Dit zijn de beste scooter merken van 2024!

Last updated by Kaz on

beste scooter merken

Een scooter is een ideaal vervoermiddel. Je verplaatst je makkelijk van plek A naar plek B, je kunt prima manoeuvreren en je hoeft niet achter in de file aan te sluiten.

Ook is de aanschaf van een scooter veelal prijstechnisch interessanter ten opzichte van een auto. Zijn dit voor jou ook redenen om een nieuwe scooter aan te schaffen?

Dan hebben wij op voorhand 2 tips voor je:

  • Zorg dat je kritisch bent. Lang niet alle scooters die op dit moment aangeboden worden, zijn van de gewenste kwaliteit. Dit geldt zowel voor elektrische scooters als voor scooters die op benzine rijden.
  • Kies altijd voor een scooter van één van de beste scooter merken. Om welke merken dit precies gaat? Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de 8 beste scooter merken van 2023!

Top 8 beste scooter merken (benzine & elektrisch)

Heb je interesse om een nieuwe scooter aan te schaffen? Kies dan voor een scooter van één van onderstaande merken. Deze merken leveren kwaliteit, bieden meerdere soorten scooters aan en hebben een goede naam opgebouwd.

1. Vespa

Eén van de populairste merken wereldwijd is zonder twijfel Vespa. Dit Italiaanse merk werd in 1946 opgericht en heeft sindsdien naam en faam gemaakt.

Dit is onder meer te danken aan de toffe designs van de Vespa scooters. Maar, de scooters van dit merk zijn ondertussen ook van een prima kwaliteit.

Bijkomend voordeel is dat je uit heel veel scooters bij dit merk kunt kiezen. Het gaat op dit moment om zowel elektrische varianten als om varianten die op benzine rijden. Ongeacht wat je voorkeuren zijn, kun je dus terecht bij Vespa.
2. IVA

Gaat je voorkeur specifiek uit naar een elektrische scooter? Dan kies je het beste voor een scooter van het merk IVA. Dit merk biedt meerdere soorten elektrische scooters aan, maar biedt ook nog meerdere andere elektrische vervoermiddelen aan.

Dit geeft duidelijk aan dat dit een ware specialist op het gebied van elektrische vervoermiddelen is. Wat wij een groot voordeel vinden, is de diversiteit. Je kunt voor een normale scooter met 2 wielen kiezen, maar ook voor een driewieler scooter.

Ongeacht wat je wensen zijn, zit je bij het merk IVA goed. En uiteraard geniet je van een meer dan prima kwaliteit.
3. Senzo

Wil je bij voorkeur niet zoveel geld aan je nieuwe scooter uitgeven? Dan is het aan te raden om naar het merk Senzo te kijken.

Dit merk vindt haar oorsprong in Nederland en weet als geen ander hoe het is om kwaliteit te leveren. Maar, in tegenstelling tot veel andere merken vraagt Senzo niet de hoofdprijs voor de scooters.

Ook is het fijn dat je uit meerdere Senzo scooters kunt kiezen. Alle scooters zijn in meerdere series onderverdeeld, waardoor je snel de beste Senzo scooter voor jezelf uitkiest. Bij elke scooter ben je van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en modern design verzekerd.
4. Piaggio

Al sinds 1919 houdt het merk Piaggio zich bezig met de ontwikkeling van scooters. Dit deed het merk in eerste instantie alleen onder eigen naam, maar sinds 1946 ook onder de naam Vespa. Ja, Piaggio is het bedrijf dat eigenaar is van de merknaam Vespa.

Onder de eigen naam, Piaggio, biedt men ook prima scooters aan. Deze scooters hebben een prima reputatie, worden in veel varianten aangeboden en zijn van een prima kwaliteit. Zelf vinden wij het super dat je een Piaggio scooter in tal van kleuren kunt bestellen.
5. SYM

Het Nederlandse merk SYM levert al enige tijd prima scooters. Deze scooters staan bekend vanwege hun elegantie, sportiviteit en scherpe prijskaartje. Voor net iets meer dan 2.000 euro ben je al de trotse eigenaar van een SYM scooter.

Doordat deze scooters in eigen land ontworpen worden, zijn deze van een prima kwaliteit. De scooters zijn jarenlang te gebruiken en rijden op benzine.

Dit betekent dat je van een lange actieradius verzekerd bent en nog niet hoeft te pielen met elektriciteit/een stopcontact. Ook is het super dat je uit talloze modellen kunt kiezen; ruim 20 verschillende scooters biedt SYM aan!
6. EVO-Maxx

Als je op zoek naar een simpele en voordelige scooter bent, zit je bij het merk EVO-Maxx goed. Dit merk biedt meerdere elektrische scooters aan die van een kenteken voorzien zijn.

Dit betekent dat je voor de scooter een rijbewijs nodig hebt en dat je je aan de geldende regels moet houden. Dat spreekt uiteraard voor zich.

De EVO-Maxx scooters vallen onder meer door hun afmetingen op. De scooters zijn relatief lang, waardoor je van een lange wielbasis geniet.

Je hebt hiermee de totale grip, controle en de actieradius is hierdoor ook fors. Bij sommige EVO-Maxx scooters loopt de actieradius op tot wel 80 kilometer.
7. Segway

Heb je wel eens naar de aanschaf van een e-step gekeken? Dan ben je het merk Segway ongetwijfeld tegengekomen. Dit merk biedt niet alleen prima e-steps aan, maar ook prima elektrische scooters.

Deze scooters hebben een maximale snelheid van 25 kilometer en veelal een lange actieradius. Bij een scooter van het merk Segway ben je van een top kwaliteit verzekerd.

Het merk gebruikt alleen de beste materialen en onderdelen en werkt de scooters keurig af. Overigens worden deze scooters ook onder de naam Segway-Ninebot aangeboden. Dit komt uiteindelijk op hetzelfde neer.
8. Smart Wheelz

Gaat je voorkeur uit naar een speciale elektrische scooter? Heb je dan al naar de aanschaf van een e-chopper gekeken? Als je een e-chopper wilt kopen, zit je bij het merk Smart Wheelz goed. Zoals de naam van dit merk al doet vermoeden, ontwikkelt dit merk allerlei slimme scooters.

De Smart Wheelz e-choppers kenmerken zich onder meer door een lange wielbasis. Dit zorgt ervoor dat je van prima rijeigenschappen verzekerd bent, maar ook dat je met twee personen op deze e-chopper plaats kunt nemen.
Waar hebben we de beste scooter merken op beoordeeld?

Voordat we op zoek naar de beste scooter merken gingen, hadden we al twee zoektochten achter de rug.

We hebben namelijk eerst de beste elektrische step merken en de beste elektrische fiets merken geselecteerd. Aan de hand van die tests wisten wij precies waar we bij deze test op moesten letten.

De naam & reputatie

Om goede scooter merken te vinden, hebben we onder meer naar de naam en reputatie gekeken. Als je de naam Vespa laat vallen, weet nagenoeg iedereen direct waar je het over hebt. Dat geeft aan dat dit merk een goede naam en reputatie opgebouwd heeft.

Ervaringen van andere kopers

Daarnaast hebben we ons gericht op de ervaringen van andere kopers. Zijn veel kopers tevreden over scooters van een specifiek merk? Dan is dat veelzeggend voor de kwaliteit die dat merk weet te leveren.

Ook zijn we bij meerdere merken nagenoeg alleen maar negatieve beoordelingen tegengekomen. Van die merken zijn we uiteraard ver weg gebleven.

Als je zelf ook een onbekend scootermerk tegenkomt, check je het beste eerst even de online ervaringen. Daarmee krijg je een duidelijke indruk van het merk en de reputatie.

De kwaliteit

Je zou het ongetwijfeld al verwacht hebben, maar we hebben ook naar de kwaliteit gekeken.

Dit is uiteraard een containerbegrip, vandaar dat we dit graag even uitdiepen:

  • De makelij. De kwaliteit is vaak af te leiden aan de makelij. Scooters die in eigen land ontwikkeld en geproduceerd zijn, zijn veelal van de gewenste kwaliteit. Kom je een scooter tegen van een merk uit Bangladesh? Dan kun je enigszins je vraagtekens bij de kwaliteit zetten.
  • Gebruikte materialen. De gebruikte materialen zijn ook bepalend voor de kwaliteit van een scooter. Wij zien graag dat een fabrikant niet alleen de beste merken gebruikt, maar ook de meest duurzame merken. Aangezien we in een duurzame maatschappij leven, is dit tegenwoordig een eis.
  • Afwerking. Tot slot hebben we ook naar de afwerking van de scooter gekeken. Zie je bij onderdelen van een scooter dikke en scheve lasnaden? Dan is dat veelzeggend voor de productie/assemblage. Vandaar ook dat wij alleen scooter merken hebben geselecteerd die hun scooters netjes afwerken.

De specificaties

Goede scooter merken bieden scooters met prima specificaties aan. Dit geldt voor scooters die op benzine rijden, maar ook voor elektrische scooters.

Met name bij de elektrische scooters zijn de verschillen goed zichtbaar. Alleen goede scooter merken kiezen bijvoorbeeld voor een lithium-ion accu.

En met zo’n accu in je scooter ben je van twee voordelen verzekerd:

  • De batterij gaat lang mee. Lithium-ion is simpelweg de beste batterijtechniek, onder meer vanwege de lange levensduur. Als je een e-scooter met lithium-ion accu koopt, hoef je de komende jaren geen problemen aan deze accu te verwachten.
  • De actieradius is prima. Een goed scooter merk kiest voor een goede lithium-ion accu. Het gevolg daarvan is dat de actieradius prima is, waardoor je flink wat kilometers op één acculading af kunt leggen.

Overigens hebben we ook naar andere specificaties gekeken. Het is niet zo dat snelheid en kwaliteit altijd samengaan, maar de betere scooters behalen wel een hogere snelheid. Dit heeft onder meer met de toegepaste technologieën te maken.

De prijzen

Kun je de prijs van een scooter parallel trekken met de kwaliteit van een scooter? Ja, daar komt het in onze ogen in de basis wel op neer. Twijfel je tussen een scooter van 500 euro en een scooter van 2.500 euro?

Je hebt in het leven weinig zekerheden, maar we durven met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dat de duurdere scooter de betere optie is.

Onthoud altijd het volgende gezegde: voor kwaliteit moet je betalen. Als je een duurdere scooter tegenkomt, kun je eigenlijk ervan uit gaan dat de kwaliteit beter is.

Om dit 100% zeker te bepalen, kun je nog even goed naar het merk en de reputatie van het merk kijken. Dat geeft vaak aanvullende informatie en zekerheid.

Onze verkooppartners

Tot slot hebben wij ook onze verkooppartners gebaseerd. De reden hiervoor is simpel: de partners waar wij mee samenwerken, bieden alleen goede scooters aan. De bovenstaande merken hebben wij dan ook allemaal geselecteerd uit de webshops van onze partners.

Hiermee raden wij je ook aan om de scooter altijd bij één van onze partners te kopen. Onze partners bieden simpelweg kwaliteit aan!

Wat zijn slechte scooter merken?

Er bestaan jammer genoeg ook de nodige slechte scooter merken. We vinden het niet netjes om deze merken met naam en toenaam te noemen, maar deze merken beschikken wel over bepaalde overeenkomsten.

Slechte scooter merken bieden hun scooters vaak heel goedkoop aan. Ook gebruiken deze merken matige materialen en zijn de specificaties absoluut niet om over naar huis te schrijven.

De slechte scooter merken zijn vaak ook niet bij de specialisten te verkrijgen. De reden hiervoor is simpel: specialisten willen alleen goede scooters aanbieden. En die vinden ze niet bij de slechtste scooter merken.

Tot slot herken je slechte scooter merken ook nog aan de naamsbekendheid. Of beter gezegd: aan het gebrek van enige naamsbekendheid.

Dit zijn veelal merken waar je nog nooit van hebt gehoord en waar online weinig informatie over te vinden is. Kom je zo’n scooter merk tegen? Kijk dan vooral nog even verder.

Categorieën: Outdoor