Beste draadloze muis voor laptop en computer? De Top 8!

Last updated by Simon on

Beste Draadloze Muizen

Ben je op zoek naar een goede draadloze muis voor jouw laptop of computer? Dan ben je hier op de goede plek.

Wij gingen namelijk voor jou op zoek naar de beste muizen die compleet draadloos zijn.

We hebben ze voor jou beoordeeld op de belangrijkste criteria.

Een leeg bureau met een draadloze muis

Als een muis draadloos functioneert, scheelt dat je een kabel over je bureau. De draadloze muis staat rechtstreeks in verbinding met je laptop of pc.

Dit kan via een USB-ontvanger zijn of op basis van een Bluetooth verbinding. Bij een Bluetooth muis zonder USB ontvanger moet de ontvangende laptop of pc zelf over Bluetooth beschikken.

Bij moderne apparaten is dit vaak het geval.

Wat zijn je beste opties?

Hieronder bespreken we de beste draadloze muizen per soort.

Beste compacte draadloze muis

steelseries_prime_mini_draadloze_gaming_muis

Wanneer je een draadloze muis koopt, is het verstandig om rekening te houden met de grootte van je hand. Zo’n computermuis kan groot zijn of klein.

Zijn jouw handen groot, dan is een kleine draadloze muis niet erg prettig om mee te werken. Ergonomisch is dit minder verantwoord.

Maar voor af en toe is een kleine wireless muis geen probleem. Daarom kun je zo’n klein model bijvoorbeeld heel handig meenemen met je laptop, voor gebruik onderweg.

Laten we eens kijken naar de beste draadloze muis die ook compact is. Dat blijken er best veel te zijn.

Onder compact verstaan we dan een draadloze muis die circa 10 centimeter lang is of een stukje korter. Het is wel handig om deze begrenzing te maken, omdat het woord ‘compact’ voor meerdere formaten wordt gebruikt.

Bijvoorbeeld voor de SteelSeries Prime Mini Draadloze Gaming Muis. Een draadloze muis uit het hoge segment van boven de 100 euro, die perfect functioneert maar wel ruim 12 centimeter lang is.
Beste draadloze muis in bureauformaat

apple_magic_mouse

Na deze review van de compacte muizen uit het hogere segment, kijken we ook naar de gewone draadloze muis voor op het bureau.

Zoals we al zeiden scheelt het een kabel als je de muis en computer draadloos met elkaar verbindt. Ook hier is de keuze ruim.

Laten we eerst eens kijken welke beste draadloze muis met Bluetooth we voor de Apple gebruiker zouden kiezen. We komen dan al snel de Apple Magic Mouse 2.

Deze hoogwaardige muis is de ultieme draadloze muis voor MacBook of andere Apple PC. Aangezien hij speciaal gemaakt is om met Apple te functioneren kun je hem niet gebruiken op een computer die op Microsoft Windows draait.

Je kunt deze draadloze muis eenvoudig opladen, dus je hoeft er niet steeds nieuwe batterijen in te stoppen.
Beste voor microsoft computers

logitech_mx_master

De meeste computermuizen werken wel met Microsoft. In onze review mag daarom de draadloze muis van Logitech gerust het predicaat ‘beste Bluetooth muis’ dragen.

De Logitech MX Master 3 Draadloze Muis met Bluetooth en USB ontvanger werkt tot op de pixel nauwkeurig. Hij werkt op elke ondergrond. Bovendien kun je alle knoppen op deze computermuis naar eigen wens instellen.

Deze Logitech muis is niet bedoeld voor gamen, maar werd speciaal ontwikkeld voor het werk op kantoor. Hij heeft dan ook een rustig uiterlijk en werkt niet met licht in allerlei kleuren.

Het scrollwiel zorgt voor elektromagnetisch scrollen. Dit verhoogt de nauwkeurigheid enorm.

De muis is draadloos en oplaadbaar. Eén minuut snelladen zorgt voor drie uur gebruiksgemak. Om te laden koppel je deze draadloze muis met USB-C aan je computer. De benodigde kabel met USB-C wordt gratis meegeleverd.

De MX Master is qua vorm heel ergonomisch. Enig nadeel daarvan is dat linkshandigen deze draadloze muis niet kunnen gebruiken.

Deze muis werkt perfect in een omgeving met Microsoft Windows, maar voelt zich ook helemaal thuis bij Mac OS van Apple. Je kunt hem ook moeiteloos aan je Chromebook hangen.
Draadloze mini muis voor gamen

mini muis draadloos

Laten we eerst eens kijken in het hogere segment. Daar stuiten we op de Razer Atheris Draadloze Optische Mini Gaming Muis van dik 70 euro.

Zoals de naam al aangeeft is dit eigenlijk een muis voor games. Hierdoor is hij extra stabiel. Daarbij verzorgt deze muis draadloos contact op 2 batterijen gedurende 350 uur.

De verbinding is op 2,4 GHz waardoor storing door andere apparaten niet snel zal voorkomen. Bovendien is het ook gelijk de beste Bluetooth muis.

Je kunt bij deze draadloze muis namelijk kiezen of je de 2,4 GHz verbinding of de Bluetooth verbinding gebruikt. Kies je voor 2,4 GHz, dan stop je het bijbehorende ontvangertje in de USB-ingang van je laptop of pc.
Oplaadbare muis voor op kantoor

draadloze_muis_kantoor

Ook de Logitech MX Anywhere 3 mag als beste draadloze muis in onze opsomming staan.

In tegenstelling tot de draadloze muis met Bluetooth van Razer, is deze computermuis niet voor gamen bedoeld. Dat maakt voor het gewone kantoorgebruik niet uit.

Het grote voordeel van deze draadloze muis van Logitech is dat hij ook oplaadbaar is. Het is namelijk een compacte draadloze muis met USB-C ingang.

Een laadkabel wordt bijgeleverd, waardoor je niet steeds nieuwe batterijen in je wireless muis hoeft te stoppen. Opladen doe je gewoon aan een USB-uitgang van je laptop of pc. Je zit dus niet met een oplaadstation op je bureau.

Naar keuze kun je ook deze compacte muis draadloos verbinden met 2,4 GHz of met een Bluetooth verbinding.
Bluetooth muis en toetsenbord (set)

Tot nu toe spraken we over de beste draadloze muis als los apparaat. Maar je komt soms ook een Bluetooth muis en toetsenbord (set) als aanbieding tegen.

Dit kan je vele euro’s schelen. Bovendien levert het jou een wireless muis op die perfect communiceert met het toetsenbord.

bluetooth_muis_met_toetsenbord

Zo biedt Natec een mooie combinatie aan van draadloze muis en toetsenbord. De Natec Octopus Draadloos Bluetooth toetsenbord en muis set kost 60 euro en is van allerlei gemakken voorzien.

Zo maakt de meegeleverde draadloze muis Bluetooth communicatie mogelijk. Maar je verbindt hem ook eenvoudig via 2,4 GHz met je laptop of pc.

Het toetsenbord is uitgerust met het X-Scissors mechanisme. Dit zorgt ervoor dat je relatief stil werkt tijdens het typen. Door de rubber voetjes glijdt dit toetsenbord ook niet gauw weg.

Dat is handig als je met dit toetsenbord en je draadloze muis op locatie wilt werken.

In plaats van Bluetooth versie 4.2 is deze Bluetooth muis en toetsenbord (set) voorzien van Bluetooth 5.0. Dit levert een grotere actieradius op van het signaal. Bovendien springt Bluetooth 5.0 zuiniger om met energie.

De set is geschikt voor gebruik met Microsoft Windows en Linux Android. Ben jij gewend om met Apple te werken, dan is deze set van draadloze muis met toetsenbord hiervoor dus niet geschikt.

Voor de voeding van het toetsenbord worden 2 AAA-batterijen gebruikt. De muis doet zijn werk op 1 AAA-batterij. Deze set is dus niet oplaadbaar.
Geld besparen in het lagere prijssegment

trust_mydo

Om geld te besparen ben je natuurlijk niet alleen afhankelijk van een aanbieding of een Bluetooth muis en toetsenbord (set). In het prijssegment van enkele tientjes of minder kun je namelijk ook heel betrouwbare draadloze muizen kopen.

Meestal is het dan geen draadloze muis met Bluetooth, maar verloopt de communicatie alleen via de USB-ontvanger die je aansluit op je laptop of pc.

Op compact terrein meldt zich hier de Trust Mydo Stille Draadloze Muis. Die kost maar 11 euro en is geschikt voor Microsoft, Apple en Chromebook.

Bovendien werkt deze draadloze muis met Android samen.

Dat laatste kan bijvoorbeeld handig zijn als jouw tablet op dit besturingssysteem werkt.

Deze aantrekkelijk geprijsde muis is niet oplaadbaar. In plaats daarvan moet je af en toe de twee batterijen wisselen.

De vorm maakt hem bruikbaar voor links- en rechtshandigen. In dit prijssegment is het de beste draadloze muis voor onderweg.
Muis voor absoluut bodembudget

budget_draadloze_muis_goedkoopste

Geef je niet veel om bijzondere kenmerken van een muis die draadloos is? Dan hebben we ook nog een tip voor een draadloos model op de bodem van het prijssegment.

De Draadloze Muis 2.4 Ghz – Ultra Dun – Met USB kost maar 6 euro. Hij doet zijn werk goed en ligt zowel bij rechtshandigen als bij linkshandigen goed in de hand.

Hij werkt op alle bekende besturingssystemen en wordt gevoed door twee batterijen in AAA-formaat.

Stel je dus geen hoge eisen aan een draadloze muis voor je MacBook, Chromebook of Microsoft pc, dan is dit de beste draadloze muis om onderweg in je jaszak te stoppen.
Draadloze muis uit het lage of hoge prijssegment?

Zoals we jou in onze review hebben laten zien is de keuze uit draadloze muizen best groot.

Kom je in het hogere prijssegment terecht, dan is de draadloze muis stabieler en nauwkeuriger. Ook is met zo’n draadloze muis Bluetooth communicatie mogelijk.

Kies je uit het goedkopere segment, dan kun je al een draadloze muis kopen voor 6 euro. Die is dan niet oplaadbaar en communiceert alleen via het bijgeleverde USB-stekkertje voor in je pc.

Stel je dus geen al te hoge eisen, dan ben je met de aanschaf van zo’n goedkope draadloze muis eigenlijk al klaar.

Wil je meer, vergelijk dan eens de specificaties van de genoemde muizen uit het duurdere segment met elkaar.

Waar je draadloze muis kopen?

Een computermuis van maximaal 10 centimeter is meestal niet ergonomisch voor dagelijks gebruik. Maar je stopt hem wel heel makkelijk in je laptoptas.

De eerste keuze die je zelf moet maken is de plek waar je die draadloze muis wilt kopen. Dit kan bijvoorbeeld in een stenen winkel zijn van Coolblue, de HEMA, Action of Kruidvat.

Maar je kunt bij deze winkels ook je draadloze muis online kopen. Kies je voor online, dan komen Bol.com en Coolblue er als grote aanbieders bij.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *