Drone met GPS kopen? Bekijk de Top 3 Beste!

Last updated by Kaz on

beste drone gps

Ben jij op zoek naar een geschikte drone met GPS-functie?

Een drone met GPS biedt veel voordelen en beschikt over diverse functies die ervoor zorgen dat je de meest prachtige beelden kunt schieten vanuit de lucht.

In dit artikel hebben we de top 3 beste drones met GPS voor je samengesteld. We hebben hierbij gekeken naar de beste kwaliteit en beoordelingen van de drones.

Ook lees je waarom een drone met GPS-module kopen een goede keuze is en waar je zoal op kunt letten tijdens de aankoop.

De 3 beste drones met GPS

Wat zijn de 3 beste drones met GPS? Deze vind je in de lijst hieronder.

1. DJI Air 2S

DJI-Air-2S-drone-met-gps
 • Snelheid: 68 kilometer per uur
 • Levensduur accu: 31 minuten

Deze opvouwbare drone met volgfunctie beschikt over een zeer hoogwaardige kwaliteit. Voor echte professionals is de DJI Air 2S een échte must have.

De beelden die je ermee schiet zijn ontzettend gedetailleerd, dit komt door de 20 megapixels 1 inch sensor. Je filmt hiermee de meest fantastische beelden in 5K.

De drone met GPS en camera beschikt over een MasterShots functie waarbij er 10 verschillende soorten bewegingen op hetzelfde moment worden gemaakt, terwijl het hoofdonderwerp in beeld blijft.

Filmen in het donker? Met deze drone is dit geen enkel probleem, want de DJI Air 2S maakt de meest heldere beelden, zelfs als het donker is.

👍 Voordelen

 • Een veelzijdige drone met verschillende functies
 • Maakt relatief weinig geluid
 • Digitale zoom (x2) werkt goed
 • Beschikt over obstakeldetectie

👎 Nadelen

 • Diafragma is niet instelbaar
2. DJI Mavic 3

DJI Mavic 3
 • Snelheid: 75 kilometer per uur
 • Levensduur accu: 46 minuten

Deze drone met GPS beschikt over 2 camera’s en dit brengt vele voordelen met zich mee. Zo kun je met de ene camera close-up beelden maken en met de andere camera maak je groothoek opnames.

De groothoek camera is geproduceerd door de zeer bekende Zweedse fabrikant Hasselblad en is van zeer goede kwaliteit. Het diafragma van de groothoek camera beschikt over een aanpasbaar diafragma.

Met het diafragma stel je eenvoudig de scherptediepte in en pas je de verlichting aan.

👍 Voordelen

 • Een zeer snelle drone
 • Beschikt over obstakeldetectie
 • Geschikt om bewegende objecten te volgen
 • Een complete drone

👎 Nadelen

 • Zwaar object
3. DJI Mavic 2 Pro

 • Snelheid: 71 kilometer per uur
 • Levensduur accu: 31 minuten

De DJI Mavic 2 Pro is een professionele drone waarmee je de beste 4K beelden mee kunt schieten. Deze drone met camera beschikt over echte Hasselblad L1D-20c camera waarmee je de mooiste beelden kunt schieten.

Het diafragma van deze drone stel je eenvoudig zelf in. Op deze manier kun je spelen met de scherptediepte en de belichting van de beelden.

Daarnaast beschikt de DJI Mavid 2 Pro ook over een 360 graden obstakeldetectie. Dit is zeer handig, want dit voorkomt dat je ergens tegenaan vliegt.

👍 Voordelen

 • Zeer goede 20 megapixelcamera
 • Diafragma zelf instellen
 • Opvouwbare drone

👎 Nadelen

 • Kan zwaar aanvoelen
Waarom een drone met GPS-module kopen?

Een drone met GPS-module biedt vele voordelen ten opzichte van een drone zonder GPS. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat drones met een GPS-module heel anders werken dan een drone zonder GPS. Deze drones zijn een stuk duurder, maar ook veel uitgebreider.

Wat doet een GPS-module precies? Met een GPS wordt de drone eigenlijk een stilstaande camera die in de lucht blijft hangen. Zelfs als het waait, kan de drone met GPS stilletjes blijven hangen.

Vaak wordt een drone met GPS daarom ook gebruikt door luchtfotografen. De prachtige beelden die je weleens ziet van bovenaf, zijn gemaakt met een drone met GPS. Ook als er inspecties uitgevoerd worden vanuit de lucht, komt de drone hier te pas.

Een drone met GPS beschikt over veel uitgebreide functies. Een van de functies is de Active Track. Een ActiveTrack is een functie die je automatisch volgt wanneer je beweegt. Stel je voor dat je over het strand loopt, de drone volgt je bewegingen en vliegt eenvoudig met je mee.

Een drone met GPS-module beschikt ook over de Point of Interest functie. Hierbij kun je een object selecteren en de drone draait om dit object heen.

Waar moet ik op letten?

Als je besluit om een drone te kopen, zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten tijdens het aanschaffen ervan. Deze punten hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

De kwaliteit van de camera

De camerakwaliteit is uiteraard erg belangrijk als je besluit om een drone aan te schaffen. Drones met camera beschikken filmen minimaal in 2.7K 30fps met 12-MP foto’s.

Dit is dan ook de meest minimale kwaliteit om kwalitatief goede beelden te kunnen schieten. Alles wat erboven zit, maakt nog betere beelden.

De vliegafstand

Let bij het aanschaffen van de drone op de vliegafstand. Het is namelijk niet fijn als de drone maar een paar honderd meter kan vliegen. Een goede drone met GPS-module vliegt al meerdere kilometers en dit is vaak ook nodig als je goede beelden wilt schieten.

De gimbal

De gimbal zorgt ervoor dat de beelden van de drone worden gestabiliseerd. Op deze manier voorkom je schokkende beelden. Kies voor een 3-assige gimbal, want deze levert de beste kwaliteit beelden.

Bijkomende kosten

Met alleen het aanschaffen van de drone zelf, ben je er vaak nog niet. Grote kans dat je later meerdere accu’s zult aanschaffen of de propellers zult moeten vervangen. Gelukkig is het vervangen van de propellers niet zo duur en ben je met een paar tientjes weer helemaal klaar.


Meer drones:

Categorieën: Outdoor