Spy camera kopen? Dit zijn de TOP 4 beste spycams van 2024

Last updated by Franziska on

spy_camera_koopgids

Wil jij – om welke reden dan ook – bewijs op de gevoelige plaat vastleggen? Dan kun je ervoor kiezen om een grote fotocamera met je mee te nemen. Dat valt echter nogal op en is dus niet de beste keuze.

Nee, de beste keuze is om een spy camera mee te nemen. Dit is een kleine camera waarmee je ongemerkt en eenvoudig opnames kunt maken.

In welke situaties een goede spycam van pas komt? In behoorlijk veel situaties.

Zo is het een feit dat een kleine spy camera voor spionagedoeleinden gebruikt wordt; zo’n camera staat daarom ook wel te boek als een spionage camera.

Er zijn echter ook veel mensen die een spycam een leuke gadget vinden. Weer andere mensen kiezen voor de aanschaf van een spy camera voor buiten. Met zo’n camera kunnen ze het gebied rondom hun huis perfect in de gaten houden.

Dit zijn de beste spy camera’s

Wil jij graag onopgemerkt zaken op kunnen nemen? Dan is de aanschaf van een spy camera sowieso een goed idee.

Wij raden je daarbij met name onderstaande vier varianten aan. Neem de reviews goed door, want per variant bespreken we in welke situaties de spy camera goed van pas komt.

1. PIXMY – Smart Spy Camera 300mAh

smart_spy_camera_pixmy

Deze slimme spy camera van PIXMY is volgens ons de beste koop. Dit betreft namelijk een spycam met wifi, waardoor je altijd en overal beelden live kunt streamen.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is de speciale PIXMY app. Nadat je deze app gedownload hebt, geniet je van bijzonder veel functies en mogelijkheden!

Zoals je misschien op de foto al had gezien, is dit een vrij compacte spy camera. De camera weegt slechts 28 gram en is op meerdere manieren mee te nemen.

Waar je de camera ook stopt, geniet je van beeldopnames mét geluid. Deze kleine spy camera heeft namelijk een ingebouwde microfoon.

Ook is het ideaal dat deze spy camera over meerdere functies beschikt. Je kunt hierbij denken aan een nachtvisie functie; dankzij deze functie zorgt deze spy camera ook in het donker voor haarscherp beeld.

Tevens is het mogelijk om gebruik van de bewegingssensor te maken én van alarmeringssystemen. Deze systemen kun je overigens geheel naar wens instellen.

Tevens zijn wij van mening dat dit een veelzijdige spy camera is. Je kunt hiermee bijvoorbeeld jouw hotelkamer monitoren, jouw huis monitoren of een lezing opnemen en vervolgens weer terugkijken.

Houd alleen rekening met het volgende; met deze beste spy camera met wifi kun je slechts 1 uur draadloos filmen. In sommige gevallen moet je ‘m dus opladen tijdens het maken van de opnames.

👍 Voordelen:

 • Bijzonder klein vormgegeven
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Met bewegingssensor en nachtfunctie
 • Live streamen dankzij wifi
 • Scherp beeld (1080HD)
 • Inclusief een microfoon

👎 Nadelen:

 • Slechts 1 uur lang draadloos te gebruiken
2. KUUS. C1 Mini Verborgen Spy Camera

mini_spy_camera

Wil jij een spy camera in mini afmetingen aanschaffen? Dan is deze variant van KUUS absoluut de beste keuze voor je.

Deze mini spy camera is slechts 2,3 bij 2,3 bij 2,3 centimeter groot. Zoals je op de foto al kunt zien, kun je dit kleine cameraatje moeiteloos tussen je vingers stoppen.

De camera is echter wel groots qua prestaties. Ondanks de kleine afmetingen beschikt deze camera namelijk wel over een beeldhoek van 140 graden. Dit betekent dat je allerlei beeldopnames kunt maken zonder enige vervorming.

Doordat de camera zó klein is, kun je ‘m altijd en overal gebruiken. Je kunt ‘m moeiteloos op een handige plek ‘inbouwen’, waarna je alles op kunt nemen wat je maar wilt.

Tijdens het filmen brandt er bovendien nergens een lampje. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de spy mini camera alsnog opgemerkt wordt.

Met deze camera kun je 100 minuten draadloos filmen. Dat is op zich prima, maar had van ons wel wat langer gemogen.

Gelukkig kun je dit relatief makkelijk ‘oplossen’. Je kunt namelijk een powerbank of USB oplader op de spy camera aansluiten.

Nadat je dat hebt gedaan, laadt de camera zich tijdens het filmen op. Mocht je geen powerbank hebben, is het zaak om een stopcontact op een handige plek te zoeken.

De mogelijkheden van dit cameraatjes zijn immens. Zo geeft het merk KUUS zelf aan dat je dit cameraatje ook aan een drone vast kunt maken.

Tevens is het mogelijk om deze mini spy camera aan bijvoorbeeld een RC bestuurbare auto vast te maken. Een garantie voor gave opnames.

Dankzij enkele handige functies geniet je bovendien van veel gebruiksgemak. We hebben het hierbij bijvoorbeeld over de bewegingsdetectie en de nachtfunctie.

Bij aanschaf krijg je overigens ook nog een 32GB geheugenkaart meegeleverd. Op deze kaart worden alle opnames opgenomen, waarna je de opnames op jouw laptop of pc terug kunt kijken.

👍 Voordelen:

 • Slechts 2,3 bij 2,3 bij 2,3 centimeter
 • Groothoek lens met kijkhoek van 140 graden
 • Onwijs veelzijdig te gebruiken
 • Snel op te laden met powerbank of USP oplader
 • Met nachtzichtfunctie en bewegingsdetectie
 • Meegeleverde 32 GB geheugenkaart

👎 Nadelen:

 • Iets mindere beeldkwaliteit
3. URGOODS Spy Camera Pen – Verborgen Camera

spy_camera_pen

Kijk eens aan. Dit is nog eens een uniek product. Dit lijkt op het eerste oog een normale pen, maar dat is het absoluut niet.

In deze pen is namelijk een spy camera ingebouwd, waardoor je allerlei opnames kunt maken. Volledig onopgemerkt.

Belangrijk voordeel hierbij is de kwaliteit van het beeld. Deze pen neemt alle beelden namelijk in Full HD (1920 x 1080 resolutie) op. Je geniet hierdoor van zowel foto’s als van video’s met een prima kwaliteit.

Het feit dat de spycamera absoluut niet opvalt, is ook een belangrijk voordeel. Met deze spy camera pen kun je dus op een hele veilige manier dingen opnemen. Niemand die je doorheeft.

Bovendien is de werking van deze pen erg handig:

 • 2 á 3 seconden op de bovenkant van de pen drukken: de pen start met filmen
 • 1 keer op de bovenkant van de pen drukken: de pen stopt met filmen
 • 2 keer achter elkaar op de knop aan de bovenkant van de pen drukken: de pen maakt een foto

Iets wat wij ook fijn vinden, is de batterijduur. Met één acculading kun je ongeveer 150 minuten aan opnames maken. Dat is dus een stuk langer dan bij de twee hierboven genoemde camera’s.

Met dank aan de meegeleverde USB kabel laad je de pen weer moeiteloos op.

👍 Voordelen:

 • Onwijs leuk en handig design
 • De pen/camera is makkelijk te bedienen
 • Opnameduur van maar liefst 150 minuten
 • Prima beeldkwaliteit (Full HD)
 • Met oplaadkabel geleverd

👎 Nadelen:

 • De lens van de camera is vrij gevoelig
4. Bastix S1 Digitale Klok met Verborgen Camera

klok_met_verborgen_camera

Deze lijst met beste spy camera’s sluiten we met een bijzondere variant af. Het gaat hierbij namelijk niet om een spy camera pen, maar om een spy camera klok.

Dit lijkt op het eerste gezicht een normale klok te zijn, maar schijn bedriegt in dit geval. In deze klok zit namelijk een hoogwaardige camera verwerkt.

Deze camera maakt haarscherpe opnames, waardoor je alles in de gaten kunt houden. Je kunt de klok bijvoorbeeld prima voor jouw kind, voor jouw huisdier of voor kostbare spullen gebruiken.

Ondertussen geniet je ook nog van de ‘normale’ functie van de klok.

De lens is – uiteraard – volledig weggewerkt. Je ziet de lens niet zitten, waardoor niemand doorheeft dat dit een spy camera betreft.

Bovendien beschikt deze spy camera over wifi. Met dank aan de wifi verbinding kun je deze spy camera koppelen aan jouw smartphone. Je kijkt daardoor live mee met de opnames.

Wil jij voor een spy camera met bewegingsdetectie gaan? Ook dan is deze variant van Bastix ideaal.

De ervaring leert namelijk dat de bewegingssensor bijzonder accuraat werkt. Zodra de camera een melding waarneemt, krijg je hier een melding van.

Dit gebeurt overigens ook in het donker. De spycam heeft de beschikking over 6 LED lampjes, waardoor het beeld in het donker ook haarscherp is.

Met dank aan de ingebouwde lens geniet je bovendien van een beeldhoek van 160 graden. Al met al een geweldige klok/wekkerradio met ingebouwde camera.

Houd alleen rekening met het vrij forse prijskaartje.

👍 Voordelen:

 • Onopvallende camera in deze stijlvolle klok
 • Haarscherpe beelden (overdag en in het donker)
 • Met een prima bewegingsdetectie
 • Te koppelen aan jouw smartphone = live meekijken
 • Met 128 GB SD kaart geleverd

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
Waarom voor een spy camera kiezen?

Is het aan te raden om voor een spy camera te kiezen? Ja, in principe wel. Zo’n camera is erg klein, waardoor je op een ongemerkte manier opnames kunt gebruiken.

Het is echter wel van belang om te bepalen wáár je de beste spy camera voor wilt gebruiken.

Wil je de beste spy camera voor in de auto gebruiken? Dan kun je het beste voor een kleine dashcam kiezen.

Wil je de beste spy camera gebruiken om bijvoorbeeld bewijs te verzamelen? Dan kun je eens kijken naar een spy camera pen of een camera die in een lamp verwerkt zit.

Met andere woorden: je kunt uit heel veel soorten spy camera’s kiezen. Zet dus eerst jouw wensen op een rijtje. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste spy camera.

Graag helpen wij je daar ook een handje bij. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de vier beste spy camera’s van dit moment.

Neem onze korte reviews door, maak een goede vergelijking en hak vervolgens de knoop door. 


Koopgids: Wat is voor jou de beste spycam?

Welke van de hierboven besproken spy camera spreekt jou het meeste aan? Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, zou je een goede vergelijking moeten maken.

Om deze vergelijking makkelijker voor je te maken, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids vind je handige tips voor het uitkiezen van de beste spy camera.

Waar wil je de spy camera voor gebruiken?
Ten eerste moet je een antwoord op deze vraag gaan geven.

Wil je de spy camera binnenhuis gebruiken? Wil je de spy camera in jouw auto gebruiken? Of wil je de camera mogelijk op jouw werk gebruiken? De keuze is reuze en de keuze is volledig aan jou.

Check of de spy camera wifi heeft

Heb je de wens om live met de beelden mee te kunnen kijken? Dan is het noodzakelijk dat de spy camera wifi heeft.

Kies je voor een spy camera zonder wifi? Dan kun je niet live meekijken, maar je kunt de beelden later wel terugkijken.

Check goed wat de batterijduur van de spy camera is

Elke spy camera heeft een beperkte batterijduur. Dit betekent dat de camera maar een xx aantal minuten draadloos opnames kan maken. Ga daarom heel goed na wat deze opnameduur is bij een spy camera die op batterijen werkt.

Wil je niet afhankelijk van deze batterijduur zijn? Dan kun je de spy camera uiteraard ook op het stopcontact aansluiten. Tijdens het maken van de opnames laadt de camera dan alsnog op.

Zorg voor een goede SD kaart

Je kunt kiezen voor een spy camera met simkaart, maar dat is niet ideaal. Nee, wat ons betreft kies je beter voor een goede SD kaart.

Hierbij is het wel wenselijk dat de SD kaart voldoende opslagruimte heeft; je wilt immers de nodige opnames gaan maken.

Het ontwerp van de spionagecamera

De spy camera’s worden tegenwoordig in allerlei vormen aangeboden. In de vorm van een pen, van een wekkerradio, van een rookmelder en van een dobbelsteen.

Wij adviseren je om goed naar deze vorm te kijken. En om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Kijk goed naar handige functies

In onze ogen moet een spy camera altijd een nachtzicht functie hebben. Ook een bewegingssensor is bijzonder wenselijk.

Ga goed na over welke functies de spy camera allemaal beschikt.

Het prijskaartje

Tot slot moet je goed kijken naar het prijskaartje van de camera. Durf in ieder geval te investeren in de beste spy camera!


Meer artikelen:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *