Beste mini drone (met camera) kopen? De top 8 uitgelicht!

Last updated by Kaz on

beste mini drone

In de afgelopen jaren zijn drones erg geliefd geworden. Met een drone is het mogelijk om prachtige opnames te maken en om onvergetelijke momenten fraai vast te leggen.

Is dat ook iets wat je wilt doen? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een mini drone? Bekijk dan direct de 8 beste mini drones in dit artikel!

Met een mini drone ben je van veel gemak verzekerd. Zo betreft dit in 99% van de gevallen een drone onder de 250 gram.

En dat betekent dat je niet aan bepaalde eisen hoeft te voldoen om te mogen vliegen met de drone. Daarnaast kun je met een mini drone ook prachtige opnames maken.

Moet je uiteraard wel kiezen voor een variant met camera. Met een drone zonder camera ben je logischerwijs niet in staat om dergelijke opnames te maken.

Gelukkig bestaan er voldoende kleine drones met camera!

De 8 beste mini drones uitgelicht

Heb je de interesse om een kleine drone te kopen? Dan is het aan te raden om voor één van onderstaande 8 varianten te kiezen. Met één van deze 8 mini drones doe je volgens ons een meer dan prima aankoop. Hier ga je absoluut een hoop plezier aan beleven.

1. DJI Mini 3 Pro

De DJI Mini 3 Pro is de beste mini drone van dit moment. Zoals de naam al aangeeft, is deze mini drone geschikt voor professionals. Dit blijkt onder meer uit de 4K resolutie.

Zowel foto’s als video’s maak je in 4K resolutie met maar liefst 60 frames per seconde. Ook is het mogelijk om in Full HD opnames te maken, mocht dat je voorkeur genieten.

Voor deze mini drone heb je geen vliegbewijs nodig. En op een volle accu kun je een vlucht van maar liefst 34 minuten maken. Mede hierdoor ben je in staat om alle gewenste opnames te maken. Met deze mini drone met camera kun je gewoonweg prima uit de voeten.
2. SefSay P8 Drone Zwart

Heb je interesse om een mini drone voordelig aan te schaffen? Dan kun je het beste voor de SefSay P8 Drone Zwart kiezen. Deze kleine drone kost nog geen 100 euro, maar biedt wel opvallend veel mogelijkheden.

Dit komt onder meer door het gewicht van 245 gram. Je hebt voor deze mini drone hierdoor geen vliegbewijs nodig.

Daarnaast is deze drone uitgevoerd met een return functie. En de drone is ook nog automatisch in staat om obstakels te ontwijken. Bovendien is de ESC camera op afstand volledig draaibaar. Ook dat is een belangrijke eigenschap van deze goedkope mini drone.
3. Nuvance – Drone met 4K Camera en GPS

Ook met deze mini drone van Nuvance kun je te allen tijde vliegen. Dankzij het lage gewicht heb je ook hier geen vliegbewijs voor nodig. En dankzij de haarscherpe camera kun je in 4K resolutie de mooiste opnames maken.

Het mooie is dat de accu van deze mini drone behoorlijk krachtig is. Je kunt een vlucht van maar liefst 40 minuten lang maken. En het is daarbij mogelijk om tot wel 500 meter afstand te vliegen.

Deze mini drone is overigens voor zowel kinderen als voor volwassenen interessant. Met dank aan de dubbele camera maak je hoe dan ook fraaie opnames.
4. DJI Mini 2

Ga je graag voor een mini drone van het beste merk? Vind je alleen de eerder besproken DJI Mini 3 Pro iets te prijzig? Dan kun je ook kiezen voor de DJI Mini 2.

Met deze compacte drone ben je eveneens in staat om prachtige opnames te maken. Deze kleine drone is bovendien een stuk goedkoper dan bovenstaande variant.

De 12 megapixel camera van deze drone maakt hoe dan ook prachtige opnames. Dankzij het minieme gewicht heb je bovendien voor deze drone geen vliegbewijs nodig.

De drone heeft bovendien een maximale vliegduur van 31 minuten en kan op maar liefst 4 kilometer hoogte vliegen!
5. SefSay OAS AIR 2S Drone

Ben je op zoek naar een goedkope mini drone met camera? Dan doe je er verstandig aan om eens naar het merk SefSay te kijken.

Ook deze SefSay OAS AIR 2S Drone vinden wij namelijk een geweldige mini drone. Deze drone wordt met 2 accu’s en een handige opbergtas geleverd.

Deze mini drone beschikt over enkele handige eigenschappen. Hierbij kun je denken aan meerdere vliegmodi, aan ingebouwde LED verlichting, aan automatische landing en aan automatisch opstijgen.

Ook is deze drone automatisch in staat om obstakels te ontwijken.
6. PuroTech HS107 Drone Met 4K Full HD Camera

Heb je het liefste een mini drone met haarscherpe camera? Dan sluit deze variant van het merk PuroTech geweldig op je wensen aan.

Deze kleine drone weegt minder dan 250 gram, waardoor je geen vliegbewijs nodig hebt. Dankzij de 4K camera maak je bovendien de mooiste opnames.

Deze mini drone is voor veel mensen ideaal. Dit is te danken aan bovengenoemde voordelen, maar ook aan de vliegduur van 36 minuten.

Op één acculading kun je ruim 30 minuten vliegen, waardoor je elke gewenste opname kunt maken. Ook deze mini drone is behoorlijk voordelig te noemen.
7. DJI Mavic Mini SE Fly More Combo

Wil je voor het beste van het beste gaan? En vind je niet het erg om relatief veel geld aan de beste mini drone uit te geven? Dan kom je automatisch bij het merk DJI uit. Binnen het aanbod van dit merk kun je ook voor de DJI Mavic Mini SE Fly More Combo kiezen.

Dit is één van de meest uitgebreide sets die je geleverd kunt krijgen. Je krijgt de beschikking over een prima mini drone, maar ook over alle benodigde toebehoren.

Deze mini drone beschikt bovendien over veel handige extra’s, waaronder de terugkeerfunctie en live view.
8. Brandie – Drone

Deze top 8 sluiten we graag af met de drone van het merk Brandie. Deze mini drone is voor allerlei soorten opnames geschikt, mede door de haarscherpe camera.

Deze camera maakt prachtige foto’s evenals indrukwekkende video’s. En met dank aan de accuduur van 25 minuten kun je ook langere opnames maken.

Heb je nog niet al te veel ervaring met het vliegen met een drone? Ook dan sluit deze mini drone prima op je wensen aan. Deze drone helpt gedurende het vliegen, bijvoorbeeld tijdens het opstijgen.
Wat is voor jou de beste mini drone?

Heb je interesse om één van de kleinste drones te kopen? Dan raden wij je graag één van bovenstaande varianten aan.

Wat voor jou de beste mini drone is, hangt uiteraard van meerdere punten af. Om welke punten dit gaat, bespreken we graag in deze koopgids. Neem onze tips en aandachtspunten door en koop direct de beste mini drone.

Resolutie

Wil je een mini 4k drone kopen? Of neem je genoegen met een Full HD drone? De keuze is aan jou. Als je de keuze hebt, raden wij je in ieder geval een drone met 4K resolutie aan.

Gewenste gebruik

Je zou ook goed over het gewenste gebruik na moeten denken. Wil je een drone voor beginners aanschaffen? Of ben je op zoek naar een professionele drone? Dit is uiteraard van invloed op de soorten mini drones waar je tussen kunt kiezen.

Accu

Het is bij een mini drone ook belangrijk om naar de accu te kijken:

  • Hoeveel accu’s krijg je meegeleverd? Om de vliegtijd te verlengen, is het wenselijk dat je meerdere accu’s meegeleverd krijgt.
  • Wat is de maximale vliegduur per accu? Idealiter is de maximale vliegduur zo lang mogelijk, waardoor je gedurende de dag veel opnames kunt maken.
  • Hoelang duurt het opladen van de accu? Ga ook goed na hoelang het opladen van de accu precies duurt.

Gewicht

Bij een mini drone zou je ook goed naar het gewicht moeten kijken. Als de drone minder dan 250 gram weegt, heb je géén vliegbewijs nodig. Dat is wat je wilt, aangezien zo’n vliegbewijs vooral beperkingen met zich mee brengt.

Gelukkig wegen eigenlijk alle mini drones minder dan 250 gram. Je hebt hierdoor voor alle hierboven bovengenoemde drones géén vliegbewijs nodig.

Bijkomende tip vanuit onze kant: kies voor een opvouwbare drone. Dit maakt het verplaatsen van de mini drone des te makkelijker.

Handige extra’s

Heb je meerdere mini drones op je wensenlijstje staan? Dan is het aan te raden om goed naar de handige extra’s van deze drones te kijken. Er zijn namelijk veel drones die over meerdere extra’s beschikken.

Hierbij kun je denken aan automatisch landen, automatisch stijgen en een automatische terugkeerfunctie. Ook zijn er veel mini drones met een live view.

En het is ook ideaal als de drone automatisch obstakels weet te vermijden. Let in ieder geval goed op alle handige extra’s.

Tip: let ook goed op het maximale bereik van de mini drone. Des te groter het bereik is, des te fraaiere opnames je kunt maken. Bovendien heb je in dat geval met nog minder vliegbeperkingen te maken!

Kwaliteit

Wil je één van bovengenoemde mini drones aanschaffen? Als je puur voor het beste van het beste wilt gaan, kies je voor één van de varianten van DJI. Dit merk levert kwaliteit, maar doet dit wel tegen een relatief fors prijskaartje.

Je kunt gelukkig ook voor drones van andere merken kiezen. Ook andere merken leveren kwaliteit, maar doen dit wel tegen veel lagere prijzen.

Het is daarom aan jou om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. En vervolgens kun je bepalen wat de beste kleinste drone is binnen jouw budget. Veel vliegplezier alvast!


Meer drones:


Categorieën: Outdoor