DJI Mavic 3 Review – Het kopen waard?

Last updated by Simon on

dji_mavic_3_reviewed

Wil jij beelden gaan maken die werkelijk vanuit élke hoek gezien van topkwaliteit zijn? Dan is het kopen van de DJI Mavic 3 iets wat je serieus kunt overwegen.

De DJI Mavic 3 drone is qua vliegen van goede kwaliteit, en wanneer we het over specifiek de camera hebben dan is hij zelfs van uitstekende kwaliteit!

De samenwerking met het welbekende merk Hasselblad zorgt ervoor dat er een camera op zit bevestigd die niet onder doet voor professionele camera’s.

Dus mocht je een écht goede drone willen kopen waar de beelden vanaf het scherm spatten? Lees dan snel onze eerlijke review over de DJI Mavic 3.

Wij introduceren jou eerst de DJI Mavic 3 drone alvorens wij alle voor- én nadelen op een rijtje zetten. Zo weet jij wat je gaat kopen en kun je op zoek naar een goede aanbieding.


Introductie van de DJI Mavic 3 drone

De DJI Mavic 3 heeft zoveel specifieke en technische functies dat het bijna te veel is om ze allemaal op te noemen.

Toch gaan wij in deze review een poging doen, zodat jij goed de afweging kunt maken om hem wel of niet te kopen.

Om maar meteen met het opvallendste van de DJI Mavic 3 te beginnen; De kwalitatief hoogwaardige camera.

Daarom zetten we in deze review ook de speciale eigenschappen van de Hasselblad-camera van de DJI Mavic 3 op een rijtje, om jou een inzicht te geven of het product tegemoet komt aan jouw wensen en voorkeuren.

De camera

dji 3 camera

Welke camera gebruikt deze drone, wat is hiervan de resolutie en het bereik, en wat zijn nog meer zaken die interessant zijn wat betreft deze camera?

Gebruikte camera

Hasselblad heeft de L2D-20c-antennecamera speciaal aangepast voor de DJI Mavic 3 met een slanke vorm van de 4/3 CMOS.

De strenge Hasselblad-normen zijn toegepast op de hardware prestaties en software-algoritmen. Dit zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit van de DJI Mavic 3 onvergelijkbaar is met andere drones.

Hoge resolutie en bereik

De grote beeldsensor geeft de DJI Mavic 3 hogere resolutie en groot dynamisch bereik. Tevens onderdrukt hij ook effectief ruis in omgevingen met weinig licht.

Instelbaar diafragma

Mocht je de DJI Mavic 3 willen kopen omdat je vooral aan luchtfotografie doet, dan is het een goede keuze.

Het diafragma is aanpasbaar en daardoor geschikt voor een breed scala aan lichtscenario’s.

Visiedetectie Autofocus (VDAF)

De Hasselblad-camera op de DJI Mavic 3 is voorzien van zogenaamde VDAF-technologie. Dit werkt met meerdere zichtsensoren en gebruikt afstandsgegevens om de scherpstelsnelheid te optimaliseren.

Zonder nabewerking

De hoogwaardige kwaliteit van de beelden van Hasselblad op zowel het pixelniveau van de sensoren als de Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) zorgen ervoor dat natuurlijke en zeer nauwkeurige kleuren worden vastgelegd.

Dus wanneer je de DJI Mavic drie gaat kopen dan is nabewerking niet nodig.

Specs van de DJI Mavic 3

Welke software van deze drone, wat is de vliegafstand, en alle andere technische zaken die interessant zijn om te weten bij de aanschaf van deze drone.

Software

Wanneer je de DJI Mavic koopt, wil je wel weten welke software ze gebruiken. De DJI Mavic 3 ondersteunt Apple ProRes 422 HQ-codering met een maximale gegevenssnelheid van 3.772 Mbps.

Tevens ondersteunt het een ingebouwde 1TB SSD en 10Gbps lightspeed-datakabel om professioneel filmen, bewerken en creëren mogelijk te maken.

Verkenmodus

Dit is een eigenschap van de DJI Mavic die wij in deze review niet willen vergeten. Een telecamera maakt de zogenaamde explore modus mogelijk, hiermee kun je opnames verkennen en plannen.

Ook kan hij haarscherp inzoomen.

Omnidirectionele obstakeldetectie

Een hele mond vol maar wel relevant wanneer je de DJI Mavic 3 wilt kopen. De meerdere groothoek vision-sensoren werken perfect samen om obstakels in alle richtingen nauwkeurig te detecteren en veilige vliegroutes te plannen en de obstakels te vermijden.

4G-transmissie

In de DJI Mavic 3 wordt gebruikgemaakt van een 4G-transmissie. Dit resulteert in een snelle en perfect scherpe uitwisselingen van beelden tussen jou en de drone.

Goede positionering

Precies dat éne stukje land vastleggen met je drone? Met de DJI Mavic 3 is dit eenvoudig mogelijk. Haarfijn is te bepalen waar de drone voor jou moet zijn.

Verlengde vliegtijd

Van routeplanning tot compositie en neem zelfs een hyperlapse-video op, allemaal tijdens één en dezelfde vlucht. De DJI Mavic 3 maakt het mogelijk.

De windweerstand van de Mavic 3 is 50% sterker dan zijn concurrenten, een vliegduur van 46 minuten behoort tot de mogelijkheden.

Vliegafstand

De DJI Mavic 3 heeft een vliegafstand van maar liefst 15 km, en ondanks dat hij ver weg is gaat dit niet ten koste van een goede uitwisseling van data door de 4G verbinding.

De highlights

Bovenstaande zijn wat ons betreft in deze review de highlights die jij nodig hebt om te besluiten of wel of niet de DJI Mavic 3 gaat kopen, dus voordat je gaat speuren naar een aanbieding.

Kijk goed welke eigenschappen je nodig hebt en of je dat uit deze investering gaat halen. Want ondanks alle prachtige functies is het kopen van de DJI Mavic 3 ongetwijfeld een investering.

Voor wie is de DJI Mavic 3 geschikt?

De DJI Mavic 3 beschikt niet alleen over een uitstekende vliegkwaliteit, maar het is ook de camera is die het verschil maakt.

Het is de perfecte drone voor de vlieger die een drone wil kopen om de mooiste beelden te maken voor zijn foto- en/of videocollectie.

Bijvoorbeeld de natuurfotograaf die álles wil vastleggen en dit wil combineren met een strakke planning vooraf, die raden wij de DJI Mavic 3 aan.

Maar ook de cameraman die op voorverkenning wil met de drone op verre afstanden, die komt goed uit wanneer hij deze drone gaat kopen.

De nodige ervaring met het vliegen én vastleggen van beelden met een drone is wel handig voordat je deze drone gaat kopen.

Hij is niet goedkoop, (tenzij je een goede aanbieding treft) en dan is het een risico om zomaar te gaan vliegen -met alle technische snufjes- zonder dat je ervaring hebt.

Mocht je deze ervaring niet hebben, dan is het aan te raden voordat je een drone gaat kopen een speciale opleiding tot piloot te gaan doen.

Hierbij leer je de kneepjes van het vak en kun jij veilig met de DJI Mavic 3 vliegen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de DJI Mavic 3?

Om positief te beginnen zetten we in deze review over de DJI Mavic 3 op een rijtje wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun jij een goede afweging maken of het kopen van deze drone een goede keuze is.

Of dat het zelfs bij het spotten van een aanbieding (voor jou) weggegooid geld is.

Voordelen ✅

  • De camera! Wij vinden dat het kopen van de DJI Mavic 3 echt een goede keuze is wanneer je een topcamera wilt. De drone heeft maar liefst twee camera’s; een Hasselblad camera en een Tele- camera voor bijvoorbeeld een voorverkenning.
  • Het maximale bereik en de snelheid. Met een bereik van wel 15 kilometer en maximale snelheid van 75 kilometer per uur doet de DJI Mavic 3 écht niet onder voor concurrenten. Sterker nog, hij gaat vaak verder én sneller.
  • Lange batterijduur. Wanneer de omstandigheden perfect zijn, vliegt de DJI Mavic 3 wel 46 minuten aaneengesloten.
  • Technische snufjes zoals mogelijkheden tot maken Hyperlapse, FocusTrack of Mastershots.
  • Grote interne opslag van 8GB.
  • Zeer licht, hij weegt maar 900 gram.

Nadelen ❌

  • De functionaliteiten in de app. Wanneer je de DJI Mavic 3 gaat kopen zijn de ervaringen omtrent het gebruik van de bijbehorende app wisselend. De Mavic 2 maakte gebruik van een andere app die wellicht handiger is in functionaliteit.
  • Bij de DJI Mavic 3 worden standaard accessoires geleverd, ook wanneer je hem gaat kopen via bijvoorbeeld een aanbieding. Qua handigheid en functionaliteiten laten deze nog wel eens te wensen over.
  • Technisch complex. Je moet ervaring hebben met de omgang met drones én met camera’s voordat je de DJI Mavic 3 gaat kopen. Het besturen ervan vraagt namelijk enige ervaring en hij is zeker niet goedkoop.
  • Prijs. Over de kwaliteit van de beelden en de functionaliteiten van het vliegen met de DJI Mavic kunnen we kort zijn; Dit is allemaal perfect geregeld. Maar de prijs is zeker ten opzichte van zijn voorgangers en concurrenten pittig te noemen. Tenzij je zoals genoemd op een goede aanbieding stuit (die er trouwens wel geregeld zijn!) is het kopen van de DJI Mavic 3 een flinke investering.

Conclusie, is de DJI Mavic 3 voor jou het kopen waard?

Wij kunnen niet in iedereen zijn of haar portemonnee kijken dus het inschatten of het voor jou geschikt is om de DJI Mavic 3 drone te kopen is persoonlijk. Wij kunnen wel onze ervaring geven en wij vinden het een goede koop.

Over de beeldkwaliteit valt gewoon niet te twisten. Door het gebruik van de Hasselblad camera schiet je beelden die werkelijk van topkwaliteit zijn.

Dus wij raden in deze review vooral professionele filmers en fotografen aan om de DJI Mavic 3 te kopen.

Wel in combinatie met de ervaren piloot, of de piloot die bereid is om een opleiding te doen voordat hij deze drone gaat kopen.

Maar de beelden én de functies, je zult bij goed gebruik versteld staan.

En nog een laatste tip; Let vooral ook goed op wanneer je hem online gaat kopen, een aanbieding komt af en toe zeker voorbij!


Relevante artikelen:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *