Beste kleine printer kopen? De Top 5 compacte printers

Last updated by Franziska on

Beste kleine printers voor thuis

Ben je op zoek naar een kleine printer voor thuis? Ben je op zoek naar de beste kleine printer voor op kantoor? Of zou je de beste kleine printer graag met enige regelmaat op reis mee willen nemen?

In al deze gevallen is het advies om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je namelijk op zoek gaan naar de beste kleine printer.

Wij kunnen je nu alvast één ding verklappen: het aanbod is veelzijdig, is veelbelovend en is divers.

Graag helpen wij je daarom een handje met jouw zoektocht naar de beste kleine printer. Hiervoor hebben wij talloze varianten aan een strenge test onderworpen.

Aan de hand van deze test hebben wij vervolgens een top 5 samen weten te stellen. Over deze vijf beste compacte printers vertellen wij je hieronder iets meer.

Wat verstaan wij onder een ‘kleine printer’?

Kan er een duidelijke definitie aan het woord ‘klein’ gegeven worden? Nee, dat is lastig. Want is een breedte van 30 centimeter of van 40 centimeter nou als klein te typeren? Dat is uiteraard een vraag waar de nodige discussie over kan bestaan.

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar compacte printers die je gewoon thuis neer kunt zetten. Hierbij gaan we er van uit dat je in huis niet altijd even veel ruimte hebt.

De printers die wij hieronder bespreken, kun je dan ook probleemloos op bijvoorbeeld een klein kastje neerzetten. Of op het bureau naast jouw laptop.

Wil je de printer nou echt overal mee naar toe kunnen nemen? Dan kun je wellicht beter voor een pocket printer kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je een dergelijke printer in jouw pocket (broek- of jaszak) meenemen!

De beste kleine compacte printers vergeleken

Hieronder ontdek je direct de beste compacte printers.

1. HP ENVY Photo 6234 All-in-One

HP-ENVY-Photo-6234-All-in-One-printer

Als we het over goede printers hebben, komen we al snel bij het merk HP uit. Het is dan ook géén verrassing dat de beste koop uit dit artikel volgens ons een HP printer is. Deze compacte printer voor thuis is voordelig, biedt veel handige mogelijkheden en is bovenal compact.

Wat de afmetingen van deze kleine printer zijn? Nou, de printer is 45 centimeter breed, 41 centimeter en slechts 16 centimeter hoog. Het klopt dat de printer nog een stuk minder breed had kunnen zijn, maar met name de hoogte valt ons in positieve zin op.

Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je altijd wel een plekje voor deze printer kunt vinden.

Overigens is het ook een groot voordeel dat dit een all-in-one printer betreft. Je kunt vanuit jouw thuiskantoor allerlei zakelijke documenten printen, maar je kunt ook prima foto’s uitprinten. Dit is niet alleen mogelijk vanaf jouw laptop, maar ook vanaf jouw tablet of smartphone. Het mooie is namelijk dat deze printer over een wifi verbinding beschikt!

Ook is het super dat deze printer een hoge snelheid heeft. De printer doet maar liefst 12 zwart-wit pagina’s per minuut; in verhouding tot andere vergelijkbare printers is dit echt snel. Ook is de stille modus ideaal.

Tot slot kun je ook nog gebruik maken van HP Instant Ink. Dit betekent dat de cartridges automatisch gekocht worden, zodra de cartridges bijna op zijn.

Overigens is dit volgens onze partner Coolblue ook ‘de beste keuze voor een thuisprinter’.

Voordelen:

 • Betreft een all-in one printer
 • Is absoluut geen hoge printer (handig voor het plaatsen van de printer)
 • Hoge printsnelheid voor zwart-wit pagina’s
 • Inclusief HP Instant Ink
 • Stille modus
 • Vrij makkelijke installatie
 • Geschikt voor A4 papier
 • Interessant geprijsd

Nadelen:

 • Scannen is niet ideaal bij grotere stapels papier
 • Afdruksnelheid in kleur is niet al te hoog
2. Canon PIXMA TS3451 Wit

Canon PIXMA TS3451 Wit

Vind jij de hierboven besproken printer toch iets aan de grote kant? Dan is de Canon PIXMA TSS3451 wellicht de betere optie voor je. Deze printer is net een slag kleiner, waardoor je ‘m nog makkelijker ergens in huis neer kunt zetten.

Werk je in jouw thuiskantoor bijvoorbeeld vanaf jouw laptop? Dan gaan deze printer en jouw laptop een ideale combinatie vormen; dit is wat ons betreft de beste kleine printer voor naast een laptop.

Deze printer is 43 centimeter breed, 32 centimeter diep en 14,5 centimeter hoog. Bovendien weegt de printer slechts 4 kilogram, waardoor je ‘m ook relatief makkelijk kunt verplaatsen.

De werking van deze printer is prima. Zo betreft het all-in-one printer, waardoor de printer ook kan scannen en kopiëren.

Weet je nou van jezelf dat je veel documenten moet printer en/of moet kopiëren? Dan is deze printer ook ideaal, aangezien de verbruikskosten echt heel laag liggen. Volgens Coolblue komen de verbruikskosten per pagina uit op slechts 0,085 euro.

Doordat deze printer ook op wifi beschikt, kun je ook vanaf jouw smartphone of tablet printen. Het installeren en draadloos verbinden van deze printer gaat overigens ook erg makkelijk; dit is te danken aan de handige Canon PRINT app.

Voordelen:

 • Ook geschikt voor scannen en kopiëren
 • Lage verbruikskosten per gedrukte pagina
 • Weegt slechts 4 kilogram
 • Interessant geprijsd
 • Makkelijk te bedienen
 • Ook draadloos te gebruiken

Nadelen:

 • Afdruksnelheid is niet overdreven hoog (10 pagina’s per minuut)
3. Epson EcoTank ET-2721

epson_ecotank_et-2721_kleine_printer

Heb jij echt niet veel ruimte op jouw bureau voor een printer? Dan raden wij je aan om naar deze Epson printer te kijken.

Ten opzichte van de twee hierboven besproken varianten is deze variant namelijk écht klein. Daartegenover staat wel een hoger prijskaartje, maar deze printer heeft dan ook het nodige te bieden.

Zo is het ideaal dat dit een all-in-one printer is. Je kunt met deze printer dan ook moeiteloos scannen en kopiëren. Ongeacht wat je precies print, doe je echt heel lang met de cartridges. Epson heeft voor een unieke technologie gezorgd, waardoor de inkt absoluut niet snel op raakt.

Ook is het ideaal dat deze printer een eigen wifi verbinding heeft. Met dank aan deze verbinding kun je ook draadloos printen. Niet alleen vanaf jouw laptop, maar ook vanaf jouw smartphone en/of tablet.

Wil je ‘gewoon’ de printer via de printer zelf bedienen? Dan komen het duidelijke scherm en de fijne knoppen prima van pas. In onze ogen is de bediening van deze compacte printer voor thuis echt subliem.

Tot slot willen wij de veelzijdigheid van deze printer nogmaals aanstippen. Met deze printer is het bijvoorbeeld ook mogelijk om foto’s af te drukken.

Het enige wat eigenlijk niet kan, is dubbelzijdig afdrukken. Mocht je dit voor bijvoorbeeld voor jouw werk nodig hebben, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Deze printer heeft overigens de volgende afmetingen: 37 centimeter breed, 34 centimeter diep en 18 centimeter hoog.

Voordelen:

 • Geschikt voor allerlei soorten bestanden (afbeeldingen/tekst etc.)
 • Relatief hoge afdruksnelheid voor zwart-wit printjes
 • Een behoorlijk zuinige printer
 • Echt heel compact en dus ideaal voor thuis
 • Ook geschikt voor scannen en kopiëren

Nadelen:

 • Is de niet de goedkoopste kleine printer
 • Kan niet dubbelzijdig afdrukken
4. Canon PIXMA MG2555S

canon_pixma_mg2555s-all-in-one_printer

Tijdens onze test bleek dat deze Canon PIXMA MG2555S printer ook het nodige te bieden heeft. Dit is een prima kleine printer voor thuis, neemt niet al te veel ruimte in beslag én biedt veel handige opties.

Daarbij is het ook ideaal dat deze printer niet al te veel energie verbruikt. Door enkele handige toevoegingen heeft Canon voor een echt energiezuinige printer gezorgd. Wel zo prettig als je dagelijks in huis veel gebruik van een printer wilt maken.

Hoe groot deze printer is? Nou, deze printer is 42 centimeter breed, 30 centimeter diep en 14 centimeter hoog. Dankzij deze afmetingen kun je ongetwijfeld altijd wel een geschikte plek in jouw huis voor deze kleine printer vinden. Bijvoorbeeld op jouw bureau of op een kastje.

Doordat dit een all-in-one printer betreft, kun je hier ook mee scannen en kopiëren. Kies je ‘gewoon’ voor afdrukken? Dan geniet je van een afdruksnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut; echt waanzinnig.

Verder is deze printer ook nog eens echt voordelig geprijsd. Waar dit lage prijskaartje vandaan komt? Dit is vooral te wijten aan het gebrek aan een wifi verbinding. Doordat deze kleine printer géén wifi verbinding heeft, moet je altijd jouw laptop met draad op de printer aansluiten. Dat levert dus een stuk minder gemak op.

Voordelen:

 • Erg compact
 • Erg voordelig geprijsd
 • Afdruksnelheid van wel 25 pagina’s per minuut
 • All-in-one printer, dus ook scannen en kopiëren
 • makkelijk te bedienen via de knoppen
 • Verbruikt echt weinig energie

Nadelen:

 • Beschikt niet over een wifi verbinding
5. Epson EcoTank ET-2710 – Compacte inkjetprinter

epson_ecotank_et-2710-multifunctionele_printer

Zijn wij fan van het merk Epson? Ja, dat zijn wij zeker. Dit merk biedt namelijk meerdere soorten compacte kleine printers voor in huis. In onze ogen is de Epson EcoTank ET-2710 daarvan één van de meest interessante. Dit is onder meer aan het kostenplaatje te danken.

Voor deze kleine printer moet je relatief veel geld betalen. Dat geldt echter alleen voor de aanschafprijs en niet voor de verbruikskosten.

De verbruikskosten liggen erg laag, doordat deze printer beschikt over het EcoTank inktsysteem. Dit is een verbluffend slim systeem waardoor er zo min mogelijk inkt gebruikt wordt. Dat voel je absoluut in jouw portemonnee.

Als je graag draadloos wilt kunnen printen, is deze printer ook ideaal voor je. Met dank aan de wifi verbinding druk je draadloos af vanaf jouw smartphone, tablet en/of laptop. Hierbij geniet je ook nog eens van een indrukwekkende afdruksnelheid: 33 pagina’s per minuut.

Al met al is dit een hele goede kleine printer voor thuis. De printer is slechts 37 centimeter breed, 34 centimeter diep en 18 centimeter hoog. Met dank aan deze afmetingen vind je altijd wel een geschikt plekje in jouw huis voor deze printer.

Voordelen:

 • Lage verbruikskosten
 • Afdruksnelheid is hoog; 33 pagina’s per minuut
 • Compacte printer voor thuis of op een kantoor
 • Draadloos printen dankzij de wifi verbinding

Nadelen:

 • Niet de goedkoopste kleine printer
 • Automatisch dubbel afdrukken is niet mogelijk
Wat is voor jou de beste kleine printer?

Als je op zoek naar de beste kleine printer bent, heb je meer dan voldoende keuze. Feit is dat je al snel bij de merken Canon, HP en Epson uit gaat komen. Deze merken richten zich namelijk echt op de kleinere printers voor thuisgebruik. Of voor kleinzakelijk gebruik.

Wil je binnen het aanbod van deze merken de beste compacte printer uitkiezen? Dan raden wij je aan om op de volgende aspecten te letten:

Mogelijkheden

Is het mogelijk om met de printer ook te scannen en te kopiëren? In onze ogen kun je altijd het beste voor een all-in-one printer gaan. Precies wat de hierboven besproken vijf printers ook allemaal zijn.

Bediening

Beschikt de kleine printer over een wifi verbinding? In onze ogen is dat zéér wenselijk. Dankzij de wifi verbinding kun je immers draadloos afdrukken, bijvoorbeeld vanaf jouw smartphone, tablet en laptop.

Printeigenschappen

Sowieso doe je er ook verstandig aan om goed naar de printeigenschappen te kijken:

 • Kleur en zwart-wit: is het mogelijk om in zowel kleur als in zwart-wit af te drukken?
 • Afdruksnelheid: hoeveel pagina’s kan de printer per minuut afdrukken?
 • Dubbelzijdig: is de printer ook in staat om dubbelzijdig af te drukken?
 • Papierformaat: is de printer in staat om A4 formaat af te drukken? Of mogelijk ook nog een groter formaat?

Prijskaartje

Uiteraard moet je ook goed naar het prijskaartje blijven kijken. Hierbij willen wij je allereerst wijzen op de initiële aanschafwaarde; het kan echt geen kwaad om te investeren in de beste kleine printer.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar de verbruikskosten per pagina. Met name als je de nodige printjes moet maken, is het wel zo wenselijk dat de verbruikskosten per pagina zo laag mogelijk liggen.

De exacte afmetingen

Verder moet je ook nog goed naar de exacte afmetingen kijken. Let hierbij niet alleen op de breedte en de diepte, maar ook zeker op de hoogte.

Als je een niet al te hoge printer aanschaft, kun je die mogelijk een handig plekje op jouw bureau geven. Met de beste kleine printer kun je in ieder geval heel veel kanten op.

Kwaliteit

Tot slot willen wij je nog wijzen op de kwaliteit van een kleine printer. In onze ogen kies je het beste voor een printer van een A-merk, zoals Epson, HP en Canon.

Deze merken leveren kwaliteit, waardoor jij optimaal kunt genieten van de beste kleine printer!

Ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *