videobeelden
2. Beste nacht camera voor buiten – Blink Outdoor

Blink Outdoor HD beveiligingscamera

De Blink Outdoor is een zeer capabele buitencamera met geweldig nachtzicht.

Dit model werkt op batterijstroom, dus je hoeft je geen zorgen te maken over stroomkabels door je tuin.

Bovendien is de installatie ontzettend simpel. Je kunt de Blink Outdoor dus ook installeren op afgelegen en donkere plekken waar indringers zich kunnen verstoppen.

Heb je een ruime achtertuin of een schuur waar je je gereedschap in opbergt, dan kan dit een goede camera zijn om daar te plaatsen.

Helaas kunnen we onze camera’s niet 24/7 in de gaten houden, zeker niet ‘s nachts. Dat is waar de gratis lokale opslag van pas komt.

In tegenstelling tot de meeste beschikbare opties van vandaag, vereist Blink geen cloud-abonnement. Het enige dat je nodig hebt, is een Sync Module 2, een basisstation apparaat voor Blink-camera’s, en een USB-flashstation.

Als je de Blink Outdoor aansluit op een Sync Module 2, kan deze lokaal bewegende video’s opnemen en opslaan zonder doorlopende maandelijkse kosten.

Hoewel de Blink Outdoor op batterijen werkt, heeft deze niet veel aandacht nodig. Dat komt doordat het een lange batterijduur heeft. Pas na 2 jaar hoef je over vervanging na te denken.

👍 Voordelen:

 • Draadloos
 • Heldere nachtopnames met 1080p
 • Geen abonnement nodig

👎 Nadelen:

 • Sync Module 2 wordt apart verkocht
3. Beste nachtzicht camera voor binnen – Google Nest Cam IQ Indoors

Google Nest Cam Indoor Beveiligingscamera

De Nest Cam IQ Indoor is om vele redenen een ontzettend populaire beveiligingscamera, maar vooral om zijn uitzonderlijke videokwaliteit.

Om te beginnen legt het videobeelden vast in een resolutie van 1080p HD, waaraan HDR nog eens wordt toegevoegd.

De HDR voegt leven en kleur toe aan het beeld door de schittering te verminderen en schaduwrijke gebieden te markeren.

Het heeft ook een behoorlijk gezichtsveld van 130 graden. Dit is een hoek die groot genoeg is om je hele woonkamer vast te leggen. Ook kun je tot 12 keer digitaal inzoomen.

De Nest Cam Indoor is uitgerust met twee sets krachtige infrarood-leds van 850 nm. Dit type infrarood-led geeft een betere verlichting dan het andere type, de 940nm. De infrarood-leds geven tot ongeveer 5 meter verlichting.

Dat is niet zo veel als buitencamera’s, maar meer dan voldoende voor binnencamera’s. In feite wil je niet overboord gaan met nachtzicht voor binnencamera’s.

Smallere binnenruimtes hebben vaak veel reflecterende oppervlakken die verblinding kunnen veroorzaken als je nachtzicht-leds te sterk zijn, dus in dit geval is het voldoende.

De kers op de taart is de AI van de Nest Cam Indoor. De camera heeft ingebouwde gezichtsherkenning. Hierdoor ontvang je alleen meldingen als er daadwerkelijk een onbekende in je huis is.

Met een abonnement op Nest Aware kun je nog meer functies gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld activiteitszones instellen, waardoor de camera weet welke hoeken van je ruimte het belangrijkst zijn.

👍 Voordelen:

 • Gezichtsherkenning
 • Heldere nachtopnames met 1080p
 • Activiteitszones zijn in te stellen

👎 Nadelen:

 • Abonnement is nodig voor opslag van videobeelden en extra functies
4. Beste nachtzicht camera met 360 graden beeld – Ezviz C6CN Pro

Ezviz C6CN Pro Duo Pack nachtzicht beveiligingscameras

Het ontwerp van de EZVIZ C6CN is het grootste voordeel van deze camera.

Het maakt gebruik van een stationaire basis in combinatie met een roterende camera. Hierdoor kun je de lens 360 graden horizontaal en 120 graden verticaal draaien.

Je kunt hiermee snel en makkelijk precies instellen welke hoek je in beeld wilt krijgen. Ook met de app van Ezviz kun je de camera laten draaien, waardoor je je hele ruimte kunt bekijken op afstand.

De C6CN heeft een resolutie van 1080p, waardoor het zien van details en het herkennen van gezichten op de videobeelden zeer makkelijk is.

Het instellen van de EZVIZ C6CN en het verbinden met internet is zo eenvoudig als maar kan. Veel hiervan is te danken aan hoe goed de app van Ezviz is.

Als het op opslag aankomt, biedt de C6CN een lokale optie door een micro-SD kaart te plaatsen in de camera.

Met een knopje kun je de camera op de privacy setting zetten. Indien ingeschakeld, kantelt de cameralens totdat deze achter de plastic bol wordt verborgen, waardoor het onmogelijk is om iets te zien of op te nemen.

Ten slotte is er het ledlampje aan de voorkant, dat kan worden uitgeschakeld, en de microfoons en luidsprekers.

De microfoon is zeer gevoelig bij het oppikken van geluiden en de geluidskwaliteit van de luidspreker is helder.

👍 Voordelen:

 • 360 graden zicht
 • Lokale opslag
 • Privacy setting

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
5. Beste deurbel met nachtzicht camera – Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro

Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro

De Dual heeft twee camera’s. Eentje op ooghoogte, om gezichten te kunnen herkennen. De ander wijst naar beneden, om de vloer in zicht te brengen.

Dit kan handig zijn als er pakketjes voor de deur afgeleverd worden als je niet thuis bent.

De naar beneden gerichte 1080p camera heeft een gezichtsveld van 120 graden met een beeldverhouding van 16:9.

De 2K camera bovenaan tot wel 160 graden kan zien met een beeldverhouding van 4:3.

Gecombineerd krijg je twee video feeds die je zonder blinde vlek zicht bieden op wat er buiten je deur gebeurt.

De Eufy kan onderscheid maken tussen een persoon en een object, waardoor je niet onnodig gestoord wordt door een melding.

Je krijgt gratis lokale video-opslag op de meegeleverde HomeBase 2, inclusief de AI-functies. Er is een optie voor cloudopslag, maar daar zijn maandelijkse kosten aan verbonden.

Het nachtzicht is erg scherp en helder, waardoor het gemakkelijk is om gezichten te herkennen.

De onderste camera maakt geen gebruik van infrarood nachtzicht; in plaats daarvan lichten twee kleine ledlampjes op bij beweging.

De Eufy is eenvoudig zelf te installeren.

Tip: Er zijn regelmatig Eufy deurbellen in de aanbieding. Zo is het nóg leuker in aanschaf!

👍 Voordelen:

 • Met dubbele camera geen blinde vlek
 • Gratis video-opslag
 • Zowel draadloos als bedraad te gebruiken

👎 Nadelen:

 • Eufy basisstation is niet meegeleverd
Night vision camera kopen? Hier moet je op letten

Waar ga je de night vision camera plaatsen?

Zorg ervoor dat je alle plaatsen bedekt waar een inbreker je huis zou kunnen binnendringen. Let ook op de belangrijkste gebieden waar een indringer doorheen zou moeten lopen.

Met een grotere kijkhoek kan je camera meer oppervlakte dekken. Ook is het mogelijk om een 360 graden camera in je huis te installeren.

Bepaal daarnaast of je binnencamera’s, buitencamera’s of beide nodig hebt en waar je ze wilt plaatsen.

Als je camera’s zowel binnen als buiten installeert, zorg er dan voor dat ze hoog genoeg zijn zodat een indringer de camera niet kan pakken of op de een of andere manier kan bedekken.

Dit kun je onder andere voorkomen door een kleine spy camera te plaatsen.

Draadloos of bedraad

Draadloze beveiligingscamera Google

Bepaal of je bedrade of draadloze camera’s wilt. Bekabelde camera’s hebben geen stroombron in de buurt nodig, maar ze moeten wel worden aangesloten op een centraal opnameapparaat.

Het belangrijkste voordeel van bekabelde camera’s is dat je continu kunt opnemen op een lokaal apparaat.

Je hoeft dan geen maandelijkse kosten voor opslag in de cloud te betalen of je zorgen te maken dat je gehackt wordt.

Sommige draadloze camera’s kunnen worden gevoed door een batterij die periodiek moet worden opgeladen.

Draadloze camera’s zijn veel eenvoudiger te installeren en veel hebben meer geavanceerde functies.

Zo kunnen ze beschikken over gezichtsherkenning, activiteitszones en gebruiksvriendelijkere mobiele apps voor het op afstand bekijken van beelden.

Draadloze modellen kunnen bovendien gebruikt worden als camera voor in de auto.

Functies van de nachtzicht camera

De belangrijkste kenmerken van een nachtzicht camera zijn bewegingsdetectie, een melding op je telefoon, resolutie van goede kwaliteit en nachtzicht.

Deze zullen helpen om je eigendom veilig te houden.

Andere functies die nuttig kunnen zijn, zijn onder meer tweerichtingsaudio, ingebouwde sirenes en schijnwerpers en een breed gezichtsveld om meer gebied vast te leggen met minder camera’s.

AI-functies om te overwegen zijn onder meer camera’s die onderscheid kunnen maken tussen mensen en dieren, en camera’s die specifieke activiteitszones bewaken om valse waarschuwingen uit te filteren.

Bedenk ook of je een camera nodig hebt die continu opneemt of alleen als er beweging plaatsvindt. Continu opnemen zorgt ervoor dat je niets mist, maar vereist wel veel wifi-bandbreedte en video-opslag.

Privacy

Privacy nachtzicht bewakingscamera

Draadloze camera’s verzenden beeldmateriaal via internet en slaan het op een cloud gebaseerde server op. Dit betekent dat het technisch gezien door andere mensen kan worden bekeken.

Koop daarom alleen camera’s van bedrijven die je vertrouwt en die reclame maken voor de beveiliging van hun camera’s.

Zoek naar ingebouwde privacy-functies, zoals geo fencing, die je camera’s uitschakelt wanneer je thuis bent en aangaat wanneer je weggaat.

Ook een fysieke camerasluiter die de lens kan blokkeren, kan handig zijn.

Kies bovendien alleen voor draadloze camera’s die twee-factor-authenticatie bieden (die je een sms of e-mail met een speciale code stuurt nadat je je wachtwoord hebt ingevoerd) om hacking te voorkomen.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *