Beste goedkope gaming laptop onder de 500 euro

Last updated by Simon on

game laptop 500 euro

Het vinden van een goede en goedkope gaming laptop kan soms een lastige klus zijn. Game laptops beschikken namelijk vaak over krachtige hardware.

Hierdoor kan de prijs die voor je zo’n gaming laptop betaald soms behoorlijk hoog oplopen.

Soms betaal je wel meer dan €1000,- voor een goede gaming laptop. Toch kun je ook met een minder groot budget een krachtige game laptop kopen.

Ben je op zoek naar een game laptop onder de 500 euro? Dan is het belangrijk dat je deze waarschijnlijk niet gaat vinden. In ieder geval geen nieuwe.

Wij weten maar al te goed hoe belangrijk het voor jou als gamer is om over een goede game laptop te beschikken. Er is namelijk niks vervelender dan haperende beelden of een vastlopende laptop tijdens het spelen van je favoriete game. We willen je er wel op wijzen dat een goede game laptop nu eenmaal geld kost.

En een gaming laptop onder de 500 euro is dan niet zo reëel als je misschien denkt.

Waarom je nu eenmaal wat meer geld betaald voor een krachtige game laptop leggen we je verderop in dit artikel uit.

Tevens hebben we alvast een selectie voor je gemaakt met de top 3 beste gaming laptops waarvan de prijs maar iets hoger dan €500 euro ligt.

TOP 3 beste gaming laptops van rond de 500 euro

Acer Aspire 3 A317-53-32Q5

acer_aspire_3_a317-53-32q5

Acer produceert zowel gaming laptops als laptops voor normaal gebruik. Het merk staat bekend om het produceren van low budget laptops en over de zeer goede technische ondersteuning met betrekking tot hun producten.

Het is dan ook niet voor niets dat de Acer Aspire 3 A317-53-32Q5 als eerste wordt genoemd als beste gaming laptop onder de 500 euro.

De prijs die je voor deze laptop betaald ligt weliswaar iets hoger. Je betaald voor deze laptop met een geheugen van 4GB namelijk €599,-. Wil je een laptop met meer geheugen? Dan betaal je natuurlijk nog iets meer.

Deze acer Aspire beschikt over een Intel Core i3 processor en heeft een anti reflecterend scherm. Ideaal tijdens het spelen van je favoriete games.

Daarnaast kun je met deze laptop ook prima met je vrienden gamen. Deze laptop beschikt namelijk over een ingebouwde microfoon en een ingebouwde webcam. Wanneer je op zoek bent naar een alledaagse gaming laptop voor een vriendelijke prijs kun je deze zeker overwegen.
Acer Aspire 7 A715-75G-57H8

acer-aspire-7-a715-75g-57h8

De Acer Aspire 7 kun je gebruiken voor het spelen van de meest uitlopende games. Ook wanneer je vaak foto’s bewerkt of films kijkt is deze laptop zeker aan te raden.

De Acer Aspire 7 beschikt over een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart. Precies om deze reden start je al je games binnen een aantal seconden op.

Deze laptop beschikt tevens over een verlicht toetsenbord zodat je altijd de beste toetsenbord combinaties kunt gebruiken tijdens het gamen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je broertje of je neefje verder speelt met je favoriete spel wanneer jij niet thuis bent. Inloggen doe je namelijk met behulp van de ingebouwde vingerafdrukscanner. Hierdoor heb dus alleen jij toegang tot je laptop.
Asus TUF Gaming F15 FX506LH0HN004T

acer_aspire_3_a317-53-32q5_gaming_laptop

Ben je een beginnende gamer? Of stel je geen extreem hoge eisen aan je gaming laptop? Dan is deze ASUS TUF Gaming laptop zeker iets voor jou.

Deze laptop beschikt niet over de allerbeste grafische instellingen, maar wanneer je dit niet belangrijk vindt is deze laptop zeker aan te raden.

Deze Asus laptop beschikt over een IPS scherm. Hierdoor heb je een brede kijkhoek tijdens het gamens en worden alle kleuren realistisch weergegeven.

Het beeldscherm van deze laptop beschikt over een anti-glare scherm. Hierdoor zal je geen hinder ondervinden van fel zonlicht wat je kamer binnen schijnt. Daarnaast hoef je ook de gordijnen niet dicht te doen. Je kunt dus tegelijkertijd gamen en genieten van het zonnetje.

Tijdens het gamen op deze laptop kun je ervanuit gaan dat je over een smetteloze ervaring beschikt tijdens urenlange gamesessies.

Dit komt door de geïntegreerde CPU van Intel. Deze laptop beschikt over een Intel Core i5 processor waardoor je niet zomaar last zal hebben van haperende beelden tijdens het gamen.
Gebruik de juiste koop strategie met een klein budget

Ben je op zoek naar een nieuwe gaming laptop onder de 500 euro? Ga dan zorgvuldig te werk.

Wanneer je niet per se vandaag een nieuwe laptop nodig hebt, is het belangrijk om je persoonlijke wensen en behoeften met betrekking tot je nieuwe laptop in kaart te brengen.

Stel een lijst samen van goedkope laptops die niet meer dan €100,- boven je budget liggen. Wanneer je een budget hebt van €500,- is het namelijk onmogelijk om te kijken naar een laptop van €1200.-

Heb je een rijtje met laptops die je graag zou willen hebben? Ga dan eens na of je ergens een aanbieding kunt vinden. Het komt namelijk regelmatig voor dat je een laptop met korting kunt kopen.

Een andere optie die je als koop strategie kunt gebruiken is het kopen van een tweedehandse gaming laptop. Er zijn namelijk verschillende gaming laptops te vinden die je tweedehands kunt kopen bij een erkende winkel.

Vaak krijg je zelfs garantie op je laptop, ook al is deze tweedehands. Zo’n tweedehands laptop is dan namelijk helemaal refurbished.

Hierdoor is het mogelijk om ook met een minder groot budget een zeer krachtige gaming laptop aan te schaffen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goedkope gaming laptop?

Wanneer je op zoek gaat naar een gaming laptop is het belangrijk dat je altijd oog hebt voor een aantal zaken. Dit geldt ook wanneer je een game laptop onder de €500,- koopt.

Een gaming laptop beschikt namelijk over een aantal belangrijke componenten.

De centrale verwerkingseenheid (CPU)

De centrale verwerkingseenheid kun je het beste zien als het hart van de laptop. Wil je al je favoriete games moeiteloos kunnen spelen? Kies dan altijd voor een laptop met ten minste een Intel Core i5 of een Ryzen 5 processor.

Vaak zit deze processor niet in een nieuwe wat goedkopere laptop. Echter kun je natuurlijk wel op zoek gaan naar een tweedehands laptop met zo’n processor.

RAM

RAM staat voor Random Access Memory. Om alle games perfect te kunnen spelen heb je een laptop nodig met een 16 GB RAM. Echter kun je deze RAM ook toevoegen aan een budget laptop.

Wanneer je namelijk handig bent met een schroevendraaier en niet terugdeinst van wat draadjes, kun je extra RAM toevoegen aan een laptop.

Echter zitten hier natuurlijk wel kosten aan verbonden. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de hoeveelheid RAM is het belangrijk dat de grafische kaart die in de laptop zit hiervoor geschikt is.

Grafische kaart

De grafische kaart in een laptop bepaalt de kleuren en de snelheden van de alles wat afgebeeld wordt tijdens het gamen. In een gaming laptop onder de 500 euro zal je niet zo snel een optimale grafische kaart tegenkomen.

Hierdoor kun je dan geen spellen spelen zoals GTA of Fortnite. Wanneer je dit wel wilt zal je dus op zoek moeten naar een laptop met een betere grafische kaart.

Schijfaandrijving

De schijf in een laptop kan op twee verschillende manieren aangedreven worden. Namelijk door middel van SSD (Solid State Drive) en door middel van HDD (Hard Disk Drive).

De SDD is voor het starten en het uitvoeren van bewerkingen de HDD is voor de opslag. Wanneer je wilt profiteren van optimale ervaringen tijdens het gamen, is het belangrijk dat er een combinatie van een SSD en een HDD in de laptop aanwezig is.

Schermgrootte

Ook is de schermgrootte niet geheel onbelangrijk wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe game laptop. Er zijn namelijk laptops met een 14 inch beeldscherm, maar er zijn ook laptops met een 17 inch beeldscherm.

De meest voorkomende grootte is 15 inch. Op een beeldscherm met deze grootte kun je met gemak het hele speloverzicht overzien. Maar het is ook begrijpelijk wanneer je liever  een groter scherm tot je beschikking hebt,

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook gaming laptops verkrijgbaar met een touchscreen scherm. Zo’n scherm verbruikt wel meer stroom waardoor de accu van je laptop sneller leeg zal zijn.

Conclusie over goedkope game laptops

Wanneer je op zoek bent naar een gaming laptop onder de 500 euro, is het belangrijk om jezelf te realiseren dat dit niet altijd haalbaar is.

Zeker niet wanneer je per se een nieuwe laptop aan wilt schaffen. We hebben de 3 beste budget gaming laptops voor je op een rij gezet.

Wanneer je over een laptop wilt beschikken met een krachtigere processor, zal je of je budget aan moeten passen, of wellicht op zoek moeten naar een alternatief. Denk aan het zelf toevoegen van extra RAM of aan het kopen van een tweedehands laptop.

Klik op de knop hieronder en ontdek direct de beste gaming laptops van dit moment:

Misschien ook interessant:

Categorieën: Gaming

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *