Beste game tablet voor spelletjes? Bekijk de top 4!

Last updated by Simon on

Game tablet voor spelletjes

Vind je het heerlijk om spelletjes te spelen? En speel je het liefste digitale spelletjes terwijl je op bijvoorbeeld de bank zit of ligt?

Dan ben je gebaat bij een goed game tablet. Met een goed game tablet speel je op een aangename manier de leukste spelletjes.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over het beste tablet voor spelletjes. We bespreken hierbij voor welke varianten je het beste kunt kiezen én waar je goed op moet letten.

Tevens geven we je specifieke tips voor de spelletjes Minecraft en Fortnite.

Beste tablets voor gamen

Heb je interesse om op je tablet allerlei spelletjes te spelen? Dan is het zaak dat je voor een krachtige tablet kiest.

De tablet moet een krachtige processor hebben, moet voldoende geheugen hebben én moet bij voorkeur een groot beeldscherm hebben.

Aan de hand van deze criteria zijn wij op zoek gegaan naar de beste tablets voor gamen. Uiteindelijk hebben wij een prachtige top 4 voor je samen kunnen stellen.

1. Apple iPad 64 GB

Ipad 64 GB Wifi Tablet voor games

Ben je een liefhebber van de producten van Apple? Dan is deze iPad sowieso de beste optie voor je. Ook als je nog niet eerder van Apple producten gebruik hebt gemaakt, is het advies om te kiezen voor dit tablet.

Waarom? Omdat dit tablet alles in huis heeft voor het spelen van de beste games.

Zo is de processor bijzonder snel, geniet je van een groot 10,2 inch beeldscherm en is het geheugen behoorlijk groot. Wij raden je daarvoor specifiek deze 64 GB variant aan.

Verder is het ideaal dat de batterij bijzonder lang mee gaat. Als je elke avond wilt gamen, hoef je pas aan het einde van de week de Apple iPad 64 GB weer op te laden.

Uiteraard kun je dit tablet ook voor allerlei andere doeleinden gebruiken.

👍 Voordelen:

 • Perfect 10,2 inch beeldscherm
 • Snelle processor / chip
 • Groot geheugen (64 GB)
 • Geschikt voor de meest zware games
 • Beeldscherm past zich automatisch aan de omstandigheden aan

👎 Nadelen:

 • Niet het goedkoopste tablet
2. Samsung Galaxy Tab A8

Samsung Galaxy Tab A8 voor spelletjes

Geef je de voorkeur aan een Android tablet? Dan kom je al snel bij deze Samsung Galaxy Tab A8 uit. Wat ons betreft is dit één van de beste tablets voor het spelen van games.

Dit is onder meer te danken aan de krachtige chip. Met dank aan deze krachtige chip is dit tablet in staat om de meest krachtige games ‘af te spelen’.

Met dank aan het grote geheugen (64 GB) kun je bovendien de nodige games installeren.

Verder vinden wij het ook ideaal dat dit beeldscherm behoorlijk groot is. Dankzij het 10,5 inch grote beeldscherm heb je perfect zicht tijdens het spelen van de games.

Dit beeldscherm is bovendien scherp en past zich aan de omstandigheden aan.

Ten opzichte van de Apple iPad is deze variant ook een stuk goedkoper. Mocht je graag zo min mogelijk geld aan het beste game tablet uitgeven, is dit dus de beste keuze.

👍 Voordelen:

 • Groot 10,5 inch beeldscherm
 • Geheugen van 64 GB
 • Krachtige processor
 • Prima geluid en haarscherp beeld
 • Snel opladen dankzij Fast Charging functie
 • Relatief voordelig

👎 Nadelen:

 • Ligt niet bij iedereen even lekker in de hand
 • Niet stof- en waterdicht
3. Samsung Galaxy Tab S7 FE

Samsung Galaxy Tab S7 FE Gaming Tablet

Heb je het liefste een nóg grotere tablet? Dan kom je al snel bij deze Samsung Galaxy Tab S7 FE. Dit tablet van Samsung heeft namelijk een beeldscherm van 12,4 inch groot.

Mocht je bijvoorbeeld graag Fortnite of Minecraft spelen, komt dit grote beeldscherm maar al te goed van pas.

Verder beschikt dit game tablet over alle gewenste eigenschappen. Dit tablet is krachtig, heeft een geheugen van 64 GB en is perfect te bedienen.

Doordat dit tablet uiteraard over wifi beschikt, kun je ook genieten van online games.

Wel moet je even goed rekening houden met het prijskaartje. Ten opzichte van het hierboven besproken Samsung tablet is dit tablet behoorlijk duur.

Daarvoor krijg je echter wel een tablet met een indrukwekkende accucapaciteit. Je geniet hierdoor bijzonder lang van één acculading!

👍 Voordelen:

 • Krachtige accu
 • Bijzonder krachtige chip
 • Groot 12,4 inch beeldscherm
 • 64 GB geheugen
 • Geschikt voor echt alle games

👎 Nadelen:

 • Relatief duur
 • Niet stof- en waterdicht
4. Lenovo Tab M10 HD 2nd gen

Lenovo Tab M10 HD 2nd gen Spelletjes Tablet

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan een goed game tablet? Dan raden wij je dit game tablet van Lenovo aan. Dit tablet kost nog geen 200 euro en biedt bijzonder veel waar voor het geld.

Zo beschikt dit tablet over een 10,1 inch beeldscherm. Dit is kleiner dan de hierboven besproken tablets, maar is groot genoeg voor het spelen van allerlei games.

Verder heeft Lenovo voor een krachtige processor gezorgd, voor een geheugen van 64 GB en voor een aangename bediening.

Hoogtepunt bij dit tablet is ook het geluid; je geniet tijdens het spelen van de games van kraakhelder geluid.

In combinatie met het haarscherpe beeldscherm zorgt dit voor veel spelplezier. Leuk detail: dit game tablet is ook ideaal voor kinderen. Je kunt namelijk zelf bepalen tot welke content en apps je kind toegang heeft.

👍 Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • Haarscherpe 10,1 inch beeldscherm
 • Geheugen van 64 GB
 • Krachtige chip en accu
 • Ook voor kinderen geschikt
 • Prima geluid

👎 Nadelen:

 • Is een ietwat verouderd model (2020)
Wat is belangrijk bij een tablet voor spelletjes?

Als je een tablet speciaal voor spelletjes aan wilt schaffen, moet dit tablet aan de nodige eisen voldoen. De belangrijkste eisen bespreken we hieronder uitgebreid.

Processor / chip

Bij een game tablet speelt de processor c.q. chip een cruciale rol. Dit kun je vergelijken met de processor van een computer: des te krachtiger de processor is, des te zwaarder je de PC kunt belasten.

Dat is precies hetzelfde bij een game tablet. Als je echt zware games op een tablet wilt spelen, moet de processor simpelweg krachtig zijn.

Alle hierboven besproken tablets beschikken in ieder geval over een krachtige processor.

Geheugen

Wil je meerdere games op je tablet kunnen spelen? Dan moet je de games downloaden en installeren.

Elke game vraagt hierbij om een bepaalde opslagcapaciteit; het is dan ook erg wenselijk dat het geheugen van het game tablet groot is.

Wat wij onder een groot geheugen verstaan? In onze ogen moet een game tablet een geheugen van minimaal 64 GB hebben.

Je kunt ook voor bijvoorbeeld 128 GB kiezen, maar dat is wat ons betreft iets teveel van het goede.

Beeldscherm

Ook het beeldscherm is bijzonder belangrijk bij een game tablet. Een beeldscherm moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Het beeldscherm moet groot zijn: bij een game tablet is een minimaal beeldschermdiagonaal 10 inch. Een 12 inch scherm is nóg beter, aangezien je dan een nog breder kijkveld hebt tijdens het spelen van de games.
 • Het beeldscherm moet scherp zijn: uiteraard is het ook wenselijk dat het beeldscherm scherp is. Ongeacht vanuit welke hoek je op de tablet kijkt, moet het beeldscherm scherp zijn.
 • De kleuren moeten goed worden weergegeven: ook is het wenselijk dat de kleuren goed weergegeven worden. Dit is het geval als je voor één van de tablets van de betere merken kiest.

Bediening

Tot slot moet je goed naar de bediening van de tablet kijken. Hierbij kan duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen Apple en Android. Heb je op dit moment een iPhone?

Dan is het wellicht voor de hand liggend om voor een iPad te kiezen. Je bent in dat geval immers al gewend aan de bediening van Apple.

Heb je op dit moment een Android smartphone? Dan kun je beter voor een game tablet van bijvoorbeeld Samsung of Lenovo kiezen.

Is een tablet geschikt voor zware games?

tablet zware games

Ja, een tablet kan zeker geschikt zijn voor zware games. Daarvoor is het wel zaak dat je een echt goed game tablet aanschaft. Dit betekent concreet het volgende:

 • De tablet moet over een krachtige processor beschikken
 • De tablet moet over voldoende geheugen beschikken

Hier kunnen wij nog één tip aan toevoegen: kies voor een game tablet van één van de betere merken. Binnen het actuele aanbod van tablets kijken wij daarbij direct naar Apple en Samsung.

Deze twee merken bieden niet alleen veel tablets aan, maar ook hele goede tablets. Mocht je graag zware games willen spelen, doe je dit het beste op een Apple of Samsung tablet.
Veelgestelde vragen

Welke tablet voor Fortnite?

Voor Fortnite kun je het beste voor één van bovenstaande tablets kiezen. De hierboven besproken tablets zijn krachtig genoeg en beschikken over een haarscherp beeld. Let op: Fortnite is niet voor alle Samsung tablets geschikt. Voordat je een Samsung tablet koopt, moet je hier goed onderzoek naar doen.

Welke tablet voor Minecraft?

Voor Minecraft heb je een tablet nodig met een geheugen van minimaal 64 GB. Verder is het wenselijk dat het scherm groot is en dat de processor krachtig genoeg is. Kies daarom ook voor Minecraft voor één van bovenstaande tablets. Wat natuurlijk ook een optie is, is een laptop voor Minecraft.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Gaming

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *