Top 5 beste goedkope laptops

Last updated by Franziska on

Beste goedkope Laptop - Techmeester.nl

Ben jij op zoek naar een nieuwe laptop? Zie je het echter niet zitten om hier veel geld aan uit te geven?

Dan kun je het beste voor een zogeheten budget laptop kiezen. Dat is een laptop waar je niet al te veel geld voor betaald, maar waarbij je wel van een prima kwaliteit uit kunt gaan.

In dit artikel maak je kennis met de beste budget laptops van dit moment.

De top 5 beste goedkope laptops

Wat de beste budget laptop nou precies is? Dat hangt ook grotendeels van jouw eigen voorkeuren af. Mede daarom hebben wij aan het einde van dit artikel een koopgids geplaatst. In deze koopgids bespreken wij hóe je de beste goedkope laptop kunt vinden.

Neem dit artikel op je gemakje door en ga vervolgens op zoek naar de beste goedkope laptop voor jezelf. Wij laten je in ieder geval alvast kennis maken met de vijf beste varianten van dit moment.

Let op: in dit artikel hebben we een grens van 500 euro aangehouden. We hebben echter ook gekozen voor laptops die maximaal 400 euro, 300 euro of zelfs maximaal 200 euro kosten. Ook als je een klein budget hebt, kun je voor een prima laptop kiezen.

1. HP 15-dw1720nd – 15.6 inch

HP 15-dw1720nd - Budget Laptop - 15.6 inch

Ben jij op zoek naar een laptop waar je mee kunt multitasken? En wil je hierbij ook graag van een bepaalde kwaliteit uit kunnen gaan? Als je daarvoor een maximum budget van 500 euro hebt, is deze HP variant de beste goedkope laptop voor je.

Voor deze variant betaal je ongeveer 450 euro. Het is echter aan te raden om de aanbiedingen in de gaten te houden. Meerdere webshops, zoals onze partner Bol.com, stunten regelmatig met flinke aanbiedingen op deze laptop. Zo betaal je op het moment van schrijven van deze review slechts 399 euro voor deze budget laptop.

Voor dat geld krijg je echt een waanzinnige laptop tot jouw beschikking. Zo heeft deze laptop een beeldscherm van 15,6 inch; dit betreft ook nog eens een Full HD beeldscherm. Als je bijvoorbeeld een filmpje aan het kijken bent, geniet je van haarscherp beeld. Met dank aan het IPS-paneel geniet je daarbij ook nog van levensechte kleuren.

Wil jij even snel iets op jouw laptop doen? Ook dan sluit deze laptop perfect op jouw wensen aan. HP heeft bij deze laptop namelijk voor een SSD schijf gekozen. Met dank aan deze schijf start de laptop razendsnel op, evenals de verschillende programma’s.

Dankzij de Intel Core i3 processor is het ook nog mogelijk om meerdere – lichte – programma’s naast elkaar te draaien.

Tot slot vinden wij het design ook nog waanzinnig. HP heeft voor een kleurencombinatie van zilver/zwart gekozen. Een kleurencombinatie die je niet al te vaak aantreft, maar die wel onwijs fraai is.

Eén van de weinige minpunten is dat deze laptop slechts 4 GB werkgeheugen heeft. Dat is echter wel iets wat je kunt verwachten, gezien het voordelige prijskaartje.

Voordelen:

 • Full HD beeldscherm van 15,6 inch
 • Start razendsnel op dankzij SSD schijf
 • Haarscherp beeld met levensechte kleuren
 • Tof design
 • Prima kwaliteit, ondanks de gunstige prijs

Nadelen:

 • Deze laptop heeft geen touchscreen beeldscherm
 • Het werkgeheugen is met 4 GB minimaal
2. HP 14s-fq0701nd – 14 Inch – Beste voor studenten op school

HP 14s-fq0701nd - Laptop - 14 Inch

Ben jij op zoek naar de beste goedkope laptop voor studenten? Wil jij de goedkope laptop voor school moeiteloos overal mee naar toe willen nemen? En gaat jouw voorkeur uit naar een goedkope laptop met Windows 10?

Als je op deze vragen ja geantwoord hebt, is deze HP laptop de beste keuze voor je.

Waarom dit de beste goedkope laptop voor studenten is? Dat is onder meer aan het beeldschermdiagonaal te danken; 14 inch. Met dank aan dit diagonaal is het relatief makkelijk om deze laptop mee naar school te nemen. Ook in bijvoorbeeld de trein kun je op een ideale manier gebruik van deze laptop maken.

Ideaal daarbij is ook dat deze laptop een lange batterijduur heeft. Met één acculading doe je pakweg 8 uur. Ideaal dus als je naar school toe moet en onderweg nog even aan jouw bestanden wilt werken.

Met dank aan het Full HD beeldscherm is deze laptop ook geschikt voor bijvoorbeeld het kijken naar Netflix.

Verder is ook de opslagruimte van 128 GB geweldig, evenals de SSD schijf. Met dank aan deze SSD schijf start deze goedkope laptop razendsnel op. Handig voor als je snel even iets aan moet passen aan bijvoorbeeld jouw werkstuk of essay.

Voor deze beste budget laptop betaal je alles behalve de hoofdprijs. Voor een bedrag van 349 euro ben je eigenlijk al klaar. Houd echter wel de aanbiedingen goed in de gaten. Onze partner Bol.com stunt regelmatig met aanbiedingen; zo betaal je tijdelijk slechts 319 euro voor deze budget laptop!

Voordelen:

 • Ideaal voor studenten
 • Lange accuduur (8 uur)
 • Start snel op met dank aan de SSD schijf
 • Interessant geprijsd
 • Full HD 14 inch beeldscherm met IPS-paneel

Nadelen:

 • Slechts 4 GB werkgeheugen
 • Geen verlicht toetsenbord
3. Lenovo Ideapad 3 82C1000YMH – Chromebook – 14 Inch

Lenovo Ideapad 3 82C1000YMH - Chromebook

Wil jij echt zo min mogelijk geld aan jouw laptop uitgeven? En wil jij deze laptop vooral voor huis-tuin-keuken dingen gebruiken?

Dan is deze chromebook van Lenovo ideaal voor je. Zoals het een echte chromebook betaamd, kun je deze laptop op een veelzijdige manier gebruiken. Bovendien betaal je absoluut niet de hoofdprijs voor deze laptop.

Nee, voor deze budget laptop betaal je een bedrag van slechts 300 euro. Echter komt Lenovo regelmatig met een aanbieding op de proppen. Toen wij deze review schreven, kostte deze beste budget laptop bijvoorbeeld nog maar 219 euro. Dat is echt een waanzinnig prijskaartje, zéker als we naar de specificaties kijken.

Iets wat direct opvalt, is het werkgeheugen van 8 GB. Met dank aan dit werkgeheugen werkt deze chromebook razendsnel; dit is overigens ook te danken aan de Intel Celeron processor. Met dank aan het 14 inch beeldscherm kun je deze laptop bovendien moeiteloos overal mee naar toe nemen.

Hecht jij veel waarde aan het beeldscherm van een laptop? Dan is deze variant ook ideaal voor je. Deze laptop heeft namelijk een 14 inch Full HD beeldscherm; hierdoor geniet je echt van haarscherp beeld.

Ideaal is ook dat Lenovo voor vrij dunne randen gekozen; de aandacht wordt daardoor direct door het beeldscherm zelf getrokken.

Voordelen:

 • Betreft een compacte chromebook
 • Echt voordelig geprijsd
 • Werkgeheugen van 8 GB
 • Full HD beeldscherm met dunne randen

Nadelen:

 • Geen HDMI aansluiting
 • Geen IPS-paneel beeldscherm
4. ASUS Notebook X415JA-EB646T – Laptop – 14 inch

ASUS Notebook X415JA-EB646T - Goedkope Laptop

Wil jij de beste laptop voor studenten aanschaffen? Dan kun je prima kiezen voor de nummer 2 uit deze top 5. Mocht die variant niet helemaal naar jouw wens zijn, kun je ook prima kiezen voor deze laptop van ASUS. Toen wij deze laptop uit mochten proberen, werden wij eigenlijk direct enthousiast.

Dit enthousiasme begon eigenlijk al bij het opstarten van de laptop. Deze laptop heeft namelijk 256 GB aan opslagruimte, dankzij een SSD schijf. Deze schijf zorgt er bovendien voor dat deze laptop razendsnel opstart. Echt binnen een paar seconden kun je al met deze laptop aan de slag gaan.

Daarbij geniet je ook direct van het 14 inch Full HD beeldscherm. Dit beeldscherm heeft een ideale afmeting en beschikt over een matte schermafwerking. Met dank aan deze afwerking hoef je niet bang te zijn voor reflecties in het beeldscherm. Ideaal!

Ook het werkgeheugen (8 GB), het design en de algehele kwaliteit spreken ons erg aan. Daarbij moet je wel rekening houden met het prijskaartje. Het klopt dat dit een budget laptop is, maar het is wel de duurste laptop uit deze top 5.

Een prijskaartje van ongeveer 450 á 500 euro voor deze laptop is wat ons betreft wel bijzonder interessant. Zoals je hebt kunnen lezen, is dit namelijk een ideale goedkope laptop.

Voordelen:

 • Full HD beeldscherm met matte afwerking
 • 8 GB werkgeheugen
 • 256 GB opslag (SSD schijf)
 • Moeiteloos overal mee naar toe te nemen
 • Uitmuntende kwaliteit

Nadelen:

 • Geen toetsenbordverlichting
 • Is niet de goedkoopste laptop uit deze top 5
5. Acer Swift 1 SF114-33-C0M7 – 14 inch

Acer Swift 1 SF114-33-C0M7 - Laptop - 14 inch

Waar wil jij de beste goedkope laptop voor gebruiken? Wil je deze gebruiken om naar films en foto’s te kijken? En wil je de laptop ook nog voor dagelijkse doeleinden kunnen gebruiken? Dan is deze laptop van Acer voor jou op het lijf geschreven.

Deze Acer laptop beschikt over een SSD harde schijf. Met dank aan deze harde schijf start de laptop razendsnel op, waarna je direct kunt gaan multitasken. Je kunt jouw mail beantwoorden, je kunt over het internet surfen en je kunt naar jouw favoriete serie kijken. Dit verloopt eigenlijk allemaal vlekkeloos, met dank aan de Intel Celeron processor.

Sowieso spreken de specs van deze laptop ons aan. Het werkgeheugen is met 4 GB aan de kleine kant, maar de opslagruimte is met 128 GB prima te noemen.

Ook is de videokaart krachtig en beschikt deze laptop over een prachtig beeldscherm. Dit Full HD 14 inch beeldscherm zorgt echt voor haarscherpe beelden.

Ook de aanwezigheid van de toetsenbordverlichting spreekt ons erg aan. Hierdoor ben je ook in staat om in het donker met deze laptop aan de slag te gaan.

Sowieso kun je altijd en overal gebruik van deze laptop maken; dat is te danken aan de compacte afmetingen en het gewicht (1,3 kilo)

Voordelen:

 • Prima kwaliteit en prijskaartje
 • Start razendsnel op dankzij SSD harde schijf
 • 128 GB opslagruimte
 • Toetsenbordverlichting
 • Moeiteloos overal mee naar toe te nemen

Nadelen:

 • Processor had nog iets krachtiger gekund
Wat is de beste goedkope laptop?

Welk van de hierboven besproken laptops spreekt jou het meeste aan? Om antwoord op die vraag te kunnen geven, zou je naar meerdere criteria moeten kijken. In deze koopgids informeren wij je graag over deze criteria.

Waar wil je de laptop voor gebruiken?

Wil je de budget laptop voor jouw studie gebruiken? Wil je ‘m voor dagelijkse doeleinden gebruiken? Of wil je ‘m voor video editting gebruiken? Op basis van jouw wensen kun je alvast een flinke schifting in het aanbod maken.

Daarbij kunnen we één ding concluderen: je gaat geen goedkope laptop vinden die echt voor video editting kunt gebruiken. Als je dergelijke wensen hebt, is het zaak om jouw budget (flink) op te rekken.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om voor een refurbished laptop te kiezen. Voor dergelijke laptops betaal je relatief weinig geld.

Hoe groot moet het beeldscherm zijn?

Ook moet je goed naar het beeldschermdiagonaal kijken. Wil je een laptop van 15,6 inch hebben? Of heb je liever een 13 inch of 14 inch of 17 inch beeldscherm? De keuze is volledig aan jou.

Ook hiervoor is het weer zaak om over het gebruik van de laptop na te denken. Wil je de beste budget laptop overal mee naar toe nemen? Dan kies je het beste voor een compacte en lichte variant.

Processor

Verder raden wij je aan om goed naar de processor te kijken. In een ideale wereld kies je altijd voor een i5 processor of een i7 processor, maar dat is niet mogelijk bij een budget laptop. Dit is eigenlijk alleen mogelijk als je voor een refurbished laptop kiest. Het is dan ook voor de hand liggend om bij een goedkope laptop voor een i3 processor te kiezen.

Exacte prijskaartje

Wil jij de beste budget laptop aanschaffen? Stel dan voor jezelf een maximum budget in. Wil je maximaal 100 euro uitgeven? Wil je maximaal 300 euro uitgeven? Wil je maximaal 400 euro uitgeven? Of heb je een maximum budget van 500 euro?

Op basis van jouw maximale budget kun je gericht zoeken naar de beste budget laptop. Houd goed de aanbiedingen in de gaten. Onder meer Bol.com en Coolblue stunten regelmatig met flinke aanbiedingen. Door van een aanbieding te profiteren, bespaar je moeiteloos een flinke hoeveelheid geld. Geld waar je vervolgens weer leuke dingen mee kunt doen.

Relevante artikelen:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *