Wat is de meest geschikte laptop voor Minecraft?

Last updated by Kaz on

laptop minecraft

Vind je het heerlijk om Minecraft te spelen? Of is mogelijk één van je kinderen helemaal gek op dit leuke spelletje?

Ongeacht wie Minecraft speelt, is het belangrijk dat dit op een goede laptop wordt gedaan. Met een goede laptop haal je namelijk het maximale uit dit spel.

Maar, wat is nou een geschikte Minecraft laptop? En waar moet je op letten bij het kopen van een laptop voor Minecraft? De antwoorden op deze twee vragen vind je in dit artikel!

5 beste laptops voor Minecraft uitgelicht

Heb je interesse om een nieuwe laptop voor Minecraft aan te schaffen? Wij raden je graag aan om naar onderstaande 5 laptops te kijken. Deze laptops zijn namelijk als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Lenovo Legion 5 17ITH6 82JN001NMH

Wij vinden de Lenovo Legion 5 17ITH6 82JN001NMH met grote afstand de beste laptop voor Minecraft.

Deze laptop beschikt over een i7 processor, een scherm van 17,3 inch groot en een geweldige videokaart. Al deze zaken zijn dus in orde met het oog op het spelletje Minecraft.

Tevens is het fijn dat deze laptop van handige extra’s voorzien is. Denk hierbij aan een webcam, microfoon en verlichte toetsen.

Ook als je ’s avonds laat nog een potje Minecraft wilt spelen, is dat met deze laptop mogelijk. Je kunt deze laptop ook voor andere zaken gebruiken, mede dankzij het forse interne werkgeheugen (16 GB) en de forse opslagcapaciteit (512 GB).
2. Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H 82RF00Q5MH

Wil je echt het uiterste uit Minecraft halen? Dan is de Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H 82RF00Q5MH een interessante optie. Deze gaming laptop is geschikt voor zware games, waardoor je Minecraft op de best mogelijke manier kunt spelen.

Deze laptop heeft een kleiner beeldscherm; 16 inch ten opzichte van 17,3 inch. Ook is deze laptop van een WQXGA beeldscherm voorzien. Dankzij dit beeld heb je tot twee keer zo scherp beeld.

Ook worden alle bewegingen waanzinnig snel weergegeven. Al met al is dit een topklasse gaming laptop voor Minecraft.
3. HP VICTUS 15-fb0950nd

Wil je een goedkope laptop voor Minecraft? Dan kom je al snel bij de HP VICTUS 15-fb0950nd uit. Deze laptop kost nog geen 900 euro, maar levert wel onbetaalbaar veel speelplezier op.

Dat deze laptop relatief goedkoop is, blijkt niet zozeer uit de specificaties. Deze laptop heeft een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart en een AMD Ryzen 5 processor.

Ook is deze laptop voorzien van verlichte toetsen. Wat wij ook ideaal vinden, is dat het beeldschermdiagonaal 15,6 inch is. Dit stelt je in staat om deze laptop relatief makkelijk mee te nemen.
4. Acer Aspire 7 A715-75G-56HR

We blijven nog even bij de goedkopere laptops voor Minecraft. Ook de Acer Aspire 7 A715-75G-56HR is namelijk een relatief goedkope laptop. Voor deze laptop betaal je ongeveer 900 euro, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is.

Deze laptop heeft een 15,6 inch beeldscherm, een Intel Core i5 processor en een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart. Door deze eigenschappen kun je op een fijne manier Minecraft spelen.

Ook is het fijn dat de laptop van een IPS paneel voorzien is. Vanuit elke kijkhoek geniet je hierdoor van de beste beelden en kleuren.
5. HP VICTUS 15-fb0935nd

Deze laptop lijkt op nummer 3 uit de lijst, maar is net iets duurder. Ook is deze laptop net iets anders samengesteld. Hoe dan ook; wij raden je deze HP VICTUS 15-fb0935nd ook aan voor het spelen van Minecraft.

Deze laptop is relatief goedkoop, heeft een beeldschermdiagonaal van 15,6 inch en is geschikt voor lichte games.

Dat houdt in dat dit een ideale laptop voor Minecraft is. Dat komt ook door de Ryzen 5 processor, de RTX 3050 videokaart en de OMEN Gaming Hub.

Die Hub kun je gratis downloaden en installeren op deze Minecraft laptop. Dankzij de verlichte toetsen speel je Minecraft ook in het donker op de gewenste manier.
Wat is de beste Minecraft laptop voor jou?

Welke van bovengenoemde Minecraft laptops spreekt jou het meeste aan? Om tussen deze laptops de juiste keuze te maken, is het zaak om op onderstaande punten te letten.

Je wensen

Het is belangrijk om goed over je wensen na te denken. Wil je de laptop bijvoorbeeld alleen voor Minecraft gebruiken? Of wil je ‘m ook voor andere doeleinden gebruiken? Mogelijk kun je in dat tweede geval ook eens naar een game tablet kijken.

Videokaart

Bij een Minecraft laptop moet je goed naar de videokaart kijken. Deze kaart is bepalend voor de manier waarop de graphics worden weergegeven.

Ook is deze kaart – deels – bepalend voor de verversingssnelheid. Des te hoger deze snelheid is, des te vloeiender de beelden weergegeven worden.

Overigens geldt dit punt niet alleen voor een laptop voor Minecraft. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een laptop voor Sims 4? Ook dan moet je goed naar de videokaart kijken.

Processor

De videokaart is belangrijk, maar dit geldt ook zeker voor de processor. Zolang je voor een AMD Ryzen 5, AMD Ryzen 7, AMD Ryzen 9, Intel Core i5, Intel Core i7 of Intel Core i9 gaat, doe je een verstandige aankoop.

Kom je een game laptop onder 500 euro tegen met een Intel Core i3 processor? Dan is het aan te raden om die laptop vooral niet te kopen. Het prijskaartje is uiteraard interessant, maar deze processor is niet sterk genoeg.

Schermdiagonaal

Een ander belangrijk aandachtspunt is het beeldschermdiagonaal. Het beeldscherm is bepalend voor de manier waarop je van Minecraft kunt genieten. Wat het beste beeldschermdiagonaal is, hangt vooral van je wensen af.

Wil je je Minecraft laptop naar meerdere plekken mee toe kunnen nemen? Dan is een kleinere variant, bijvoorbeeld 15,6 inch, geschikt voor je.

Wil je vooral Minecraft op de meest indrukwekkende en leuke manier kunnen spelen? Dan is een laptop met een groter beeldschermdiagonaal interessant. Je kunt hierbij denken aan een diagonaal van 17,3 inch.

Kijk ook goed naar de kwaliteit van het scherm. Door bijvoorbeeld voor een scherm met IPS paneel te kiezen, heb je altijd perfect beeld. Ongeacht vanuit welke kijkhoek je naar het scherm kijkt.

Werkgeheugen en opslagcapaciteit

Je kunt ook nog met een schuin oog naar de volgende specificaties kijken:

  • Werkgeheugen. Het advies is om voor een laptop met een werkgeheugen van minimaal 8GB te kiezen.
  • Opslagcapaciteit. Het advies is om voor een laptop met een opslagcapaciteit van minimaal 256 GB te kiezen. Een SSD is overigens altijd beter dan een HDD.

Merk & prijskaartje

Als laatste punt wijzen wij je graag op het merk van de gaming laptop. Ons advies is om hoe dan ook voor een laptop van een A-merk te kiezen.

Kom je een interessante laptop van een minder bekend merk tegen? Dan is de kans groot dat deze laptop niet geschikt is voor het spelen van Minecraft.

Uiteraard heb je ook met het prijskaartje te maken. Wil je per sé een goedkope laptop? Dan moet je alsnog rekening houden met een investering van 800 á 900 euro.

Mocht geld geen rol spelen, kun je moeiteloos een flink bedrag aan je Minecraft laptop uitgeven. Sommige varianten gaan qua prijs richting de 2000 euro.

Kijk dus goed naar het prijskaartje. Kijk ook goed naar toebehoren. Zo is de aanschaf van een draadloze muis mogelijk interessant. Of andere toebehoren ook nog interessant zijn, hangt onder meer van het gewenste gebruik af.


Meer over Minecraft:


Categorieën: Gaming