Een drone gebruiken bij karper vissen? Aanrader!

Last updated by Simon on

Ben je gek op karper vissen? Door de juiste benodigdheden te gebruiken, maak je de kans op een vangst alleen maar succesvoller.

Eén van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is om een drone in te zetten. Op vis jagen met een drone klinkt wellicht ietwat vreemd, maar vooral bij karper vissen is dit een aanrader.

Waarom een drone bij karpervissen gebruiken?

Drone bovenaanzicht meer

Bij het vissen op karpers is het belangrijk om met tal van factoren rekening te houden. Zo zou je goed de vis plek moeten bestuderen, zou je goed naar andere vissers moeten kijken en zou je goed naar de weersomstandigheden moeten kijken.

Om de vis plek goed te bestuderen, komt een drone maar al te goed van pas. Met de drone kun je perfect onder water kijken, de omgeving analyseren en achterhalen waar de karpers zich bevinden. Dit is wellicht een beetje valsspelen, maar hiermee vergroot je wel flink de kans op een succesvolle vangst.

Voor karpers vissen kun je twee soorten drones gebruiken. Je kunt een onderwaterdrone gebruiken, maar je kunt ook voor een normale drone kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een combi-drone te kiezen. Met sommige drones ben je óók in staat om onderwater te filmen.

Wat zijn de voordelen van het inzetten van een drone?

  • Je brengt het water perfect in beeld: je ziet hierdoor wat de geliefde plekken voor de karpers zijn en welke bewegingen de karpers maken.
  • Je spot de karpers makkelijk: mocht er sprake van goed weer zijn, hangen veel karpers aan de bovenzijde van het water. Met een drone ben je in staat om de karpers makkelijk te spotten, zowel van bovenaf als onder water.
  • Het vliegen met een drone is leuk: een bijkomend voordeel is dat het vliegen met een drone leuk is. Vissen kan soms enigszins saai zijn, aangezien je langdurig op de vissen moet wachten. Met een drone weet je het vissen hierdoor afwisselender en leuker te maken.

Wat zijn de nadelen van het inzetten van een drone?

  • Een drone kan afwerend werken: een vis en een drone zijn niet altijd een evengoed combinatie. Door het geluid van een drone kun je mogelijk de karpers afweren. Zij schrikken wellicht van dit geluid of van de schaduw van de drone. Mogelijk zorgt een drone dan ook juist voor een minder succesvolle vangst.
  • Het is een behoorlijke investering: uiteraard moet je ook rekening houden met een behoorlijke investering. Als je een goede drone voor karpervissen aan wilt schaffen, ben je hier immers al snel een paar honderd euro aan kwijt.

Wat voor soort drone kun je het beste aanschaffen?

Landende Drone

Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Je kunt met alle drones namelijk boven water filmen, maar met sommige drones kun je ook onder water filmen. Door de karpers onder water te vissen, weet je precies waar de karpers zich bevinden.

Wil je graag kijken of bijvoorbeeld je vis stek nog vrij is? Dan kun je de drone ook prima boven water gebruiken. Dat is ook het geval als het lekker weer is.

Bij lekker weer komen de karpers meer en meer naar boven; met een drone breng je dit perfect in beeld. Je weet dan precies waar je het voer uit moet strooien voor een optimale vangst.

Waar moet je op letten?

Wil je graag een drone in gaan zetten bij het vissen op karpers? Dan raden wij je graag aan om op de onderstaande aandachtspunten te letten:

Soort drone

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kun je uit meerdere soorten drones kiezen. Zet daarom goed je wensen op een rijtje en bepaal welk soort drone het beste aansluit op je wensen.

Vliegcapaciteiten van de drone

Drone vliegt boven meer

Verder is het advies om goed naar de vliegcapaciteiten van de drone te kijken:

  • Snelheid: met welke snelheid kun je over het water heenvliegen? Als je de karpers wilt spotten, kun je beter met een lagere snelheid vliegen.
  • Accuduur: ga goed na hoelang je op één acculading kunt vliegen. Zeker als je uren achter elkaar wilt vissen, is het wenselijk dat de acculading zo lang mogelijk is.
  • Oplaadduur: ga ook goed na hoelang het opladen van de accu vervolgens duurt.

Wil je liever zeevissen? Dan is het goed om te weten dat je daarbij ook van een drone gebruik kunt maken. In dat geval is het nog belangrijker om goed op bovenstaande punten te letten.

Waar wil je karpervissen?

Visser zittend met kaplaarzen in rivier

Kijk ook goed naar de plek wáár je wilt karpervissen. Ga bijvoorbeeld goed na of je de drone makkelijk mee kunt nemen in je auto of op de fiets.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Bij het karpervissen is het van cruciaal belang dat de camera erg scherp is. Ga daarom voor een drone van één van de betere merken. Daar moet je in investeren, maar dat is absoluut de moeite waard.

Vergelijk het aanbod

Benieuwd naar de beste drones voor het vissen? Vergelijk het aanbod hieronder:Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *