Aldi computers & laptops: Goedkope vloek of een afgeprijsde zegen? (Medion)

Last updated by Simon on

medion laptop

Al jarenlang is supermarkt discount gigant Aldi een begrip in de Benelux en daarbuiten. Het Duitse bedrijf weet dan ook te allen tijde erg laag geprijsd te blijven en dat met producten van prima kwaliteit.

Hoewel het gros van het aanbod imitaties zijn van de grote merken, zitten er toch ook wel wat A-merken tussen.

Tussen al dit goedkope eten en drinken bevinden zich ook met enige regelmaat een andere aanbieding. Zo zijn de Aldi computers en haast een begrip geworden.

Maar is een Aldi laptop of computer wel te vertrouwen? Of ben je onderaan de streep alleen maar een stuk grofvuil rijker?

In dit artikel vertellen we je alles over de laptops en computers van de supermarktketen!

Het merk Medion

medion merk logo

Voordat we kunnen gaan kijken naar een Medion laptop, moeten we eerst het merk Medion zelf eens flink onder de loep nemen.

Want ondanks dat het merk waarschijnlijk het meest bekend is om zijn laptops en computers, biedt de fabrikant een groot scala aan verschillende elektronica aan.

Naast de laptops en computers biedt het bedrijf nog randapparatuur aan voor computers. Denk hierbij aan muizen voor gaming, monitoren en speakers. Ook tv’s en soundbars zijn geen vreemd producten voor de producent.

Maar de veelzijdigheid stopt zelfs daar niet. Zo is de fabrikant ook goed voor een grote selectie aan verschillende huishoudartikelen zoals keukenapparatuur, ventilatoren, magnetrons en stofzuigers.

Het veelzijdige aanbod van Medion wordt dan ook op verschillende manieren aangeboden; online via hun eigen website, via elektronicazaken of via de supermarkt discounter Aldi.

De prijzen van de producten van Medion liggen dan ook op eenzelfde lijn als de rest van de producten van Aldi. Zo zijn de producten vaak onder de prijs van verschillende A-merken geplaatst.

Ondanks zijn lage prijzen worden de verschillende producten van Medion toch met liefde en plezier gebruik. Ook is de kwaliteit over het algemeen beter dan dat de reputatie laat denken.

Zo zijn de keukenapparaten zoals de inductieplaat van goede kwaliteit die niet onder doet voor een andere twee pits inductieplaat.

Hoe zit dat met de computers?

medion_pc-aldi

De reputatie van Medion is er eentje van een prijsvechter. Vaak betekent dit dat de producten gezien worden als een goede prijs, maar wel mogelijk van lagere kwaliteit. Ondanks deze reputatie weten de producten zich bij de gebruikers toch in een goed daglicht te plaatsen.

Maar hoe zit dat eigenlijk met de Aldi computers en Aldi laptops?

Eigenlijk zit dat bij deze producten dan ook niet anders. De laptops en computers van Medion worden gezien als een erg goed alternatief voor de grotere merken zoals Dell en Packard Bell.

De apparaten krijgen dan ook op veel verschillende websites erg hoge reviews.

Een van de meest vooropstaande redenen hiervoor is de prijs. Waar de meeste computers beginnen rond de prijs van €600, – is dat bij de computers van Medion wel anders.

Deze zitten namelijk vaak geprijsd rond de €500, -, waardoor de apparaten ineens een stuk betaalbaarder worden.

Een Medion laptop kost bij de Aldi vaak ook wel een stukje minder dan concurrenten van een groter merk. Dit verschil is echter wel vaak een stukje kleiner dan bij de vast desktopcomputers.

De voordelen

Zoals we eigenlijk al een beetje verklapt hebben is de prijs een van de voordelen aan de computers en laptops van Medion.

Maar naast dat de apparaten vaak erg prettig geprijsd zijn, zitten er nog wat meer voordelen aan.

Actueel

De computers en laptops die je koopt bij de Aldi zijn voorzien van de laatste versie van Windows. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je software oud is, en kun je met de nieuwste programma’s al vrij snel aan de slag.

Hardware

medion_laptop-aldi

Hoewel je het niet meteen zou verwachten van een relatief goedkoop apparaat, is de hardware van de Medion apparaten in veel gevallen erg goed.

Zo beschikken de computers al gauw over een flinke opslag en 8 GB aan RAM.

Eigen randapparatuur

De apparaten van Medion hebben bovendien hun eigen randapparatuur. Dit is voor een Medion laptop iets minder van belang, maar voor een computer absoluut handig.

Zo hoef je je nooit zorgen te maken over of de apparaten comptabel zijn met de computer.

Nadelen

Maar zoals het eeuwenoude gezegde luidt; ieder voordeel heeft zo zijn nadeel. Dat is dan ook op de Aldi computers van toepassing. Hieronder hebben we enkele nadelen van de toestellen voor je op een rijtje gezet.

Beschikbaarheid

Ondanks de grote variatie in verschillende producten van Medion zijn deze slechts voor korte periodes beschikbaar bij Aldi. Zo kun je vaak slechts een paar weken in het jaar een computer of laptop van het merk bemachtigen bij Aldi.

Ook zit er een lastig schema op, dus het is lastig te voorspellen wanneer de apparaten in de winkels zullen liggen.

Klein aanbod

Als er een computer of laptop in de aanbieding is bij Aldi, dan is dat ook slechts een model. Dit betekent dat de keuze meteen extreem beperkt wordt.

Zo heb je de keuze om te gaan voor de computer of goedkope laptop die aangeboden wordt, of je moet wachten tot het model er is die jij wilt hebben.

Net als met de beschikbaarheid is het lastig te bepalen welk apparaat in de aanbieding zal gaan zijn.

Beperkte oplage

Een Aldi computer of Aldi laptop kopen is geen gemakkelijke taak. Zo komen de apparaten ook in een beperkte oplage. Dus het aanbod is al snel uitverkocht en wordt ook niet meer bijgevuld tot de volgende aanbieding.

Ook zijn de aanbiedingen slechts tijdelijk, waardoor je snel zou moeten handelen als je een exemplaar wilt bemachtigen.

Een paar tips

Dat de computers en laptops van Medion die bij Aldi worden verkocht het goed doen, is wel duidelijk.

Gelukkig hebben we nog een paar kleine tips voor je die je verder kunnen helpen in je zoektocht!

Let goed op

Het is slim om de folders en website van de Aldi in de gaten te houden als je een computer daar wilt kopen.

De periode voor het eind van de zomervakantie is vaak een moment waarop je gemakkelijk een computer of laptop kunt bemachtigen.

Kom vroeg

Is er een Aldi computer of laptop die je graag wilt hebben? Zorg er dan voor dat je vroeg uit de veren bent en present bij de winkel. De vroege vogel vangt immers de worm!

Uitverkocht? Geen nood!

Hoewel een Aldi laptop of computer al snel uitverkocht is, is dit toch niet de enige plek waar Medion verkoopt.

Neem eens een kijkje op hun eigen site, of zelfs bij elektronicawinkels. Hier is de selectie vaak zelfs een stuk groter en ben je verzekerd van een model.

Conclusie

Prijsvechter supermarkt Aldi is bij veel mensen een bekende op het gebied van goedkope producten van prima kwaliteit.

Het aanbod van verschillende nevenproducten naast alleen je dagelijkse boodschappen is dan ook iets waar de winkelketen graag mee aankomt.

Een Aldi computer of Aldi laptop is dan ook altijd van het merk Medion. Hoewel de prijzen van de apparaten behoorlijk laag zijn, zijn de toestellen toch van goede kwaliteit.

Ze zijn dan ook geliefd en geroemd bij veel verschillende reviewers dankzij de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

De goede reputatie komt echter met een keerzijde. Althans, voor degene die een apparaat willen kopen.

De computers en laptops van Medion zijn slechts een aantal weken in het jaar beschikbaar bij Aldi. Deze zijn dan ook slechts een week in het assortiment en zijn vaak erg snel uitverkocht.

Maar ondanks dat vroeger alleen Aldi de computers en laptops verkocht kun je tegenwoordig bij menig elektronicazaak ook een van deze apparaten bemachtigen. Zo vis je nooit achter het net!

Klik op de knoppen hieronder voor het aanbod Medion computers en laptops:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *