Camera op afstand via mobiel: Wat zijn je opties?

Last updated by Joni on

beveiligingscamera thuis

Wil je altijd toezicht hebben op hetgeen zich in je huis afspeelt? Dan is het aan te raden om voor een op afstand bedienbare camera te kiezen.

Zo’n camera in huis kun je bijvoorbeeld via een app aansturen. Oók is het bij zo’n camera mogelijk om de gemaakte opnames direct via je smartphone te bekijken. 

Maar, welke mogelijkheden heb je op dit gebied? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

In dit artikel vertellen wij je maar al te graag alles over een camera op afstand via mobiel. Waarom?

Omdat wij hier persoonlijk groot fan van zijn. In onze ogen past een dergelijke slimme camera perfect bij de huidige (digitale) leefstijl.

De slimme camera voor thuis

Beveiligingscamera huis

Voor het beveiligen van je woning heb je tegenwoordig talloze mogelijkheden.

Je kunt allerlei soorten camera’s aan je woning ophangen, je kunt voor een elektrisch hek kiezen en je kunt voor een uitgebreid alarmsysteem kiezen.

Meer en meer mensen kiezen in ieder geval voor een slimme beveiligingscamera. Zo’n camera houdt de omgeving nauwlettend in de gaten én geeft jou een seintje.

Dit is bijvoorbeeld het geval als de camera iets opvallends constateert.

Merkt de camera ’s avonds laat beweging in je tuin op? Dan krijg je hier op je smartphone een melding van.

Je kunt de camera via je telefoon vervolgens op afstand bedienen; zo kun je live mee kijken met de beelden. Bij specifieke camera’s is het zelfs mogelijk om de camera op afstand te laten draaien.


Heb je interesse in een slimme camera op afstand via mobiel? Bekijk hier het beste aanbod >>


Hoe werkt een slimme camera voor thuis precies?

Bewegingsdetectie slimme camera

De exacte werking verschilt van camera tot camera.

Feit is echter dat deze camera’s rechtstreeks in contact met je smartphone of tablet staan. Zodra de camera iets opvallends opmerkt, krijg je hier een melding van. 

Heb je gekozen voor een camera in combinatie met een toegangshek? Zodra de camera opmerkt dat er iemand door het toegangshek heen komt, krijg je hier een melding van op je smartphone.

Dit kan handig zijn als de pakketbezorger langskomt. Maar, het is uiteraard nog veel handiger als je ongewenst bezoek krijgt. De camera legt direct alles vast en bouwt hiermee de nodige bewijslast op.

Hoe de slimme beveiligingscamera precies werkt, verschilt dus van variant tot variant.

Je doet er daarom verstandig aan om een goede vergelijking tussen de verschillende camera’s te maken.

Het is hoe dan ook een feit dat je met zo’n slimme camera van veel voordelen geniet.

Wat zijn de voor- en nadelen van een slimme beveiligingscamera met app?

Met een slimme beveiligingscamera met app geniet je van de volgende voordelen.

Perfect toezicht op je woning

Dankzij een slimme beveiligingscamera met app heb je perfect toezicht op je woning.

Je weet precies wat zich rondom je huis afspeelt, zelfs als je zelf duizenden kilometers verderop zit. Ook als je op vakantie bent, hou je hiermee de totale controle.

Beelden zijn direct te bekijken

Toezicht woning camera op afstand

Krijg je op je smartphone melding dat er iets niet pluis is? Dan kun je via je smartphone direct live meekijken.

Ook dit is uitermate handig als je niet thuis bent, maar wel het gewenste toezicht wilt houden.

In sommige gevallen is het óók nog mogelijk om via de camera te praten. Door de audio tweeweg kun je zo op afstand gesprekken voeren.

Perfecte beeldkwaliteit

Met een goede, slimme beveiligingscamera ben je van een perfecte beeldkwaliteit verzekerd.

Deze camera’s kosten vaak meer geld, maar de kwaliteit is gelukkig veel beter dan bij een ‘normale’ beveiligingscamera.

Makkelijk uit te breiden

camera via mobiel

Een ander voordeel is dat je de slimme beveiligingscamera makkelijk uit kunt breiden.

Zo kun je deze camera uitbreiden met een slim alarm, een slim slot of vergelijkbare smart home producten.

Verschil tussen mens en dier

Kies je voor een goede camera die je vanaf een afstand kunt bedienen? Dan kun je ervan uitgaan dat de camera het verschil tussen mens en dier opmerkt.

Op het moment dat een konijntje door je tuin heenloopt, krijg je hier dus geen melding van. Als midden in de nacht een inbreker door je tuin heenloopt, krijg je hier uiteraard wel een melding van.

Nadelen

Moet je bij een slimme camera voor thuis ook nog met nadelen rekening houden? Ja, dat is zeker het geval.

Zo moet je in de meeste gevallen rekening houden met een vrij forse investering. Je betaalt al snel een paar honderd euro voor zo’n camera, maar daarmee geniet je wel van veel gemak. 

Verder moet je rekening houden met de plaatsing van de slimme camera. Het is namelijk niet altijd toegestaan om overal maar een camera op te hangen.

Wat hier precies de regels van zijn, vertellen we je verderop in dit artikel.

Tot slot ben je afhankelijk van de wifi verbinding in je woning.

Wil je een wifi camera op afstand bekijken? Dan moet de camera met de wifi verbonden zijn én je moet op je smartphone ook een goede internetverbinding hebben.

Alleen als beide verbindingen in orde zijn, kun je bijvoorbeeld live meekijken.

Wat heb je nodig voor een slimme camera voor thuis?

Wifi verbinding camera thuis

Voor een slimme camera voor thuis heb je in de basis drie zaken nodig:

  • Een goede camera. Dit moet een goede beveiligingscamera zijn die je op afstand kunt bedienen. Met dank aan een speciale beveiligingscamera met app hou je via je smartphone (of tablet) de volledige controle. Je kunt overigens ook eens naar een spycamera of een deurspion camera kijken. Op dit gebied heb je in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden.
  • Een goede wifi verbinding. Je kunt een camera op afstand zonder wifi gebruiken, maar dit werkt niet altijd even fijn. Zorg er daarom voor dat je in je woning een goede wifi verbinding hebt. Dankzij deze verbinding staat de slimme camera altijd in contact met je smartphone/tablet.
  • Een smartphone of tablet. Uiteraard heb je ook nog een smartphone of tablet nodig. Je kunt op dit mobiele apparaat de betreffende app installeren, waarmee je perfect toezicht houdt.

Hoe kun je een camera op afstand via mobiel gebruiken?

Het gebruik maken van zo’n camera is vrij simpel.

Ten eerste is het zaak om de camera op de juiste plek op te hangen. Je moet hierbij met je eigen voorkeuren rekening houden, maar ook met de wetgeving.

Aan het einde van dit artikel vertellen we je meer over de wetgeving.

Ten tweede moet je de camera op de wifi aansluiten. Zorg ervoor dat de wifi in je woning goed beveiligd is, zodat deze niet gehackt kan worden.

Ook moet je je smartphone alvast aan het netwerk koppelen, maar de kans is groot dat dit al gedaan is.

Ten derde moet je beide apparaten aan elkaar verbinden. Hoe je dit precies moet doen, is per slimme camera verschillend.

Ga daarom goed na wat de handleiding aangeeft. In de handleiding van elke slimme beveiligingscamera lees je precies hoe je de verbinding tot stand kunt brengen.

Vervolgens is het een kwestie van de camera en alle mogelijkheden uitproberen.

Kijk eens live via de app mee, stel de camera op afstand eens naar wens in en achterhaal daarmee wat er allemaal mogelijk is met een slimme beveiligingscamera.

Hoe kies je de beste slimme beveiligingscamera uit?

Beveiliging thuis

Bij het uitkiezen van een slimme beveiligingscamera moet je op meerdere punten letten:

  • Soort camera. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, kun je tegenwoordig uit veel soorten camera’s kiezen. Het is aan jou om te bepalen naar welk soort camera precies je voorkeur uitgaat.
  • Functies. Ga goed na wat de functies van de slimme beveiligingscamera zijn. En ga ook goed na aan welke functies jij veel waarde hecht. Wij adviseren je sowieso om voor een slimme camera met bewegingsmelder en nachtzicht functie te kijken. Dankzij laatstgenoemde functie zijn ook de beelden in het donker haarscherp.
  • Beeldkwaliteit. Sowieso is het belangrijk om goed naar de beeldkwaliteit te kijken. In een ideale wereld geniet je van 4K beeld, maar dit is bij lang niet alle beveiligingscamera’s het geval.
  • Aantal camera’s. Denk ook goed na over de hoeveelheid camera’s die je nodig denkt te hebben. Zou je aan één camera voldoende hebben? Of kun je beter voor meerdere camera’s in en rondom je woning kiezen?

Benieuwd naar het beste aanbod? Klik dan direct op de knop hieronder:




Een camera in huis plaatsen: Mag dat wel?

Ja, je mag zeker een camera in huis plaatsen. Indien je een camera aan je woning op wilt hangen, moet je je aan meerdere wetten houden.

Eén van de wetten schrijft voor dat de camera alléén je eigen bezittingen mag filmen. Je mag dus géén eigendommen van andere mensen filmen, zoals de tuin of het huis van de buren.

Een andere uitdaging waar je mee zit, is dat je geen openbare wegen mag filmen. Het is dus niet toegestaan om met je camera je oprit én de stoep te filmen.

In principe mag je ook niet de parkeerplaatsen voor je woning filmen.

Moraal van het verhaal: je mag alleen je eigen bezittingen filmen. Het is volledig je eigen verantwoordelijkheid om de camera op de juiste manier in te stellen.






Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video