Beste elektrische mountainbike – De Top 4 van 2024

Last updated by Kaz on

beste elektrische mountainbikes

Op zoek naar de beste elektrische mountainbike? Met een elektrische mountainbike cross je heerlijk over de onverharde wegen.

Een groot voordeel ervan is dat je eenvoudig heuvels op fietst. Met behulp van de elektrische motor verlies je amper snelheid tijdens een tocht omhoog. Dit zorgt voor een heerlijk snelle én comfortabele rit.

In dit artikel hebben we een top 4 beste elektrische mountainbikes voor je samengesteld.

Op deze manier kunnen we jou helpen bij het uitkiezen van een goede E-MTB.

Beste elektrische MTB uit de test

Wil je weten wat de beste elektrische MTB zijn uit de test? Hieronder vind je 4 verschillende elektrische mountainbikes die als beste uit de test zijn gekomen. Achter de productnaam staat hoeveel de MTB weegt:

  1. Zerga E-7000 (23 kg)
  2. Shengmilo MX02S (31 kg)
  3. Rockrider E-st 100 (S: 22,2 kg, M: 22,3 kg, L: 22,4 kg, XL: 22,5 kg)
  4. Econic One Cross-Country XL (22kg)

Waar hebben wij de beste elektrische MTB’s op getest?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er 4 zeer goede elektrische mountainbikes uit onze test gekomen.

Maar waar zijn deze elektrische MTB’s precies op getest? Hieronder nemen we de criteria met je door.

De motor

Bij een elektrische MTB is de motor een zeer belangrijk onderdeel. Hoe krachtiger de motor, hoe beter de elektrische mountainbike.

De meeste elektrische mountainbikes beschikken over een motor van de merken Yamaha en Bosch.

Beschikt de E-MTB over een motor van een van deze merken? Dan is kwaliteit zeker gegarandeerd. De best geteste elektrische MTB’s beschikken allen over een zeer krachtige motor.

De accu

Bij het testen van de e-mountainbike is rekening gehouden met de duur van de accu. Uiteraard wil je niet stil komen te staan als je net heerlijk in het bos aan het crossen bent.

De actieradius van de e-mountainbike speelt een grote rol. De actieradius laat zien hoe groot de afstand is die je kunt afleggen met een volle accu.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding is uiteraard zeer belangrijk. Het is de bedoeling dat je het beste product krijgt voor je geld.

Daarnaast wil je natuurlijk niet teveel geld uitgeven voor een product dat het niet waard is.

De beste elektrische mountainbikes uit de test beschikken allen over de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Voor- en nadelen van elektrische mountainbikes

Als je kiest voor een elektrische mountainbike, krijg je te maken met veel verschillende voordelen. Helaas kent ieder product, naast voordelen, ook een aantal nadelen.

Wat zijn precies de voor- en nadelen van elektrische mountainbikes? Allereerst zullen we de voordelen van de elektrische mountainbike met je bespreken.

De elektrische mountainbike is een snel vervoermiddel

Met de elektrische mountainbike ben je ongelooflijk snel. Door de ondersteuning van de motor kom je veel eenvoudiger aan op plaats van bestemming.

Daarnaast ga je ook nog eens sneller door de bochten. Een e-mountainbike beschikt over een gemiddelde snelheid van 25 km/h. Dit is razendsnel en dit zorgt voor de leukste ritjes over onverharde wegen.

Heuvelopwaarts rijden gaat eenvoudiger

Heb je moeite om bergopwaarts te rijden? Kies voor een hogere motorstand. De motor ondersteunt je wanneer je de heuvel op rijdt. Een groot voordeel is ook dat je hier zelf voor kunt kiezen.

Als je op zoek bent naar extra uitdaging, kies dan voor een lagere motorstand. Op deze manier heb je dus de keuze om de motor je te laten ondersteunen wanneer je heuvelopwaarts rijdt.

Zonder ondersteuning is de e-mountainbike hetzelfde als een gebruikelijke mountainbike.

Goed voor de conditie

Met de E-MTB heb je de mogelijkheid om enorme afstanden af te leggen. Dit zorgt ervoor dat je aan zeker genoeg beweging krijgt en werkt aan je conditie.

Veel mensen denken dat je met een elektrische mountainbike amper iets hoeft te doen, maar dit is zeker niet waar. Zoals je net hebt kunnen lezen kun je ervoor kiezen om de motor ook eens minder te gebruiken.

Een fietsendrager voor de MTB

Een groot voordeel is dat er ontzettend veel soorten fietsendragers beschikbaar zijn voor de MTB. Een fietsendrager is zeker aan te raden als je de fiets graag wilt verplaatsen.

Op deze manier beschadigd de e-mountainbike niet als je hem bijvoorbeeld meeneemt in de auto.

Geschikt voor de beginnende MTB’er

Begin je net begonnen met mountainbiken? De elektrische mountainbike is zeker geschikt voor de beginnende mountainbiker. Bij mountainbiken heb je veel kracht en conditie nodig.

Het kan zijn dat je dit eerst wilt gaan opbouwen. Met de E-MTB kun je ervoor kiezen om je conditie rustig op te bouwen. Zet de motor bijvoorbeeld eerst op een hoge stand en verlaag deze langzaam. Op deze manier daag je jezelf steeds meer uit.

Je hebt nu kunnen lezen wat de voordelen zijn van de elektrische mountainbike. Wat zijn de nadelen van dit zeer snelle apparaat?

De prijs

Het aanschaffen van een elektrische mountainbike kan behoorlijk prijzig zijn. Zeker als je dit vergelijkt met een gebruikelijke mountainbike. Daarentegen krijg je hier natuurlijk wel wat voor terug.

Het gewicht

Een elektrische mountainbike is vaak zwaarder in gewicht dan een gewone mountainbike. Dit maakt het verplaatsen van de fiets soms wat lastig. Daarnaast ben je minder flexibel dan wanneer je op een gewone mountainbike zult rijden.

Reparaties zijn duur

Is er iets kapot aan de E-MTB? Dan kunnen reparaties voor een elektrische mountainbike behoorlijk prijzig uitvallen.

Wat zijn goede elektrische MTB merken?

Als je op het internet gaat zoeken naar MTB merken, dan krijg je ontzettend veel resultaten. Wat zijn nou echt goede elektrische MTB merken? We hebben de beste merken voor je samengesteld.

Cube

Het Duitse merk Cube is in Nederland zeer populair. Cube levert vooral hele luxe exemplaren die bekend staan om hun duurzaamheid.

Als je een e-mountainbike van Cube aanschaft, weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar exemplaar van hoge kwaliteit.

Daarnaast beschikt het merk Cube ook over andere soorten fietsen. Denk hierbij aan de elektrische racefiets of een mooie sportieve elektrische fiets.

Rock Rider

Rock Rider is een zeer bekend Frans mountainbike merk. Het merk levert mooie duurzame exemplaren van hoogwaardige kwaliteit.

Rock Rider biedt fietsen aan in verschillende soorten. Op zoek naar een leuke mountainbike voor kinderen? Rock Rider heeft het allemaal.

Cannondale

Cannondale is een ontzettend goed merk. De mountainbikes worden gemaakt van koolstofvezel en aluminium.

Dit zorgt voor een stabiele en duurzame kwaliteit. Op deze manier weet je dat je met een Cannondale e-mountainbike altijd goed zit.

Giant

Giant is een heel populair fietsmerk dat werd opgericht in 1972. Giant staat bekend om zijn betrouwbaarheid en daarom schaffen veel mensen een fiets van Giant aan.

Naast elektrische mountainbikes, biedt Giant veel meer soorten fietsen aan. Van gewone stadsfietsen tot aan de speed pedelec

Waar koop je een goede elektrische MTB?

Nu je te weten bent gekomen wat de beste elektrische mountainbikes zijn van dit moment, en welke merken goed zijn, is het belangrijk om te weten waar je een goede elektrische MTB kunt kopen.

We willen je hierbij graag helpen en daarom hebben we de beste aanbieders voor je samengesteld. Je kunt het aanbod van de winkels hieronder vergelijken:


Categorieën: Sport & Verzorging