Beste gaming TV kopen? TOP 5 voor Playstation & Xbox

Last updated by Simon on

Beste gaming TV Kopen

Vind je het heerlijk om in je vrije tijd te gamen? En doe je het liefste in je vrije tijd eigenlijk niks anders?

Dan doe je er verstandig aan om de juiste gaming gear aan te schaffen. Je denkt hierbij ongetwijfeld direct aan een game console, maar ook een game tv is onmisbaar.

In dit artikel laten wij je kennis maken met de beste televisies die voor gaming geschikt zijn.

Ben je van plan om een nieuwe game tv te kopen? Dan is het zaak dat je je wensen heel goed op een rijtje gaat zetten.

En dat je een goede vergelijking gaat maken. Juist dáár gaan wij je graag een handje bij helpen. Wij hebben namelijk al allerlei gaming Tv’s aan een strenge keuring onderworpen.

Aan de hand van deze keuring hebben wij de vijf beste gaming televisies aan kunnen wijzen.

Dit zijn de beste gaming televisies

Ben je op zoek naar de beste game tv voor je PS4, voor je PS5 of voor je Xbox? In principe maakt het niet uit wat voor game console je hebt.

Als je voor één van de beste game Tv’s kiest, kun je namelijk alle mogelijke consoles op deze tv aansluiten.

Maar, wat is nou de beste game televisie? Dat ga je hieronder lezen. Neem onderstaande vijf reviews door en schaf direct de gewenste game televisie aan.

1. Beste 4K gaming TV – Samsung Neo QLED 50QN92A

Beste-gaming-TV-_-Samsung-Neo

Wil je tijdens het gamen van haarscherp beeld verzekerd zijn? Dan kun je het beste voor deze Samsung 4K-gaming TV kiezen.

Deze televisie beschikt over een 4K-resolutie, waardoor je van het best mogelijke beeld geniet.

Tevens is het ideaal dat deze game televisie over een HDMI 2.1 aansluiting beschikt, zodat deze tv 4K én 100 hertz tegelijkertijd ondersteunt.

De verversingssnelheid van 100 Hz is wat ons betreft ideaal voor het gamen. Dit geldt ook voor de input lag van slechts 9,8 ms.

Door deze minieme input lag hoef je niet bang te zijn voor haperingen tijdens het gamen.

Overigens betreft dit een 50 inch beeldscherm; het is hierdoor aan te raden om op 2 á 3,5 meter afstand van deze gaming televisie plaats te nemen.

Zoals we van een Samsung game tv gewend zijn, is de kwaliteit dik in orde. Wel is dit een vrij prijzige televisie.

Je betaalt 1500 euro normaal gesproken, maar bij onze partners Bol.com en Coolblue kun je af en toe van een aanbieding genieten.

Dankzij zo’n aanbieding wordt de prijs-kwaliteitsverhouding een stuk interessanter.

👍 Voordelen:

 • 50 inch tv met 4K-resolutie
 • Input lag van slechts 9,8 ms
 • Verversingssnelheid van 100 Hz
 • Prachtig design
 • QLED-beeldtechnologie zorgt voor perfect contrast
 • Betreft een smart-tv

👎 Nadelen:

 • Is relatief duur
2. Beste game TV voor PS5 – Philips 55OLED706

Beste_game TV_voor PS5 - Philips

Ben je de trotse bezitter van een PS5? En wil je het spelen op deze gameconsole naar een nog hoger niveau gaan tillen?

Dan doe je er verstandig aan om in de beste game TV voor de PS5 te investeren. Of beter gezegd: dan doe je er verstandig aan om de Philips 55OLED706 te kopen.

Bij deze televisie spreken de specs echt direct tot de verbeelding:

 • Beeldschermdiagonaal: 55 inch. Tijdens het gamen geniet je hierdoor van een breed kijkveld.
 • Verversingssnelheid: 100 Hz. Dit is prima voor een game televisie.
 • Schermtype: OLED. Dankzij de OLED-techniek geniet je van natuurgetrouwe kleuren. Bovendien is zwart ook écht zwart op deze TV.
 • Scherpte: 4K. Philips heeft bij deze game televisie ook nog eens voor een 4K-resolutie gezorgd!
 • Input lag: 15 ms. Op dit vlak legt deze Philips game TV het af tegen de hierboven besproken Samsung TV. Neemt niet weg dat een input lag van 15 ms alsnog prima is.

Al met al is dit volgens ons een ideale TV voor de PS5. Alle games die je op de PS5 kunt spelen, zijn gloednieuw. Dit betekent dat die games stuk voor stuk van haarscherpe 4K-graphics gebruik maken.

Dankzij déze Philips game televisie geniet je optimaal van al deze graphics. Houd er alleen rekening mee dat deze game televisie niet goedkoop is.

👍 Voordelen:

 • 55 inch tv met 4K-resolutie
 • OLED-techniek zorgt voor perfecte kleuren
 • Gekende Philipskwaliteit
 • Inclusief Ambilight
 • Prachtig design

👎 Nadelen:

 • Niet goedkoop
 • Iets mindere input lag
3. Beste game televisie op budget – Sony KD-43X85J

Beste game televisie op budget - Sony

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan je nieuwe game TV? Maar, wil je wel van een prima kwaliteit verzekerd zijn?

Dan raden wij je de aanschaf van deze Sony game TV aan. Deze game televisie kost slechts 799 euro en brengt bijzonder veel voordelen met zich mee.

Zo heeft Sony voor een uniek Triluminos scherm gekozen. Met dank aan dit scherm zijn de kleuren helder, zijn de kleuren intens en geniet je van vloeiend bewegend beeld.

Dat laatste is erg prettig als je aan het gamen bent. Tijdens het gamen geniet je ook optimaal van de 4K-resolutie van deze TV.

Deze Sony game TV beschikt over het Google TV-besturingssysteem. Met dank aan dit systeem betreft dit een smart-tv waarmee je ook live televisie kunt kijken.

Eigenlijk is dit een TV waar je alle kanten mee op kunt. Doordat het een 43 inch TV betreft, hoef je ook niet al te ver van de TV af te zitten.

Wel moet je rekening houden met de iets mindere input lag van 15 ms. Voor gamen is dit alsnog prima, maar het is toch minder dan bij de hierboven besproken game televisies.

Tevens moet je rekening houden met het geluid; dat is absoluut niet denderend bij deze game televisie.

👍 Voordelen:

 • Relatief voordelig geprijsd
 • Heldere en intense kleuren
 • 4K-resolutie
 • 43 inch = ideaal voor kleinere ruimtes
 • Smart-tv (Google TV)

👎 Nadelen:

 • Iets mindere input lag
 • Matig geluid
4. Beste Samsung game TV – Samsung Neo QLED 55QN95A

Beste_Samsung_game TV - Samsung Neo

Wil jij echt alles uit je games halen? En wil je het gamen in je woning naar een nog hoger niveau tillen?

Dan adviseren wij je om te kiezen voor een goede Samsung game TV. De game televisies van Samsung behoren namelijk tot het beste van het beste.

Dat geldt zeker voor deze Samsung Neo QLED 55QN95A. Dit is volgens ons met grote afstand de beste Samsung game TV.

Waarom? Omdat deze Samsung game televisie alles heeft waar je naar op zoek kunt zijn. De televisie heeft een Neo QLED scherm, waarmee je van een prachtig contrast en fraaie zwartwaarden geniet.

Tevens beschikt dit scherm over een 4k resolutie, geniet je van de verversingssnelheid van 100 Hz en geniet je van de beeldschermdiagonaal van 55 inch.

Het blijft echter niet alleen bij de voordelen van de TV. Als je deze Samsung game TV nu bij onze partner Coolblue koopt, krijg je hier namelijk een soundbar bij geleverd.

Met dank aan deze soundbar ga je nog intenser op in je games. Je geniet namelijk niet alleen van haarscherp beeld, maar ook van het best mogelijke geluid.

Met dank aan deze soundbar is dit volgens Coolblue ook de beste thuisbioscoop set. Met deze game televisie kun je heerlijk gamen, maar ook van je favoriete films/series/programma’s genieten.

Over deze set zijn wij heel enthousiast. Iets waar we minder blij van worden, is het prijskaartje. Voor deze set betaal je normaal gesproken een bedrag van 3098 euro.

Vrij veel geld, maar gelukkig biedt Coolblue een aanbieding aan. Met dank aan deze aanbieding betaal je ‘slechts’ 2039 euro voor deze set. Alsnog veel geld, maar het is wel een makkelijke besparing van 1000 euro.

👍 Voordelen:

 • Perfecte 55 inch TV
 • QLED-techniek en 4K-resolutie
 • Inclusief perfecte soundbar geleverd
 • Slimme Slim One Connect Box voor alle kabels
 • Tot in de details haarscherp beeld

 👎 Nadelen:

 • Prijzige set
5. Beste game TV van LG – LG OLED65C16LA

Beste game TV van LG

Ben je – om welke reden dan ook – fan van het merk LG? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere LG game Tv’s kunt kiezen.

Binnen dit aanbod is de LG OLED65C16LA wat ons betreft de allerbeste game TV van LG. Dit is zelfs één van de beste game televisies van dit moment.

Wat bij deze tv direct opvalt, is het beeldschermdiagonaal. Dit betreft namelijk een 65 inch game televisie, waardoor je van een ongekend breed kijkveld geniet.

Dit komt je prestaties in de games absoluut ten goede. Bovendien geniet je van de OLED-techniek, de 4K-resolutie en de verversingssnelheid van 100 Hz.

Ook is het ideaal dat dit een smart-TV betreft met het WebOS 6.0 besturingssysteem.

Dankzij dit besturingssysteem kijk je live televisie, maak je van internet gebruik en kun je uit tal van apps kiezen.

Ongeacht op welke manier je van deze game TV gebruik maakt, geniet je van het haarscherpe beeld. Inclusief natuurgetrouwe kleuren en fraaie zwartwaarden.

Is het allemaal koek en ei bij deze game TV van LG? Nee, dat is niet het geval. Als je deze game TV aan wilt schaffen, moet je behoorlijk diep in de buidel tasten.

Normaal gesproken kost deze game TV van LG 2099 euro. Tijdelijk kun je echter van een aanbieding bij Coolblue genieten; hierdoor betaal je 1649 euro voor deze game televisie.

Alsnog veel geld, maar deze aanbieding zorgt toch voor een fijne besparing.

👍 Voordelen:

 • Perfecte 65 inch TV voor gamen
 • OLED-techniek en 4K-resolutie
 • Ongekend scherp en fraaie kleuren
 • Fraaie televisie voet
 • WebOS 6.0 besturingssysteem

👎 Nadelen:

 • Matig geluid (geen soundbar)
 • Vrij prijzig
Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar de beste game TV? Dan krijg je met enkele uitdagingen te maken.

Ga je bijvoorbeeld voor een 4K TV? Of wil je wellicht een 8K TV hebben? En is een verversingssnelheid van 100 Hz voldoende?

Of kun je beter voor een TV met een verversingssnelheid van 120 Hz kiezen? De keuze is aan jou. Wij raden je vooral aan om voor één van bovenstaande game televisies te kiezen.

Grote kans dat je vervolgens nog met vragen zit. Wij krijgen namelijk met enige regelmaat vragen binnen over het uitkiezen c.q. gebruiken van een game televisie.

Deze vragen hebben wij hieronder gebundeld en van een uitgebreid antwoord voorzien.

Wat is het verschil tussen een OLED en QLED-gaming TV?

Als je op zoek naar een nieuwe gaming TV gaat, kom je al snel de termen OLED en QLED tegen. Tussen deze twee technieken bestaan enkele verschillen:
Achtergrondverlichting: bij een OLED-gaming TV is er géén sprake van achtergrondverlichting. Bij een QLED-gaming TV is hier wel sprake van, waardoor je van heldere kleuren geniet.
Kleuren: de kleuren zijn bij een OLED-gaming TV minder realistisch dan bij een QLED-gaming TV.
Contrast: bij een OLED-gaming TV geniet je van een beter en sterker contrast dan bij een QLED-gaming TV. Bij een OLED-gaming TV geniet je van zwart dat ook echt zwart is.

Game monitor vs. televisie: wat is beter?

Het antwoord op deze vraag is vooral afhankelijk van je game kamer. Wil je in je slaapkamer gamen en is je kamer niet al te groot? Dan kun je wellicht beter voor een game monitor kiezen. Doordat een game monitor kleiner is, kun je hier dichter op zitten. Als je van een grote game televisie gebruik maakt, moet je hier al snel op 1,5 á 3 meter afstand van zitten. Kijk dus goed naar de aanwezige ruimte in je kamer op dit gebied de juiste keuze te maken.

Bestaan er 32 inch game TV’s?

Nee, in principe bestaat er geen 32 inch game TV. De televisies met een beeldschermdiagonaal van 32 inch beschikken namelijk bijna nooit over 4K. Daarnaast zijn bij deze Tv’s ook de verversingssnelheid en input lag niet naar wens. Wil je een dergelijke kleine TV voor gaming aanschaffen? Dan kun je beter naar een game monitor aanschaffen. Bij bijvoorbeeld Bol.com kun je namelijk uit heel veel 32 inch gaming monitoren kiezen. Die monitoren beschikken wél over bijvoorbeeld een 4K-resolutie.


Misschien ook interessant:


Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *