Sterrenprojector kopen? Top 5 beste sterrenlampen

Last updated by Franziska on

beste_sterrenprojector

Slapen onder sterren; dat klinkt geweldig, niet waar?

Om dit mogelijk te maken, heb je drie mogelijkheden; je gaat op een unieke vakantie, je legt een matras in de tuin of je koopt een sterrenprojector.

Met een sterrenprojector, ook wel sterrenlamp genoemd, worden allerlei sterren op je platfond geprojecteerd. Heerlijk om naar te kijken.

Het fijne is dat zo’n sterrenprojector voor veel mensen geschikt is. Kinderen hebben baat bij een sterrenhemel lamp, baby’s hebben hier baat bij en ook volwassenen hebben hier baat bij.

Zo zorgt een ruimte hemel lamp voor een rustgevend gevoel. Aan het einde van dit artikel vertellen we je meer over de verschillende voordelen!

Dit zijn de beste sterrenhemel projectoren

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste sterrenhemel projector. Het was een behoorlijke klus, maar uiteindelijk hebben we vijf prima projector lampen weten te selecteren.

Als je voor één van de ruimte lampen kiest, geniet je van een prachtige sterren zee op je plafond.

1. Beste sterrenlamp voor kinderen – Foumt LuckyStone Sterren Projector

sterrenlamp_muziek

Wil je een sterrenlamp voor in de babykamer of kinderkamer aanschaffen? In dat geval kies je het beste voor deze sterrenprojector van Foumt.

Deze sterrenprojector heeft in onze test om meerdere redenen hoge ogen gegooid.

Bij deze sterrenprojector kun je uit meerdere kleuren- en lichtshows kiezen. Om deze lamp geheel naar wens voor je kind in te stellen, kun je ook nog uit meerdere snelheden kiezen.

Om het helemaal af te maken, kun je via deze heelal lamp ook nog muziek afspelen. Met dank aan bluetooth is het mogelijk om je smartphone aan de sterrenlamp te koppelen.

Je zet rustgevende muziek op, waarna je je kind naar de rustgevende lamp laat kijken. Grote kans dat je kind of baby binnen de kortste keren in een diepe slaap valt.

Voor in een slaapkamer is dit al met al de beste sterrenprojector.

De projector is geheel naar wens in te stellen, biedt tal van lichtshows en is met dank aan de muziek nóg leuker. Een ware aanrader dus om deze sterrenprojector te kopen.

Bijkomend voordeel; voor deze sterrenprojector hoef je echt niet de hoofdprijs te betalen. Voor een bedrag van slechts 35,99 euro is deze sterrenlamp al van jou.

Overigens kun je ook nog uit 8 verschillende kleuren kiezen. Je past de sterrenlamp hierdoor perfect aan op de uitstraling van de slaapkamer van je kind!

👍 Voordelen:

 • Met bluetooth voor het afspelen van muziek
 • Keuze uit meerdere licht- en kleurenshows
 • Op verschillende snelheden af te spelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • In 8 kleuren te verkrijgen

👎 Nadelen:

 • De lamp reageert soms wat traag
2. Beste sterrenprojector voor volwassenen – Zedar Sterren projector lamp

sterrenprojector_lamp

Ben je voor jezelf op zoek naar de beste sterrenprojector? In onze ogen kun je in dat geval het beste de Zedar sterren projector kopen.

Deze projector zorgt voor een realistische sterrenhemel, biedt veel gemak en biedt veel mogelijkheden.

Ideaal is dat je deze sterrenprojector middels een timer kunt bedienen. Wil je dat deze lamp een lichtshow van 60 minuten geeft?

Dat is mogelijk. Grote kans alleen dat je het einde van de lichtshow niet haalt.

Door naar de sterrenprojectie op het plafond te kijken, word je namelijk volledig rustig. Grote kans dat je snel in slaap valt.

Het is ook ideaal dat je deze sterrenprojector geheel naar wens in kunt stellen. Zo is het mogelijk om uit 10 ingebouwde lichtstanden te kiezen.

Deze lichtstanden kun je ook nog op verschillende snelheden af laten spelen. Met dank aan deze instelmogelijkheden komt deze sterrenlamp in tal van situaties goed van pas.

Dat is het geval in de slaapkamer, maar ook op bijvoorbeeld een feest. Zedar geeft aan dat je deze lamp ook als nachtlampje, bij een bruiloft of bij een kerstdiner kunt gebruiken.

Deze lamp, die voorheen Galaxy projector lamp heette, biedt simpelweg veel mogelijkheden.

Zedar heeft ervoor gekozen om deze sterrenlamp met bluetooth uit te voeren. Met dank aan de bluetooth verbinding kun je je telefoon aan deze sterrenlamp koppelen.

Via de sterrenlamp kun je vervolgens je favoriete muziek afspelen. Je geniet hierbij van de krachtige ingebouwde speakers in combinatie met de geweldige lichtshow.

Echt een perfecte combinatie om volledig tot rust te komen.

👍 Voordelen:

 • Met bluetooth verbinding voor muziek
 • Keuze uit meerdere standen en snelheden
 • Op tal van momenten te gebruiken
 • Via een afstandsbediening te bedienen
 • Beschikt over een timer
 • Erg krachtig

👎 Nadelen:

 • Iets duurder dan gemiddeld
3. Beste sterrenhemel lamp voor je baby – KLKN Sterrenprojector

sterrenhemel_lamp_baby

Gaat je baby met veel tegenzin elke avond slapen? Of slaapt je baby helemaal niet door in de nacht?

Dit kun je beide oplossen met deze KLKN sterrenprojector. Als je deze sterrenprojector in de kinderkamer aan het werk zet, geniet je van meerdere voordelen. En je baby ook.

Ten eerste is de vormgeving van deze sterrenhemel lamp uniek. Dit betreft een lamp in de vorm van een aardbol; het is voor een kind dan ook al erg leuk om naar deze lamp te kijken.

Zodra je deze lamp inschakelt, wordt dit plezier alleen maar versterkt. De sterrenprojector projecteert namelijk prachtige shows op het plafond.

Indien het wenselijk is, kun je dit ook nog op de muren in de babykamer laten projecteren. Ongeacht waar je baby naar kijkt, wordt hij/zij helemaal rustig.

Deze sterrenhemel lamp brengt echt een rustgevende werking met zich mee.

In de buurt van de sterrenhemel lamp hoef je ook geen stopcontact te hebben. Indien je de accu opgeladen hebt, kan deze lamp namelijk 13 á 14 uur gebruikt worden. Ideaal dus als je met je baby op vakantie bent en hem/haar goed wil laten slapen.

Bij deze sterrenhemel lamp valt ook de timerfunctie op. Met dank aan deze timerfunctie schakelt de sterrenprojector zichzelf uit.

Op dat moment ligt je baby waarschijnlijk al langere tijd in een diepe slaap.

De projector is voordelig en is ook nog eens in vier kleuren te verkrijgen. Bij alle kleuren krijg je in ieder geval een afstandsbediening meegeleverd.

Al met al een geweldige sterrenprojector voor je baby.

👍 Voordelen:

 • Inclusief een timerfunctie
 • Uniek design
 • Via een afstandsbediening te bedienen
 • In vier kleuren te verkrijgen
 • 360 graden rotatie (muur en plafond projectie)
 • Voordelig geprijsd

👎 Nadelen:

 • Relatief weinig instelmogelijkheden
4. Meest realistische plafond projector met sterren – TribeTek Sterrenlamp

sterrenhemel_projector_lamp

Wil je in je slaapkamer een realistische sterrenhemel creëren? Dan doe je er verstandig aan om voor deze TribeTek sterrenlamp te kiezen.

Uit onze test is namelijk gebleken dat deze sterrenprojector voor een hele realistische projectie zorgt.

Hoe dit komt? Dit komt onder andere door de vele instelmogelijkheden.

Bij deze sterrenlamp kun je uit maar liefst 32 standen kiezen. Met dank aan deze standen kun je variëren tussen bijvoorbeeld een ruimte hemel en een sterrenhemel.

Op basis van je eigen wensen kun je een gave voorstelling op je plafond creëren.

Het instellen van de lamp gaat bovendien gemakkelijk. Je krijgt bij aanschaf namelijk een afstandsbediening meegeleverd. Via deze afstandsbediening bepaal je de lichtshow, maar ook de muziek die afgespeeld wordt.

Deze plafondprojector is namelijk met muziek uitgevoerd; je kunt via je smartphone alle gewenste liedjes via de lamp afspelen.

Ook is het ideaal dat deze lamp over een timer beschikt. Je kunt de timer op 60 of 120 minuten instellen; gedurende deze tijd geniet je van een realistische lichtshow.

Na deze tijd schakelt de sterrenhemel lamp zich automatisch uit. De kans is overigens groot dat je dan ligt te slapen.

👍 Voordelen:

 • Met bluetoothverbinding voor muziek
 • Inclusief een timer
 • Keuze uit 32 lichtstanden
 • Ideale bediening via afstandsbediening
 • Zowel sterren- als ruimtehemel

👎 Nadelen:

 • Geen Nederlandse handleiding
5. Beste ruimtelamp met sterren en planeten – Invisio Galaxy Projector

sterrenprojector

Ben je niet alleen gek op sterren, maar ook op planeten? Dan is deze projector van Invisio de beste optie voor je.

Met deze projector kun je namelijk meerdere dingen op je plafond laten projecteren:

 • Sterrenhemel: je kunt voor een prachtige sterrenhemel kiezen. met dank aan de app op je smartphone bepaal je zelf in welke kleur de sterrenhemel uitgevoerd moet zijn.
 • Planeten: je kunt er ook voor kiezen om ons gehele hemelstelsel op het plafond te projecteren. Dit betekent dat de projector niet alleen sterren projecteert, maar ook de maan en de planeten. Echt onwijs gaaf om te zien.

De bediening van deze planeten lamp is ook ideaal. Zoals hierboven al aangegeven, kun je dit via je app doen.

Met dank aan deze app kun je uit maar liefst 16 miljoen kleuren kiezen. Geen enkele andere sterrenlamp biedt een dergelijke hoeveelheid kleuren aan.

Lig je heerlijk in je bed en wil je de sterrenprojector uitzetten? Dankzij de stembediening kun je de sterrenprojector op afstand bedienen.

Overigens komt ook de timer goed van pas; na een bepaald aantal minuten schakelt de projector zichzelf in dat geval uit.

Tot slot is het mogelijk om muziek via deze projector af te spelen. Als je daarvoor kiest, past de lichtshow aan de muziek aan.

De lichtshow gaat hierdoor knipperen op het ritme van de muziek. Echt waanzinnig leuk en uniek.

👍 Voordelen:

 • Projecteert sterren, planeten en maangolven
 • Via je smartphone te bedienen
 • Keuze uit 16 miljoen kleuren
 • Inclusief timer en ingebouwde speakers
 • Multi-inzetbaar

👎 Nadelen:

 • Spraakbesturing werkt niet optimaal
Waar let je op bij een sterrenhemel projector?

Heb je interesse om een sterrenhemel projector aan te schaffen? Om de beste keuze voor jezelf te maken, is het advies om een goede vergelijking te maken.

Daarbij moet je heel goed op onderstaande criteria letten.

Soort lichtshow

Allereerst willen wij je wijzen op het soort lichtshow. Is de projector in staat om alleen sterren te projecteren?

Of kan de projector ook bijvoorbeeld planeten of maangolven projecteren? Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Aantal lichtshows

Ga ook goed na of je uit veel soorten lichtshows kunt kiezen.

Bij veel sterrenhemel lampen kun je bijvoorbeeld de kleur, de lichtstand en/of de snelheid aanpassen. Wel zo wenselijk, aangezien je op die manier elke lichtshow geheel naar wens maakt.

Ga ook goed na over welke lichtbron de projector beschikt; in een ideale wereld gaat het hierbij om een LED lichtbron.

Voor wie is de projector geschikt?

Ook moet je goed kijken naar de doelgroep van de projector. Is de sterrenprojector specifiek voor kinderen ontwikkeld?

Of is de sterrenhemel lamp juist voor volwassenen geschikt? Let hier goed op.

Bediening van de sterrenprojector

Let ook goed op de bediening van de sterrenprojector. Hiervoor bestaan meerdere mogelijkheden:

 • Afstandsbediening: met een afstandsbediening kun je vanaf een afstandje de projector geheel naar wens bedienen.
 • Spraakbediening: bij sommige sterrenprojectoren is het mogelijk om deze middels spraakbediening aan te sturen.
 • Smartphone: indien de projector over bluetooth beschikt, kun je ‘m mogelijk ook via je smartphone bedienen.

Handige eigenschappen van de sterrenlamp

Bij het vergelijken van de sterrenprojectoren kun je ook goed naar handige eigenschappen kijken.

Denk hierbij aan een timer, aan ingebouwde speakers en aan een 360 graden rotatie. Het is hierbij aan jou om te bepalen naar welke eigenschappen je voorkeur uit gaat.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot is het advies om altijd in een goede sterrenprojector te investeren. Hier betaal je mogelijk iets meer geld voor, maar je geniet dan wel van de gewenste kwaliteit.

Dergelijke projectoren vind je bij Bol.com, maar niet bij winkels als Lidl, Action en Kruidvat.

Waarom slapen met een sterrenprojector / sterrenlamp?

 • Je valt heerlijk en snel in de slaap. Dankzij de sterren op het plafond kom je volledig tot rust. Grote kans dat je het einde van de lichtshow niet eens meer bewust meemaakt.
 • Is bevorderlijk voor het slaapgedrag van je baby of kind. Door een sterrenhemel lamp in de slaapkamer van je kind of baby te plaatsen, valt je baby of kind veel sneller in slaap.
 • Slapen is een stuk minder eng. Als je bang in het donker bent, biedt een sterrenhemel lamp ook uitkomst. De lamp zorgt voor de gewenste verlichting.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *