Goedkoopste externe harde schijf kopen? Bekijk de beste 3

Last updated by Simon on

Goedkope externe harde schijf

Technologie is in de laatste 20 jaar steeds belangrijker geworden voor ons dagelijks bestaan. We gebruiken onze computers dan ook voor zo goed als alles tegenwoordig. Door het veelvuldige gebruik willen we natuurlijk niet dat deze helemaal vol komt te staan.

Als de harde schijf van je computer vol lijkt te raken, is het een goed idee om een externe harde schijf aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat je spontaan veel meer opslagruimte hebt en je computer als een zonnetje blijft lopen.

Maar wat als je op zoek bent naar een goedkope externe harde schijf? Wat is dan de beste keuze?

In dit artikel gaan we precies uitleggen wat de voordelen van een externe harde schijf zijn en wat volgens ons de beste goedkope opties zijn.

Waarom een externe harde schijf?

Er is niets vervelender dan een trage computer. Dit kan ervoor zorgen dat je werk trager gaat of dat je niet eens simpel een serie kunt kijken op Netflix.

Het trager worden van een computer is dan ook een van de meest voorkomende kwalen. Dit wordt vaak veroorzaakt door een grote hoeveelheid bestanden die op je computer staan.

Als je dit bekent in de oren klinkt dan kan een externe harde schijf de perfecte oplossing voor jou bieden.

Externe harde schijven zijn namelijk gemakkelijk via een USB-kabel te verbinden met iedere computer. Vervolgens kun je al jouw bestanden hierop zetten. Dit zorgt ervoor dat je bestanden veilig staan en je computer sneller wordt.

Een externe harde schijf is ook gemakkelijk mee te nemen door het compacte formaat. Dit zorgt ervoor dat je de schijf gemakkelijk tussen bijvoorbeeld je huis en je werk kunt meenemen.  

Waar moet ik op letten bij een harde schijf?

Als je van plan bent om een externe harde schijf aan te schaffen, dan zijn er uiteraard wel een paar dingen waar je op moet letten.

Vooral als je op zoek bent naar een harde schijf die niet al te duur is.

Het eerste, en misschien ook wel het belangrijkste, is dat je genoeg opslagruimte hebt. Er zijn namelijk veel verschillende harde schijven op de markt en deze variëren in opslagruimte.

Zo heb je al harde schijven van slechts 120 gigabytes en oplopend tot maar liefst 16 terabytes. Dat is meer dan 100 keer zo veel ruimte!

Vaak is het zo dat als je gaat kijken naar een goedkoper model dat deze ook een stuk minder opslagruimte hebben.

Maar het blijft niet bij de opslagruimte. Het is namelijk ook belangrijk om rekening te houden met de overdrachtssnelheid.

Het is vrij gebruikelijk dat er gebruik wordt gemaakt van USB 3.0. Met USB 3.0 ben je gegarandeerd van een snelle overdrachtssnelheid.

Er zijn ook nog veel externe harde schijven die beschikken over USB 2.0, wat een stukje trager is dan de 3.0 variant. De 2.0 varianten zijn daarentegen wel een stuk goedkoper.

Onze aanbevelingen!

Nu weet je zo goed als alles wat je nodig hebt om een goede, maar goedkope harde schijf uit te zoeken.

Om je een handje te helpen hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de modellen waarvan wij denken dat deze het beste opleven tegen de verwachtingen.

KESU Externe harde schijf 250 GB

kesu-harde-schijf

Ben je op zoek naar een harde schijf waar je eenvoudig je foto’s en video’s kwijt kunt? Dan is misschien deze KESU harde schijf iets voor jou.

De harde schijf heeft een opslagruimte van 250 GB, wat perfect is voor het opslaan van foto’s, video’s en tekstdocumenten. Als je grotere programma’s kwijt wilt, dan is deze harde schijf misschien wat aan de krappe kant. Maar als je op zoek bent naar een klein prijsje, dan is de KESU perfect!

Over comptabiliteit hoef je je geen zorgen te maken. De harde schijf is namelijk met zo goed als alle systemen te verbinden. Dit betekent dat je hem zelfs kunt aansluiten op je gameconsole! Dit doe je eenvoudig door gebruik te maken van de USB-kabel. Deze is aan te sluiten met zowel USB 2.0 als 3.0!
Seagate Expansion Portable 500 GB

Seagate Expansion Portable-externe-harde-schijf

Wie al een tijdje op zoek is naar een goede harde schijf voor een klein prijsje, zal misschien het merk Seagate al wel een keer zijn tegengekomen. Het bedrijf is namelijk een van de meest populaire producenten van externe harde schijven.

Deze externe harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 500 GB. Hierdoor is het apparaat prima geschikt om grote hoeveelheden foto’s, video’s en ook grotere bestanden op te kunnen slaan.

De USB 3.0 aansluiting van de harde schijf zorgt ervoor dat de overdracht van de gegevens zo gebeurd is. Zo kun je zelfs programma’s direct van je harde schijf af afspelen!

Het apparaat werkt met alle Windows pc’s die voorzien zijn van Windows 7 en hoger. Ook is de harde schijf te verbinden met je Playstation en Mac computer. Als je dit wilt doen dan zul je de harde schijf wel eerst opnieuw moeten formatteren.
Toshiba Canvio Ready 1 TB

toshiba_canvio_ready-goedkoop

Wie bekend is met verschillende computers en laptops kent ongetwijfeld het merk Toshiba. Ze zijn al jaren een van de meest geliefde aanbieders van elektronica voor een klein prijsje.

Hun status laten ze ook weer zien met de Canvio Ready! Deze kleine, gebruiksvriendelijk harde schijf heeft maar liefst 1 TB aan opslagruimte.

Dit zorgt ervoor dat je een hele hoop bestanden kwijt kunt, van foto’s tot zelfs verschillende videogames. De overdracht is snel gedaan doordat de harde schijf is uitgerust met USB 3.0.

De harde schijf werkt met een plug-and-play principe. Je sluit de harde schijf aan op je computer en hij is klaar om te gebruiken.

Dit kan gedaan worden op alle Windows-computers met Windows 8 en 10 en Apple met macOS 10.13 en daarboven.
WD Elements Portable 2 TB

wd-elements-portable-2-tb-goedkope-harde-schijf

De oplettende lezer heeft het misschien al wel doorgehad dat we iedere keer een grotere harde schijf behandelen. Dat doen we nu ook weer met de WD Elements Portable 2 TB harde schijf.

Deze compacte harde schijf komt met alle ruimte die je je kunt wensen. Want met zijn opslagcapaciteit van 2 TB ben je wel even bezig met het volkrijgen van de harde schijf!

De harde schijf is gemakkelijk aan te sluiten op elke Windows-computer via de bijgeleverde USB 3.0 kabel. Je hoeft geen externe voeding aan te sluiten op de harde schijf.

De USB-kabel zorgt ervoor dat de harde schijf van stroom voorzien is. Zodra de harde schijf aangesloten is kun je meteen van start! Als je gebruikmaakt van een Mac computer, dan moet je hem wel eerst even formatteren voor gebruik.
Conclusie

Het zoeken naar de perfecte externe harde schijf kan een hele klus zijn. Je moet je een weg banen door alle dure modellen met extreem veel opslagruimte en andere toeters en bellen.

Met de modellen die wij hierboven voor je verzameld hebben hoef je je over de prijs in ieder geval geen zorgen te maken. Welke harde schijf neem jij?


Misschien ook interessant:

Goedkope mobiele telefoon kopen

Goedkope laptop kopen

Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *