De 5 beste tekentablets (met scherm & zonder)

Last updated by Franziska on

beste tekentablet

Wil je graag je creativiteit de vrije loop laten gaan? Of wil je graag dat je kind op een leuke manier kan tekenen?

In beide gevallen is het aan te raden om eens naar een tekentablet te kijken. Op een tekentablet kan op een leuke en duurzame manier getekend worden.

Onbeperkt veel tekeningen en creaties kunnen op zo’n tablet gemaakt worden.

Heb je interesse om een tekentablet aan te schaffen? Voordat je je zoektocht kunt starten, moet je je wensen op een rijtje zetten.

Ben je op zoek naar een tekentablet met ingebouwd scherm voor design doeleinden? Ben je op zoek naar een tekentablet voor je kind?

Of wil je op een veelzijdige manier van je tekentablet gebruikmaken? Het aanbod van tablets is bijzonder divers, dus je moet een goede vergelijking gaan maken.

Daar helpen wij je graag een handje bij. Wij hebben namelijk een test uitgevoerd, waarbij wij op zoek zijn gegaan naar de beste tekentablet.

Doordat wij heel veel tekentablets uitgeprobeerd hebben, weten wij precies welke tablets op dit moment aan te raden zijn. Als je voor één van onderstaande tablets kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De beste tekentablets volgens onze test

Wil je graag kunnen tekenen op een tablet? Om dit mogelijk te maken, moet je de beste teken computer aan gaan schaffen.

Wij helpen je hier graag een handje bij, dankzij onze test. Op basis van onze test hebben wij de vijf beste tekentablets kunnen selecteren.

Wij raden je op basis daarvan aan om één van onderstaande tekentablets te kopen.

1. Beste tekentablet voor grafische doeleinden – Wacom One By Medium

beste_grafische_tablet

Wil je je tekentablet vooral voor grafische doeleinden gebruiken? Dan raden wij je aan om voor een grafische tekentablet te kiezen.

In onze ogen kies je in dat geval het beste voor de Wacom One By Medium. Dit is simpelweg het beste tekentablet voor grafische doeleinden.

Wat je met dit tekentablet kunt doen? Nou, je kunt dit tekentablet op meerdere manieren gebruiken:

 • Als digitaal tekenbord. Op dit tablet kun je zelf allerlei creaties gaan ontwikkelen. Dankzij de meegeleverde pen maak je de creaties zeer gedetailleerd en volledig naar je wens.
 • Als verlengstuk van je pc. Wil je in Photoshop foto’s bewerken? Met dit tekentablet maak je dit een stuk makkelijker. Nadat je dit tekentablet op je pc aangesloten hebt, kun je de foto’s in Photoshop naar wens bewerken.

Een belangrijk voordeel is dat dit tablet vrij compact is. Je neemt ‘m hierdoor overal mee naar toe.

Je kunt in de trein prachtige schetsen maken, waarna je op je werk dit tablet aan je pc kunt koppelen. Zonder dat je het wellicht doorhebt, kun je eigenlijk de gehele dag gebruik maken van dit Wacom grafische tekentablet.

Bij aanschaf krijg je ook alle benodigdheden geleverd. Een USB kabel, een One M pen, drie vervangende pen nibs en een nib removal tool zijn de meegeleverde accessoires.

Wat wij ook subliem vinden, is het interessante prijskaartje. Voor dit Wacom tekentablet betaal je bij Bol.com slechts 58,90 euro.

Een prima prijskaartje, zéker gezien de mogelijkheden en veelzijdigheid.

Wel moet je met één goed nadeel rekening houden; dit betreft een bedraad tekentablet. Als je liever zonder kabels en draden wilt werken, heb je een tekentablet met bluetooth nodig.

👍 Voordelen:

 • Veelzijdig in te zetten
 • Prima kwaliteit
 • Interessant geprijsd
 • Geschikt voor tal van grafische doeleinden
 • Met alle benodigdheden geleverd
 • Makkelijk mee te nemen (compact)

👎 Nadelen:

 • Je hebt altijd met draden/kabels te maken
 • Beschikt niet over bluetooth
2. Beste grote tekentablet – Veikk A15 tekentablet

groot_tekentablet

Weet je van jezelf dat je aan een groot tekentablet behoefte hebt? Dan hoef je in principe niet meer verder te kijken.

Het Veikk A15 tekentablet voldoet in dat geval aan al je wensen. Dit tablet is maar liefst 10 bij 6 inch groot en biedt echt heel veel mogelijkheden.

Veikk omschrijft dit tablet zelf als een ‘XL tekentablet’. Een omschrijving die wij alleen maar kunnen onderstrepen.

Niet alleen de afmetingen vallen op, maar ook de vele mogelijkheden. Hierbij vallen ook direct de 12 sneltoetsen op. Deze sneltoetsen zijn naar wens in te stellen en bieden veel gemak.

Om van dit tekentablet gebruik te maken, dien je ‘m op je pc of laptop aan te sluiten. Wat voor pc of laptop dit is, maakt niet uit. Je kunt ‘m op een MacBook aansluiten, maar ook op een Windows apparaat.

In onze ogen is dit om meerdere redenen het beste tekenpad voor een laptop:

 • Je hebt heel veel ruimte tot je beschikking. Hierdoor ben je in staat om ook grote creaties te ontwerpen
 • De 12 sneltoetsen bieden veel gemak. Met dank aan deze sneltoetsen bedien je dit tekentablet precies op de manier zoals je zou willen
 • Het tablet is instelbaar voor links- en rechtshandigen
 • Het tablet is uitgerust met maar liefst 8192 pendrukniveaus. Met dank aan deze niveaus geniet je van een perfecte registratie. Alles wat je op dit tablet doet, wordt perfect overgebracht naar de pc of laptop

👍 Voordelen:

 • Erg groot beeldscherm (10 x 6 inch)
 • 12 sneltoetsen naar wens in te stellen
 • Compatibel met alle pc’s en laptops
 • Voor links- en rechtshandigen geschikt
 • Met alle benodigdheden geleverd

👎 Nadelen:

 • Relatief prijzig
 • Je neemt ‘m minder makkelijk in je tas mee
3. Beste tekentablet met bluetooth – Wacom Intuos Pro

tekentablet_bluetooth

Wil je een tekentablet moeiteloos op je pc of laptop aan kunnen sluiten? Dan is een tekentablet met bluetooth de beste optie voor je.

In dat geval kunnen wij deze Wacom Intuos Pro variant aanraden. Dit is volgens ons het beste tekentablet met bluetooth verbinding.

Op zowel een Apple- als op een Windows apparaat sluit je dit tekentablet aan. Nadat je dit gedaan hebt, biedt dit tekentablet heel veel mogelijkheden.

Je kunt zelf creaties maken, maar je kunt ook foto’s op de pc bewerken. Hierbij werk je met maar liefst 8192 drukniveaus. Deze hoeveelheid drukniveaus zorgt ervoor dat je echt heel nauwkeurig kunt werken.

Ook is het ideaal dat dit tekentablet over meerdere sneltoetsen beschikt. Deze toetsen vind je aan de linkerkant en zorgen voor veel gemak.

Hierbij is het ook ideaal dat je volledig zelf de instellingen van deze sneltoetsen kunt bepalen. Je hebt hierdoor alle touwtjes in handen bij dit handige Wacom tekentablet.

👍 Voordelen:

 • Beschikt over bluetoothverbinding
 • Met zes instelbare sneltoetsen
 • 8192 drukniveaus
 • Veelzijdig in te zetten
 • Ook geschikt voor professioneel gebruik

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig tekentablet
4. Beste tekentablet met scherm – Wacom Cintiq 16

tekentablet_met_scherm

Ben je op zoek naar het beste tekentablet met scherm en pen? Dan komen we wederom bij een Wacom tekentablet aan.

Dit Wacom Cintiq 16 tekentablet is volgens ons namelijk het beste tekentablet met scherm.

Dankzij het scherm biedt dit tekentablet echt heel veel mogelijkheden. Je kunt op het scherm tal van creaties ontwerpen, waarbij je het resultaat direct ziet.

Dit scherm is bovendien groot (15,6 inch), is haarscherp (Full HD) en reageert heel goed op je penbewegingen.

Bij dit tekentablet geniet je van een geweldige drukgevoeligheid. Volgens Wacom zelf is de drukgevoeligheid tot vier keer beter en nauwkeuriger dan bij de voorgangers.

Ook is het ideaal dat je een goede pen meegeleverd krijgt.

Ben je bang voor weerspiegeling op het scherm van dit tekentablet? Daar heeft Wacom iets handigs op bedacht.

Zij hebben dit scherm namelijk van een ontspiegelingslaagje voorzien. Dankzij dit laagje heb je nóóit meer last van een vervelende weerspiegeling.

Overigens beschikt dit tablet over handige pootjes. Door deze pootjes uit te vouwen, zet je dit tekentablet op de perfecte manier neer. De pootjes zijn bovendien slipvast, dus het tablet blijft altijd prima staan.

Uiteraard is het mogelijk om dit tekentablet met scherm ook nog aan je computer of laptop te verbinden.

👍 Voordelen:

 • Duidelijk en groot beeldscherm
 • Volledig naar wens in te stellen
 • Inclusief handige pootjes en ontspiegelingslaagje
 • Met een perfecte pen geleverd
 • Ook op computer of laptop aan te sluiten

👎 Nadelen:

 • Heel prijzig
5. Beste tekentablet voor kinderen – WBTT tekentablet

tekentablet_kinderen

Een tekentablet is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Een kind kan op dit tablet de meest fraaie creaties ontwerpen. Leuk voor je kind, maar ook goed voor zijn/haar creativiteit.

Met een goed tekentablet voor kinderen kan de creativiteit echt gestimuleerd worden. Dat is zeker het geval als je kiest voor het WBTT tekentablet.

Dit is een tekentablet waar je kind veel plezier aan gaat beleven. Je kind kan op dit tekentablet tal van creaties maken, waarna deze creaties ook weer uitgewist kunnen worden. Je kind geniet hierdoor elke dag weer van dit tekentablet.

Doordat het tablet vrij groot is, kan je kind echt heel veel kanten op. Het 8,5 inch tablet ligt bovendien heerlijk in de hand en kan overal mee naar toe genomen worden.

Dat je voor dit tekentablet voor kinderen slechts 32,99 euro hoeft te betalen, spreekt ons ook erg aan. Als je de creativiteit van je kind wilt stimuleren, is dit gewoonweg de beste optie!

👍 Voordelen:

 • Groot beeldscherm
 • Stimuleert creativiteit van je kind
 • Heel erg betaalbaar
 • Naar wens in te stellen
 • Vervangbare batterij voor lange levensduur

👎 Nadelen:

 • Batterijduur is niet al te lang
Wat is belangrijk bij een tekentablet?

Welke van deze vijf tekentablets spreekt jou het meeste aan?

We kunnen het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om hier een antwoord op te geven. Dit komt vooral doordat elk tekentablet anders is.

Door dit diverse aanbod is het niet makkelijk om de tekentablets goed met elkaar te vergelijken.

Graag helpen wij je daar een handje bij. Hieronder bespreken we namelijk op welke aandachtspunten je (extra) goed moet letten.

Wat is het doel van het tekentablet?

Je moet allereerst voor jezelf bepalen wat het doel van het tekentablet is.

Wil je het tekentablet hobbymatig gebruiken? Wil je het tablet professioneel gebruiken?

Wil je het als een digitaal kladblok of digitaal notitieblok gebruiken? Of wil je dat je kind gebruik van het tekentablet gaat maken?

Bepaal het gewenste doel en maak daarmee de zoektocht een stuk makkelijker.

Hoe groot moet het tekentablet zijn?

Je kunt uit tal van afmetingen kiezen. Indien je voor een compact tekentablet gaat, kun je het tablet moeiteloos overal mee naar toe nemen.

De ruimte die je voor het maken van creaties hebt, is daardoor wel ietwat beperkt.

Als je alle ruimte wilt hebben, is een groter tekentablet de betere optie voor je. In dat geval is het tablet wel weer lastiger om mee te nemen.

Eigenschappen van het tablet

Wij raden je aan om heel goed naar de volgende eigenschappen van elk tablet te kijken:

 • Drukniveaus: het is wenselijk dat een tekentablet over heel veel drukniveaus beschikt. Des te meer drukniveaus, des te beter en nauwkeuriger je het tablet kunt bedienen.
 • Licht: bij sommige tekentablets is het mogelijk om met licht te tekenen. Uniek, maar dit komt niet in alle situaties even goed van pas.
 • Scherm: je kunt kiezen voor een tablet met een scherm. Dankzij dit scherm zie je direct de creaties die je aan het ontwerpen bent.
 • Koppeling met computer/laptop: het is bij de meeste tekentablets mogelijk om deze op een computer of laptop aan te sluiten. Ga goed na hoe je dit moet doen; met een USB kabel of via een bluetooth verbinding? Dat laatste is toch wel erg wenselijk.

Kwaliteit van het tablet

Wij raden je aan om altijd voor een tablet van een A-merk te kiezen. Onder andere WBTT, Veikk en Wacom weten simpelweg de gewenste kwaliteit te leveren.

Je geniet hierdoor van veel gemak, van veel mogelijkheden en van een lange levensduur. Koop een tekentablet daarom nooit bij Action of een vergelijkbare winkelketen.

Prijskaartje van het tablet

Tot slot moet je goed naar het prijskaartje van het tekentablet kijken. Wij raden je aan om te wachten op een aanbieding; op die manier kun je het nodige geld besparen.

Wel zo wenselijk, aangezien je voor een goed tekentablet vrij veel geld moet betalen.


Ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *