Goedkope elektrische scooter – Top 5 goedkoopste e-scooters

Last updated by Kaz on

goedkope elektrische scooter

Spreken de voordelen van een elektrische scooter je aan? Dat is goed voor te stellen. Zo’n scooter is volledig van deze tijd, milieuvriendelijk en brengt je snel van plek A naar plek B.

Wil je alleen niet zoveel geld aan een nieuwe scooter uitgeven? Dan zit je in dit artikel goed. In dit artikel vind je namelijk informatie over de beste goedkope elektrische scooters.

Neem onze reviews door en schaf de beste goedkoopste elektrische scooter direct aan!

5x goedkope elektrische scooter aanbieding

Heb je de wens om een elektrische scooter aan te schaffen? Dan kun je twee dingen doen: naar een goedkope e-scooter kijken of wachten tot een elektrische scooter aanbieding.

Wij hebben beide gedaan. En op basis daarvan hebben we een top 5 van beste goedkope elektrische scooters samengesteld.

1. EVO-Maxx E-LINE Elektrische Scooter

EVO-Maxx-E-LINE-e-scooter-kopen

De EVO-Maxx E-LINE Elektrische Scooter is de beste goedkope e-scooter van dit moment. Voor deze scooter betaal je nog geen 1400 euro, terwijl de kwaliteit subliem is.

Dat geldt ook voor de algehele samenstelling. Zo kun je deze scooter met blauw- of geel kenteken uit laten voeren.

Deze scooter biedt een actieradius van maximaal 70 kilometer. Hoe hard je precies kunt gaan, hangt van het soort kenteken af. Je geniet hoe dan ook van veel comfort en prima rijeigenschappen.

Ook is de verlichting dik in orde, evenals enkele handige extra’s. Daarbij kun je denken aan een alarm, een digitaal display en een USB lader voor je smartphone.
2. Senzo Gener

Geef je liever nog minder geld aan je nieuwe e-scooter uit? Kijk dan naar de Senzo Gener. Voor deze goedkope e-scooter betaal je slechts 1399 euro.

Dit is dan ook één van de goedkoopste elektrische scooters uit deze top 5. En dit voordelige prijskaartje is nergens aan terug te zien. Deze scooter heeft bijvoorbeeld een gaaf design.

Verder is de actieradius van ongeveer 60 kilometer prima te noemen. De scooter beschikt verder over een onderhoudsvrije motor, dubbele achtervering, een relatief laag gewicht en een handige oplaadpoort.

Met deze poort kun je – tijdens het rijden – de accu van je smartphone opladen.
3. IVA E-GO S2

EVO-IVA-E-GO-S2-scooter-elektrisch

De IVA E-GO S2 is eveneens een prima goedkope elektrische scooter. Deze scooter kost ongeveer 1449 euro en valt vooral op door de eenvoud.

Zo is deze scooter qua design erg eenvoudig, maar juist daardoor is ‘ie volgens ons erg fraai. Ook beschikt deze scooter over handige extra’s, waaronder een dubbele achtervering.

Wat bij deze scooter opvalt, is het gewicht van slechts 51 kilogram. Je bent hiermee prima in staat om met deze scooter goed te manoeuvreren, bijvoorbeeld door een drukke stad.

Tijdens het rijden geniet je van veel gemak, het gebrek aan geluid en de 12 inch wielen. Dankzij het eenvoudige design heb je bovendien lekker veel beenruimte op deze e-scooter.
4. Senzo Balance

Eerder in deze top 5 heb je al kennis kunnen maken met de Senzo Gener. Niet alleen over de Gener zijn we enthousiast, maar ook over de Senzo Balance. Dit is volgens ons ook één van de beste goedkope e-scooters van dit moment. Voor deze scooter betaal je ongeveer 1500 euro.

Deze scooter beschikt over handige extra’s, waaronder keyless driving, een alarmsysteem en een topkoffer. Met deze koffer kun je de nodige spullen meenemen.

In combinatie met de actieradius van 50 km zorgt dit ervoor dat dit een ideale e-scooter voor woon-werkverkeer is. De verlichting en dubbele achtervering zorgen tijdens het rijden voor het gewenste comfort en veiligheid.
5. Evomaxx E scooter Pearl White

Deze top 5 sluiten we af met de Evomaxx E scooter Pearl White. Deze elektrische scooter kost ongeveer 1700 euro, ziet er stijlvol uit en beschikt over handige extra’s.

Dat laatste geldt onder meer voor de handige koffer aan de achterzijde. Tevens vallen de grote spiegels en de verlichting direct in positieve zin op.

Deze e-scooter heeft ook nog een stoer design. Zo op het eerste oog lijkt het eigenlijk een combinatie van een e-chopper en e-scooter te zijn.

De actieradius van wel 80 kilometer laat echter duidelijk zien dat dit een volwaardige e-scooter is. Een volwaardige elektrische scooter waar je elke dag gebruik van kunt maken!
Wat is een goedkope scooter?

Kun je een scooter voor 500 euro kopen? Nee, met zo’n bedrag ga je het niet redden. Als je een goedkope scooter wilt kopen, moet je wel rekening houden met een minimale investering van 1400 euro.

De prijskaartjes van de verschillende scooters lopen wel uiteen. Dit blijkt ook uit bovenstaande varianten; de prijzen variëren van 1400 tot 1700 euro. Het is dus aan jou om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven.

Welke merken bieden goedkope scooters aan?

Het advies is om naar scooters van de beste scooter merken te kijken. Je kunt hierbij denken aan EVO-Maxx, Senzo en IVA. Deze merken leveren kwaliteit, bieden goede elektrische scooters en hanteren dus scherpe prijzen.

Let wel goed op voor welk soort scooter je gaat. Hier helpen we je graag verderop in dit artikel nog een handje mee. Verderop in dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een goedkope e-scooter.

Wat is het verschil met een duurdere scooter?

Ben je op dit moment op zoek naar een e-scooter? Dan moet je meerdere knopen voor jezelf doorhakken. Eén van die knopen heeft betrekking op de investering.

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven? Kies dan voor één van bovenstaande varianten. Vind je het niet erg om meer geld uit te geven? Dan kun je uit veel meer andere e-scooters kiezen.

Tussen de goedkope- en duurdere varianten bestaan in ieder geval forse verschillen:

  • Samenstelling. De duurdere scooters zijn vaak van meerdere handige extra’s voorzien. Dit verschilt wel van e-scooter tot e-scooter, dus doe hier goed onderzoek naar.
  • Rijeigenschappen. De rijeigenschappen van een duurdere e-scooter zijn veelal een stuk beter. Dit houdt onder meer in dat je op de scooter van meer comfort verzekerd bent. Ben je van plan om dagelijks van de e-scooter gebruik te maken? Dan is dit mogelijk een belangrijk aandachtspunt voor je.
  • Maximale actieradius e-scooter. Kies je voor een duurdere e-scooter? Dan geniet je meestal van een langere actieradius. De duurdere varianten beschikken nu eenmaal over betere accu’s. En daarmee zijn ze in staat om een langere levensduur te bieden.
  • Afwerking. Veelal zijn de duurdere varianten beter afgewerkt. Dit blijkt uit het design van de e-scooters, maar ook uit de kwaliteit. Des te beter de afwerking is, des te beter de kwaliteit is. En des te beter de kwaliteit is, des te langer de levensduur is.

Deze verschillen gelden overigens niet alleen bij een e-scooter. Wil je bijvoorbeeld een goedkope elektrische step, goedkope elektrische fiets of goedkope speed pedelec kopen? Dan zijn dit ook punten waar je goed rekening mee moet houden.

Is een goedkope e-scooter een aanrader?

Ja, een goedkope e-scooter is volgens ons zeker een aanrader. Je geniet met zo’n goedkope scooter van meerdere voordelen.

Ten eerste is het subliem dat je niet al te veel geld uit hoeft te geven. En ten tweede zijn de goedkopere e-scooters steeds beter geworden. Dat betekent dat je met nog meer plezier van zo’n goedkope e-scooter gebruik kunt maken. 

Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Kies dan voor één van bovenstaande varianten. Om tussen deze varianten de beste koop uit te kiezen, zou je goed op meerdere aandachtspunten moeten letten. Deze punten bespreken we graag hieronder in het kort voor je.

Soort e-scooter

Wil je een goedkope scooter 25 km kopen? Of gaat je voorkeur uit naar een goedkope scooter 45 km? Het is aan jou om te bepalen.

Bij veel van bovenstaande varianten heb je hier ook de keuze tussen. Bij het bestellen van de scooter kun je zelf aanvinken of deze met een blauwe- of gele kentekenplaat voorzien moet worden.

Actieradius

Ons advies is om vooraf goed over het gewenste gebruik na te denken. Denk bijvoorbeeld na over de ritjes waarvoor je de goedkope e-scooter wilt gebruiken. Als je dat weet, kun je bepalen wat de gewenste actieradius is.

Vormgeving van de scooter

Wij raden je ook aan om goed naar de vormgeving van de e-scooter te kijken. Is het bijvoorbeeld een vrij simpele e-scooter om te zien? Of is het juist een e-scooter die qua designelementen van veel extra’s voorzien is?

Je zou hierbij ook goed naar de kleur moeten kijken. De meeste goedkope e-scooters worden namelijk in meerdere kleuren aangeboden.

Samenstelling van de scooter

Je zou ook goed naar de samenstelling van de scooter moeten kijken. Wil je bijvoorbeeld voor een compacte en lichte scooter gaan? Of gaat je voorkeur uit naar een elektrische scooter voor 2 personen? Aan jou de keus!

Algemene eigenschappen van de scooter

Tot slot moet je goed naar de algemene eigenschappen van de scooter kijken. Hierbij kun je denken aan de verlichting, het remsysteem, het comfort en handige extra’s. Qua handige extra’s vinden wij onder meer een opbergkoffer aan de achterkant van de scooter erg handig.

Uiteraard moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Er is namelijk een verschil tussen goedkoop en heel goedkoop. Het is aan jou om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven!


Meer goedkope e-voertuigen:


Categorieën: Outdoor