Drone met camera kopen? Dit zijn de beste

Last updated by Simon on

Beste drones met camera

Drones, je ziet ze steeds vaker en van steeds betere kwaliteit. Ze worden al enkele jaren veelvuldig voor professionele doeleinden gebruikt. Zoals door politie, en zelfs het leger doet er tegenwoordig voorverkenningen mee.

Ook luchtvaartmaatschappijen gebruiken ze volop voor het in de gaten houden van vliegroutes. En wat dacht je van films- en tv programmamakers? De kwaliteit van menig serie en film is er met sprongen mee vooruit gegaan.

In dit artikel gaan we ons specifiek richten op het kopen van een drone met camera. Wat zijn de beste en waar moet je op letten?

Drone met camera kopen

Wat deze drones onderscheidt van ‘gewone’ drones is dat ze voorzien van een goede kwaliteit camera. Maar de tijd dat alleen professionals drones met een camera gebruikten is voorgoed voorbij.

Ook voor recreatief gebruik worden ze steeds vaker gebruikt. Zelfs kinderen vliegen veelvuldig al met drones met een camera rond.

Maar zoals bij vele zaken, geldt ook hier dat de ene drone met camera de andere niet is. Aan alles hangt een prijskaartje, wij leggen je uit waar je op moet letten om in jouw situatie tot een goede deal te komen.

Want wil je een camera drone? Dan is het aan te raden om wel een drone van goede kwaliteit te kiezen. Deze kunnen erg duur zijn maar vaak kan het ook goedkoper.

Het ligt er maar net aan welke functionaliteiten jij prevaleert van je drone met camera. Daarom hier een overzicht van de beste koop voor jouw drone met goede camera.

Daarnaast nog een ander aspect waarmee je rekening moet houden als je een drone met camera koopt. Namelijk de wet- en regelgeving omtrent het vliegen met de drone met camera.

Of het nu een goedkope of dure drone met camera is, zelfs exemplaren voor kinderen zijn soms al gebonden aan regels.

Deze leggen wij je kort uit en raden je aan welke stappen je moet nemen voordat jij met je drone op pad gaat.

Best geteste drones met camera: Reviews en aanbevelingen

Een goede drone met camera kiezen kan een hele kluif zijn, de markt is volop in ontwikkeling en er is nogal veel te koop. Daarom hebben wij op een rijtje gezet welke drone met camera in specifieke gevallen de beste koop zijn.

Zo hebben wij een drone met camera voor beginners, voor de professionele fotograaf, als cadeau en een goede drone met camera voor kinderen op een rijtje gezet.

Hierbij houden wij rekening met speciale wensen zoals een 4k camera op een drone, de opvouwbaarheid van een drone en of een gimbal op de drone handig is in jouw geval.

Ook kan het handig zijn wanneer jouw drone GPS heeft, maar dit hoeft niet altijd. Een terugkeer functie op een drone is dan wel weer handig, want voor je het weet is de accu leeg en ben je je drone kwijt.

Beste keuze voor een drone met camera voor de beginner (budget optie)

Tello Drone

Weet je nog niet helemaal zeker of vliegen met een drone iets voor jou is, maar door alle enthousiaste verhalen van anderen wel nieuwsgierig geworden? Kunnen wij ons heel goed voorstellen.

Gelukkig zijn er ook genoeg drones met camera op de markt die uitermate geschikt zijn voor de beginner. Deze drones met camera zijn vaak vrij goedkoop maar toch van goede kwaliteit. Ook zijn deze drones met camera vaak geschikt voor kinderen.

De Tello Drone die ondersteunt wordt door DJI is perfect om de eerste kneepjes van het drone filmen te leren. Met zijn prijs van rond de 100 euro is het een prima cadeau maar ook een goed geschenk aan jezelf.

Je bestuurt de drone eenvoudig via je telefoon of tablet en kan 13 minuten achterelkaar de mooiste beelden schieten.

Het fijne aan deze drone is, zeker voor de beginner; Hij begint meteen met vliegen wanneer je hem de lucht in laat gaan. Trucjes als een salto doen? Ook daar is deze grote drone met camera toe in staat.

Dus voor de hobbyist óf als perfect cadeau voor je kinderen, dan is deze goedkope drone met camera een hele goede optie.

De beelden zijn van goede kwaliteit, de vliegduur is prima en de prijs is zeer goed te doen. Dus start vandaag nog met vliegen en ga voor de Tello Drone.
Beste keuze voor een 4k drone met camera voor de professionele fotograaf

dji_mavic_mini_fly_more

Wanneer je een ervaren cameraman of fotograaf bent maar nieuw met het concept van een drone dan kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken.

Wij helpen je daar alvast bij. Zo is het aan te raden wanneer je écht goede beelden wilt om voor een drone met camera te gaan waar een 4k camera op is bevestigd. Wanneer je voor een drone met camera 4 van die kwaliteit gaat weet je zeker dat je goede beelden kunt gaan schieten.

Een andere eigenschap die aan te raden is, is om voor een drone te gaan met een zogenaamde gimbal. Dit is een ophangingssysteem voor de camera die je soms apart en soms al standaard aan de drone vast zit.

Door een gimbal op de drone zit de drone steviger vast en is hij tijdens het vliegen stabieler. Ook geeft een gimbal op je drone meer bewegingsmogelijkheden. Dit geeft uiteindelijk een rustiger beeld.

De DJI Mavic 3 is zo’n drone waar zelfs 2 camera’s op zitten van topkwaliteit én die voorzien is van een gimbal. Daarnaast zit er een extra accu bij én een opbergtas.

Zo kun jij dus eindeloos filmen en de mooiste shots schieten. Vooraf al bekend welke route jij wilt gaan volgen? Dat is helemaal ideaal, want dit is gewoon al voor te programmeren.

En het fijnste is misschien nog wel, qua prijs valt hij reuze mee. Zeker gezien zijn prestaties!
De beste keuze voor een drone met camera als cadeau

dji_mavic_mini_fly_more

Een drone cadeau geven? Een heel goed idee. Het zijn namelijk vaak dure spullen die iemand zichzelf niet snel cadeau doet. Maar eenmaal aangeschaft dan is iedereen er blij mee en zul je je verstelt staan van de kwaliteit.

Je wilt natuurlijk wel een goed cadeau geven, dus wanneer je een mini drone met camera kopen wilt, is de DJI Mavic Mini Fly More Combo een hele goede optie. Het is een kleine, handzame drone die qua prijs in de middenklasse valt.

Het mooie aan deze drone is dat hij van het gerenommeerde merk DJI is, dus je weet zeker dat je goede kwaliteit weggeeft. Daarnaast is hij zeer klein en handzaam, ideaal als cadeau voor de vriend of het familielid die veel op pad is. Zo weet je zeker dat de drone ook gebruikt gaat worden, want hij past al snel in de (hand)bagage voor onderweg.

Naast goede filmkwaliteit en goede prijs/kwaliteit verhouding heeft de drone ook een lange vliegduur. Ideaal om álles vast te kunnen leggen, zonder vooraf keuzes te hoeven maken. En je wilt de ontvanger van een cadeau natuurlijk niet meteen opzadelen met allerlei verplichtingen wat betreft regels.

Dat is met deze drone met camera dan ook niet het geval. De ontvanger hoeft hem alleen maar te registreren en niet een certificaat voor vliegen met zijn drone met camera te behalen. Een goed cadeau dus!
De beste drone met camera voor kinderen

drone_kinderen_ufo_drone

Jong geleerd is oud gedaan! Nu is het natuurlijk niet een must om met een drone te kunnen vliegen als kind, maar leuk is het wel!

Een drone speciaal voor kinderen is dan ook een super leuk cadeau en ze leren er ook nog van. Daarnaast zijn ze lekker buiten, iets wat er tegenwoordig bij sommige kinderen nog wel eens bij blijft.

De drones met camera voor kinderen zijn vaak goedkoop, steviger gebouwd en met leuke interactieve functies. Zo reageert deze drone op armbewegingen van je kind, zodat hij als het ware kan spelen met de drone.

Ook is de ZINAPS UFO mini voorzien van LED licht zodat hij goed opvalt en heeft de drone een terugkeerfunctie. Het voordeel hiervan is dat de drone niet ‘zoek raakt’ wanneer de accu op zijn einde loopt.

Kortom, een leuk en veilig cadeau voor je kind. Leer je kind vliegen, met de ZINAPS UFO mini.
De regelgeving voor het vliegen met een drone met camera

goede camera drone

Drones zijn nog niet heel lang vrij verkrijgbaar, daarom komt de wet- en regelgeving soms ook wat langzaam op gang. Maar vanaf 31 december 2020 gelden er Europese regels voor drones waarbij er extra aandacht is voor de drones met camera’s.

Deze regels gelden in alle landen van de Europese Unie (EU), lekker overzichtelijk dus. En de regels zorgen voor veiligheid in de lucht, voor burgers en op de grond.

De specifieke regels en eisen hangen af van het risico van de vlucht van de drone met de camera. Drones worden namelijk voor allerlei doeleinden gebruikt.

Soms heel onschuldig maar ook worden drones met camera voor zaken zoals spionage gebruikt. Hier wil je geen gedoe mee krijgen, dus check voordat je gaat vliegen met je drone met camera de website van de Rijksoverheid.

Hier zul je zien dat er verschillende categorieën zijn waar het gaat om drones. Het maakt dan niet uit of die goedkoop of duur is.

Over het algemeen wordt jouw vlucht met de drone met camera beoordeeld aan de hand van het risico, zogenaamd een laag, gemiddeld en hoog risico.

Nogmaals, kijk voordat je gaat vliegen ook wanneer het je kinderen betreft goed online en bepaal in welke categorie je vlucht valt en welke regels voor uw dronevlucht gelden.

Waar let je op bij het kopen van een drone met camera?

drone met 4k camera

Zoals we eerder ook al vermelden is de wereld omtrent drones volop in ontwikkeling. Zo is het goed om vooraf te bepalen wat jij nodig hebt bij de aanschaf van een drone. Zo zijn er al drones van ongeveer 50 euro te koop op de markt, maar de kwaliteit van filmen is hier dan vaak ook niet top.

Ga je voor een betere optie dan kom je al snel uit bij drones met meer opties. Zo zijn er drones met live camera. Dit noemt men in de wereld van drones met camera ook wel First Person View (FPV).

Hiermee kun je bijvoorbeeld real-time de camerabeelden bekijken die je drone maakt op je smartphone, tablet of zelfs via virtual reality bril.

Waar het prijsverschil nog meer tot uiting komt is bij specifieke functies. Zo hebben goedkope drones minder functies, minder kracht, een kortere accuduur en is de camera van mindere kwaliteit.

De accuduur bij goedkope drones kan soms maar vijf minuten zijn, houd hier rekening mee.  

Een eigenschap van een drone die ook erg vaak aanbevolen wordt, zeker wanneer je een beetje avontuurlijk bent óf mooie filmpjes met je drone wilt maken van je kinderen is de zogenaamde follow-me functie.

Op basis van GPS kun je jezelf of een ander door de drone laten volgen, hij keert hierna dan weer zelfstandig terug naar zijn beginpunt. Hoe innovatief is dat?

Wanneer je verzekerd wilt zijn van een goede kwaliteit drone dan is het goed om op de kwaliteit van de camera te letten. Een zogenaamde 4k camera zorgt voor de mooiste beelden die je maakt met een drone.

Stuit je dus op een goedkope drone met camera en is deze drone voorzien van een 4k camera? Dan weet je dat je toch een goede deal hebt.


Hoelang gaat een drone met camera mee?

Hoelang een drone met camera meegaat, hangt af van de intensiviteit van het gebruik van je drone.

Ga je er alleen mee vliegen of laat je ook je kind de lucht ingaan met de drone. Ook de aanschafprijs en kwaliteit zijn van grote invloed. Ook op het gebied van drones geldt, goedkoop is niet altijd duurkoop.

Omdat de technologie op het gebied van drones met camera en scherm zich snel ontwikkeld, raden wij aan om voor een drone te gaan van een bekend merk.

Want wanneer je voor een drone van bijvoorbeeld het merk DJI gaat dan weet je zeker dat je de software kunt uploaden. Dit verlengt de levensduur van je drone met camera alweer.

Conclusie

Een drone met camera, echt een investering voor jaren wanneer je er zuinig mee omgaat. Hoe duur en luxe je de drone met camera maakt, dat is aan jezelf.

Ga je voor een drone met camera en GPS, een drone met gimbal camera, een opvouwbare drone met camera of een 4k camera en scherm?

Allemaal extra opties die zijn prijs hebben, maar de kwaliteit van de film vaak ook wel weer ten goede komen. Ook een drone voor kinderen is een leuk cadeau. Deze kunnen al van prima kwaliteit zijn en toch goedkoop.

Dus op de vraag ‘Wat kost een drone met camera?’ kunnen wij geen eenduidig antwoord geven. Alleen maar dat het maar net is wat jij uit je drone met camera wilt halen. Maar dat de kwaliteit vaak al van verbluffende kwaliteit is, dat is een feit.

Start vandaag nog met vlieguren maken en kijk bij onze suggesties voor een drone met camera welke in jouw geval geschikt is!

Ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *