De beste laptop voor de Sims 4

Last updated by Simon on

Beste laptop voor Sims 4

Wanneer je graag de Sims 4 wil spelen, heb je natuurlijk een goede laptop nodig! Maar dat is niet altijd even makkelijk.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. In dit artikel alles over de beste laptop voor jouw favoriete game!

Wat heeft de Sims 4 nodig?

Voordat we een goede laptop gaan uitzoeken, zullen we eerst eens kijken wat de Sims 4 nu eigenlijk nodig heeft aan specificaties.

Dit zijn de eisen waaraan de computer moet voldoen om de Sims 4 te kunnen spelen. Houd er rekening mee dat deze eisen enkel gelden voor het basisspel.

Wanneer je uitbreidingen wil aanschaffen, is het slim om voor betere specificaties te gaan dan hierin aangegeven.

Deze informatie hebben we van de officiele website van EA, de fabrikant van het spel. Hier kun je de volledige lijst systeemeisen nog eens goed nalezen. Ook staan hier de eisen voor Mac-computers vermeld.

In dit artikel vermelden we de aanbevolen systeemeisen. Onze ervaring is dat dit toch echt wel het minimale is, zeker wanneer je het spel soepel wilt kunnen spelen. De aanbevolen systeemeisen zijn:

 • Besturingssysteem: 64-bits Windows 7, 8, 8.1 of 10
 • Processor: Intel Core i5 of sneller, AMD Athlon X4
 • Geheugen (RAM): 4 GB
 • Harde schijf (vrije ruimte): minstens 18 GB
 • DVD-station: DVD-ROM-station alleen vereist voor installaties via een disk
 • Grafische kaart (video): NVIDIA GTX 650 of beter
 • Direct X-versie: DirectX 9.0c compatibel
 • Invoer: toetsenbord en muis
 • Internetverbinding: vereist voor het activeren van de game en af en toe voor game-updates

Wat hebben we nodig?

Nu we de eisen weten, kun je ongeveer weten wat je nodig hebt. Als eerste heb je een computer met Windows 7 of nieuwer nodig.

Ook heb je een snelle processor nodig. De Intel processors die tegenwoordig gebruikt worden, zijn onder te verdelen in de i3, i5, i7 en i9 processors.

Voor de Sims 4 heb je minimaal een i5 processor nodig. De meeste laptops hebben een Intel processor. Natuurlijk kan een i7 of i9 ook. Deze processors zijn flink duurder, maar hebben wel betere prestaties. Dit kan interessant zijn wanneer je ook andere games op je computer wil spelen.

Het geheugen (RAM) dient minimaal 4 GB te zijn. Meer is natuurlijk altijd goed!

Je dient minimaal 18 GB vrije ruimte op je harde schijf te hebben. Wil je uitbreidingspakketten, dan dien je meer ruimte vrij te hebben. Voor de Sims 4 met alle uitbreidingen tot nu toe beschikbaar heb je minimaal 25 GB nodig.

De grafische kaart (ook wel GPU genoemd) is een belangrijk deel van je computer wanneer je een game wil spelen. Deze chip zorgt er, simpel gezegd, namelijk voor dat je spel er goed uitziet en goed loopt!

De meeste laptops hebben nVidia grafische kaarten. Voor de Sims 4 wordt minimaal een GTX 650 aangeraden. Ook hier is een betere kaart natuurlijk altijd positief.

DirectX is, simpel gezegd, een programma op je computer dat werkt met de code van je game. De makers van dit spel gebruiken dit programma voor het schrijven van de code.

Om je game te kunnen gebruiken, dien je dit programma ook op je PC te hebben. Meestal staat dit al op je pc. Voor de Sims 4 adviseert EA minimaal DirectX 9.0c.

Ook staat in de systeemeisen dat je een DVD-drive in de laptop nodig hebt. Helaas worden niet veel laptops meer gemaakt met een DVD-drive. Omdat je de Sims 4 ook via Origin kunt downloaden, heb je geen DVD-drive meer nodig.

En natuurlijk heb je een toetsenbord, muis en internetverbinding nodig voor het spel. Op een laptop kun je ook het ingebouwde toetsenbord en muis gebruiken. Ik kies zelf voor een extra muis en gebruik het toetsenbord van de laptop.

Voor welke laptop kies ik?

Nu je de systeemeisen weet en meteen wat hebt bijgeleerd over computers, wordt het tijd om een goede laptop uit te kiezen! In dit artikel enkele suggesties voor goede laptops.

Budget tip: ASUS TUF Gaming F15

asus_tuf_gaming

Deze 15-inch gaming laptop biedt je een groot anti-reflecterend full-HD beeldscherm en voldoet aan alle aanbevolen eisen voor de Sims 4. Op deze laptop kun je de Sims 4 prima spelen op medium settings.

De laptop heeft een snelle i5 Intel processor die voor goede prestaties zorgt. Deze wordt ondersteund door de grafische kaart, een NVIDIA GeForce GTX 1650, een goede mid-range videokaart met een schappelijke prijs. Ook heeft deze laptop 8 GB RAM-geheugen, wat je ook kunt uitbreiden en 512 GB opslag op een SSD, wat zorgt voor sneller opstarten van de computer.

Voordelen:

 • Mooi en groot HD-scherm
 • Snelle processor

Nadelen:

 • Videokaart niet de beste op de markt

Voor deze prijs is dit een zeer goede gaming laptop! Zeker kinderen of beginners zullen goed uit de voeten kunnen met deze laptop.

Absolute topprestaties levert deze laptop niet, maar het spelen van de Sims 4 zal je kunnen doen zonder problemen.
Lenovo Legion 5

Lenovo Legion 5

Deze laptop beschikt over een 144 Hz full-HD 15 inch scherm, waarmee je je game goed kunt spelen. Deze laptop heeft geen Intel processor, maar een AMD processor. Dat is niet erg: AMD maakt goede en snelle en bovendien goedkopere processoren dan Intel.

De NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti is een goede videokaart voor de meeste games. Ook de meest gebruikte, deze kaart komt niet voor niets al meerdere keren voor in dit lijstje. De kaart behoort niet tot de topmodellen van nVidia, maar voor de meeste games hoeft dat ook niet!

Voordelen:

 • Goede processor en veel werkgeheugen
 • Vloeiende beelden met 144 Hz beeldscherm

Nadelen:

 • Batterij niet geweldig

Deze laptop is een prima keuze om de Sims 4 op te spelen! Het is geen topmodel en daardoor ook niet het duurste model, maar deze gaminglaptop kan de meeste games met gemak aan.
ASUS ROG Strix G15

asus_rog_strix_sims_4

Deze laptop is geschikt voor de fanatieke gamer. Deze laptop heeft een groot 15-inch scherm en geweldige specificaties. Ook deze laptop heeft een AMD-processor. Gewoon prima!

Deze laptop heeft een 1000 GB SSD. Je hebt dus meer dan genoeg opslagruimte. Ook beschikt de laptop over 16 GB RAM geheugen, waardoor je spel snel zal zijn.

De NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart is een goede mid-range videokaart waarmee je prima uit de voeten kunt. In combinatie met het geheugen en de processor kun je het spel op de beste instellingen spelen.

Voordelen:

 • Veel opslagruimte
 • Veel geheugen
 • Snelle processor

Nadelen:

 • Videokaart niet de beste op de markt

Deze laptop is een goede keuze voor de fanatieke gamer. Wanneer je iets meer te besteden hebt, is deze laptop echt een aanrader.

Door de goede, snelle processor en veel werkgeheugen zal je het spel op Ultra-instellingen kunnen spelen. Zo kun je genieten van een prachtige ervaring in de Sims 4!
Een echt beest: de Acer Predator Helios 300

Acer Predator Helios 300

Deze gaming laptop is een echt beest.

De laptop heeft een RTX-videokaart, de nieuwste lijn van Vidia. Hierdoor geeft de NVIDIA GeForce RTX 2070 kaart je de beste prestaties.

Combineer dat met een i7-processor en 16 GB RAM geheugen en je zult de Sims 4 op de beste instellingen kunnen spelen.

Voordelen:

Zeer krachtige specificaties
144 Hz, 15-inch HD-scherm

Nadelen:

 • Batterij gaat sneller leeg
 • Zwaar

Wanneer geld geen rol speelt en je zeker de beste prestaties wil, maar ook als je meerdere games speelt, is deze laptop de beste keuze voor je. Maar ook voor het streamen van games is deze laptop geschikt. Deze laptop is zeer krachtig en snel.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Gaming

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *