Elektrische step voor zware mensen (100 tot 150 kg en meer)

Last updated by Simon on

E-step voor zware mensen

Elektrische steps worden tegenwoordig in tal van varianten aangeboden. Zo is het ook mogelijk om een elektrische step voor zware mensen aan te schaffen.

Zo’n step beschikt over een robuuste constructie, waardoor de step in staat is om zware mensen te ‘dragen’.

Is de aanschaf van zo’n step aan te raden? Ja, absoluut. Je geniet van de nodige gemakken van een e-step, je geniet van veel comfort en je kunt een behoorlijke snelheid behalen.

Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande e-steps kiest.

De beste elektrische steps voor zware mensen

Bekijk hieronder de top 3 e-steps voor zware mensen.

1. Beste elektrische step 150 kg – Kugoo M4 Pro Power Edition

Kugoo M4 Pro Power Edition Step voor zware belasting

Weeg je zelf tussen de 100 en 150 kilogram? Dan is deze elektrische step van Kugoo de beste optie voor je. Deze step biedt het nodige gemak én heeft een maximaal draaggewicht van 150 kilogram.

Op deze step kun je een snelheid van wel 45 kilometer per uur behalen. Je kunt echter ook voor één van de twee andere standen kiezen: 15 en 30 kilometer per uur.

Kies je voor de laagste snelheid? Dan kun je tot maar liefst 60 kilometer op één acculading rijden. Des te hoger je de snelheid instelt, des te lager de actieradius uitvalt.

Verder beschikt deze step over een goed schokdempingssysteem, over veilige verlichting, over lucht- en antislipbanden, over een hoogwaardig remsysteem en over een inklapbare handgreep.

Al met al een meer dan prima elektrische step met een draaggewicht van 150 kilogram.

👍 Voordelen:

 • Erg veilig en stevig
 • Max. draaggewicht van 150 kilogram
 • Max. snelheid van maar liefst 45 kilometer per uur
 • Actieradius van 60 kilometer (bij lage snelheid)
 • Perfecte kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Vrij duur
2. Beste elektrische step 200 kg – Quickwheel Explorer Elektrische step

Quickwheel Explorer High performance elektrishce step

Is de hierboven besproken step niet afdoende voor je? Dan raden wij je deze step van het merk Quickwheel aan. Deze step is bijzonder robuust uitgevoerd, waardoor deze een maximaal draaggewicht van maar liefst 200 kilogram heeft.

Tevens geniet je op deze step van bijzonder veel comfort. Dit is te danken aan de stevige 13 inch luchtbanden, aan het schokdempingssysteem en aan de gebruikte materialen.

Het merk Quickwheel heeft echt bijzonder goed werk verricht.

Met deze e-step behaal je een snelheid van maar liefst 85 kilometer per uur. Tevens is het mogelijk om maar liefst 100 kilometer op één acculading af te leggen.

In dat geval moet je wel voor een lagere snelheid kiezen. Des te lager de snelheid, des te groter de actieradius is.

Let wel heel goed op: doordat deze step ongekend hard kan, moet je altijd goed op je veiligheid te letten. Dit geldt niet alleen voor je eigen veiligheid, maar uiteraard ook voor de veiligheid van andere weggebruikers.

👍 Voordelen:

 • Max. draaggewicht van 200 kilogram
 • Kan tot wel 80 kilometer per uur rijden
 • Maximale actieradius van 100 kilometer
 • Top remmen en 13 inch luchtbanden
 • Keuze uit drie snelheidsmodi

👎 Nadelen:

 • Erg duur
3. Beste elektrische step 100 kg – SUOTU R1

SUOTU R1 Aluminium Elektrische step

Ben je op zoek naar een elektrische step met een maximaal draaggewicht van 100 kilogram? Kijk dan niet verder; deze SUOTO R1 step voldoet waarschijnlijk aan al je eisen.

Deze step is van aluminium vervaardigd, waardoor de e-step niet al te veel weegt. Bovendien kun je op deze step uit drie snelheden kiezen.

De traagste snelheid is 10 kilometer per uur, terwijl de maximale snelheid 25 kilometer per uur is. Volgens ons is dat een méér dan behoorlijke snelheid.

Op één acculading leg je bovendien zo’n 25 kilometer af. Een en ander is hierbij wel afhankelijk van je lichaamsgewicht en van de gekozen snelheid. Het opladen van deze elektrische step duurt pakweg 3 á 4 uur.

Verder beschikt deze e-step over veel handige extra’s. Onder meer de LED verlichting, het LED display en het in hoogte verstelbare stuur zijn hier prima voorbeelden van.

👍 Voordelen:

 • Max. draaggewicht van 100 kilogram
 • Keuze uit drie snelheden
 • Oplaadtijd van 3 á 4 uur
 • Inclusief LED display en LED verlichting
 • Aluminium = lichtgewicht step

👎 Nadelen:

 • Actieradius niet zo groot als bij andere e-steps
Verschillen tussen zwaar belastbare step en kinderstep

In het huidige aanbod vind je behoorlijk veel soorten e-steps. Je kunt voor een snelle elektrische step kiezen, je kunt voor een zwaar belastbare step kiezen en je kunt voor een elektrische kinderstep kiezen.

Tussen een zwaar belastbare step en elektrische kinderstep bestaan de nodige verschillen:

 • Gewicht: het gewicht van een zwaar belastbare step ligt een stuk hoger. Dit komt onder meer door de gebruikte materialen.
 • Belastbaarheid: een zwaar belastbare step heeft een (veel) hogere belastbaarheid dan een elektrische kinderstep. Onder meer de bovenstaande e-steps zijn behoorlijk zwaar te belasten.
 • Materiaal: de zware belastbare steps zijn van stevigere materialen vervaardigd. Dit zorgt voor een stevigere constructie en daarmee voor de hogere belastbaarheid.
 • Snelheid: tussen een step voor kinderen en een step voor volwassenen bestaan ook verschillen op het gebied van snelheid. Een step voor volwassenen kan simpelweg een stuk harder rijden dan een kinderstep.

Steppen voor zware mensen – extra tips

Wil je het steppen voor jezelf zo aangenaam mogelijk maken? Onderstaande tips helpen je op de goede weg!

Let goed op de bandenspanning

Bij de steps met luchtbanden is het zaak om de bandenspanning regelmatig te controleren. Des te lager de bandenspanning is, des te meer weerstand de banden ervaren. Dat zorgt ervoor dat de step minder hard rijdt.

Kies voor een elektrische step met ondersteuning

Voor veel mensen kan het verstandig zijn om voor een elektrische step met ondersteuning te kiezen. Op zo’n step moet je zelf steppen, waarna de motor van de step op gang komt.

Door zelf te steppen, verbrand je direct de nodige calorieën. Een win-win situatie dus.

Houd goed rekening met de actieradius

De actieradius van een elektrische step is van twee facetten afhankelijk: de snelheid waarmee gereden wordt en het gewicht van de bestuurder.

Wellicht is het daarom verstandiger om iets zachter te rijden, zodat je van een langere actieradius geniet. Dit is iets waar je zelf goed mee moet experimenteren.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *