Chromebooks met Touchscreen: Wat is de beste keuze? Top 5!

Last updated by Simon on

Chromebook met touchscreen in huiskamer

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? En lijkt jouw voorkeur daarbij uit te gaan naar een chromebook? Dan heb je een prima keuze gemaakt.

De chromebooks zijn in de afgelopen jaren bijzonder populair geworden; dit is uiteraard niet zonder reden.

Bijkomend voordeel is dat er meerdere varianten op de markt zijn verschenen, waaronder chromebooks met touchscreen.

Wat de beste chromebook met touchscreen is, ga je in dít artikel ontdekken.

Wij hebben het aanbod van chromebooks aan een strenge keuring onderworpen. Daarbij hebben wij ons uitsluitend gericht op een chromebook met touchscreen; we hebben tientallen varianten hiervan uit mogen proberen.

Op basis daarvan hebben wij uiteindelijk een top 5 samen kunnen stellen. Over de beste chromebook met touchscreen lees je hieronder alles!

1. Acer Chromebook 315 CB315-3HT-C4Y8 – Chromebook – 15 inch

acer chromebook met touchscreen

Onze keuze voor de beste chromebook met touchscreen is gevallen op deze Acer Chromebook.

Deze 15 inch chromebook is volgens ons de beste variant van dit moment, onder meer vanwege de ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

Ook werkt de touchscreen bediening van deze laptop feilloos.

Met deze chromebook kun je altijd en overal internetten of bestanden bewerken. Je hebt hiervoor een 15,6 inch scherm tot je beschikking, welke je dus ook als touchscreen kunt gebruiken.

Alles wat op dit scherm weergegeven wordt, wordt in de hoogste kwaliteit weergegeven. Acer heeft bij deze chromebook namelijk gekozen voor een Full HD scherm inclusief een IPS-paneel. Je geniet hierdoor ook van de meest fraaie kleuren.

Verder is het mogelijk om deze chromebook snel op te laden. Dit is te danken aan de USB Type-C oplaadpoort die door Acer ontwikkeld is. Overigens doet deze chromebook behoorlijk lang met één acculading; zeker als je de chromebook ‘normaal’ gebruikt. 

Tot slot zijn wij te spreken over het werkgeheugen (8GB), de opslag (64 GB), de videokaart (Intel UDH Graphics 600) en de algehele kwaliteit van deze chromebook.

Mocht je besluiten om deze beste chromebook met touchscreen te kopen, geniet je hier jarenlang van. Daar zijn wij heilig van overtuigd!

👍 Voordelen:

 • Snel opladen dankzij de USB-C oplaadpoort
 • Touchscreen werkt feilloos
 • 15,6 inch Full HD scherm met IPS paneel
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
 • Prima werkgeheugen en opslag

👎 Nadelen:

 • Deze chromebook heeft geen verlicht toetsenbord
2. HP Chromebook x360 14a-ca0100nd – Chromebook – 14 inch

HP chromebook met touchscreen
HP chromebook met touchscreen

Gaat jouw voorkeur uit naar een 14 inch chromebook? En wil jij per sé voor een chromebook met touchscreen kiezen? Dan kun je eigenlijk niet om deze variant van HP heen.

Wij hadden hier vooraf geen al te hoge verwachtingen van, maar deze chromebook heeft ons oprecht doen verrassen.

Dat is onder meer te danken aan de veelzijdigheid van deze chromebook. Zoals je op de foto’s al kunt zien, is het mogelijk om het toetsenbord volledig weg te klappen.

Je gebruikt deze chromebook hierdoor echt als zowel een laptop als een tablet. Daarbij maak je uiteraard met veel plezier gebruik van het touchscreen.

De werking van dit touchscreen beeldscherm is ook geweldig. Het feit dat het beeldscherm 14 inch groot is, spreekt ons ook aan. Daarmee neem je deze chromebook toch iets makkelijker mee dan de hierboven genoemde variant.

Het beeldscherm beschikt bovendien over een IPS-paneel. Dit paneel zorgt ervoor dat je van levensechte kleuren genieten, inclusief haarscherpe beelden.

Verder heeft deze chromebook 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte. Met name het werkgeheugen had in onze ogen wel iets groter gemogen.

Neemt niet weg dat dit volgens ons de beste 14 inch chromebook met touchscreen is. Dat is óók te danken aan het prijskaartje en de algehele kwaliteit.

Als je deze chromebook eenmaal in huis hebt, hoef je nog maar één keuze te maken: ga je ‘m als een laptop gebruiken of als een tablet? Je kunt gelukkig ook moeiteloos wisselen dankzij het draaibare scherm!

👍 Voordelen:

 • 14 inch groot
 • Makkelijk mee te nemen
 • 64 GB opslagruimte
 • Interessant geprijsd
 • Ook als tablet te gebruiken, dankzij draaibaar scherm

👎 Nadelen:

 • Deze chromebook heeft geen HDMI aansluiting
 • Werkgeheugen is slechts 4 GB
3. Lenovo IdeaPad Flex 5 82B80013MH – Chromebook – 13.3 Inch

lenovo chromebook met touchscreen

De chromebooks met touchscreen worden in allerlei varianten aangeboden. Ga jij bijvoorbeeld voor de variant met een beeldscherm van 15,6 inch of van 14 inch?

Of heb jij liever de beste chromebook met touchscreen met een nóg kleiner beeld? Dan kies je het beste voor deze Lenovo chromebook.

Deze chromebook heeft een beeldscherm van 13,3 inch. Dat is iets wat ons erg aanspreekt, aangezien je deze chromebook daardoor moeiteloos overal mee naar toe neemt.

Op de plekken waar je deze chromebook gebruikt, geniet je bovendien van de veelzijdigheid. Je kunt het scherm namelijk draaien, waardoor je ‘m ook als een tablet kunt gebruiken.

De ervaring leert dat het touchscreen echt subliem werkt. Dit scherm werkt snel, is niet al te gevoelig en ziet er ook bijzonder fraai uit.

Dit is te danken aan de rand rond het scherm heen, maar ook aan het IPS-paneel. Met dank aan dit paneel geniet je van levensechte kleuren op het beeldscherm. Doordat het een Full HD beeldscherm is, geniet je ook van haarscherp beeld. Wat wens je nog meer?

Iets wat ook interessant is, is het prijskaartje. Voor deze beste chromebook met touchscreen betaal je niet de hoofdprijs, terwijl je wel van een uitmuntende kwaliteit geniet. Dat is iets wat we absoluut aan Lenovo over kunnen laten.

Verder zijn ook de processor (Intel Celeron), de opslagruimte (64 GB) en het design volledig naar onze wens. Houd alleen rekening met het werkgeheugen van slechts 4 GB.

👍 Voordelen:

 • Zeer makkelijk mee te nemen door compacte afmetingen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ook als tablet te gebruiken, dankzij draaibaar scherm
 • Perfect beeldscherm, mede dankzij het IPS-paneel
 • Vrij snelle processor

👎 Nadelen:

 • Voor sommige is een schermdiagonaal van 13,3 inch echt te klein
 • Werkgeheugen van slechts 4 GB
4. Acer Chromebook Spin 311 CP311-3H-K72P – Chromebook – 11 inch

acer chromebook spin met touchscreen

Heb jij het liefste een zo’n klein mogelijke chromebook? En wil je wél per sé de beste chromebook met touchscreen hebben? Dan kun je eigenlijk maar één goede keuze maken: kiezen voor deze 11 inch chromebook van Acer.

Doordat het beeldscherm slechts 11 inch groot is, geniet je van een unieke chromebook. Dit is overigens ook te danken aan het draaibare scherm.

Zoals je op de foto’s kunt zien, is het mogelijk om dit scherm te draaien. Dóór dit scherm te draaien, ben je in staat om deze laptop ook als tablet te gebruiken.

Het mag duidelijk zijn: dit is echt een compacte chromebook met touchscreen. Juist dankzij deze compacte afmetingen neem je deze chromebook overal moeiteloos naar toe. Je stopt ‘m moeiteloos in jouw tas, waarna je ‘m prima voor bijvoorbeeld werk of studie kunt gebruiken.

Wil jij graag op locatie werken met deze chromebook met touchscreen? Dan komt de batterijduur van maar liefst 16 uur prima van pas.

Dankzij deze lange batterijduur gebruik je deze chromebook moeiteloos de gehele dag. Zonder dat je in de buurt van een stopcontact moet zitten.

Ook over het prijskaartje zijn wij bijzonder enthousiast. Dit is namelijk de goedkoopste chromebook met touchscreen uit deze top 5. Voor het minieme bedrag geniet je uiteraard wel van de gekende Acer kwaliteit.

👍 Voordelen:

 • Zeer makkelijk mee te nemen
 • Weegt slechts 1,05 kilogram
 • Touchscreen beeldscherm werkt subliem
 • Ook als tablet te gebruiken, dankzij draaibaar scherm
 • Lange batterijduur van 16 uur

👎 Nadelen:

 • Geen verlicht toetsenbord
 • Het beeldschermdiagonaal van 11 inch is voor sommige echt veel te klein
5. Lenovo IdeaPad Flex 5 Chromebook 82B80014MH – Chromebook – 13.3 Inch

lenovo ideapad chromebook met touchscreen

Ga jij graag voor het beste van het beste? Wil je daarom ook per sé de beste chromebook met touchscreen aanschaffen? En kijk je hierbij niet zozeer naar het prijskaartje?

Dan kies je het beste voor deze Lenovo chromebook. Dit is zeker geen goedkope chromebook, maar het is wel een magnifieke chromebook.

Voor deze chromebook betaal je fors geld. Dat zie je echter duidelijk aan de specs terug. Zo heeft deze variant een Intel Core i5 processor, 8 GB werkgeheugen en maar liefst 128 GB aan opslagruimte.

Ook beschikt deze chromebook over een SSD schijf, waardoor de chromebook razendsnel op start.

Met dank aan het touchscreen behoud je ook de optimale controle. Je kunt razendsnel bestanden bewerken, jouw mail bijwerken of over het internet heen surfen. Daarbij geniet je ook van het beeldscherm van 13,3 inch groot.

Dit is niet al te groot, maar zorgt er wel voor dat je deze chromebook relatief makkelijk overal mee naar toe neemt.

Uiteraard is het ook mogelijk om deze chromebook als tablet te gebruiken. Je kunt het scherm op een makkelijke manier draaien, waardoor je dit apparaat op een veelzijdige manier kunt gebruiken.

Ondertussen geniet je in het donker ook nog eens van een verlicht toetsenbord. Al met al dus een geweldige chromebook met touchscreen.  

👍 Voordelen:

 • 128 GB opslagruimte en 8 GB werkgeheugen
 • Razendsnelle i5 processor
 • 13,3 inch Full HD beeldscherm mét IPS-paneel
 • Prima kwaliteit
 • Makkelijk als tablet te gebruiken
 • Moeiteloos overal mee naar toe te nemen

👎 Nadelen:

 • Het is zeker niet de goedkoopste chromebook met touchscreen
 • Mogelijk is het beeldscherm van 13,3 inch nét aan de kleine kant
Wat is de beste chromebook met touchscreen?

Zo, je hebt kennis kunnen maken met vijf prima chromebooks met touchscreen. Naar welke variant gaat op dit moment jouw voorkeur uit? En wat is voor jou de beste chromebook met touchscreen?

De ervaring leert dat het lastig is om op dergelijke vragen een antwoord te geven. Enerzijds doordat het aanbod zo divers is en anderzijds doordat het waarschijnlijk geen alledaagse aankoop is.

Wij helpen je daarom graag met het maken van een keuze. Hoe? Dat doen we met deze koopgids. In deze koopgids bespreken wij namelijk wat de belangrijkste criteria zijn van een chromebook met touchscreen.

Beeldschermdiagonaal

Ten eerste moet je goed naar het beeldschermdiagonaal kijken. Gaat jouw voorkeur uit naar 11 inch, naar 13 inch, naar 14 inch of naar 15 inch? Dat zijn in een notendop de schermdiagonalen waar je een keuze tussen moet maken.

Geef jij de voorkeur aan een groot beeldscherm? Dan is 14 inch of 15 inch de beste keuze voor je. Wil jij de chromebook met touchscreen graag moeiteloos overal mee naar toe nemen? Dan kies je beter voor een 11 inch of een 13 inch variant. 

Houd hierbij ook rekening met het gewicht. Des te groter het beeldscherm is, des te meer de chromebook weegt. 

Soort beeldscherm

Let tevens goed op het soort beeldscherm. In onze ogen kun je hierbij het beste kiezen voor een Full HD beeldscherm mét een IPS-paneel. Het Full HD beeldscherm zorgt voor haarscherp beeld, terwijl het IPS-paneel voor levensechte kleuren kiest.

Bediening/mogelijkheden

Kijk tevens goed naar de mogelijkheden van het chromebook. Op welke manier kun je het scherm bijvoorbeeld draaien? En hoe kun je de chromebook bedienen?

Is dit alleen via het touchscreen beeldscherm mogelijk? Of kun je ook ‘gewoon’ een muis op de chromebook aansluiten?

Specificaties

Uiteraard is het ook zaak om goed naar de specificaties te kijken. Hierbij gaat het in onze ogen voornamelijk om de volgende drie specs:

 • Processor: kijk bij voorkeur voor een zo’n krachtig mogelijke processor. Met name als je meerdere taken tegelijkertijd uit wilt voeren, is een krachtige processor essentieel.
 • Werkgeheugen: bij voorkeur is het werkgeheugen zo groot mogelijk. Je kunt hierbij het beste kiezen voor minimaal 4 GB en bij voorkeur zelfs 8 GB
 • Opslagruimte: ook de opslagruimte is bij voorkeur zo groot mogelijk.  

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot willen wij je op de prijs-kwaliteitverhouding verwijzen. Aangezien een chromebook met touchscreen soms vrij prijzig is, is het aan te raden om een aanbieding in de gaten te houden.

Ook kun je eens bij een partij als BCC, MediaMarkt en Coolblue kijken; dergelijke partijen stunten regelmatig met een leuke aanbieding.

Ga bovendien altijd voor de beste chromebook met touchscreen van een gerenommeerd merk. De merken Lenovo, Acer, HP en ASUS zijn in staat om prima chromebooks met touchscreen te leveren!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *