Top 5 Beste draadloze achteruitrijcamera’s voor een veilige rit

Last updated by Simon on

Draadloze achteruitrijcamera

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit gezegde is absoluut van toepassing als je met jouw auto achteruit rijdt.

Mogelijk zie je op dat moment een paaltje over het hoofd, waardoor je schade aan jouw auto rijdt.

Zonde en relatief makkelijk te voorkomen. Hoe dan? Door te kiezen voor een draadloze achteruitrijcamera.

Met een draadloze achteruitrijcamera verklein je de kans op schade aan jouw auto. Op een hele simpele en betaalbare manier.

Moet per sé een achteruitrijcamera draadloos zijn? Nee, het ‘moet’ niet, maar het is wel bijzonder handig. Indien je voor een draadloze achteruitrijcamera kiest, heb je niks van doen met onhandige draden.

Doordat deze draden eigenlijk ‘verdwenen’ zijn, gaat het installeren van de draadloze achteruitrijcamera een stuk makkelijker. Tevens is het veilig om te kiezen voor een draadloze achteruitrijcamera, waarover later meer in dit artikel.

In dit artikel vind je meer informatie over deze beste draadloze achteruitrijcamera’s van dit moment.

Wij hebben het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen, waarna wij een top 5 samen hebben kunnen stellen.

Over deze vijf beste varianten vind je hieronder meer!

Top 5 achteruitrijcamera draadloos

Wij zochten voor jou uit wat de beste draadloze achteruitrijcamera’s zijn. Hieronder vergelijk je direct de Top 5. Deze zijn geselecteerd op basis van o.a. veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding.

1. Nince ARC1 Draadloze Achteruitrijcamera

nince draadloze achteruitrijcamera

In het huidige aanbod kom je behoorlijk veel varianten tegen. Doordat het aanbod zó divers was, was het voor ons niet makkelijk om een beste koop te selecteren.

Uiteindelijk hebben wij – na een lange zoektocht – ervoor gekozen om deze Nince draadloze achteruitrijcamera tot beste koop aan te wijzen. Dát is onder meer te danken aan de kwaliteit, aan de functies én het prijskaartje.

Deze camera kun je op meerdere manieren bevestigen. Je kunt ‘m aan de bovenkant van bijvoorbeeld een bestelbus bevestigen, maar je kunt ‘m ook bij de kentekenplaat monteren.

De haarscherpe camera brengt het beeld vervolgens over naar het beeldscherm van maar liefst 5 inch groot. Dit beeldscherm kun je aan jouw dashboard vastklikken, waardoor je altijd perfect zicht hebt. Op datgene wat achter de auto te zien is dus.

Is dit de beste draadloze achteruitrijcamera voor in het kentekenplaatframe? Ja, dat is volgens ons zeker het geval. Zo is deze camera makkelijk te bevestigen, aangezien je alle benodigdheden standaard meegeleverd krijgt. Ook is het beeld echt haarscherp.

Dit is het geval overdag, maar is ook zeker ’s avonds in het donker het geval. De camera beschikt namelijk over een fijne nachtzichtfunctie; ook als je in het donker achteruit moet rijden, doe je dit op een veilige manier.

Wil je graag nóg meer zicht achter jouw auto hebben? Het is mogelijk om nóg een camera op het beeldscherm aan te sluiten.

De ervaring leert echter dat je in veel gevallen aan slechts één camera meer dan voldoende hebt. Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat deze camera al een beeldhoek van 180 graden heeft.

In onze ogen is dat voldoende voor de meeste auto’s, maar ook voor bijvoorbeeld een caravan. 

👍 Voordelen:

 • Uit te breiden met nóg een camera
 • Haarscherp beeld in het licht en in het donker
 • Zeer makkelijk te installeren
 • Duidelijk 5 inch display
 • Geen last van draden of iets dergelijks

👎 Nadelen:

 • Er kan soms een lichte vertraging optreden
 • Handleiding had iets uitgebreider gemogen
2. Strex Achteruitrijcamera Set Draadloos – 7″ Scherm

Strex draadloze achteruitrijcamera

Ben jij op zoek naar een draadloze achteruitrijcamera voor een camper? Wil je hiermee de kans op schade aan jouw caravan zoveel mogelijk verkleinen?

En ben je ook bereid om te investeren in een achteruitrijcamera die draadloos is? Dan is deze variant van Strex absoluut de moeite waard. Deze achteruitrijcamera biedt veel fijne extra’s en is bovenal makkelijk te installeren.

Waar je de camera precies installeert, is volledig aan jou. Bij aanschaf krijg je hier in ieder geval alle benodigdheden voor aangeleverd.

Dankzij deze benodigdheden is het eigenlijk een fluitje van een cent om deze achteruitrijcamera draadloos aan te sluiten. Vervolgens hoef je alleen nog maar het 7 inch scherm een mooi plaatsje in jouw caravan (of auto te geven).

Dit beeldscherm is echt magnifiek te noemen. Doordat het beeldscherm 7 inch groot is, heb je echt de volledige achterkant duidelijk in beeld.

Mogelijke obstakels, zoals een paaltje, merk je hierdoor makkelijk op. Ook als je op bijvoorbeeld de camping moet parkeren, komt deze draadloze achteruitrijcamera prima van pas.

Wil je in het donker jouw caravan of auto inparkeren? Dan komt de nachtzichtfunctie perfect van pas. Dankzij deze functie zie je in het donker tot 15 meter achter jouw voertuig.

Mocht het onverhoopt hard regenen, is ook dit geen probleem. De camera is namelijk volledig waterdicht.

Al met al een perfecte draadloze achteruitrijcamera voor op veel verschillende soorten voertuigen.

👍 Voordelen:

 • Beeldhoek van 120 graden
 • Makkelijk te installeren
 • Ideaal voor grotere voertuigen, zoals een camper
 • Fijn beeldscherm van 7 inch groot
 • Ook in het donker perfect zicht

👎 Nadelen:

 • Dit is niet de goedkoopste draadloze achteruitrijcamera
 • Het beeld lijkt (heel) soms iets te haperen
3. Pora – Draadloze Achteruitrijcamera

Pora draadloze achteruitrijcamera

Tijdens onze test kwamen wij al snel in contact met deze Pora draadloze achteruitrijcamera. Al snel kwamen we tot de conclusie dat dit één van de betere varianten van dit moment is.

Dit is aan onder meer de kwaliteit en de vele mogelijkheden te danken!

Deze achteruitrijcamera werkt volledig draadloos. Als je de camera én het beeldscherm geïnstalleerd hebt, begint het echte genieten direct. Je geniet van haarscherp beeld, waardoor achteruit rijden opeens een stuk makkelijker gaat.

Ook weet je – dankzij deze draadloze achteruitrijcamera – de kans op schade aan jouw auto flink te verkleinen.

Bijkomend voordeel is dat het beeldscherm heel duidelijk is. Dit komt onder meer doordat het beeldscherm maar liefst 5 inch groot is.

Ook betreft dit een Full HD beeldscherm; je ziet hierdoor zowel overdag als ’s avonds heel duidelijk wát zich precies achter jouw auto bevindt.

De ervaring leert bovendien dat de verbinding bijzonder stabiel is. Je hoeft in principe niet bang te zijn voor een vertraging of voor een storing.

Nee, elke keer als je achteruit wilt rijden, kun je gebruik maken van deze achteruitrijcamera. Houd ondertussen wel jouw spiegel in de gaten; daarmee zie je ook wat zich aan de zijkanten van jouw auto afspeelt. 

Wil je na verloop van tijd nóg een camera op jouw auto hebben? Dat is mogelijk. Je kunt op dit beeldscherm nog een camera aansluiten.

Daarmee weet je echt het ideale overzicht te behouden. Handig voor als je met bijvoorbeeld jouw caravan op pad gaat.

👍 Voordelen:

 • Duidelijk Full HD 5 inch beeldscherm
 • Makkelijke installatie van de camera
 • Zonder vertraging en storing beeld
 • Uit te breiden met een extra camera

👎 Nadelen:

 • Niet de goedkoopste draadloze achteruitrijcamera
 • De zuignap/magneet had iets krachtiger gemogen
4. BrandWay Draadloze Auto Achteruitrijcamera

Bradway draadloze achteruitcamera

Wil jij in jouw auto, caravan of vrachtwagen veilig achteruit kunnen rijden? Dit maak je voor jezelf mogelijk middels deze BrandWay draadloze achteruitrijcamera. Deze camera levert haarscherp beeld af, is makkelijk te installeren én is dus volledig draadloos.

Heb je Wifi nodig voor deze camera? Nee, zeker niet. Heb je een andere verbinding nodig? Nee, ook dat is niet noodzakelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een aansluiting voor de 12 volt stekker.

Met dank aan deze stekker maak je direct gebruik van deze achteruitrijcamera. 

Bij deze achteruitrijcamera geniet je echt van perfect beeld. Dit komt onder meer door de wijde lenshoek van 120 graden. Ook is het fijn dat het display maar liefst 7 inch groot is.

Met dank aan de 16 infrarood LED’s geniet je ook in het donker nog van haarscherp beeld. Ongeacht in welk voertuig je zit, kun je met deze draadloze achteruitrijcamera veilig naar achteren rijden.

👍 Voordelen:

 • Makkelijke installatie
 • 16 infrarood LED’s voor in het donker
 • Wijde lenshoek van 16 graden
 • Voor veel soorten voertuigen geschikt
 • Display van 7 inch groot

👎 Nadelen:

 • Iets mindere kwaliteit dan de hierboven besproken varianten
 • Beeldsignaal is niet altijd stabiel
5. ProCar – ARC02 – Draadloze HD Parking achteruitrijcamera

Procar draadloze achteruitrijcamera

Deze lijst met beste draadloze achteruitrijcamera’s sluiten we graag in stijl af. In dit geval doen we dat met deze draadloze achteruitrijcamera van het merk ProCar.

Deze achteruitrijcamera voldoet – om meerdere redenen – nagenoeg volledig aan onze verwachtingen.

Zo is de installatie van deze achteruitrijcamera bijzonder makkelijk. Dit geldt niet alleen voor de camera, maar ook voor het meegeleverde display. De beelden die de camera maakt, zie je direct op dit display verschijnen.

Doordat dit display 5 inch groot is, heb je altijd perfect zicht op hetgeen wat achter jouw auto zich afspeelt.

Deze achteruitrijcamera is volledig waterdicht en is ook geschikt voor in het donker. Voor in het donker maakt deze camera namelijk gebruik van LED verlichting; hierdoor kun je ook in het donker veilig naar achteren rijden.

Voor dit alles betaal je bovendien niet de hoofdprijs; dit is de goedkoopste achteruitrijcamera die draadloos is!

👍 Voordelen:

 • Deze achteruitrijcamera is gunstig geprijsd
 • Makkelijk te installeren
 • LED verlichting voor in het donker
 • Voor op veel voertuigen geschikt
 • 5 inch display

👎 Nadelen:

 • Afstand tussen camera en monitor moet zo kort mogelijk zijn
 • Laat qua kwaliteit nog iets te wensen over
Wat is voor jou de beste draadloze achteruitrijcamera?

Ben je op zoek naar een achteruitrijcamera op batterijen? Geef je de voorkeur aan een draadloze achteruitrijcamera die je op jouw Android smartphone kunt bekijken? Of geef je de voorkeur aan één van bovengenoemde varianten?

Wat ons betreft kun je het beste voor één van de hierboven besproken varianten kiezen. Deze draadloze achteruitrijcamera’s zijn niet voor niets als beste uit de tent gekomen.

Kun je ook kiezen voor een achteruitrijcamera van Lidl of Action? Het is mogelijk, maar die camera’s leveren niet de gewenste kwaliteit.

Dat is wel het geval als je voor één van bovengenoemde varianten kiest. Deze varianten zijn stuk voor stuk van de gewenste kwaliteit én leveren haarscherp beeld af.

Let bij het vergelijken goed op de volgende criteria:

 • Scherpte: de camera moet bij voorkeur zo scherp mogelijk zijn
 • Grootte van het display: het display is bij voorkeur 5 of 7 inch groot
 • Manier van installeren: dit wil je uiteraard volledig draadloos (en makkelijk) kunnen doen
 • Nachtzicht: verder is het wenselijk dat de camera ook in het donker haarscherp beeld aflevert
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: de prijzen van de camera’s lopen behoorlijk uiteen. Doe daarom goed onderzoek naar de prijs-kwaliteitsverhouding van de verschillende camera’s.

Maak al met al een goede vergelijking voor jezelf. Met een achteruitrijcamera die draadloos is, kun je in ieder geval altijd veilig achteruit rijden!


Meer artikelen:

Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *