5x goede elektrische step met luchtbanden

Last updated by Joni on

Beste e-steps met luchtbanden

Bij het uitkiezen van een nieuwe e-step moet je goed naar de banden kijken.

Je kunt namelijk voor een e-step met massieve banden kiezen, maar ook voor een e-step met luchtbanden.

In dit artikel richten wij onze aandacht volledig op de elektrische steps met luchtbanden. 

Vijf beste elektrische steps met luchtbanden vergeleken

De keuze voor een e-step met luchtbanden is logisch, gezien de vele voordelen. Daar komen we verderop in dit artikel uitgebreid op terug.

Eerst willen we je kennis laten maken met de vijf beste e-steps met luchtbanden.

1. Fast Trax X1 TURBO

Fast Trax X1 Turbo e-step

Gaat je voorkeur uit naar een opvouwbare elektrische step met luchtbanden? Dan raden wij je van harte de Fast Trax X1 TURBO aan.

Deze elektrische step is voor volwassenen geschikt, makkelijk inklapbaar en beschikt over een krachtige accu.

Met dank aan de accu behaalt deze step een snelheid van wel 31 kilometer per uur. De actieradius ligt op ongeveer 20 kilometer.

Belangrijk voordeel: de luchtbanden zijn 8,5 inch groot. Je geniet hiermee van een prima grip en je kunt nog relatief makkelijk manoeuvreren.

Al met al een interessante elektrische step met luchtbanden.
2. Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

Ook de Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektrische step zijn wij erg te spreken. Deze step ziet er vrij simpel uit, maar is dat allerminst.

Zo is het mogelijk om deze elektrische step na gebruik in te klappen. Verder heeft ook deze e-step 8,5 inch wielen.

Verder heeft deze step een actieradius van ruim 20 kilometer. De maximale snelheid is wel een stukje lager: 20 kilometer per uur.

Als je je nieuwe step vooral in de stad wilt gebruiken, is deze snelheid meer dan voldoende.
3. Suotu R6

Suotu R6 E-step

De Suotu R6 is een unieke elektrische step met luchtbanden. Zo is het mogelijk om deze step aan je smartphone te koppelen, middels de handige Suotu app.

Met deze app ben je vervolgens in staat om de snelheid van deze step in de stellen. De maximale snelheid is 25 kilometer per uur.

Met deze step kun je ongeveer 25 kilometer op één acculading rijden. Tijdens het rijden geniet je van het nodige comfort, van de 8,5 inch luchtbanden en van een veilig remsysteem.

Belangrijk voordeel is dat je het stuur van de Suotu R6 naar wens kunt verstellen.
4. Windgoo M20

Windgoo m20 Elektrische step

Wil je voor het beste van het beste gaan? Kies dan voor de Windgoo M20.

Dit is geen goedkope elektrische step met luchtbanden, maar het is wel de allerbeste. Deze step is uiterst comfortabel, rijdt erg aangenaam en is erg veilig.

Bovendien is de maximale snelheid maar liefst 30 kilometer per uur.

Opvallend is ook dat de banden vrij groot zijn; 10 inch. Je hebt hiermee nog meer grip en je geniet hiermee van nog meer comfort.

Na gebruik klap je de Windgoo M20 ook nog makkelijk in, waarna de step nagenoeg geen ruimte in beslag neemt.
5. Kugoo M4 Pro Power Edition 2021

Kugoo M4 Pro Power Edition Step voor zware belasting

Ben je op zoek naar een hele snelle én comfortabele elektrische step? Kies dan voor deze variant van Kugoo.

Deze variant beschikt over luchtbanden, maar ook over een onwijs krachtige accu. Met dank aan deze accu rijd je op deze step met wel 45 kilometer per uur.

Daarnaast beschikt deze elektrische step over een zadel. Tijdens het rijden kun je aangenaam zitten, gas geven en goed om je heen kijken.

Op een elektrische step rijden is nog nooit zó comfortabel geweest. Enige nadeel is het prijskaartje; deze e-step kost ongeveer 850 euro.
Waarom een e-step met luchtbanden?

Elektrische step met luchtbanden stad

Met een e-step met luchtbanden geniet je van enkele specifieke voordelen:

  • Comfortabel rijden. De ervaring leert dat het op een e-step met luchtbanden comfortabel rijden is. Dit komt vooral doordat je minder last van trillingen in het stuur hebt. Bij massieve banden is dat compleet anders. Die banden veren minder mee, waardoor de trillingen vrij heftig zijn.
  • Keuze voor de luchtdruk. Bij een elektrische step met luchtbanden bepaal je zelf wat de luchtdruk van de banden is. Wil je op oneffen terreinen rijden? Dan kun je de luchtdruk beter iets lager instellen, waardoor de banden meer grip hebben. Op asfalt stel je de luchtdruk bij voorkeur hoger in, zodat je minder last van wrijving hebt. Dát zorgt voor een hogere maximale snelheid.
  • Voldoende keuze. Wil je graag een elektrische step met luchtbanden kopen? Dan weet je op voorhand al dat je uit meer dan voldoende e-steps kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor een elektrische step met zadel te kiezen. Dáármee geniet je van nog meer comfort.

Moet je bij een elektrische step met luchtbanden ook nog met nadelen rekening houden? Ja, zeker.

Je moet er namelijk rekening mee houden dat je de band(en) lek kunt rijden. Indien je voor een elektrische step met massieve banden kiest, loop je dit risico niet.

De verschillende soorten banden op e-steps

Massieve band e-step

Ben je op zoek naar een elektrische step voor volwassenen? Je hebt dan keuze uit tientallen e-steps, waarbij je uit meerdere soorten banden kunt kiezen.

Naast de luchtbanden kun je ook nog voor onderstaande soorten banden kiezen:

  • Massieve banden. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze banden massief. Dit betekent dat ze niet lek kunnen raken, maar dat ze niet al te comfortabel zijn. De banden zijn dusdanig hard dat je met deze banden min of meer op het wegdek stuitert. Bovendien zijn de massieve banden minder geschikt voor het rijden op oneffen terreinen.
  • Anti lek banden. Je kunt ook voor zogeheten anti lek banden kiezen. Dit is echter een benaming die naast de massieve banden bestaat. Alle massieve banden zijn namelijk anti lek banden.

Het is ook nog mogelijk om voor een combinatie van banden te kiezen. Zo bestaan er elektrische steps met een massieve achterband en een luchtband aan de voorkant.

Het aanbod van dergelijke e-steps is echter heel beperkt.

Wat zijn voor jou de juiste banden?

e-step offroad luchtbanden

Dit moet je bepalen aan de hand van het gewenste gebruik.

Wil je vooral op asfalt langere afstanden afleggen? Dan kun je voor zowel massieve- als voor luchtbanden kiezen.

De luchtbanden brengen meer comfort met zich mee, maar de massieve banden kunnen niet lek gaan.

Wil je met je e-step vooral op oneffen terreinen rijden? Kijk dan naar een elektrische step met luchtbanden.

Je bepaalt bij deze banden zelf de luchtdruk, waardoor je je step continu op de ondergrond aan kunt passen. Je geniet hiermee ook op oneffen terreinen van de gewenste grip. 

Ben je vooral bang voor het krijgen van een lekke band? Dan kies je het beste voor de massieve banden.

Deze banden kunnen immers niet lek raken, ongeacht op wat voor ondergrond je rijdt.

Wat is de ideale bandenspanning?

Elektrische step bandenspanning

De meeste elektrische steps rijden het beste op een bandenspanning tussen de 2,7 en 3,5 bar. Dit is de luchtdruk die vooral op asfalt voor het gewenste gemak zorgt.

Wil je echter op oneffen terreinen met je elektrische step kunnen rijden? Dan kun je het beste de luchtdruk met 0,2 tot 0,4 bar verlagen.

Dit is echter iets dat je op eigen gevoel moet doen. Pas de luchtdruk aan en bepaal of de elektrische step naar wens is.

Mocht dit niet het geval zijn, kun je uiteraard de luchtdruk weer verhogen.

Tips voor het onderhouden van de banden van je elektrische step

Met onderstaande tips geniet je zo lang mogelijk van de luchtbanden van je e-step:

  • Pomp de banden regelmatig op. Als je met een te lage bandenspanning op de weg rijdt, hebben de banden last van meer wrijving. Dit komt de actieradius niet ten goede, terwijl de banden hierdoor ook sneller kunnen slijten.
  • Maak de banden regelmatig goed schoon. Tijdens het rijden kan er mogelijk vuil en zand in de velgen terechtkomen. Maak daarom de banden regelmatig goed schoon.
  • Stem de bandenspanning op je lichaamsgewicht af. Als je wat zwaarder bent, kies je het beste voor een elektrische step voor zware mensen. Die steps zijn stevig en beschikken veelal over grotere banden. Bij deze banden is het vervolgens zaak om de bandenspanning op je lichaamsgewicht af te stemmen.

Bonustip: let goed op de afmetingen van de banden

Wil je een elektrische step met luchtbanden aanschaffen? Let dan goed op de afmetingen van de banden. De gangbare maat is 8,5 inch.

Wil je graag een elektrische step met grote wielen hebben? Kijk dan naar een variant met 10 inch luchtbanden.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor