Beste beveiligingscamera’s voor buiten? De TOP 5!

Last updated by Franziska on

beste beveiligingscamera voor buiten

Meer en meer mensen kiezen voor het ophangen van een beveiligingscamera buiten. Dankzij zo’n camera hou je het gebied rondom jouw huis in de gaten, waardoor je je een stuk veiliger voelt.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren, leggen de camera’s dit bovendien direct vast.

Wil jij je ook een stuk veiliger in en rondom jouw huis voelen? Dan is de aanschaf van de beste beveiligingscamera aan te raden.

In dit artikel laten wij je kennis maken met de beste beveiligingscamera voor buiten. Wij hebben namelijk een top 5 samengesteld, aan de hand van onze eigen test. Tijdens onze test hebben we in ieder geval gemerkt dat de mogelijkheden bijzonder divers zijn.

Ga je voor een camera die bedraad is? Of ga je voor een camera die draadloos werkt? En wil je graag een automatische opname bij beweging? Of gaat jouw voorkeur uit naar een zogeheten dummy camera? De mogelijkheden zijn écht heel divers.

De vijf beste beveiligingscamera’s voor buiten

Als je de beste beveiligingscamera voor buiten aanschaft, geniet je van meerdere voordelen. Voordat het zo ver is, moet je wel een goede vergelijking zien te maken. Een goede vergelijking tussen de vele soorten camera’s voor buiten.

Om deze vergelijking voor jezelf makkelijker te maken, raden wij je aan om onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews maak je kennis met de beste beveiligingscamera’s voor buiten van dit moment!

1. Eufycam 2C – 1 beveiligingscamera/ IP camera

eufycam_2c-beveiligingscamera_buiten

In het aanbod van beveiligingscamera’s is Eufycam één van de beste merken. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat dit merk de beste draadloze camera voor buiten aanbiedt. Een camera waar je echt veel plezier aan gaat beleven.

Dit gemak begint eigenlijk al bij het monteren van de camera. Dit betreft namelijk een draadloze IP-camera. Doordat de camera volledig draadloos is, hoef je niet met kabels en dergelijke aan de slag te gaan.

Nee, je monteert de beveiligingscamera makkelijk aan bijvoorbeeld een buitenmuur of aan de gevel. Vanaf dat moment geniet je van haarscherpe opnames.

Eufycam heeft bij deze camera gebruik gemaakt van innovatieve technologieën. Zo is het beeld haarscherp (1080p Full HD), is deze camera bestand tegen water (IP67) en geniet je te allen tijde van scherp beeld.

Dat laatste is te danken aan de slimme beeldverbetering in combinatie met de infrarood functie. Dankzij de infrarood functie heb je óók ’s nachts perfect beeld dankzij deze camera.

Bijkomend voordeel: je hoeft voor deze beste beveiligingscamera voor buiten geen abonnement af te sluiten. Je hoeft alleen het aankoopbedrag betalen, waarna je jarenlang van deze camera kunt genieten.

Hierbij is het ook ideaal dat de batterijen maar liefst een half jaar lang mee gaan. Na dit half jaar is het zaak om de batterijen weer te vervangen.

Wil je graag meerdere beveiligingscamera’s aan jouw huis ophangen? Ook dat is mogelijk. Je kunt namelijk tot 8 camera’s van Eufycam op deze camera aansluiten. Zodoende kun je echt jouw gehele huis in de gaten laten houden.

Moet je bij deze beste IP Camera voor buiten ook nog met nadelen rekening houden? Nou, wij hebben eigenlijk maar één nadeel opgemerkt; dit nadeel heeft betrekking op de bewegingssensor. Wij hebben namelijk opgemerkt dat de bewegingsdectectie niet altijd goed functioneert.

Zie je op de camera iemand aan komen lopen? Dan kun je overigens via de camera praten. Met dank aan deze ‘two way communication’ functie kun je bijvoorbeeld op afstand communiceren met de postbode. Erg handig!

Tip: Er zijn regelmatig Eufy deurbellen in de aanbieding.

Voordelen:

 • Altijd haarscherp beeld
 • Uit te breiden tot maar liefst 8 camera’s
 • Batterij gaat een halfjaar lang mee
 • Gemakkelijk te monteren
 • Géén abonnementskosten
 • Compatibel met Apple Homekit , Google Home en Amazon Alexa

Nadelen:

 • De bewegingssensor is niet altijd even accuraat
2. Google Nest Cam Beveiligingscamera

google_nest_cam_beveiligingscamera_buiten

Gaat jouw voorkeur uit naar een buitencamera met Wifi? En wil je graag een beveiligingscamera hebben die volledig draadloos werkt? Dan is de Google Nest Cam beveiligingscamera interessant voor je.

Deze draadloze internet camera werkt geweldig, brengt veel voordelen met zich mee én is van een prima kwaliteit.

Ideaal is dat je deze beveiligingscamera aan jouw smartphone kunt koppelen. Mocht de camera iets opvallends opmerken, krijg je hier direct een melding van.

Vervolgens is het mogelijk om via de camera te praten; ook erg handig. Verder is het ook nog mogelijk om oudere beelden terug te krijgen. Mocht zich iets vervelends bij jouw huis afgespeeld hebben, kun je het altijd nog dankzij deze camera terugkijken.

Ook is het ideaal dat je deze beveiligingscamera overal kunt hangen. De camera is waterdicht, is makkelijk te plaatsen en werkt op batterijvoeding. Je hoeft dus zelf niet aan de slag met bijvoorbeeld kabels.

Wil je zo optimaal mogelijk van deze Wifi buiten IP camera met bewegingsdetector genieten? Dan moet je wel over een stabiele internetverbinding beschikken.

Doordat deze buitencamera op wifi werkt, kun je alleen met een goede wifi verbinding van alle functionaliteiten gebruik maken. Dat is wat ons betreft één van de belangrijkste aandachtspunten bij deze beveiligingscamera op wifi.

Voordelen:

 • Via de camera kun je praten
 • Je kunt de beelden van de camera terugkijken
 • Ontvang direct meldingen op jouw smartphone
 • Haarscherp beeld, overdag en ’s nachts
 • Makkelijk te monteren

Nadelen:

 • Je hebt echt een stabiele internetverbinding nodig
 • Niet de goedkoopste beveiligingscamera voor buiten
3. Ring Spotlight Cam Plug-in – Beveiligingscamera

ring_spotlight_cam_plug-in-beveiligingscamera_voor_buiten

Als je het aanbod van deurbellen met camera bekijkt, valt het merk Ring direct op. Dit merk biedt echter niet alleen deurbellen met een camera aan, maar ook ‘gewoon’ een normale beveiligingscamera. Over de Ring Spotlight Cam Plug-in zijn wij behoorlijk enthousiast!

Zo is het ideaal dat deze camera echt haarscherp beeld aflevert. Dit is te danken aan enkele handige functies, zoals de groothoek sensor. Met dank aan deze sensor biedt deze camera een zichtveld maar liefst 270 graden. De camera is zodoende ook in staat om bijvoorbeeld beweging om het hoekje te detecteren.

Verder is het ideaal dat deze beveiligingscamera ook ’s nachts prima functioneert. Dankzij de night vision functie is ook het beeld s’ avonds en ’s nachts haarscherp.

Met dank aan de bewegingssensor komt de beveiligingscamera ook direct in actie, mocht er iets niet pluis zijn.

Daarvoor heeft deze camera ook de beschikking over 2 geïntegreerde spotlights. Dit is ideaal, terwijl dit ook geldt voor de sirene. Deze sirene is in staat om een geluid van maar liefst 110 decibel te produceren. Grote kans dat je hiermee een inbreker direct weg weet te jagen.

Verder is het ook nog mogelijk om via deze beveiligingscamera te praten. Ring heeft namelijk een speaker én een microfoon in deze camera verwerkt.

Je moet wel even goed rekening met de stroomkabel houden. Dit is een bedrade beveiligingscamera, waardoor je een stroompunt in de buurt moet hebben.

Tevens is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. Alléén als je een abonnement afsluit, kun je gebruik van deze camera. Inclusief alle handige functies!

Voordelen:

 • Werkt overdag én ’s nachts prima (haarscherp beeld)
 • Zichtveld 270 graden
 • 2 geïntegreerde spotlights, microfoon en sirene
 • Melding op jouw smartphone bij verdachte situaties
 • Wordt met alle toebehoren geleverd

Nadelen:

 • Je moet een abonnement afsluiten
 • Is een bedrade beveiligingscamera
4. KlikAanKlikUit IPCAM-3500 – outdoor camera

klikaanklikuit_ipcam-3500-beveiligingscamera_buiten

Gaat jouw voorkeur uit naar een buitencamera met sublieme opname functie? En wil je bij voorkeur ook niet al te veel te geld aan de beste buitencamera uitgeven?

Dan is deze slimme en betaalbare camera van het merk KlikAanKlikUit mogelijk interessant voor je!

Wat deze camera zo goed maakt? Dat is onder meer het feit dat deze camera echt haarscherp beeld aflevert. Je geniet van haarscherp Full HD beeld, met alle dank aan de haarscherpe camera.

Overigens is het ook mogelijk om live met de camera mee te kijken, dankzij een verbinding met jouw smartphone. Mocht deze camera iets opvallends waarnemen, krijg je hier ook een melding van op jouw smartphone.

Wil jij graag de beste infrarood camera met bewegingssensor hebben? Ook dan is deze beveiligingscamera op wifi geschikt. Zodra de sensor iets opmerkt, komt de camera direct in actie.

De beelden worden opgeslagen en je ontvangt direct een melding op jouw smartphone. Hierbij is het ook ideaal dat de camera een zonneklep heeft, een nachtzicht functie heeft en waterbestendig is.

Deze draadloze wifi camera voor buiten is overigens ook niet super duur. Je krijgt echter wel de beschikking over een camera waar je jarenlang van kunt genieten. Hierbij is het ook nog ideaal dat deze camera werkt op zowel Android als iOS.

Houd er alleen rekening mee dat je bij aanschaf géén SD kaart meegeleverd krijgt. Die SD kaart heb je nodig voor het op kunnen slaan van de beelden.

Voordelen:

 • Haarscherp Full HD beeld
 • Directe verbinding met smartphone mogelijk
 • Werkt volledig draadloos
 • Groothoeklens, infrarood detectie en nachtzicht functie
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen:

 • Bij aanschaf krijg je geen SD kaart meegeleverd
5. Looki 360PRO Outdoor Beveiligingscamera

looki_360pro_beveiligingscamera

Wil jij de beste IP camera voor buiten aanschaffen? En wil je de situatie rondom jouw huis hier een stuk veiliger mee maken?

Dan is de Looki 360Pro beveiligingscamera een ware aanrader. Tijdens onze test hebben wij in ieder geval opgemerkt dat deze camera écht veel te bieden heeft.

Zo is het ideaal dat je te allen tijde live mee kunt kijken. Koppel deze camera aan jouw smartphone en kijk live mee. Dit doe je zowel overdag als ’s nachts prima; in beide situaties levert deze camera haarscherp Full HD beeld af.

Weet je wat hierbij ook handig is? Dat deze camera 360 graden om zijn as kan draaien. Zodoende ben je in staat om echt alle kanten rond jouw huis in de gaten te houden.

Het enige waar je goed over na moet denken, is de manier waarop je de camera gaat bevestigen. Gelukkig heb je daar meerdere mogelijkheden voor!

Ook is het ideaal dat deze camera bewegingsdetectie heeft, twee-richtingsspraak aanbiedt en bestuurbaar is via de app. Alle beelden die opgenomen worden, worden overigens ook in de cloud opgeslagen.

Verder kun je de camera makkelijk installeren en is deze camera echt niet duur. Al met al een prima camera met bewegingssensor en een haarscherpe opname buiten.

Voordelen:

 • Relatief gunstig geprijsd
 • Te koppelen aan jouw smartphone (inclusief live meekijken)
 • 360 graden draaibaar
 • Ook ’s nachts haarscherp beeld
 • Bewegingsdetector, spraakfunctie en bestuurbaar via de app

Nadelen:

 • Het instellen van de camera duurt relatief lang
Wat is voor jou de beste beveiligingscamera voor buiten?

Ben jij op zoek naar de beste beveiligingscamera voor buiten? Als je voor één van bovenstaande camera’s kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop. Voordat je de beste camera aan kunt schaffen, moet je een goede vergelijking voor jezelf maken.

Soort camera

Wil jij de beste IP camera voor buiten aanschaffen? Gaat jouw voorkeur uit naar de beste Wifi webcam? Of heb je het liefste de beste wifi camera voor buiten?

De keus is aan jou. Wij raden je vooral aan om jouw wensen op een rijtje te zetten; aan de hand van jouw wensen kun je de juiste keuze maken.

Bedraad of draadloos

Ga je ook heel goed na of je een draadloze- of bedrade camera wenst te hebben. Onze voorkeur gaat in ieder geval naar een draadloze variant uit; dat is voor het installeren gewoonweg een stuk makkelijker. Bovendien gaan de hedendaagse batterijen bijzonder lang mee!

Handige functies

Ook doe je er verstandig aan om heel goed naar alle functies te kijken. Enkele van de populairste functies hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Nachtzichtfunctie
 • Live meekijken naar de opnamebeelden
 • Opslaan van de beelden (op SD kaart of in de cloud)
 • Bewegingsdetector
 • Tweespraak (je kunt hierdoor spreken via de camera)
 • Bestuurbaar via een app

Prijs-kwaliteitsverhouding

Is de beste beveiligingscamera voor buiten goedkoop? Nee, dat is niet zozeer het geval. Je betaalt al snel een bedrag van 100 euro tot 250 euro.

Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Kies dan voor een beveiligingscamera die in de aanbieding is.

Is het verstandig om een beveiligingscamera bij bijvoorbeeld Lidl, Aldi of Action te kopen? Nee, dat is volgens ons niet het geval.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is absoluut van toepassing op beveiligingscamera’s. Durf daarom te investeren in de beste beveiligingscamera voor buiten!

Meer artikelen:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *