Zero elektrische step kopen? Vergelijk het aanbod!

Last updated by Simon on

Zero Elektrische step kopen

In de wereld van elektrische steps maken enkele merken de dienst uit. Dit geldt onder meer voor Denver, Xiaomi, Windgoo, Zero Steps en Suoto.

In dit artikel willen wij onze pijlen graag richten op de steps van het merk Zero Steps. Wat maakt een Zero Steps elektrische step zo uniek? Waarom zou je voor een step kiezen?

En tussen welke modellen van Zero kun je op dit moment kiezen? Het zijn allemaal vragen die wij in dit artikel uitgebreid beantwoorden.

Welke elektrische steps van Zero zijn er?

DE 3 VERSCHILLENDE ZERO ELEKTRISCHE STEPS

Door de jaren heen heeft Zero voor meerdere series binnen het aanbod gekozen. Zoals hierboven al gesteld, werkt dit merk daarbij ook met een duidelijke hiërarchie. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij de series voor je op een rijtje gezet:

 • Zero 8
  • Zero 8 36V 10 AH
 • Zero 8 PRO
  • Zero 8 PRO 48V 15.6 AH
 • Zero 10X
  • Zero 10X 52V 18 AH
  • Zero 10X 52V 23 AH
  • Zero 10X 60V 21 AH
  • Zero 10X 52V 23 AH Dark Edition
  • Zero 10X Limited – 260 EVO
 • Zero 11X
  • Zero 11X 72V-32AH

Welke van deze e-steps spreekt jou het meeste aan? Dat kun je ongetwijfeld niet zeggen op basis van alleen de namen.

Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om de 3 beste varianten van Zero hieronder uitgebreid te bespreken!

Zero 8 Pro

Z8pro-zijkant_elektrische_step

In het huidige aanbod van Zero kun je dit als het instapmodel zien. Daarmee doen we deze step eigenlijk direct tekort; dit is namelijk een meer dan prima elektrische step. Zo beschikt deze step over een krachtige 36V accu welke in 4 uurtjes volledig opgeladen is.

Met dank aan deze accu geniet je van een actieradius van 30 kilometer. Je kunt tijdens deze actieradius uit meerdere snelheden kiezen, waarbij de maximale snelheid 30 kilometer per uur is. In dat geval moet je echter wel de begrenzer van de step halen; normaal gesproken is de maximale snelheid 25 km/u.

Opvallend is de vormgeving van de Zero 8 Pro. Het bord van de step loopt recht, maar het achterwiel zit vervolgens ‘scheef’ aan het bord vast. Dit oogt wellicht ietwat vreemd, maar je geniet hierdoor van een perfecte demping. Tijdens het rijden op de Zero 8 Pro geniet je hierdoor van erg veel gemak.

Overigens is het ook opvallend dat het achterwiel kleiner is dan het voorwiel; 8 inch om 8,5 inch. Deze wielen zorgen in ieder geval voor de gewenste stabiliteit en voor een aangename rit. Nadat je met veel plezier van deze Zero e-step gebruik hebt gemaakt, klap je ‘m makkelijk in. Ideaal!

👍 Voordelen:

 • Actieradius van 30 kilometer
 • Comfortabel rijden dankzij uniek dempingssysteem
 • Maximale snelheid van 25 kilometer per uur
 • Makkelijk in te klappen
 • Accu binnen 4 uur volledig opgeladen
 • Erg veilig en comfortabel rijden

👎 Nadelen:

 • Relatief duur
 • Maximaal laadvermogen van 100 kilogram
Zero 10X 52V 23 AH

De_xtreme_elektrische_scooter

Vind je het niet erg om echt veel geld aan een elektrische step uit te geven? Dan is de Zero 10X 52V 23 AH wellicht de beste optie voor je. Deze step kost ruim 1800 euro, maar je krijgt wel de beschikking over een unieke elektrische step.

Dat blijkt alleen al uit de maximale snelheid. Indien deze step niet begrensd is, kun je een snelheid van 65 kilometer per uur aantikken. Mocht je op een dergelijke snelheid rijden, moet je uiteraard je eigen- en andermans veiligheid te allen tijde in de gaten houden. De actieradius van deze Zero e-step is ook indrukwekkend: tot 75 kilometer.

Zoals we eerder al gesteld hebben, kiest Zero regelmatig voor een uniek design. Dat is zeker van toepassing op deze step. Als je naar de foto kijkt, valt de vormgeving en het dempingssysteem direct op. Zero Steps heeft bij deze step namelijk voor hydraulische remmen in combinatie met heuse schokdempers gekozen. Door die samenstelling geniet je van een ongekend aangename rit.

👍 Voordelen:

 • Actieradius van 75 kilometer
 • Comfortabel rijden dankzij uniek dempingssysteem
 • Maximale snelheid van 65 kilometer per uur
 • Beschikt over 10 inch opblaasbare banden
 • Maximaal draagvermogen van 120 kilogram

👎 Nadelen:

 • Erg duur
 • Opladen duurt 11 uur
Zero 11X

De_comfortabele_zero_11x_72v-32ah

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan zou je voor de Zero 11X moeten gaan. In het aanbod van Zero Steps is dit namelijk de kers op de taart. Dit is het meest krachtige en unieke model van Zero Steps ooit.

Hoe krachtig deze step is? Heel krachtig. Deze step kan namelijk een snelheid van wel 99 kilometer per uur behalen. Verder kan deze step op één acculading een afstand van maar liefst 150 kilometer behalen. Zeker als je langere afstanden op een e-step af wilt leggen, is de Zero 11X ideaal voor je.

Tijdens je rit geniet je van veel gemak. Deze step beschikt over schokdempers voor en achter, over 11 inch opblaasbare banden en over hydraulische remmen. In combinatie met de sublieme kwaliteit zorgt dit voor héél veel gemak en comfort.

Je had het mogelijk al verwacht, maar deze step is erg duur. Je betaalt voor deze step een bedrag van ongeveer 3500 euro. Ruim 300 euro voor een elektrische step betalen lijkt gekkenwerk, maar dat is niet altijd het geval. Als je bijvoorbeeld echt lange afstanden af wilt leggen, is dit de beste step voor je. Dat is ook het geval als je hard wilt rijden of als je van ongekend veel comfort wilt genieten. Houd uiteraard wel héél goed andermans- en je eigen veiligheid in de gaten.

👍 Voordelen:

 • Actieradius van 150 kilometer
 • Maximale snelheid van 99 kilometer per uur (!)
 • Unieke schokdempers en remsysteem
 • 11 inch opblaasbare banden
 • Unieke kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Schreeuwend duur
Wat maakt de Zero steps uniek?

zero steps

Wil je zo min mogelijk geld aan een nieuwe elektrische step uitgeven? Dan zit je bij Zero Steps helemaal verkeerd. Dit merk biedt namelijk alleen maar dure elektrische steps aan. Wat ons betreft is ‘duur’ hierbij niet de juiste term. De term ‘premium’ is véél meer van toepassing op de elektrische steps van dit merk.

Daarnaast is het ook opvallend dat men zich niet alleen op elektrische steps richt. Bij Zero Steps ben je ook aan het juiste adres voor een elektrische fiets of een elektrische scooter.

Tevens viel het ons op dat Zero Steps meerdere elektrische steps op de markt heeft gebracht. Als één van de weinige merken heeft het hierbij voor een duidelijke hiërarchie in het aanbod gekozen. Heb je bijvoorbeeld interesse in de Zero Steps 10X? Dan heb je de keuze uit vijf varianten, waarbij het verschil terug te vinden is in de accu’s.

Wij durven ook te stellen dat het design van een Zero elektrische step uniek is. Zo vinden wij het opvallend dat de ‘plank’ van de step vrij hoog ligt. Ook heeft Zero Steps bij alle steps voor een unieke dempingssysteem gekozen; dit systeem alleen al zorgt ervoor dat de uitstraling van een Zero e-step uniek is.

Over de kwaliteit hoef je je bij dit merk ook geen zorgen te maken. Daarbovenop komt nog eens dat Zero Steps níet samenwerkt met tussenverkopers. Als je een Zero elektrische step wilt kopen, kun je hiervoor alleen bij het merk zelf terecht.

Leuk detail: weet je niet zeker of een Zero e-step de juiste keuze is? Ga dan gerust langs bij de showroom van Zero in Houten. In deze showroom zie je de verschillende steps staan, waarop je zelfs een proefrit kunt maken. Daarmee krijg je een duidelijk beeld van alle (on)mogelijkheden van de e-step!

Het kopen van een Zero elektrische step is dus niet mogelijk bij Bol.com. Mocht je interesse in één van onderstaande elektrische steps hebben, zou je deze rechtstreeks bij Zero moeten kopen.

Zero e-steps vs. andere merken

Een combinatie tussen Zero en andere merken maken is niet mogelijk. Waarom niet? Omdat dit merk zich in een uniek gedeelte binnen het aanbod bevindt. Voor bijvoorbeeld de Zero 11X betaal je een bedrag van 3500 euro. Heb jij ooit een dergelijk bedrag voor een elektrische step gezien? Wij in ieder geval niet.

Om je hier een voorbeeld van te geven: bij onze partner Bol.com is de duurste e-step 1336 euro. Dit is al veel geld, maar de Zero 11X is ongeveer 2,5 keer zo duur.

Doordat de Zero e-steps zo duur zijn, zijn deze steps niet voor iedereen geschikt. Alleen als je echt veel geld uit wilt én kunt geven, zijn deze steps mogelijk geschikt voor je. Mocht je liever een stuk minder geld uitgeven, kun je beter kijken naar bijvoorbeeld steps van Windgoo, Denver, Xiaomi en Suotu.

Toegegeven; die steps zijn wel van een hele andere kwaliteit. Het meest typerende voorbeeld daarvan is het dempingssysteem. De demping van een Zero e-step is subliem, waaraan de andere merken simpelweg niet kunnen tippen.

Tevens moet je goed rekening houden met de beschikbaarheid van de Zero e-steps. Deze steps kun je alléén rechtstreeks bij de fabrikant kopen.

Ook interessant:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *