Beste race simulator kopen? Vind jouw ideale F1 simulator
Waan jezelf als Max Verstappen in een toffe race simulator. In een rijsimulator is het net alsof je in de Red Bull van Max rijdt, terwijl je in werkelijkheid ‘gewoon’ thuis zit.
Doordat de F1 race simulators zó realistisch zijn geworden, is het net alsof je echt in een raceauto zit. Een geweldige belevenis waar je veel plezier aan gaat beleven.
In dit artikel vertellen we je meer over een race simulator. We bespreken hóe je de beste F1 simulator vindt en we bespreken wat volgens ons de beste race simulators zijn.
Een race simulator kopen is dankzij dit artikel een koud kunstje!
Vind de beste racesimulator voor jou – Top 3
Wil je de beste F1 simulator kopen? Kies bij voorkeur voor één van onderstaande varianten.
Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Neem de korte reviews op je gemakje door en schaf de beste race simulator cockpit direct aan.
1. Beste F1 race simulator – Playseat F1 Pro Red Bull Racing
Als je je echt als Max Verstappen wilt voelen, is dit de beste koop. Deze F1 race simulator van Playseat ziet er geweldig uit, voelt erg realistisch aan en zorgt voor een hoop plezier.
Wat ook fijn is, is dat je deze race simulator naar wens nog uit kunt breiden. Zo kun je bijpassende pedalen en een bijpassend stuurwiel voor de F1 simulator kopen.
Belangrijk voordeel is dat de stoel perfect vormgegeven is. Je hebt hierdoor echt het idee dat je in een F1 auto zit (of beter gezegd: ligt).
Wij zijn ervan overtuigd dat je veel plezier met deze F1 race simulator gaat hebben.
2. Beste race simulator met beweging – Next Level Racing Motion Platform V3 + Next Level Racing GTTrack
Wil je tijdens het racen het gevoel van de G-krachten ervaren? Dan raden wij je deze combi koop van het merk Next Level aan.
Met het Motion Platform geniet je tijdens het racen van de bewegingen die echte coureurs ook ervaren.
Dit beweegbare platform kun je in combinatie met de Racing GT Track cockpit gebruiken. Met deze race simulator cockpit haal je het onderste uit de kan van het beweegbare platform.
Deze race simulator met beweging moet je wel zelf in elkaar zetten. Tevens moet je met een flinke investering rekening houden.
Desalniettemin zijn wij erg te spreken over deze race simulator met beweging.
3. Beste PS4 race simulator – Playseat Evolution
Wil je op je PS4 de leukste racegames spelen? Opteer dan voor de Playseat Evolution. Dit is de opvolger van de Playseat Classic en brengt talloze voordelen met zich mee.
Zo is het een groot voordeel dat deze racesimulator erg stevig is. Tevens kun je alle mogelijke racestuurtjes en pedalen op deze racesimulator bevestigen.
Sluit de simulator vervolgens op je PlayStation aan en je geniet van veel plezier. Het fijne hierbij is ook nog dat je de zitting, de pedaalplaat en het stuur geheel naar wens kunt verstellen.
In deze racesimulator neem je dus de perfecte houding aan.
Hoe vind ik de beste racesimulator voor mij?
Het aanbod van racesimulators is ongekend uitgebreid. Je kunt voor een simpele race simulator kiezen, maar ook voor een beweegbare F1 race simulator.
Tevens heb je de keuze uit een race stoel die je met accessoires aan kunt vullen en uit een complete race simulator.
Doordat het aanbod zo uitgebreid is, is het niet makkelijk om de juiste racesimulator te vinden. Graag helpen wij je hier een extra handje bij.
Dat doen we door hieronder belangrijkste aandachtspunten van een racesimulator aan te stippen.
Soort racesimulator
Ten eerste moet je goed kijken naar het soort racesimulator.
Je hebt hierbij hoofdzakelijk de keuze uit twee soorten:
- Sim race stoel. Met zo’n stoel neem je een echte racehouding aan, waardoor je de racegames veel realistischer ervaart. Maar, bij zo’n stoel ben je wel afhankelijk van losse accessoires. Soms krijg je het stuur en de pedalen standaard meegeleverd, maar dit is niet bij alle losse racestoelen het geval.
- Complete race simulator. Met een complete race simulator ervaar je het meest realistische gevoel. Dit is zéker het geval als je voor een beweegbare racesimulator kiest. In zo’n simulator heb je het idee dat je écht over bijvoorbeeld Zandvoort, Silverstone of Monza rijdt.
Naar welk soort racesimulator gaat je voorkeur uit? Indien je voor de complete race simulator wilt gaan, moet je diep in de buidel tasten.
Wat je precies voor een goede racesimulator moet betalen, bespreken we graag verderop in dit artikel.
Design
Ten tweede is het advies om goed naar het design van de simulator te kijken. Zoals je aan bovenstaande varianten al kunt zien, is elke simulator qua design op z’n eigen manier uniek.
Je kunt voor een race simulator in de stijl van Red Bull gaan, maar je kunt ook voor een reguliere race simulator kiezen.
Ergonomie & realisme
Ten derde moet je goed naar de ergonomie kijken. Dit punt is met name van belang bij de racestoel. De racestoel moet fijn zitten en moet ook naar wens te verstellen zijn.
Het gaat hierbij niet alleen om de ergonomie, maar ook om het realisme. Als je op/in een racestoel plaatsneemt, wil je het idee hebben dat je in een echte raceauto zit.
Tip: kijk eens naar een verstelbare racesimulator. Er bestaan racesimulators waarbij je de stand van de stoel zelf aan kunt passen.
Door de stoel achterover te klappen, creëer je de zithouding van een Formule 1 coureur. Door de stoel meer naar voren te klappen, creëer je de zithouding van bijvoorbeeld een DTM coureur.
Setup
Ten vierde is het belangrijk om naar je complete setup te kijken.
Let hierbij op onder meer de volgende punten:
- Beeldscherm. Om het racen nog realistischer te maken, heb je een duidelijk en groot beeldscherm nodig. In een ideale wereld beweegt dit beeldscherm ook nog met de stoel mee. Max Verstappen heeft immers vanuit zijn Red Bull F1 auto ook met bewegend beeld te maken.
- Racestuur. Bij een racesimulator moet het racestuur ook volledig naar wens zijn. Als je voor een los racestuur kiest, kun je dit stuur vervolgens op bepaalde racesimulators monteren. Wil je racegames op je PC spelen? Kies dan voor een racestuur PC. Wil je racegames op je PlayStation spelen? Kies dan voor een racestuur PlayStation.
- Pedalen. Kijk niet alleen naar het racestuur, maar ook naar de pedalen. De pedalen moeten naar wens te verstellen zijn en moeten ook groot genoeg zijn. Dat laatste is zéker een belangrijk aandachtspunt als je relatief grote voeten hebt.
Al met al moet de gehele setup kloppen. De racestoel moet in orde zijn, maar dit geldt ook voor bovenstaande accessoires. Verderop in dit artikel bespreken we wat de ideale race setup is!
Wat kost een goede racesimulator?
Wil je graag een goede racesimulator aanschaffen? Dan moet je al snel met een investering van een paar honderd euro rekening houden.
Wat je precies moet betalen, hangt vooral van de setup af.
Kies je voor een losse racestoel met losse accessoires? Dan kun je voor maximaal een paar honderd euro klaar zijn.
Indien je voor accessoires van bijvoorbeeld Logitech kiest, betaal je niet de hoofdprijs. Deze accessoires zijn qua prijs-kwaliteitsverhouding bovendien prima te noemen.
Kies je voor een complete racesimulator? Dan moet je rekening houden met een investering van minimaal 1000 euro. Als je de nodige eisen stelt, kan de investering oplopen tot een paar duizend euro.
Kies je voor een complete beweegbare racesimulator met alles erop en eraan? Dan betaal je al snel een paar duizend euro tot meer dan 10.000 euro.
Een dergelijke racesimulator kun je vergelijken met het rijden in een Ferrari. Het levert veel sensatie op, maar het is wel behoorlijk prijzig.
Wat zijn goede merken?
In het huidige aanbod van racesimulators maken enkele merken de dienst uit. Dit geldt onder meer voor het merk Next Level.
Dit merk heeft in een paar jaar tijd meerdere racesimulators op de markt gebracht. Opvallend hierbij is dat het aanbod erg divers is.
Je kunt voor een vrij simpele racestoel kiezen, maar ook voor een complete race cockpit. En als je een beweegbare racesimulator wenst te hebben, levert Next Level hier een speciaal platform voor.
Een ander bekend merk is PlaySeat. Dit merk levert tal van racesimulators af, waarbij de focus op F1 ligt. Maar, ook voor bijvoorbeeld WRC en Forza kun je bij PlaySeat een geschikte racestoel aanschaffen.
Indien je het helemaal goed wilt doen, kun je bij PlaySeat ook voor een complete racesimulator kiezen.
Voor zo’n complete racesimulator betaal je al snel het nodige geld. Maar, dat is volgens ons absoluut de moeite waard.
Wil je het zo voordelig mogelijk houden? Dan kun je naar een set van Logitech kijken. Zo’n set kun je helemaal zelf samenstellen.
Ga daarvoor op zoek naar de beste racestoel van Logitech, de beste racepedalen en het beste racestuur.
De ideale race setup
Ben je van plan om veel geld aan een nieuwe racesimulator uit te geven?
Dan is het wel zaak dat je de racesimulator op de juiste manier gaat gebruiken. Dát doe je door de ideale race setup te creëren.
Voor de ideale race setup heb je enkele zaken sowieso nodig:
- De racesimulator. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je uit veel soorten simulators kiezen. Er is dus altijd wel een geschikte variant te vinden die volledig op je wensen aansluit.
- Console. Uiteraard heb je ook een console nodig voor het spelen van je favoriete racegames. Je kunt de games op je PC spelen, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een PlayStation kiezen.
- Monitor. Voor de ideale race setup heb je bij voorkeur een ultrawide monitor nodig. Lukt dit om welke reden dan ook niet? Dan kun je ook twee grote monitors naast elkaar hangen.
- Racestuur. Het racestuur moet fijn in de hand liggen en moet over de gewenste knoppen beschikken. Ook moet je het racestuur naar wens aan kunnen passen.
- Pedalen. Uiteraard heb je tijdens het racen een gas- en rempedaal nodig.
- Schakelbak. Wil je het sim racen echt zo realistisch mogelijk maken? Voeg dan ook nog een schakelbak aan de setup toe. Indien je hiervoor kiest, heb je wel een pedalenset mét koppeling nodig.
- Headset. Een headset vormt ook nog onderdeel van de perfecte race setup. Dankzij zo’n headset ervaar je de geluiden nóg beter, waardoor het racen nog realistischer aanvoelt.
Racesimulator kopen of toch huren?
Zie je het niet zitten om veel geld aan je nieuwe racesimulator uit te geven? Dan kun je er wellicht beter voor kiezen om een racesimulator te huren.
Dit is ook het geval als je nog niet zeker weet of een race simulator daadwerkelijk iets voor jou is.
Let wel goed op: het huren van een race simulator kan ook aardig in de kosten lopen. Huur bovendien de race simulator alléén bij goed aangeschreven partijen.
Zelf een rijsimulator maken
Kan of wil je niet zoveel geld aan een nieuwe rijsimulator uitgeven? Het is ook mogelijk om je eigen simulator te maken.
Met onderstaande video doe je de nodige inspiratie op:
Misschien ook interessant: