Beveiligingscamera set kopen? De beste bewakingscamera sets

Last updated by Joni on

Beste bewakingscamera sets voor binnen & buiten

Als je verzekerd wilt zijn van goede beveiliging van je woning, is één beveiligingscamera waarschijnlijk niet voldoende.

Je hebt beeldmateriaal uit meerdere hoeken nodig om zeker te weten dat je alles vastlegt in en rondom je woning. Daarom is een beveiligingscamera set zeker geen overbodige luxe.

Of je nou een camera systeem buiten of binnen wilt toepassen – we hebben hier de beste opties voor je op een rij gezet.

Dit zijn de beste beveiligingscamera sets

1. Beste beveiligingscamera set voor buiten – Ezviz BC1 B2

EZVIZ BC1 B2 beveiligingscamera

Het Ezviz BC1 B2 camera systeem is een draadloze oplossing voor een gebruiksvriendelijke manier om beveiligingscamera’s aan je huis toe te voegen.

Het systeem wordt geleverd met een aantal zeer indrukwekkende specificaties, die concurreren met de toonaangevende merken op de markt.

Je kunt bij deze beveiligingscamera set 2 camera’s of meer nemen.

De Ezviz beveiligingsset heeft een basisstation waarmee de camera’s vervolgens rechtstreeks verbinding maken.

Met een batterijduur van 365 dagen, nachtzicht in kleur en bewegingsdetectie, is dit een zeer efficiënt systeem.

De camera’s nemen alleen op als er beweging plaatsvindt, zodat je niet uren aan beeldmateriaal hoeft op te slaan.

De resolutie van 1080p zorgt bovendien voor heldere opnames. Het gezichtsveld van 128 graden is groot genoeg om een flink oppervlak mee te dekken.

Alle camera’s zijn toegevoegd aan de Ezviz-app. Hierdoor kun je meldingen ontvangen als er beweging plaatsvindt, en de beelden in realtime bekijken.

Omdat de camera’s alleen opnemen bij beweging, krijg je korte clips van ongeveer 20 seconden te zien.

Elke clip kan vervolgens naar je telefoon worden gedownload. Je kunt kiezen voor opslag van je videomateriaal in de cloud, of je kunt deze lokaal opslaan op een SD-kaartje in je basisstation.

Omdat de BC1-camera’s luidsprekers en microfoons hebben, kun je een tweerichtingsgesprek voeren met iedereen die je kunt zien.

Deze camera heeft ook Ezviz’s Active Defense-technologie, die een sirene uit de camera afspeelt. Dit is luid genoeg om de aandacht te trekken van iedereen die dicht bij staat.

Omdat de Ezviz een basisstation gebruikt, maken de camera’s hier rechtstreeks verbinding mee in plaats van je wifi.

👍 Voordelen:

 • Draadloos beveiligingssysteem voor buiten
 • Batterijduur van een jaar
 • Tweerichtingsgesprek mogelijk

👎 Nadelen:

 • Voor opslag van alle beelden heb je een abonnement nodig
2. Beste camerasysteem voor thuis – Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) + Indoor Cam

Ring Alarm Beveiligingsset

Deze beveiligingscamera set van Ring bestaat uit 6 onderdelen.

Aan de grondslag van het systeem is het basisstation. Dit is een Z-Wave-hub die communiceert met de draadloze sensoren en componenten.

Deze heeft een interne sirene en zorgt voor de verbinding met het internet voor de gehele set.

Daarnaast heb je het bedieningspaneel. Hiermee kun je met je pincode het alarmsysteem in- en uitschakelen.

Het volgende onderdeel is de Ring Indoor Cam. Met zijn flexibele standaard, hoogwaardige 1080p videobeelden en uitstekende integratie in de Ring Alarm Beveiligingsset, is de Ring Indoor Cam een uitstekende camera voor binnen.

Ten slotte komt deze beveiligingsset met contactsensor, bewegingsdetector en signaalversterker.

In zijn meest elementaire vorm werkt de Ring Alarm Beveiligingsset net als elk smart of analoog alarmsysteem. Het heeft drie standen: Afwezig, Thuis en Uitgeschakeld.

‘Afwezig’ of ‘Away’ activeert alle sensoren, ‘Uitgeschakeld’ heeft ze allemaal uitgeschakeld, en bij ‘Home’ is jouw selectie van sensoren actief. De thuismodus kan ook worden gezien als nachtmodus.

Misschien wil je al je contactsensoren beneden inschakelen, maar bewegingssensoren uitgeschakeld laten, zodat je wordt gewaarschuwd als iemand inbreekt terwijl u slaapt.

Het bedieningspaneel maakt het gemakkelijker om van modus te veranderen. Er zit een bewegingssensor aan de voorkant, die alle toetsen verlicht als het donker is, zodat je alles duidelijk kunt zien.

Om de modus te wijzigen, druk je op de gewenste modus en voer je vervolgens je pincode in.

Je kunt het systeem ook snel in- en uitschakelen vanuit de app. Hier krijg je bovendien de meldingen binnen, en kun je de beelden van de Indoor Cam bekijken.

Het systeem heeft een noodaccu van 24 uur, zodat het blijft werken als de stroom uitvalt.

👍 Voordelen:

 • Makkelijk zelf te installeren
 • Systeem is uit te breiden met meer camera’s en sensoren
 • Makkelijk in te stellen in verschillende settings

👎 Nadelen:

 • Je hebt een abonnement nodig om de beelden op te slaan in de cloud
3. Beste beveiligingscamera set draadloos met wifi – Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Arlo Ultra 2 Spotlight Beveiligingscamera

De Arlo Ultra 2 Spotlight Camera komt met een basisstation, genaamd de SmartHub. Je kunt hier kiezen tussen 1, 2, 3 of 4 camera’s die zowel binnen als buiten te installeren zijn.

De draadloze camera’s zijn weerbestendig en hoeven maar 1 tot 2 keer per jaar opgeladen te worden. Met een gezichtsveld van 180 graden en 4K-resolutie krijg je glasheldere beelden.

Arlo is een betrouwbaar merk als het gaat om de beveiliging van je woning.

Het heeft een naam voor zichzelf gemaakt door enkele van de beste bewakingscamera sets voor thuis aan te bieden die je kunt vinden.

De Ultra 2 laat je niet alleen beelden in realtime bekijken, maar slaat ook beelden op in een beveiligde online ruimte (mits je een Arlo Smart-abonnement hebt).

Arlo Smart is meer dan alleen een service voor het opslaan en openen van de video’s van de Ultra 2; het biedt ook toegang tot een aantal slimme functies.

Je hebt de mogelijkheid om bewegingszones te creëren, zodat je alleen wordt gewaarschuwd over activiteit in specifieke gebieden.

Ook kan het identificeren of er beweging is gemaakt door een persoon, dier, voertuig of een ander object.

In plaats van rechtstreeks verbinding te maken met uw wifi-thuisnetwerk, gebruikt de Arlo Ultra 2 een SmartHub die verbinding maakt met je router, die internettoegang tot de camera’s biedt.

De SmartHub biedt lokale opslag voor de camerabeelden voor wanneer je liever geen online opslag gebruikt.

Ook zorgt dat er volgens Arlo voor dat de verbinding met de camera’s veilig is en minder snel wordt onderschept door onbevoegde gebruikers.

De Arlo Ultra 2 heeft een zoom van 12x, dus het is gemakkelijk om details zoals nummerplaten en kledinglogo’s in de video te onderscheiden.

Het heeft ook ingebouwde schijnwerpers die, wanneer geactiveerd, ervoor zorgen dat opnamen die ‘s nachts worden opgenomen in kleur zijn in plaats van in zwart-wit.

Het is ook compatibel met Alexa, Google Assistant en HomeKit.

👍 Voordelen:

 • Draadloze camera’s voor binnen en buiten
 • Niet afhankelijk van wifi-verbinding
 • Nachtcamera in kleur

👎 Nadelen:

 • Je hebt een abonnement nodig om de beelden op te slaan in de cloud
4. Beste beveiligingscamera set met recorder – ZOSI CCTV Security Systeem + DVR

Beveiligingscamera set Beyoliving

ZOSI CCTV-camerasystemen met DVR zijn geschikt voor kleine bedrijven of commerciële panden.

Een DVR-systeem gebruikt een fysieke harde schijf om beelden van meerdere camera’s op te slaan.

Elke camera creëert een kanaal, zodat je tussen weergaven kunt schakelen en verschillende delen van je eigendom tegelijk kunt zien.

Met een DVR-systeem kun je eenvoudig de beelden bewaren en afspelen via een beeldscherm.

Als je bijvoorbeeld iets verdachts ziet, kun je de opname vanuit de achtertuin bekijken en vergelijken met de voortuin om het hele verhaal met tijdstempel te zien.

Bij deze camera beveiliging set krijg je 4 camera’s, die zowel binnen als buiten op te hangen zijn.

Met een gezichtshoek van 75 graden en bewegingsdetectie weet je zeker dat je geen ongewenste activiteiten misloopt. De resolutie van 1080p zorgt bovendien voor heldere beelden. Ook het nachtzicht is erg scherp.

Dit beveiligingssysteem is analoog, wat betekent dat het niet afhankelijk is van het internet. Zowel de camera’s als de DVR zijn op stroom aangesloten.

Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over een zwakke internetverbinding of de wifi die niet ver genoeg reikt.

Hoewel je beveiligingssysteem niet op het internet verbonden hoeft te worden, kun je met de ZOSI-app nog steeds de beelden bekijken op je smartphone.

Zo kun je ook op de hoogte blijven van de gebeurtenissen als je niet in de buurt van de DVR bent. De DVR met harde schijf heeft 1 TB aan opslag, waardoor je maanden aan beeldmateriaal kunt opslaan.

👍 Voordelen:

 • 1 TB aan opslag, zonder abonnement
 • Bewegingsdetectie
 • Scherp nachtzicht

👎 Nadelen:

 • Bedraad systeem
 • Niet geschikt voor smarthomes
5. Beste beveiligingscamera set met deurbel – Google Nest Security Startpakket

Google Nest Doorbell Beveiligingscamera set

Het Google Nest Security Startpakket komt met een deurbel met camera, een basisstation en een beveiligingscamera voor binnen of buiten.

Met deze combinatie van smart-apparatuur ben je verzekerd van een goed overzicht van wat er in en rondom je huis gebeurt.

De Google Nest Hub is niet zomaar een basisstation. Met het scherm kun je makkelijk de beelden bekijken, maar ook muziek luisteren of zelfs YouTube opzetten.

Wanneer deze op je nachtkastje staat, gebruikt de Google Nest Hub de Soli-radar sensor-chip om te zien hoe goed (of niet) je ‘s nachts slaapt.

Dit klinkt vrij futuristisch, maar laat je veel te weten komen over je gezondheid.

De Nest Hub vernieuwt de interface om de bediening van je smarthome-apparaten intuïtiever te maken.

Je kunt hiermee al je Google-apparaten beheren, maar ook bellen, videobellen en antwoorden op vragen krijgen door de Google Assistent hardop vragen te stellen.

De Nest Cam heeft alle belangrijke functies die je nodig hebt bij een beveiligingscamera.

Zo beschikt het over 1080p HD-video, nachtzicht, een diagonaal gezichtsveld van 130°, 6 x digitale zoom en tweerichtingsaudio. Ook het nachtzicht is uitstekend.

Je kunt zelf bepalen wanneer je wilt dat de Nest Cam opneemt. Constant, alleen bij beweging of tijdens de door jouw bepaalde tijden.

Omdat de camera op batterijen werkt, zal de modus waarvoor je kiest invloed hebben op de batterijduur. Gemiddeld gaat de batterij zo’n 7 maanden mee.

De Nest Doorbell is een draadloze videodeurbel met zeer goede videokwaliteit.

Met een resolutie van 1600 x 1200, een kijkhoek van 160 graden, HDR en infrarood nachtzicht heb je zowel overdag als ‘s nachts een helder beeld. Deze werkt goed samen met de andere producten van Nest.

De Nest Doorbell kan bovendien mensen onderscheiden van bewegende objecten, dieren en voertuigen, wat leidt tot alleen noodzakelijke meldingen.

Ook kun je bekende gezichten een naam geven, waardoor je meldingen nog specifieker worden.

Je hebt een abonnement nodig voor gezichtsherkenning, maar niet voor meldingen van personen, voertuigen, pakketten of dieren.

👍 Voordelen:

 • Basisstation met scherm en extra functies
 • Camera
 • Inclusief deurbel met camera

👎 Nadelen:

 • App is nodig om alle functies te kunnen gebruiken
Camerasysteem voor thuis of buiten: Belangrijke aandachtspunten

Wat ziet een inbreker?

Inbreker bewakingscameraset

Hoewel het misschien raar klinkt, is het een goed idee om je huis door de ogen van een inbreker te bekijken.

Wat bedoelen we hiermee? Bedenk eerst waar inbrekers naar zoeken: gebieden met weinig tot geen verlichting, waar ze zich bijvoorbeeld ongemerkt kunnen verplaatsen.

Een camera met door beweging geactiveerde verlichting laat elke potentiële indringer weten dat ze met het verkeerde huis aan het knoeien zijn.

Experts waarschuwen al jaren dat het traumatisch en verwoestend kan zijn om erachter te komen dat er een vreemdeling in je huis is geweest en door je spullen is gegaan.

Beveiligingscamera’s kunnen een gemakkelijke en goedkope manier zijn om dit te voorkomen.

Videoresolutie

Een videoresolutie van 1080p of hoger biedt voldoende details om mensen te onderscheiden op basis van hun gelaatstrekken, kleding en acties.

Bovendien ziet de 1080p-resolutie er goed uit op grotere computermonitoren en tv-schermen, zodat je niet op een klein telefoonscherm hoeft te vertrouwen.

Gelukkig is het de standaard voor de meeste merken om minimaal 1080p video te bieden, dus je moet niets minder accepteren.

Als je het budget hebt, kun je upgraden naar een 4K (2160p) -camera, maar dit verbruikt veel sneller opslagruimte en draadloze bandbreedte.

Een optie in het midden is 2K (1440p) -video, die meer detail toevoegt zonder zo snel door video-opslag en bandbreedte te scheuren.

Gezichtshoek

Met een gezichtshoek van ongeveer 130 graden, kan de camera een groot gebied binnen en buiten zien, terwijl de onderwerpen binnen het videoframe redelijk groot blijven.

Je zou een bredere kijkhoek van ongeveer 160º kunnen overwegen voor een videodeurbel of een beveiligingscamera voor buiten.

Op die manier heb je niet zoveel camera’s nodig hebt voor volledige dekking van je eigendom. Ook is het mogelijk om een 360 graden camera aan te schaffen, die je zelf kunt besturen met een app.

Snelheid

Een framesnelheid van minimaal 15 frames per seconde (fps) is een must voor iedereen die vloeiende bewegingen in video’s wil.

Vloeiende video is minder gevoelig voor bewegingsonscherpte, wat zelfs op camera’s met een hoge resolutie de zichtbaarheid van details kunnen verminderen.

Voor resultaten die beter overeenkomen met de werkelijkheid, wordt aangeraden om voor een bewakingscamera met 24 fps of hoger te gaan.

Nachtzicht

Een nachtzichtbereik van 10 meter of meer helpt een draadloze camera om heldere beelden te produceren nadat de zon ondergaat.

De meeste beveiligingscamera’s gebruiken infrarood leds om in volledige duisternis op te nemen.

Toch zou je een model kunnen overwegen met een secundaire schijnwerper, die indringers kan afschrikken en nachtzicht in kleur kan bieden.

Opslag

Je hebt opslagruimte nodig voor een beveiligingscamera om je huis te bewaken en effectief videobewijs vast te leggen.

De tijd dat beveiligingscamera’s beveiligingsbeelden op VHS-banden opsloegen, is voorbij. De bescheiden micro SD-kaart is nu de baas, als je wilt gaan voor lokale opslag.

Lokale opslag kan ook besparen op internetbandbreedte als je een datalimiet hebt. De camera slaat beeldmateriaal op totdat de kaart vol raakt, en je kunt kiezen of het oude video’s verwijdert of stopt met opnemen.

Je kunt ook lokale opslag vinden via een harde schijf op een CCTV-camerasysteem DVR of een USB-stick op een draadloze camera met een basisstation.

Niet alle cameramerken ondersteunen lokale opslag. Het is namelijk winstgevender om je een maandelijks abonnement te verkopen om je video online op een bedrijfsserver te houden. Maar het is niet zonder voordelen.

Cloudopslag verdwijnt niet als iemand er met je camera vandoor gaat. Ook wordt het vaak geleverd met geavanceerde functies zoals betere meldingen en noodhulpdiensten.

De meeste abonnementen zijn redelijk goedkoop, maar zullen je toch een paar euro’s per maand kosten. Video’s op een cloudserver verlopen na een tijdje, meestal 14 tot 60 dagen, dus je moet alles downloaden wat je permanent wilt opslaan.

Binnen of buiten

Bewakingscamera plaatsing binnen buiten

Een typische IP beveiligingscamera set voor binnen werkt goed wanneer je de camera’s boven een stopcontact op een muur of een hoge plank zet.

Deze kun je bovendien gemakkelijk verbergen achter hoge meubels en wandkleden, zodat ze ook optreden als spy camera.

Door camera’s met een vast zicht in een hoek of de smalste kant van een kamer te plaatsen, wordt het gezichtsveld gemaximaliseerd zolang er geen andere obstakels zijn.

Beveiligingscamera’s voor binnen werken het beste aan een muur of plafond in grote kamers waar er een duidelijke zichtlijn is op de onderwerpen die je wilt bewaken.

Houd bij beveiligingscamera’s voor buiten rekening met het dichtstbijzijnde stopcontact als deze niet draadloos is.

Camera’s met een breed gezichtsveld werken goed aan de voor- en achterkant van je huis, maar probeer de hoeveelheid die ze kunnen zien van aangrenzende woningen te beperken.

Hoewel buitencamera’s weerbestendig zijn, is het een goed idee om ze onder een dakrand of overhang te plaatsen om de lens vrij te houden van vuil en waterdruppels.

Buitencamera’s werken het beste als er geen directe zon is, wat op bepaalde momenten van de dag oververhitting of verblinding kan veroorzaken.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *