Beste babyfoon met camera kopen? De Top 6!

Last updated by Simon on

Babyfoon-met-staander

De babyfoons die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn door de jaren heen behoorlijk sterk geëvolueerd. Voor het merendeel van de ouders geldt dat ze er tegenwoordig de voorkeur aan geven om een babyfoon met camera te kopen.

Het vinden van de beste babyfoon met camera wil in de praktijk echter wel eens een flinke uitdaging zijn. Dat is onder meer te wijten aan het zeer uitgebreide aanbod dat voor handen is.

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de voor jou best mogelijke babyfoon die is voorzien van één of meerdere camera’s?

Dan kan de informatie die je aantreft hier op deze pagina je daar zeker bij helpen!

De beste babyfoons met camera

Babyfoon-zonder-app-optie

Door de jaren heen zijn er op  de markt tal van verschillende babyfoons met camera verschenen. Dit enorme aanbod heeft gezorgd voor heel wat keuzemogelijkheden.

Dat is interessant, maar tegelijkertijd zorgt het er in de praktijk ook voor dat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien.

Wat zijn nu namelijk precies de beste babyfoons met camera? Het antwoord op deze vraag is een beetje afhankelijk van de eisen waarover je beschikt.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 1. Moet de babyfoon uitgerust kunnen worden met verschillende camera’s of niet?
 2. Moet er gebruik worden gemaakt van een draadloze internetverbinding?
 3. Wil je graag meldingen ontvangen op je smartphone of tablet door middel van een app?
 4. Moet de babyfoon voorzien zijn van een terugspreekfunctie en ingebouwde slaapliedjes?
 5. Dient de babyfoon uitgerust te zijn met nachtzicht voor helder beeld tijdens de nacht?

Bovenstaande vragen zijn nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor wat het kopen van een babyfoon met camera betreft dan ook nog heel wat uitgebreider.

Het vergelijken van  de verschillende babyfoons met camera die op de markt verkrijgbaar zijn kan dan ook sterk aan te raden zijn.

Wij helpen je in ieder geval graag op weg door enkele van de beste babyfoons met camera hieronder aan je voor te stellen.

1. Babyfoon met camera en wifi – Motorola VM85 Connect

Motorola VM85 Connect

De Motorola VM85 Connect is een babyfoon met camera en wifi die je zeer eenvoudig draadloos kan verbinden met je telefoon, tablet of computer.

Dit zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van hetgeen er zich in de kinderkamer afspeelt. In de handige app is het bovendien mogelijk om het geluid- evenals de bewegingsdetectie van de voorbije 24 uur terug te kijken.

Eveneens interessant om weten is dat deze Motorola VM85 Connect over een terugspreekfunctie beschikt. Daarnaast zijn er ook vijf slaapliedjes in aanwezig. Zo heb je altijd de mogelijkheid om je kleintje vanop afstand gerust te stellen.

De camera waarmee deze babyfoon is uitgerust heeft een zoomfunctie die je van overal kan besturen. Dit zorgt ervoor dat je altijd een optimaal zicht zal hebben op je kindje. De ouderunit beschikt over lampjes die aangeven wat het geluidsniveau precies is.2. Babyfoon met meerdere camera’s – Alecto DVM-200 + Alecto DVM-201

Alecto DVM-200 + Alecto DVM 201

Wanneer je een babyfoon met 2 of meerdere camera’s wil kopen kan je daarvoor onder meer kijken in de richting van de Alecto DVM-200 + Alecto DVM-201.

Voor deze set geldt dat ze bestaat uit twee camera’s en een ouderunit. De draaibare camera’s kunnen perfect in verschillende babykamers worden geplaatst. Het beeldscherm neem je als ouder vervolgens gewoon met je mee.

Zowel tijdens de dag als ‘s nachts kan je stipt op de hoogte worden gehouden van hetgeen er zich in de kamers afspeelt. Merk je op een bepaald moment dat één van je kindjes wat onrustig is? Dan kan je inzoomen om van dichterbij te kunnen bekijken wat er aan de hand is.

Opvallend is ook dat deze babyfoon met meerdere camera’s beschikt over een ingebouwde temperatuursensor. Deze geeft aan wanneer de temperatuur in de kinderkamer te hoog of te laag is.3. Babyfoon met draaibare camera – Alecto DVM-200

Alecto DVM-200

De Alecto DVM-200 is een zeer populaire babyfoon met draaibare camera. In tegenstelling tot menig aantal andere babyfoons geldt voor dit exemplaar dat je voor het draaien van de camera niet naar de babykamer moet.

Je kan dit gewoon vanop afstand doen. Dat geldt ook voor het inzoomen. Blijkt op een zeker ogenblik dat je kindje onrustig is? Dan kan je dus vanop afstand perfect controleren wat er aan de hand is.

De camera kan eenvoudig op een bepaald oppervlak worden geplaatst, maar het is ook mogelijk om ze aan de muur te hangen. Deze babyfoon is voorzien van een terugspreekfunctie en heeft vijf ingebouwde slaapliedjes.

De infraroodcamera waar deze babyfoon mee is uitgerust zorgt er tot slot voor dat je ook tijdens de nacht kan rekenen op helder beeld.4. Babyfoon met camera zonder wifi – Philips Avent SCD843/01

Philips Avent SCD84301

Wie op zoek is naar een babyfoon met camera zonder wifi kan daarvoor kijken in de richting van de Philips Avent SCD843/01. Voor deze babyfoon geldt dat ze eenvoudig te bevestigen is aan de wand.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om in en uit te zoomen tot je over het beste zicht beschikt. De ouderunit kan worden opgeladen waarna er sprake is van een maximale accuduur van 10 uur. Dat is natuurlijk handig, want zo ben je niet gebonden aan een stopcontact.

Bevind je, je op een zeker ogenblik in een nogal luidruchtige ruimte? Dan is het mogelijk om de trilfunctie in te schakelen. Zo gaat de ouderunit trillen wanneer de babyunit geluid waarneemt.

Voor deze Philips Avent SCD843/01 geldt dat ze ook is voorzien van een terugspreekfunctie. Bovendien zijn er ook standaard slaapliedjes aanwezig die je kleintje kunnen helpen om in slaap te vallen.5. Babyfoon met camera en app – Luvion Grand Elite 3 Connect

Luvion-Grand-Elite-3-Connect

De Luvion Grand Elite 3 Connect is een babyfoon met app en camera. Controleren hoe het met je kindje gaat is met deze babyfoon honderd procent storingsvrij mogelijk.

Hiervoor wordt bovendien gebruik gemaakt van een door middel van een wachtwoord beveiligde verbinding. Voor deze babyfoon geldt dat ze zowel gebruik maakt van wifi als van LLHR technologie.

Dit zorgt ervoor dat je kan rekenen op een indrukwekkend draadloos bereik buitenshuis tot zomaar even 300 meter.

Bovendien kan je, je kindje altijd in het oog houden, ook wanneer de internetverbinding uitvalt. Het bekijken van je kindje is mogelijk door middel van de babymonitor. Je kan er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van de smartphone app. Deze app geeft je meldingen wanneer er geluid wordt waargenomen in de babykamer.

De mobiele applicatie, die zowel ondersteuning biedt voor Android als voor iPhone-systemen maakt het bovendien ook mogelijk om filmpjes te maken.6. Babyfoon met 2 camera’s en app – GoGoldPro Babyfoon

GoGoldPro Babyfoon

De GoGoldPro Babyfoon is mogelijks één van de meest veelzijdige babyfoons met camera’s die er op de markt zijn terug te vinden. Standaard wordt ze geleverd met één enkele camera, maar het is perfect mogelijk om meerdere systemen samen te laten werken.

Deze GoGoldPro Babyfoon is dan ook naar hartenlust uit te breiden. De slimme camera waar deze babyfoon mee is uitgerust kan 360 graden draaien en beschikt over een kantel- en zoomfunctie. Bovendien heeft ze de mogelijkheid om de babykamer in 3D in kaart te brengen.

Dit zorgt ervoor dat je over de mogelijkheid beschikt om altijd meteen de beste invalshoek voor je camera te bepalen.

De ingebouwde bewegingssensor zorgt ervoor dat je automatisch meldingen ontvangt wanneer er iets in de kamer wordt waargenomen.

Deze melding ontvang je rechtstreeks op je smartphone door middel van de zeer handige mobiele app waar het systeem gebruik van maakt. Vanop afstand communiceren met je baby is mogelijk dankzij de aanwezige terugspreekfunctie.

De automatische en heldere nachtvisie zorgt er tot slot voor dat je ook ’s nachts perfect kan waarnemen wat er zich in de babykamer allemaal aan het afspelen is.Babyfoon met camera en app kopen: Aandachtspunten

Wil je graag een babyfoon met camera en app kopen? Dan zijn er verschillende aandachtspunten waar je zeker de nodige aandacht aan zal willen besteden.

Door de jaren heen zijn er namelijk heel wat verschillende mogelijkheden op de markt gelanceerd. Ben jij ook benieuwd naar welke optie nu precies voor jou de beste keuze is?

Hou dan zeker rekening met onderstaande aandachtspunten!

 1. Moet er sprake zijn van een vaste of een draaibare camera?
 2. Zijn zowel beeld- als geluidsactivatie vereist?
 3. Wil je graag kunnen rekenen op een duidelijke temperatuurweergave?
 4. Is het systeem uit te breiden met één of meerdere extra camera’s?
 5. Zijn een terugspreekfunctie en de aanwezigheid van slaapliedjes een vereiste?
 6. Wil je door middel van de app ook beelden kunnen opnemen?

Naast bovenstaande zal je uiteraard ook rekening willen houden met de gebruiksvriendelijkheid van de app.

Vroeger was het ook noodzakelijk om te controleren op welke platformen de app allemaal precies kon draaien.

Tegenwoordig geldt echter voor nagenoeg elke babyfoon met camera en app dat ze zowel geïnstalleerd kan worden op Android als op bijvoorbeeld een iPhone of iPad.

Zo ontvang je de meldingen altijd eenvoudig en rechtstreeks op elk gewenst toestel.

Babyfoon met camera vs zonder camera

Babyfoon met camera

Wanneer je een babyfoon gaat kopen zal je kunnen vaststellen dat er op de markt verschillende opties zijn terug te vinden.

We maken daarbij een onderscheid tussen enerzijds een babyfoon met camera en anderzijds een babyfoon zonder camera.

Vroeger was het zo dat babyfoons eigenlijk uitsluitend werkten op geluid. Tegenwoordig vinden veel ouders het echter prettig wanneer ze hun kindje ook kunnen zien. De aanwezigheid van een camera is dan uiteraard wel vereist.

Indien je kiest voor een babyfoon zonder camera kies je voor het kopen van een vrij eenvoudig exemplaar.

In dit geval zal je uitsluitend horen wat er zich in de babykamer afspeelt. Is je kindje wakker? Dan zal je dit horen via de ouderunit.

De belangrijkste reden om ervoor te kiezen om een dergelijke babyfoon zonder camera te kopen is de kostprijs.

In vergelijking met de exemplaren die wel zijn uitgerust met een camera zijn deze immers een behoorlijk stuk voordeliger.

Toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat veel mensen de voorkeur geven aan een babyfoon met camera.

Dit omdat hier toch ondanks het hogere prijskaartje toch wel een aantal interessante voordelen aan verbonden zijn.

Wat dit betreft kan je onder meer denken aan de volgende:

 1. Je controleert altijd of alles in de babykamer in orde is;
 2. Het is mogelijk om van buiten de kamer te kijken of je kindje echt slaapt;
 3. Een babyfoon met camera is zeer handig voor slaaptraining;

Heb je meerdere kindjes die in aparte babykamers zijn gelegen? Hou er dan rekening mee dat het mogelijk interessant kan zijn om te kiezen voor een babyfoon die werkt met meerdere camera’s.

Door gebruik te maken van een aanbieding kan je ook de aankoopprijs van een babyfoon met camera eenvoudig en zonder verlies aan kwaliteit drukken.

Kan je jouw babyfoon uitbreiden?

Babyfoon-met-Camera-en-App

Bij het kopen van een babyfoon is het altijd interessant om stil te blijven staan bij de uitbreidbaarheid ervan. Voor menig aantal systemen geldt dat ze uitsluitend werken met een enkele camera.

Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Echter, wat wanneer je later toch graag nog een extra kindje wil hebben? Meer dan waarschijnlijk zal je er niet voor kiezen om de beide kindjes in dezelfde kamer te leggen.

In die situatie is het zonder meer interessant om over een babyfoon te beschikken die werkt met verschillende camera’s.

Zo kan je de beide camera’s perfect koppelen aan één enkele ouderunit. Dat is niet alleen praktisch, maar ook financieel het interessantst.

Of je nu een babyfoon met groot bereik, een babyfoon met 3 camera’s of een variant met app en ouderunit zoekt; je wilt altijd de beste koop vinden. Consumentenbond is één van de organisaties die jou hierbij kan helpen.

Beste babyfoon volgens Consumentenbond?

Om de zoveel tijd doen ze een test waarbij ze verschillende modellen uitvoerig uit testen. Vaak is het wel zo dat ze niet alle merken uitproberen, wat volgens ons de test wat minder accuraat maakt.

Tijdens onze test hebben we vrijwel ieder merk beoordeeld.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *