De beste elektrische fiets merken van 2024

Last updated by Joni on

Beste elektrische fiets merken

Recent onderzoek wijst uit dat er bijna 5 miljoen elektrische fietsen in ons land zijn. Uit dit onderzoek, uitgevoerd door Multiscope, blijkt tevens dat de groei in de afgelopen jaren ongekend is.

Wil jij zelf ook een elektrische fiets kopen? Dan is het verstandig om voor een e-bike van een gerenommeerd merk te kiezen.

In dit artikel maak je kennis met de beste elektrische fiets merken.

Beste e-bike merken vergeleken

Heb je je pijlen op een nieuwe elektrische fiets gericht? Wij raden je van harte aan om alleen voor e-bikes van gerenommeerde merken te kiezen.

De merken die we hieronder bespreken, leveren bijvoorbeeld allemaal de gewenste kwaliteit.

Verder hebben deze merken een divers aanbod en zijn de rijspecificaties van de fietsen dik in orde.

1. Stella

Stella elektrische fiets

Eén van de beste merken in de wereld van e-bikes is Stella. Dit van origine Nederlandse merk omschrijft zichzelf ook als de grootste e-bike specialist van ons land.

Een omschrijving die wat ons betreft op de waarheid slaat. Dit merk biedt tal van elektrische fietsen voor verschillende doelgroepen tegen een scherpe prijs.

Bijkomend voordeel: Stella heeft door ons land heen meerdere vestigingen geopend. In deze vestigingen bekijk je het uitgebreide aanbod en kun je eventueel een proefritje maken.
2. Villette

Villette e-bike

Het fietsenmerk Villette zag pas enkele jaren geleden het levenslicht. Sinds dat moment heeft het merk echter een extreme groei doorgemaakt, onder meer door de prijsstelling.

Daarnaast is het opmerkelijk te noemen dat de Villette fietsen ook via andere kanalen te koop zijn. Zo werden aan het begin van 2022 elektrische fietsen van Villette bij Albert Heijn verkocht.

Op dit moment biedt Villette voor dames en heren elektrische fietsen aan. Deze fietsen zijn scherp geprijsd, zien er fraai uit en beschikken over krachtige accu’s.

Overigens levert Villette ook niet-elektrische fietsen.
3. Sparta

Sparte e-bike merk

Het Nederlandse fietsenmerk Sparta is zonder twijfel één van de bekendste namen. Dit merk is al decennia lang in ons land actief en richt zich sinds enige tijd ook op e-bikes.

Binnen het aanbod van Sparta is een duidelijke schifting zichtbaar.

Men heeft namelijk voor drie verschillende series gekozen: e-bikes voor woon-werk, e-bikes voor in de stad en e-bikes voor alledaags gebruik.

De elektrische fietsen van Sparta zijn van een prima kwaliteit en kunnen flinke snelheden behalen. 
4. Giant

e-bike Giant

Het merk Giant uit Taiwan is al geruime tijd één van de beste merken in de fietsenbranche. Bij dit merk kun je uit allerlei soorten fietsen kiezen, waaronder tal van e-bikes.

Deze e-bikes zijn van een accu van Yamaha voorzien; dit is op zich al uniek te noemen. De meeste merken kiezen namelijk voor een accu van bijvoorbeeld Bosch.

Binnen het aanbod van Giant heb je voldoende om uit te kiezen. Je hebt de keuze uit meerdere modellen, uit alle soorten plaatsingen van de motor en uit meerdere accupakketten.
5. Cube

Cube elektrische fiets merk

Heb je wel eens van het merk Cube gehoord? Dat is goed mogelijk. Dit A-merk is goed vertegenwoordigd in bijvoorbeeld de wereld van racefietsen en mountainbikes.

Sinds enige tijd richt dit merk zich ook op het produceren en aanbieden van elektrische fietsen. Dit doet het merk overigens met verve; de elektrische fietsen van dit merk zijn al snel populaire geworden.

Wil je een elektrische fiets van Cube kopen? Het advies is om eerst naar een dealer van Cube te gaan.

Bij zo’n dealer kun je de fietsen in het echt bekijken en eventueel een kort proefritje maken.
6. Amslod

e-bike amslod

Enige jaren geleden werd het e-bike merk Amslod in ons land opgericht. Belangrijk kenmerk van dit merk is dat alle fietsen in eigen land geproduceerd worden.

Vanuit de fabriek worden de fietsen vervolgens rechtstreeks aan de consument geleverd.

Door de jaren heen heeft Amslod ook nog 16 Experience Centers geopend. In deze centers kun je elektrische fietsen uitproberen en een goede vergelijking maken.

De deskundige medewerkers staan graag voor je klaar om je van het beste advies te voorzien.
7. Altec

Altec elektrische fiets

Met de elektrische fietsen van Altec fiets je comfortabel van plek A naar B. De fietsen van dit merk zijn betaalbaar, beschikken over veel onderdelen van Shimano en beschikken over krachtige accu’s.

Opvallend is bovendien dat Altec meerdere soorten e-bikes aanbiedt. Zo kun je bij dit merk ook terecht voor een elektrische vouwfiets.

Voor zowel man als vrouw zijn de e-bikes van Altec interessant. Betaalbaar, een prima kwaliteit en een fraai design. Wat wil je nog meer?
8. Bad Bike

Fat bike merk bad bike

Ben je op zoek naar een elektrische fatbike? Dan kom je al snel bij het merk Bad Bike aan.

Dit merk komt van origine uit Italië en richt zich hoofdzakelijk op fatbikes. Dit zijn fietsen met brede banden, waardoor deze fietsen voor alle ondergronden geschikt zijn.

De fietsen van Bad Bike zijn oprecht een Italiaans product te noemen. De fietsen zijn vrij prijzig, zijn op hun eigen manier uniek en zien er geweldig uit.
9. Elops

Elops fiets merk

Wil je voordelig een nieuwe elektrische fiets aanschaffen? Dan is de kans groot dat je vanzelf bij het merk Elops uitkomt.

Dit merk levert meerdere soorten e-bikes, waarbij de nadruk vooral op de prijsstelling ligt. De fietsen van dit merk zijn goedkoop, maar zijn wat ons betreft absoluut betrouwbaar te noemen.

Wil je een Elops elektrische fiets kopen? Dan kun je deze bij niet al te veel aanbieders aanschaffen.

Een aanbieder die wel meerdere e-bikes van Elops aanbiedt, is Decathlon.
10. Vogue

Vogue elektrische fietsen

Vogue is de naam van een bekend magazine, maar is ook de naam van een populair fietsenmerk. Dit merk maakt onderdeel uit van de Europa Cycle Company BV en werd al in 2007 opgericht.

Sinds dat jaar is de focus meer en meer op e-bikes komen te liggen. Op e-bikes met een fraai design en met een flinke actieradius.

Binnen het aanbod valt de diversiteit direct op. Zo kun je voor een ‘normale’ e-bike kiezen, maar ook voor een elektrische bakfiets.

Tevens biedt dit merk fietsen met een achter-, midden- en voorwielmotor aan.
11. Amigo

Amigo elektrische fiets merk

Voordelig een elektrische fiets kopen doe je bij de firma Internet-Bikes.

Deze firma is jaren geleden zelfs met haar eigen budgetmerk op de markt gekomen; Amigo. Het doel van dit merk was in eerste instantie om betaalbare kinderfietsen op de markt te brengen.

Daar slaagde het merk in, maar dat was niet voldoende. Het volgende doel was om betaalbare e-bikes op de markt te brengen.

En ook daar is het merk goed in geslaagd. Je kunt op dit moment uit talloze interessante Amigo e-bikes kiezen!
Waar hebben we de beste elektrische fiets merken op geselecteerd?

De beste elektrische fiets merken hebben we op drie criteria geselecteerd:

  • Kwaliteit. De merken die we hierboven benoemd hebben, leveren stuk voor stuk kwaliteit.
  • Betrouwbaarheid. De fietsen van bovenstaande merken zijn allemaal betrouwbaar te noemen. Bij juist gebruik geniet je jarenlang van je nieuwe e-bike van één van deze merken.
  • Ervaringen van andere kopers. Ook hebben we gekeken naar de beoordelingen van andere kopers. De meeste kopers zijn in ieder geval te spreken over fietsen van bovenstaande merken.

Hoe vind ik de beste elektrische fiets?

Ben je op zoek naar de beste elektrische fiets? Let dan heel goed op onderstaande punten.

Soort elektrische fiets

Ben je op zoek naar een elektrische stadsfiets? Wil je een elektrische MTB aanschaffen? Of ben je op zoek naar een elektrische fatbike?

Dit zijn slechts enkele soorten fietsen waar je voor kunt kiezen. Bepaal vooraf goed wáár je precies naar op zoek bent.

Plaatsing van de motor

Bij een elektrische fiets heeft een fabrikant de keuze uit drie motorplaatsingen:

  • Voorwielmotor
  • Middenmotor
  • Achterwielmotor

Elke plaatsing brengt z’n eigen voor- en nadelen met zich mee. Verdiep je in deze voor- en nadelen, zodat je ook op dit gebied de juiste keuze gaat maken.

Actieradius & snelheid

e-bikes snelheid en actieradius

Ga goed na wat de maximale actieradius van de e-bike is. Uiteraard is het de wens dat je zo lang mogelijk op één acculading kunt fietsen.

Dit geldt overigens voor elk elektrisch voertuig, zoals een elektrische step of een elektrische e-chopper. Ga hierbij ook goed na wat de maximale snelheid is.

Als deze snelheid vrij hoog is, is het advies om altijd een helm te dragen.

Framemaat

Kijk ook goed naar de framemaat van e-bike. De fiets moet niet te klein zijn, maar moet ook weer niet te groot zijn.

Om de juiste framemaat te bepalen, kun je naar één van de experience centers van specifieke merken toe gaan. Daar kun je meerdere fietsen uitproberen.

Design

Niet de belangrijkste criteria, maar desalniettemin wel van belang: het design. Ga goed na welke elektrische fiets(en) je mooi vindt.


Meer elektrische fiets merken:


Categorieën: Outdoor