Onderwaterdrone kopen? Top 3 beste & aandachtspunten

Last updated by Simon on

Beste onderwaterdrone

Wil je het onderwaterleven op een fraaie manier vastleggen? Of heb je voor professionele doeleinden extra ogen onder het wateroppervlakte nodig? In deze beide gevallen komt een zogeheten onderwaterdrone prima van pas.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een dergelijke drone speciaal voor onderwatergebruik ontwikkeld.

Spreekt een onderwaterdrone jou wel aan? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over drones die je onder water kunt gebruiken.

We bespreken onder meer wat de beste drones voor onder water zijn, terwijl we ook aangeven wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Ga je op zoek naar een nieuwe onderwaterdrone? Dan kom je al snel de term ROV tegen. De term ROV staat voor remotely operated vehicle; dit is een onderwater-robot die op afstand bediend kan worden. Precies datgene wat een onderwaterdrone is dus!

Beste drones voor onderwater

Wil jij een ROV kopen? Ons eerste advies is om in dat geval je wensen heel goed op een rijtje te zetten.

Je moet bijvoorbeeld heel goed bepalen waar je de onderwaterdrone precies voor wilt gaan gebruiken. Ook moet je vooraf goed over je budget nadenken; de prijzen voor een goede onderwaterdrone liggen relatief hoog.

Ben je bereid om te investeren in de beste onderwaterdrone? Dan adviseren wij je om voor één van de onderstaande drones te kiezen. Volgens onze test zijn dit namelijk de beste drones voor onderwatergebruik van dit moment.

1. QYSEA FIFISH V6 EXPERT

qysea_fifish_v6_expert_onderwater_drone

Er kan er maar één de beste zijn. Dit gezegde is van toepassing op sportwedstrijden, maar is ook van toepassing op deze top 3. Wat ons betreft, is dit gezegde ook van toepassing van deze onderwaterdrone van QYSEA. Dit is naar onze mening namelijk met afstand de beste onderwaterdrone van dit moment.

Wat bij deze drone ons direct opviel, is de waslijst met opties. Zo is het mogelijk om deze drone met een VR bril te besturen. Zet hiervoor de VR bril op, koppel de bril aan de drone en bestuur daarmee de drone. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar levert ook unieke beelden op.

Alle beelden die opgenomen worden, zijn haarscherp. Men heeft er namelijk voor gekozen om deze drone van een 4K-camera te voorzien.

In combinatie met het brede gezichtsveld (166 graden), de 12 megapixels resolutie en de vele filmmogelijkheden is dit ideaal.

Met deze onderwaterdrone is het overigens ook nog mogelijk om in slow-motion opnames te maken.

Maak je relatief veel beelden met deze drone? Dan komt de 128 GB SD-kaart maar al te goed van pas. Op deze kaart kunnen veel beelden opgeslagen worden, waarna je deze kaart ook makkelijk kunt wisselen met een lege kaart. Op die manier kun je nóg meer opnames gaan maken.

Met deze onderwaterdrone kun je ook nog een behoorlijke snelheid behalen; 3 knopen. In onze ogen is dat echter niet het belangrijkste. Het is vooral van belang dat je perfecte opnames kunt maken. Iets wat ook nog aan de 6000 Lumen LED-lampen te danken is. 

Overigens ligt het bereik van deze drone op 200 meter. Ook dat vinden wij meer dan prima. Iets wat ons minder aanspreekt, is de maximale accuduur van 4 minuten. Je moet de accu dus relatief snel opladen; binnen 1 uur is deze drone gelukkig voor 90% alweer opgeladen.

Ook moet je met een behoorlijke investering rekening houden. Voor deze beste onderwaterdrone betaal je namelijk een bedrag van 3599 euro.

👍 Voordelen:

 • Bereik van 200 meter
 • Haarscherpe 4K beelden
 • Wordt met veel accessoires geleverd
 • Via een VR bril te besturen
 • Voorzien van 6000 lumen lampjes
 • 128 GB SD-kaart meegeleverd

👎 Nadelen:

 • Accuduur van 4 minuten
 • Relatief duur
2. Gladius Mini S onderwater drone

gladius_mini_s_onderwater_drone

Geef je liever een stuk minder geld uit aan een nieuwe onderwaterdrone? Dan kunnen wij je deze drone van het merk Gladius van harte aanraden.

Deze drone heeft een uniek design, is ideaal te bedienen en brengt enkele extra’s met zich mee. Voor al dit moois betaal je bovendien ‘slechts’ 1499 euro. Ten opzichte van de hierboven besproken drone is dat toch een behoorlijk verschil.

Met deze drone kun je echt alle kanten op. Dankzij de haarscherpe 4K-camera kun je namelijk zowel foto’s als video’s maken. Dankzij de twee 2400 lumen lampjes geniet je onder water van relatief scherp beeld. Bovendien is het ideaal dat je met deze drone een snelheid van 4 knopen kunt behalen.

Kun je met de Gladius drone diep onderwateropnames opmaken? De maximale diepte is bij deze drone 100 meter. Dit geldt eveneens voor de maximale horizontale straal.

Wat wij zelf erg vinden, is de meegeleverde afstandsbediening. Deze afstandsbediening is met een kabel op de drone aangesloten, waardoor je van een stabiele verbinding verzekerd bent.

Met dank aan de app van Gladius is het ook mogelijk om allerlei parameters af te lezen. Al met al een erg handige en praktische drone wat ons betreft.

Moet je bij deze onderwaterdrone ook nog met nadelen rekening houden? Ja, toch wel. Deze onderwaterdrone heeft namelijk een accuduur van slechts 4 minuten. Net zoals bij de QYSEA drone (zie hierboven) is dit volgens ons aan de (te) korte kant.

👍 Voordelen:

 • Haarscherpe 4K-camera
 • Twee 2400 lumed LED-lampjes
 • 64 GB-geheugenkaart
 • Maximale snelheid van 4 knopen
 • Maximale diepte van 100 meter
 • Interessante prijs-kwaliteitverhouding

👎 Nadelen:

 • Accuduur van maximaal 4 minuten
3. CHASING F1 Fish Finder Drone

chasing_f1_fish_finder_drone

Hoef jij geen drone te hebben waarmee je tot 100 meter diepte kan filmen? Vind je een maximaal dieptebereik van 28 meter meer dan voldoende? Dan kun je het beste kiezen voor deze CHASING F1 Fish Finder Drone. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met drone perfect vissen spotten onder water.

Hoe deze drone werkt? Goed en simpel. Je kunt deze drone namelijk via een app op je smartphone of tablet besturen. Dit gaat volledig via wifi, waarbij het maximale bereik ongeveer 28 meter is.

Dit betekent concreet dus dat deze drone tot 28 meter diepte in het water kan verdwijnen. Op die plek kan de drone prachtige opnames maken.

Het merk Chasing heeft hierbij gekozen voor een 1000P Full HD-camera. Dit is niet zo goed als een 4K-camera, maar het kan er absoluut mee door. Dit is ook te danken aan de infraroodverlichting; met dank aan deze verlichting zijn de opnames in het donker behoorlijk goed.

Wat ons ook aanspreekt, is het prijskaartje. Voor deze onderwaterdrone betaal je een bedrag van slechts 799 euro. Ten opzichte van de twee andere drones is dat een stuk minder.

Wel moet je rekening houden met iets minder mogelijkheden. Dit is terug te zien aan het maximale bereik van 28 meter, maar ook aan de scherpte van de camera.

Daarentegen is het wel ideaal dat de maximale gebruiksduur van de accu tussen de 4 en 6 uur ligt. Met déze onderwaterdrone kun je dus wel langdurig opnames maken. In onze ogen één van de belangrijkste voordelen van deze betaalbare onderwaterdrone.

👍 Voordelen:

 • Via je smartphone of tablet te besturen
 • Prima kwaliteit
 • Relatief voordelig geprijsd
 • Accuduur van 4 tot 6 uur
 • Diepte en temperatuur sensoren

👎 Nadelen:

 • Full HD-camera
 • Maximaal bereik van 28 meter
Onderwaterdrone of ROV kopen: Belangrijke aandachtspunten

Ben je voornemens om een ROV te kopen? Let dan heel goed op de volgende aandachtspunten:

 • Maximaal bereik: zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, loopt het maximale bereik nogal uiteen. Wil je een maximaal bereik van 200 meter, 100 meter of 28 meter hebben? De keuze is aan jou.
 • Camera: ga goed na wat voor soort camera in de drone ingebouwd is. Idealiter is dit een 4K-camera, maar kostentechnisch kan dit niet altijd uit. In dat geval kiest een fabrikant al snel voor een Full HD-camera. Let niet alleen op deze technologie, maar ook op aanvullende functies. Je kunt hierbij denken aan infraroodverlichting, aan lampjes of aan beeldstabilisatie.
 • Besturing en opnames: op welke manier kun je de ROV besturen? Ook dat is iets waar je heel goed naar moet kijken. Evenals naar de opnames; op wat voor SD-kaart worden deze bijvoorbeeld opgeslagen? En wat kun je hier vervolgens mee?
 • Handige functies: ga ook goed na of de onderwaterdrone over aanvullende handige functies beschikt. Met name bij de duurdere onderwaterdrones kom je veel handige functies tegen.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: wil je een nieuwe onderwaterdrone kopen? Dan mag je behoorlijk diep in de buidel tasten. Let daarom heel goed op de prijs-kwaliteitverhouding van deze drone.

Voordelen van een drone voor in het water

Is het aan te raden om een drone voor in het water te kopen? Ja, absoluut. Met zo’n drone geniet je namelijk van enkele unieke voordelen:

 • Unieke opnames: met een onderwaterdrone maak je simpelweg unieke opnames. Dit gaat om zowel foto’s als video’s.
 • Praktisch: een ROV kan ook nog eens praktisch zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als je voor professionele doeleinden meer informatie over een plas, meer of rivier nodig hebt.
 • Veelzijdig te gebruiken: in onze ogen kun je een ROV veelzijdig gebruik. Zowel voor hobby- als voor professionele doeleinden.
 • Makkelijk te besturen: over het algemeen geldt ook dat je een onderwaterdrone makkelijk kunt besturen. Zeker als je dit al meerdere keren hebt gedaan, is het een fluitje van een cent.

Kan ik ook een onderwaterdrone of ROV huren?

Heb je slechts eenmalig een onderwaterdrone of ROV nodig? Dan kun je een dergelijke drone het beste huren.

Dit doe je bijvoorbeeld bij onderwaterhuis.nl of bij onderwaterdronespecialist.nl. Bij deze verhuurders is het zelfs mogelijk om bovenstaande onderwaterdrones te huren!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *