360 graden camera kopen? Vergelijk hier de Top 5 beste!

Last updated by Joni on

Beste 360 graden camera's

Dat de ontwikkelingen niet stilgestaan hebben, blijkt duidelijk uit het aanbod van camera’s. Zo is het tegenwoordig mogelijk om voor een heuse 360 graden camera te kiezen.

Dit is eigenlijk de verbeterde versie van een 180 graden camera; een 360 graden camera kijkt immers volledig om zich heen.

Doordat de 360 graden camera volledig om zich heen kijkt, geniet je van tal van voordelen. Een bijkomend voordeel is bovendien dat je een 360 graden voor tal van situaties in kunt zetten.

Je kunt een complete beveiligingscamera set voor bij je huis kopen, maar je kunt zo’n camera ook prima in de vrachtwagen of op de motor gebruiken.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de veelzijdigheid. Dit doen we niet aan de hand van voorbeelden, maar aan de hand van de beste producten.

Per toepassingsmogelijkheid zijn wij namelijk op zoek gegaan naar de beste koop. Onze bevindingen delen we graag hieronder uitgebreid met je.

Dit zijn de beste 360 graden camera’s

Voordat je een 360 graden camera kunt kopen, moet je goed over de toepassing nadenken.

Wat is precies de reden dat je een 360 camera wilt kopen? En waar wil je de camera gaan gebruiken?

Als je hier eenmaal het juiste antwoord voor jezelf op gevonden hebt, kun je gericht naar onderstaande varianten kijken.

Onderstaande varianten zijn de beste 360 graden camera’s volgens onze test. Per camera bespreken we hieronder wáárom dit volgens ons de beste koop is. En wat je precies aan de camera hebt.

Zo bespreken we onder meer wat de beste 360 graden camera bij huis is en de beste 360 graden camera voor in de auto.

1. Beste buitencamera 360 graden – Looki 360PRO Beveiligingscamera

Looki 360PRO Beveiligingscamera Buiten

Ben je op zoek naar een goede 360 graden camera voor buiten? Wil je met deze camera bijvoorbeeld inbrekers afweren of te allen tijde een oogje in het zeil kunnen houden?

In dat geval raden wij je de Looki® 360PRO Beveiligingscamera aan.

Met dank aan deze camera mis je niks meer rondom je huis. Je ziet alles om je huis gebeuren, met dank aan het 360 graden bereik.

Maar, ook de Full HD 1080P camera speelt hier een belangrijke rol bij. Deze camera legt alles haarscherp vast, waardoor je later de beelden gedetailleerd terug kunt kijken.

Over deze camera heb je ook de optimale controle. Je kunt de camera namelijk met de bijbehorende app bedienen.

Wil je de camera net iets gedraaid hebben? Pak je smartphone erbij, open de app en stel de camera naar wens in.

Ook in het donker biedt deze beste buitencamera 360 graden het gewenste beeld. Dit is te danken aan de eerder genoemde Full HD resolutie, maar ook aan veel handige extra’s.

Zo is deze buitencamera voorzien van 3 nachtstanden en van 12 infrarood lampen. Hiermee ben je óók in het donker van haarscherp beeld verzekerd.

Ideaal is ook dat deze camera over bewegingsdetectie beschikt. Op het moment dat de camera iets in je tuin opmerkt, stuurt de camera een bericht naar je telefoon.

De beelden worden bovendien opgeslagen, zodat je deze later terug kunt kijken.

Het opslaan van de beelden kan op twee manieren: in de cloud of op een SD kaart. Je krijgt bij aanschaf in ieder geval direct een 32 GB SD kaart geleverd. En dit allemaal voor een bedrag van slechts 89 euro.

Er bestaan volgens ons weinig betere beveiligingscamera’s met een dergelijk prijskaartje!

👍 Voordelen:

 • 360 graden beeld
 • Haarscherp beeld in het licht en donker
 • Via de app te besturen
 • Met gratis 32 GB SD kaart
 • Inclusief bewegingsdetectie
 • IP66 certificering

👎 Nadelen:

 • Moeilijk aan te sluiten op elektriciteit
2. Beste 360 graden camera voor in de auto (dashcam) – Nordväl DC101 1CH Full HD LCD Dashcam

Nordväl DC101 1CH Full HD LCD Dashcam

Wil je graag alles over de weg goed vastleggen? Dan heb je een goede dashcam van 360 graden nodig.

Spijtig genoeg worden dergelijke dashcams niet gefabriceerd. Dit heeft puur te maken met technologische beperkingen op dit gebied.

Maar, er is gelukkig een oplossing. Wij raden je namelijk aan om de Nordväl DC101 1CH Full HD LCD Dashcam twee keer aan te schaffen.

Deze dashcam levert namelijk een kijkhoek van 170 graden. Door twee van deze dashcams op te hangen, heb je dus bijna een dashcam van 360 graden nagebootst.

Hoe je deze dashcams op kunt hangen? Makkelijk. Je hangt één dashcam bij de voorruit en de andere dashcam bij de achterruit.

Dankzij deze constructie heb je perfect beeld rondom je auto. Mocht er onverhoopt iets op de weg gebeuren, verzamelen deze dashcams direct het benodigde bewijs.

Dit doen de dashcams op een geweldige manier. De dashcams beschikken over een scherpe camera, parkeermodus en hebben een G-sensor.

De G-sensor voelt automatisch aan als je een aanrijding hebt gehad. De G-sensor zorgt er vervolgens voor dat de actuele beelden in een ‘kluis’ opgeslagen worden. De beelden kunnen zodoende nooit verloren raken.

De scherpe camera zorgt voor Full HD opnames. Op het moment dat er onverhoopt iets op de weg gebeurt, leggen de camera’s dit dus geweldig vast.

Door voor twee dashcams te kiezen, dek je alle risico’s volledig in. Een ware aanrader voor in de auto!

👍 Voordelen:

 • Prima kijkhoek
 • Inclusief G-sensor
 • Full HD opnames
 • Inclusief parkeermodus
 • Inclusief 32 GB SD opslag
 • Makkelijk op te hangen

👎 Nadelen:

 • Geen volwaardig 360 beeld
3. Beste 360 camera met wifi – AyeCam 360PRO

AyeCam 360PRO Beveiligingscamera Buiten

Wil je om welke reden dan ook een 360 graden camera met wifi voor buiten hebben?

Dan kun je voor de eerder genoemde Looki 360Pro camera kiezen, maar je kunt ook voor deze AyeCam 360PRO camera kiezen. Deze camera is opvallend goed uit onze test naar voren gekomen.

Deze AyeCam 360 graden camera met wifi voor buiten biedt talloze voordelen.

Zo heeft de camera een ingebouwde bewegingssensor. Op het moment dat de camera een beweging detecteert, krijg je hier direct een melding van.

Met dank aan de wifi ontvanger hoef je niet bang te zijn voor een storing of iets dergelijks.

Daarnaast is het ideaal dat je deze camera draadloos kunt gebruiken. Concreet betekent dit dat je geen stroomkabel nodig hebt. De batterij gaat bovendien erg lang mee.

Het besturen van de camera is ook een feestje; daar kun je de speciale Aye App voor gebruiken. Met deze app bedien je de camera vanaf je telefoon.

De beelden die deze camera maakt, zijn ook nog eens haarscherp. Je geniet van HD 1808P beeld, inclusief nachtzicht. Zowel in het donker als in het licht heb je dus perfect zicht op alles wat zich rondom je huis bevindt.

Gebruik je deze 360 graden camera met wifi graag binnen? Dat is ook mogelijk. Meerdere kopers gebruiken de camera bijvoorbeeld als een soort van babyfoon.

👍 Voordelen:

 • 360 graden en te bedienen via de app
 • Draadloos te installeren
 • HD videokwaliteit
 • Met bewegings- en geluidsdetectie
 • Binnen en buiten te gebruiken

👎 Nadelen:

 • Batterij gaat niet eeuwig mee
4. Beste professionele 360 graden camera – Insta360 One RS Twin editie

Insta360 One RS Twin editie 360 graden camera

Ben je voor professionele doeleinden op zoek naar een 360 graden camera?

Dan raden wij je deze Insta360 One RS Twin editie aan. Volgens onze test is dit de beste 360 graden camera voor professioneel gebruik.

Deze eretitel is onder meer aan de unieke samenstelling te danken. Deze camera bestaat namelijk uit 3 onderdelen die je kunt verwisselen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om allerlei lenzen op de camera aan te sluiten. Je kunt hierdoor met deze camera 360 graden video’s opnemen, maar je kunt ook in 4K wide angle filmen.

Als professional maak je alleen maar unieke en creatieve video’s. Daar helpt deze camera absoluut een handje bij. Je geniet van een geweldige beeldkwaliteit, fijne bediening en dus van tal van mogelijkheden.

Ideaal is ook dat je deze 360 graden camera op de Snap Wizard app aan kunt sluiten. Met deze app bewerk je de beelden direct, waardoor je de beelden eventueel direct op social media kunt delen. 

👍 Voordelen:

 • Compatibel met meerdere lenzen
 • In 360 graden filmen en in 4K wide angle filmen
 • Fijne bediening
 • Te koppelen aan de Snap Wizard app
 • Haarscherpe beelden
 • Volledig waterdicht
 • Inclusief wifi
 • Inclusief beeldstabilisatie

👎 Nadelen:

 • Vrij duur
5. Beste 360 graden camera GoPro – GoPro Fusion 360 Graden Camera

GoPro Fusion 360 Graden Camera

Heb je het over een 360 graden action cam? Dan heb je het direct over een 360 graden camera van GoPro.

Mocht je een 360 graden van dit merk aan willen schaffen, raden wij je deze GoPro Fusion 360 Graden Camera aan. Dit is geen goedkope 360 graden camera, maar het is wel een magnifiek apparaat.

Zo kun je met deze camera in 360 graden filmen, maar ook nog eens in 5.2K beeldkwaliteit. Hierbij maakt de camera bovendien maar liefst 30 frames per seconden.

Tijdens het filmen geniet je van de beeldstabilisatie. Dankzij deze stabilisatie zijn alle beelden vloeiend; dit zie je aan de totale opname duidelijk terug.

Wil je de 360 graden camera ook onder water gebruiken? Dat is mogelijk tot een diepte van 5 meter.

Wat ook ideaal is, is dat je deze camera op meerdere manieren kunt verbinden. De GoPro 360 graden camera beschikt namelijk over zowel wifi als bluetooth.

Met de camera kun je erg veel kanten op. Onder meer dankzij de burst functionaliteit en de timelapse functie. Al met al een geweldige, maar dure 360 graden camera van GoPro.

👍 Voordelen:

 • 5.2K beeldkwaliteit met 30 frames per seconden
 • Tot 5 meter diepte 360 graden filmen
 • Te bedienen met stemopdrachten
 • Veel handige functies
 • Beschikt over wifi en bluetooth
 • Met handige accessoires geleverd

👎 Nadelen:

 • Duur
Waarvoor kun je een 360 camera gebruiken?

Een belangrijk voordeel van een 360 graden camera is de veelzijdigheid.

Je kunt deze camera namelijk in tal van situaties gebruiken:

 • In de auto. Met dank aan een 360 graden camera in de auto leg je alles wat zich om je heen gebeurt nauwkeurig vast. Ideaal bij een eventuele aanrijding of onterechte claim.
 • Bij je woning. Rondom je huis kun je beveiligingscamera’s voor buiten ophangen. Als je voor een 360 graden spy camera kiest, hou je echt alles rondom je woning perfect in de gaten. Dit brengt een gerustgesteld gevoel met zich mee.
 • Om actie vast te leggen. Je kunt een 360 graden camera ook prima gebruiken om actie vast te leggen. Daarvoor kun je het beste voor de Insta360 of de GoPro 360 graden camera kiezen. Deze camera’s zijn speciaal voor het vastleggen van actie ontwikkeld.

Wat zijn de voordelen van een 360 graden camera?

360 graden beveiligingscamera woning

Met een 360 graden camera geniet je dus van de gewenste veelzijdigheid. Maar, dat is niet het enige voordeel.

Een ander voordeel is dat je uit veel soorten camera’s kunt kiezen. Wil je een draadloze IP camera aan je huis ophangen? Dat is prima mogelijk als je een 360 graden camera wilt hebben.

Ook zorgt zo’n camera voor de perfecte kijkhoek. Je filmt hiermee niet slechts één zijde, maar je filmt echt alle zijden.

Met name bij een woning is dit ideaal; met één camera kun je de gehele omgeving rondom je woning in de gaten houden.

Verder is de beeldkwaliteit een belangrijk voordeel. Althans; dat is het geval als je voor één van bovenstaande varianten kiest.

Deze varianten leveren haarscherp beeld af, waardoor je de beelden tot in nauwkeurigheid achteraf kunt bekijken. Ideaal.

180 graden camera vs. 360 graden camera

Twijfel je nog enigszins tussen een 180 graden camera of een 360 graden camera? Dan is het goed om rekening te houden met de kijkhoek.

Wat wil je precies in beeld brengen? Als je een groot deel van de omgeving in beeld wilt brengen, is een 360 graden camera de beste optie.

Wil je bijvoorbeeld alleen de achterkant van je tuin in beeld brengen? Dan kun je ook prima voor een 180 graden camera kiezen.

In principe is een 360 graden veelzijdiger, handiger en beter. Maar één en ander is wel afhankelijk van je eigen wensen.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *