Beste digitale deurspion met camera kopen? Top 5 best getest

Last updated by Joni on

Digitale deurspion Koopgids

De ontwikkelingen hebben in de afgelopen jaren absoluut niet stilgestaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de digitale deurspion met camera.

Zo’n deurspion is steeds uitgebreider qua functies geworden, terwijl de beeldkwaliteit ook steeds beter geworden is.

Die combinatie zorgt ervoor dat je eigenlijk niet meer zonder digitale deurspion met camera kan.

Maar, wat is nou de beste digitale deurspion met camera? Wij hebben een uitgebreide test achter de rug, waarbij wij talloze deurspionnen uitgeprobeerd hebben.

Uiteraard zijn wij in staat geweest om de vijf beste varianten aan te wijzen. Over deze varianten vertellen wij je graag meer in dit artikel.

Wat is de beste deurspion?

Wat de beste deurspion is, hangt van je eigen voorkeuren af.

Daarom zijn wij binnen 5 categorieën op zoek gegaan naar de beste koop. In onderstaande reviews lees je meer over deze categorieën en over wat volgens ons de beste koop is.

Feit is dat je tegenwoordig uit veel digitale deurspionnen met camera kunt kiezen. Om je wegwijs in deze wereld te maken, vind je aan het einde van dit artikel nog veel meer informatie.

Zo vertellen we je hoe je de beste deurspion met camera met app vindt. Ook geven we aan hoe je zo’n digitale deurspion moet/kunt plaatsen.

1. Beste deurspion met camera en bewegingsmelder – Yale DDV5800

Yale digitale deurspion DDV5800

Gaat je voorkeur uit naar een deurspion met camera en bewegingsmelder? Dan raden wij je graag de Yale DDV5800 aan.

Dit is naar onze mening de beste deurspion met zowel een camera als een bewegingssensor.

De sensor registreert elke beweging en maakt hier vervolgens een opname van. Dit kan een foto- óf een video opname zijn.

In onze ogen is dit een prima vervanger voor het normale kijkgat. Op het beeld zie je namelijk precies wat er gebeurt rondom je woning; de kijkhoek is namelijk 110 graden.

Verder geniet je van een scherpe camera, een nachtzichtfunctie en een makkelijke bediening.
2. Beste digitale deurspion camera met app – EZVIZ DP1C

EZVIZ DP1C deurspion wifi

Met de EZVIZ DP1C behoud je echt totale controle. Deze fijne deurspion beschikt over een haarscherpe camera, maar ook over een wifi ontvanger.

Deze ontvanger zorgt ervoor dat je je smartphone of tablet aan deze deurspion kunt koppelen. Nadat je dit gedaan hebt, kun je via je smartphone of tablet live mee kijken met de opnames.

Deze deurspion heeft een 4,3 inch LCD touchscreen scherm, een krachtige oplaadbare accu, nachtzicht tot wel 3 meter en een haarscherpe camera.

De video’s en beelden die gemaakt worden, zijn allemaal in Full HD kwaliteit.

Al met al een geweldige deurspion camera met wifi en een fijne app.
3. Beste deurspion camera met opname – Yale Digitale Deurspion DDV500

Yale digitale deurspion DDV500

De Yale Digitale Deurspion DDV500 is de beste basic deurspion camera met opname.

Deze deurspion met camera maakt haarscherpe beelden en is zeer eenvoudig te bedienen.

Wat ook fijn is, is dat de deurspion geheel naar wens in te stellen is. Zo kun je uit 3 volumes kiezen en heb je de keuze uit foto- of video opnames.

Overigens schakelt deze deurspion zich automatisch naar de stand-by stand.

Op het moment dat de camera wél zijn werk moet doen, doet de camera dit prima. De opnames zijn haarscherp en makkelijk terug te kijken.

Ook het prijskaartje van deze deurspion camera met opname is interessant.
4. Beste deurspion met nachtzicht – AXA DDS2

AXA Digitale Deurcamera DDS2

De AXA DDS2 is de beste deurspion met nachtzicht. Voor deze nachtzicht functie maakt deze deurspion gebruik van de infrarood technologie.

Dankzij deze technologie zijn de beelden óók in het donker haarscherp. Uiteraard maakt deze deurspion ook overdag haarscherpe beelden van alles wat zich bij je voordeur afspeelt.

Deze digitale deurcamera is van een prima kwaliteit, makkelijk te installeren en makkelijk in gebruik. Op het grote display, van 3,2 inch groot, zie je alles live gebeuren. Erg handig én veilig.
5. Beste deurspion met wifi – EZVIZ DP1C

EZVIZ DP1C deurspion wifi

Gaat je voorkeur uit naar een deurspion met wifi? Dan raden wij je graag de eerder genoemde EZVIZ DP1C aan.

Deze deurspion beschikt niet alleen over wifi, maar is ook nog te bedienen via een app. Dankzij deze app behoud je echt de totale controle over deze handige deurcamera.

Wil je meer over de EZVIZ DP1C weten? Check de korte review die we hierboven al over deze hoogwaardige deurspion schreven.
Waar op letten bij een deurspion camera kopen?

De aanschaf van een deurspion camera is wat ons betreft aan te raden. Het is een moderne, veilige en aangename optie om je voordeur goed in de gaten te houden.

Zeker als je je in en rondom je huis niet altijd even veilig voelt, is een deurspion camera dé oplossing.

Maar, hoe vind je nou de juiste deurspion camera voor in jouw deur? Het antwoord op deze vraag is niet al te makkelijk te geven.

Je moet namelijk met tientallen aandachtspunten rekening houden. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Afmetingen van de deurspion

Digitale deurspion

Ten eerste moet je goed naar de afmetingen van de deurspion kijken.

Hoe groot is de deurspion met camera precies? En kun je de deurspion installeren op de plek waar nu nog de klassieke deurspion zit?

Dit zijn twee belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

De meeste fabrikanten kiezen in ieder geval voor een universele maat. Dit betekent dat je de klassieke deurspion uit de deur kunt halen en vervolgens de digitale variant kunt plaatsen.

Hier hoef je verder niet voor te boren of te zagen in je deur.

Bijkomende tip: ga goed na wat het materiaal van je deur is. Niet alle deurspionnen kun je namelijk in alle soorten deuren monteren. Ga dit goed na, zodat je niet onverhoopt met een deurspion komt te zitten waar je niks aan hebt.

Beeldkwaliteit & opnames

Functies digitale deurspion

Bij een deurspion met camera speelt de camera uiteraard een belangrijke rol.

Ga bijvoorbeeld goed na wat de resolutie van de camera is. Hoe scherp zijn de beelden die de camera maakt? En hoe kun je deze beelden eventueel later nog terugkijken?

Dit laatste is niet altijd mogelijk, maar is wél mogelijk bij een deurspion met camera met app.

Verder moet je goed naar de opnames kijken. Is de deurspion in staat om foto’s te maken? Of kan de deurspion ook nog video opnames maken? 

Display

De meeste deurspionnen met camera die je kunt kopen, beschikken over een display.

Op het display zie je precies wie er voor je deur staat of wat zich voor je deur afspeelt. Dankzij dit display is het dus nog makkelijker om de totale controle over de situatie bij je voordeur te krijgen.

Ga goed na hoe groot het display is. En ga ook goed na op welke manier je het display kunt bedienen.

Bij de beste deurspionnen gaat het om een touchscreen display; via dit display kun je de deurspion helemaal naar wens instellen. Erg handig!

Nachtzichtfunctie

Nachtzichtfunctie deurspion

Wil je ook in het donker van haarscherpe opnames verzekerd zijn? Dan is het verstandig om voor een digitale deurspion met nachtzicht te kiezen. Deze functie zorgt ervoor dat alle opnames haarscherp zijn, zélfs als het pikkedonker is. In onze ogen is een nachtzichtfunctie eigenlijk onmisbaar.

Bewegingsmelder

De aanschaf van een digitale deurspion met bewegingsmelder is al helemaal aan te raden. De melder houdt de bewegingen in de gaten.

Is er sprake van een beweging bij je voordeur? Dan maakt de camera direct een opname. Dit kan een foto of video zijn. Mocht er vervolgens iets gebeuren, heb je direct bewijs.

Wifi

Deurspion met wifi

In een ideale wereld beschikt elke digitale deurspion over wifi. Dankzij de wifi staan de camera en je smartphone voortdurend met elkaar in contact.

Dit betekent dat je via je smartphone live mee kunt kijken met de beelden die de deurspion camera maakt. Hoe handig is dat? Heel handig wat ons betreft.

Kies je voor een digitale deurspion met wifi? Ga dan goed na of je hier een speciale app voor kunt installeren. Dit is wel erg wenselijk; dankzij zo’n app behoud je al helemaal de perfecte controle.

Merk

Tijdens onze test hebben wij meerdere opvallende zaken geconstateerd. Eén van de opvallendste zaken is toch wel dat lang niet alle deurspionnen met camera de gewenste kwaliteit leveren.

Ons advies is daarom om altijd voor een deurspion van een A-merk te gaan. Onder meer Yale, AXA en EZVIZ leveren de gewenste kwaliteit.

Kijkhoek

Tot slot wijzen wij je graag op de kijkhoek van de camera. Des te breder de kijkhoek is, des te groter het bereik van de camera is.

Met een kijkhoek van bijvoorbeeld 110 graden zit je gebakken; dit betekent dat de camera een gebied van maar liefst 110 graden in beeld brengt.

Klassieke vs. digitale deurspion: Welke kiezen?

Deurspion kopen

Zowel een klassieke- als een digitale deurspion zijn interessant te noemen.

Met name de innovatie en bijbehorende voordelen van een digitale deurspion zijn pluspunten. Maar, ook bij een klassieke deurspion geniet je van enkele voordelen.

Zo is het ideaal dat aan een klassieke deurspion niks kapot kan gaan.

Je hebt altijd zicht op het gebied voor je voordeur, maar dit gebied is uiteraard wel beperkt. Zo vervormt een deurspion het beeld altijd en is de kijkhoek ook beperkt.

Wil je een zo’n groot mogelijke kijkhoek hebben? En wil je geen last van vervorming hebben? Dan is de aanschaf van een digitale deurspion de betere keuze. 

Wat de beste keuze is, hangt dus vooral van je eigen voorkeuren af. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een digitale deurspion met camera.

Dit heeft onder meer met de huidige, moderne tijd te maken. In de huidige, moderne tijd is het eigenlijk ‘niet logisch’ om voor een klassieke deurspion te kiezen.

Tip: wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een digitale deurspion met wifi. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, biedt de wifi verbinding nóg meer mogelijkheden en voordelen.

Hoe plaats je de deurspion en hoe hoog?

Hoe je de deurspion moet plaatsen, is afhankelijk van de situatie:

  • In je deur zit al een klassieke deurspion. In de meeste gevallen kun je deze deurspion er uithalen en vervolgens de digitale deurspion monteren. In veel gevallen zijn deze twee soorten deurspionnen gelijk qua afmetingen, waardoor je ze direct over kunt zetten.
  • In je deur zit nog geen deurspion. In dat geval moet je ruimte voor een deurspion creëren. Je zou hiervoor een kleine uitsnede in je deur moeten maken, waarna je de deurspion kunt installeren. Wellicht is het handiger om hier een specialist voor in te schakelen, zodat je in ieder geval weet dat dit goed gaat.

Het advies is om een deurspion tussen de 1,60 en 1,80 meter op te hangen. Wat de ideale hoogte is, hangt onder meer van je eigen lengte en je deur af.

Feit is at er géén standaardhoogte aangegeven kan worden. Als je voor een hoogte tussen de 1,60 en 1,80 meter kiest, zit je in ieder geval in de meeste gevallen goed.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden