Xiaomi Roborock – Vergelijk het aanbod

Last updated by Franziska on

xiaomi roborock

Heb je interesse om een nieuwe robotstofzuiger aan te schaffen? Dan is de kans groot dat je bij één van Xiaomi Roborock varianten uit gaat komen. Deze varianten zijn populair en bieden veel voordelen.

Bijkomend fijn punt is dat je uit veel soorten Xiaomi Roborock robotstofzuigers kunt kiezen. Wat voor jou de beste keuze is, is volledig afhankelijk van jouw eigen wensen.

In deze Xiaomi Roborock review zetten wij de verschillende varianten voor je op een rijtje. We bespreken tussen welke varianten je kunt kiezen, wat de voor- en nadelen van deze varianten zijn én hoe je de juiste keuze kunt maken.

Aan de aanschaf van een Xiaomi Roborock robotstofzuiger ga je veel plezier beleven.

Xiaomi Roborock S6 Pure

xiaomi_roborock_s6_pure-robotstofzuiger_met_dweilfunctie

De Xiaomi Roborock S6 Pure is absoluut één van de populairste varianten. Dit is te danken aan de kwaliteit, aan de vele mogelijkheden en aan het prijskaartje. Ten opzichte van andere Xiaomi Roborock varianten is deze variant vrij voordelig.

Tevens is het ideaal dat deze robotstofzuiger een dweilfunctie heeft. Als je deze stofzuiger aan het werk zet, geniet je binnen de kortste keren van een 100% schone vloer. Een vloer die vrij is van vuil en die ook nog eens glimt.

Sowieso geniet je met deze Xiaomi Roborock S6 Pure van het nodige gemak. Zo is deze robotstofzuiger binnen 50 minuten opgeladen, waarna je ‘m 150 minuten draadloos kunt gebruiken. Zodra de accu leeg is, rijdt de stofzuiger zichzelf automatisch naar het oplaadstation.

Doordat de robotstofzuiger een systematische schoonmaakroute volgt, ben je echt van een geweldig resultaat verzekerd.

Bovendien heeft Xiaomi handige sensoren aangebracht. Hierdoor worden drempels tijdig opgemerkt, evenals de meubelen. Mocht je relatief lage meubelen hebben, is dit niet de meest ideale variant. Deze robotstofzuiger is namelijk 15 centimeter hoog.

Hoe dan ook: wij zijn erg enthousiast over de Xiaomi Roborock S6 Pure. De dweilfunctie is geweldig, de stofzuiger werkt volledig automatisch en de prijs-kwaliteitsverhouding is simpel subliem.

Gaat jouw voorkeur uit naar de zwarte variant of naar de witte variant?

Voordelen:

 • Inclusief dweilfunctie
 • Systematische schoonmaakroute (= geweldig resultaat)
 • In 50 minuten volledig opgeladen
 • 150 minuten draadloos te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen:

 • Is met 15 centimeter vrij hoog
Xiaomi Roborock S6 MaxV

xiaomi_roborock_s6_maxv-robotstofzuiger

De hierboven besproken Xiaomi Roborock S6 Pure is voor veel mensen een prima optie. Voor sommige mensen is de hoogte van 15 centimeter echter iets te fors.

Tevens zijn er de nodige mensen op zoek naar een robotstofzuiger die nét iets luxer is. Daar heeft Xiaomi op ingespeeld met de S6 MaxV variant. Ook deze variant is bijzonder populair gebleken in de afgelopen periode.

Wat deze robotstofzuiger zo luxe maakt? Onder meer dat dit apparaat een gebruikstijd van maar liefst 180 minuten heeft.

Pas al de robotstofzuiger drie uur lang jouw huis schoon heeft gemaakt, moet ‘ie weer opnieuw opgeladen worden. Dit doet hij uiteraard volledig automatisch; binnen 60 minuten is deze robotstofzuiger volledig opgeladen.

Net zoals de S6 Pure variant beschikt óók deze variant over een dweilfunctie. Dankzij deze dweilfunctie geniet je echt van een perfect schoonmaakresultaat.

Dit is ook te danken aan de hoogte van 10 centimeter; de S6 MaxV is echt fors lager dan de S6 Pure. Overigens is deze robotstofzuiger ook voor alle vloertypen geschikt.

Wel moet je goed rekening houden met het prijskaartje. Doordat de S6 MaxV luxer is, betaal je (fors) meer voor deze robotstofzuiger. Het feit dat de stofzuiger een gebruikstijd van 180 minuten heeft, is in onze ogen wel echt een cruciaal voordeel.

Tevens is het ideaal dat deze robotstofzuiger nóg slimmer is. Zo heeft deze robotstofzuiger een dubbele camera, waardoor de stofzuiger de ideale route uit kan stippelen. Dát is ook iets wat je duidelijk aan het eindresultaat terug ziet!

Voordelen:

 • Dubbele camera voor optimaal schoonmaakresultaat
 • Inclusief dweilfunctie
 • Gebruikstijd van maar liefst 180 minuten
 • Is met een hoogte van 10 centimeter een stuk lager
 • Oplaadtijd van slechts 60 minuten

Nadelen:

 • Niet de goedkoopste variant
 • Kan alsnog niet onder alle lage meubelen door
Xiaomi Roborock S5 Max

xiaomi_roborock_s5_max-robotstofzuiger

Door de jaren heen heeft Xiaomi de nodige robotstofzuigers uitgegeven. Eén variant die al jarenlang populair is, is de Xiaomi S5 Max.

In onze ogen is deze populariteit aan onder meer de prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Dit is niet de duurste variant, maar het is wel een variant die de nodige voordelen met zich mee brengt.

Zo is het ideaal dat je deze robotstofzuiger volledig met jouw smartphone kunt bedienen. Je kunt ‘m echter ook zijn eigen gang laten gaan. In tegenstelling tot de andere robotstofzuigers van Xiaomi maakt déze stofzuiger gebruik van een willekeurige schoonmaakroute.

Blijkt tijdens de route dat de accu leeg is? Dan gaat de Xiaomi Roborock S5 Max automatisch terug naar het oplaadstation.

Binnen 360 minuten wordt de accu volledig opgeladen, waarna de stofzuiger de route weer hervat. Op het moment waar ‘ie gebleven was!

De werking van deze robotstofzuiger is echt subliem. Als deze robotstofzuiger zijn rondje door het huis heeft gedaan, kom je echt nergens meer vuil tegen.

Het enige waar je wel goed rekening mee moet houden, met de hoogte. Doordat deze stofzuiger relatief hoog is, kan ‘ie niet overal onderdoor. Ten opzichte van de S6 Pure is deze variant overigens wel iets lager!

De Xiaomi Roborock S5 Max is onder aan de streep niet de meest luxe variant. Het is ook niet de meest moderne variant, aangezien Xiaomi bijvoorbeeld al de S6 variant uitgebracht heeft.

Toch is dit een robotstofzuiger waar nog steeds veel mensen voor kiezen. Onder meer doordat het prijskaartje interessant is én de werking subliem is. Wil jij de witte variant hebben of toch de zwarte variant?

Voordelen:

 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Laadt zichzelf automatisch op en hervat de route weer
 • Inclusief dweilfunctie
 • Geschikt voor de meeste vloertypes
 • Levert perfect schoonmaakresultaat af

Nadelen:

 • Opladen duurt behoorlijk lang (360 minuten)
 • Is slechts 60 minuten draadloos te gebruiken
 • Niet de meest geavanceerde robotstofzuiger
Xiaomi Roborock E4

xiaomi_roborock_e4-robotstofzuiger-dweilfunctie

Heb jij een hond of kat in jouw huis rondlopen? Dan heb je met de nodige losse haren te maken. Als je deze losse haren perfect op wilt laten zuigen, is de Xiaomi Roborock E4 voor jou interessant.

Deze stofzuiger is namelijk in staat om de meest kleine haartjes op te zuigen. Dit doet de zuiger bovendien op meerdere ondergronden, waaronder tapijt.

Verder is deze robotstofzuiger voordelig geprijsd, heeft de stofzuiger een dweilfunctie en heeft de stofzuiger een grote stofbak (0,64 liter). Met dank aan onder meer deze functies/eigenschappen is de Xiaomi Roborock E4 erg populair.

Feit is wel dat dit niet de meest geavanceerde robotstofzuiger van Xiaomi is. Zo maakt deze stofzuiger gebruik van een willekeurige schoonmaakroute; het kan hierdoor zijn dat sommige delen van jouw huis niet al te goed/vaak schoongemaakt worden. Daarentegen is het prijskaartje wel weer erg interessant!

Voordelen:

 • Erg gunstig geprijsd
 • 200 minuten lang draadloos te gebruiken
 • Inclusief dweilfunctie
 • Geschikt voor het opzuigen van dierenharen
 • Stofbak van 0,64 liter

Nadelen:

 • Willekeurige schoonmaakroute
 • Niet al te geavanceerd
Xiaomi Roborock S6/S60

xiaomi_roborock_s6-s60-robotstofzuiger

Deze lijst met Xiaomi Roborock stofzuigers sluiten we graag in stijl af. Dát doen we met deze Xiaomi Roborock S6/S60. Door meerdere eigenschappen weet deze robotstofzuiger zich te onderscheiden ten opzichte van de hierboven besproken variant.

Zo werkt deze robotstofzuiger echt volledig automatisch. Hierbij hanteert de robotstofzuiger een systematische schoonmaakroute, waarbij hij zichzelf automatisch oplaadt. De oplaadtijd duurt slechts 60 minuten, waarna hij 150 minuten draadloos in actie kan komen.

Hierbij geniet je al snel van een waanzinnig schoonmaakresultaat. Iets wat te danken is aan de zuigfunctie, maar ook aan de dweilfunctie.

Doordat deze robotstofzuiger vrij krachtig is, is deze stofzuiger óók voor de grotere oppervlakten geschikt. Met de mobiele app van Xiaomi hou je bovendien de optimale controle over deze robotstofzuiger.

Wel moet je met één punt goed rekening houden: het prijskaartje. Binnen de Xiaomi Roborock serie is dit namelijk één van de duurste varianten. Je betaalt ruim 500 euro, waarbij je zeker veel waar voor je geld krijgt. Je moet jezelf alleen even afvragen of je een dergelijk bedrag wílt betalen voor een robotstofzuiger.

Voordelen:

 • Inclusief een dweilfunctie
 • Werkt op basis van een systematische schoonmaakroute
 • Oplaadtijd van slechts 60 minuten
 • 150 minuten draadloos te gebruiken
 • Laadt zichzelf automatisch op
 • Voor eigenlijk alle vloertypen geschikt

Nadelen:

 • Dit is geen goedkope robotstofzuiger
Wat is voor jou de beste Xiaomi Roborock stofzuiger?

Het mag duidelijk zijn: het aanbod van Xiaomi Roborock is behoorlijk uitgebreid. Binnen dit uitgebreide aanbod kun je dus een prima vergelijking voor jezelf maken. Daarbij raden wij je aan om op de volgende criteria te letten:

 • Soort schoonmaakroute: idealiter werkt een robotstofzuiger op basis van een systematische schoonmaakroute. Een willekeurige schoonmaakroute is eigenlijk een stuk minder effectief en efficiënt.
 • Eigenschappen: ook is het belangrijk om naar alle eigenschappen van de Xiaomi Roborock stofzuiger te kijken. Denk hierbij aan de oplaadtijd, de gebruiksduur, de aanwezigheid van een dweilfunctie en de grootte van de stofbak.
 • Prijskwaliteitsverhouding: tot slot doe je er verstandig aan om goed naar het prijskaartje te kijken. De ervaring leert namelijk dat de prijzen van de Xiaomi Roborock stofzuigers flink uiteenloopt.


Meer artikelen:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *