Dit zijn de beste elektrische racefietsen voor dames & heren

Last updated by Kaz on

beste elektrische racefiets

Wil jij weten wat de beste elektrische racefietsen zijn? Waar een elektrische racefiets voorheen nog niet zo bekend was, is hij nu niet meer weg te denken.

Een elektrische racefiets kent veel voordelen. Zo kan de ondersteuning van de motor ervoor zorgen dat je eenvoudiger heuvelopwaarts rijdt en langere afstanden af kunt leggen.

Wil je weten wat de beste elektrische racefietsen van 2022 zijn? In dit artikel geven we alle benodigde je informatie over de beste elektrische racefietsen.

We maken daarnaast ook een onderscheid tussen de beste elektrische racefietsen voor heren en dames.

Beste elektrische racefiets voor heren

Wat zijn de beste elektrische racefietsen voor heren? We hebben een top 3 beste elektrische racefietsen voor je opgesteld.

  1. Gepida Cassis GRX 400 (15 kg)
  2. Grunberg E-bike sport (25 kg)
  3. Gepida Cassis 105 (17 kg)

Beste elektrische racefiets voor dames

Wat zijn de beste elektrische koersfietsen voor dames? Ook voor dames hebben we een top 3 samengesteld met de beste e-bike racefietsen.

  1. Econic One Bandit M (23 kg)
  2. Cube Agree C (8,5 kg)
  3. Cube Nuroad C:62 SL(8,4 kg)

Waarom een elektrische racefiets kopen?

De elektrische racefiets is niet meer weg te denken van de fietspaden. Waar er vroeger alleen standaard elektrische racefietsen waren, worden de modellen nu steeds meer uitgebreid.

Het kopen van een elektrische racefiets biedt veel voordelen. Wil je weten welke voordelen dit zijn? We zullen ze stuk voor stuk voor je opnoemen.

De elektrische racefiets is comfortabel

Doordat de elektrische racefiets over een motor beschikt, is het veel eenvoudiger om bijvoorbeeld een heuvel op te fietsen. Het kan zijn dat je net even uitgeput bent en dan is het fijn om ondersteuning te krijgen van de motor.

Daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat je de ondersteuning van de motor zo kunt instellen als je zelf wilt. Wil je meer uitdaging? Kies dan voor minder ondersteuning van de motor. Ben je uitgeput? Dan zet je de stand van de motor juist net iets hoger.

Je kunt nog langere afstanden afleggen

Met racefiets die elektrisch is, heb je ondersteuning van de motor. Dit betekent dat je nog verder kunt fietsen. Je komt hierdoor op plekken waar je misschien normaal gesproken niet zou komen.

Wil je in plaats van keihard sporten ook gewoon even genieten van de natuur? Dan is een elektrische racefiets ideaal.

Werken aan je conditie

Vaak wordt er gedacht dat je bij een elektrische racefiets niet aan je conditie werkt. Niets is minder waar. Natuurlijk is het makkelijk om de ondersteuning van de motor in te schakelen, maar je hoeft hier niet volop gebruik van te maken.

Een elektrische racefiets is als een gewone racefiets, maar dan met een extra toevoeging. Je werkt met deze koersfiets ook aan je conditie en je sport ook nog steeds.

Een goede fiets om mee op vakantie te nemen

De elektrische racefiets is geschikt om heuvelopwaarts mee te fietsen. Door de extra ondersteuning van de motor maakt dit het fietsen net iets gemakkelijker. Als je ervan houdt om in de bergen te fietsen, dan is een elektrische racefiets zeker een aanwinst.

Fiets meenemen op vakantie? Zeker doen. Daarnaast is de elektrische racefiets ook in Nederland een heerlijke fiets om mee te fietsen.

Hoe hard gaat een elektrische wielrenfiets?

De trapondersteuning van de elektrische wielrenfiets is tot 25 kilometer per uur. Dit is precies de snelheid dat is toegestaan volgens de Nederlandse wet. Wil je toch een sneller voertuig? Dan kun je kiezen voor de speed pedelec.

Ervaringen met de elektrische racefiets

Als je erover nadenkt om een elektrische racefiets aan te schaffen, is het natuurlijk fijn om te weten wat anderen voor ervaringen hebben met dit product. Wat zijn de ervaringen van anderen met de elektrische racefiets?

In de Volkskrant is een uitvoerig artikel beschreven waarin de journalist op pad gaat met een elektrische racefiets. Wat de journalist vooral opvalt, is dat de fietser zelf het meeste werk doet. De motor ondersteunt wel, maar je bent ook zeker sportief bezig.

Op een andere blog wordt beschreven dat een elektrische racefiets vaak wordt gezien als valsspelen. De schrijver van dit blog geeft aan dit niet zo te zien. Als het fietsen leuker wordt met een motor, waarom zou je hier dan niet voor willen gaan?

In Nederland heb je zeker wel iets aan een e-bike elektrisch, stelt een blogger die zijn mening vormt over de elektrische racefiets. Deze blogger dacht namelijk eerst dat de elektrische wielrenfiets alleen geschikt was voor in de bergen, maar dit is volgens hem helemaal niet waar.

Nederland beschikt namelijk ook over heuvelachtige gebieden waarbij de motorondersteuning toch goed van pas kan komen. Met de motorondersteuning van de racefiets, rijd je namelijk net wat makkelijker omhoog. Ook geldt dit voor tegenwind, stelt de blogger.

Elektrische racefiets kopen: Waar op letten?

Het is natuurlijk goed om te weten waar je op kunt letten als je een elektrische wielrenfiets wilt aanschaffen. Hierbij willen we je zeker helpen. Om deze reden hebben we de aandachtspunten voor je samengesteld.

Het onderhoud van de elektrische racefiets

Het is goed om te bedenken dat iedere fiets onderhoud nodig heeft. Dit geldt uiteraard ook voor de elektrische racefiets. Kijk goed waar je de fiets voor wilt gaan gebruiken. Rijd je veel op onverharde wegen?

Kies dan voor een stevig model die minder snel onderhoud nodig heeft. Rijd je juist alleen op de fietspaden? Dan kun je gerust een fiets uitkiezen die misschien iets minder stevig is.

De accu

De accu van de elektrische racefiets is ontzettend belangrijk. Bepaalde modellen gaan sneller leeg dan anderen. Daarbij kan de oplaadtijd van de accu ook nog wel verschillen. Bedenk goed wat jouw doel is van het kopen van de fiets.

Wil je lange afstanden fietsen? Dan is het beter om te kiezen voor een elektrische racefiets met een accu die lang meegaat. Voor de korte ritjes kun je een fiets kiezen met een minder lange accuduur.

Ook als je niet altijd ondersteuning nodig hebt van de motor, kun je kiezen voor een fiets met een lichte accu.

De positie op de racefiets

Als je gaat fietsen is het belangrijk om rekening te houden met de positie op de racefiets. Als je een verkeerde positie aanneemt, kan dit bijvoorbeeld zorgen voor rugklachten.

Het is goed om van tevoren te bepalen waar je de elektrische racefiets precies voor gaat gebruiken. Wil je de bergen in? Dan neem je een andere positie aan op de fiets dan wanneer je over de Nederlandse fietspaden rijdt.

Gewicht van de elektrische wielrenfiets

Het gewicht van een fiets is belangrijk. Als je de fiets graag een keer mee wilt nemen in de auto of in de trein, wil je natuurlijk niet dat het te zwaar voor je is. Daarnaast kan het zijn dat je een lichtgewicht fiets fijner vindt rijden dan een zwaardere fiets. Of juist andersom.

De motor van de e-bike racefiets

Het is goed om rekening te houden met het soort motor dat zich in de e-bike racefiets bevindt. Kijk daarnaast ook waar de motor zich bevindt in de fiets.

De meeste racefietsen beschikken over een middenmotor. Een fiets met een voorwielmotor is minder geschikt om heuvelopwaarts te fietsen.

Wat zijn goede elektrische koersfiets merken?

Elektrische racefietsen worden steeds meer de trend. Hoe weet je welke elektrische koersfiets merken goed zijn? We willen je graag helpen bij het maken van een juiste keuze. We hebben daarom een lijst met goede elektrische racefietsen merken voor je opgesteld.

Cortina

De elektrische racefietsen van Cortina zijn allen voorzien van hoogwaardige kwaliteit. Cortina is een ontzettend populair merk en verkoopt verschillende modellen.

Het merk Cortina is opgericht in de Nederlandse stad Zwolle. Naast elektrische racefietsen biedt Cortina nog veel meer verschillende soorten fietsen, zoals stadsfietsen of moederfietsen.

Cube

Cube is een zeer bekend merk als het gaat om elektrische racefietsen. Cube is een Nederlands merk dat zijn eerste Cube fiets ook in Nederland heeft verkocht.

Momenteel is het merk zo hard gegroeid, dat het ontzettend populair is. Het merk Cube biedt dan ook een prachtig assortiment aan de beste elektrische racefietsen aan.

Altec

In 2001 is het merk Altec opgericht. De elektrische racefietsen van Altec staan bekend om hun voordelige prijs en hoogwaardige kwaliteit. Bij Altec kun je een goede prijs-kwaliteitverhouding verwachten.

Bianchi

Bianchi is een populair merk uit Milaan. Dit Italiaanse fietsenmerk biedt een enorm assortiment aan elektrische racefietsen.

Het merk is al opgericht in 1885 en is in de tussentijd enorm groot geworden. Bianchi streeft naar fietsen van de meest hoogwaardige kwaliteit en dit is dan ook zeker terug te zien.

Koga

De fietsen van het merk Koga worden met de hand geproduceerd in de Friese stad Heerenveen. Dit betekent dat je met Koga te maken krijgt met de meest superieure fietsen. De elektrische racefietsen van Koga zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Tijdens het fietsen hoef je dan ook niet bang te zijn dat dit merk je in de steek zal laten. Als het gaat om kwaliteit kun je namelijk altijd op Koga rekenen.

Gazelle

Als je denkt aan een elektrische fiets, dan denk je aan Gazelle. Gazelle is een heel bekend merk en is niet weg te denken uit de wereld van de fietsen. De fietsen van Gazelle worden gemaakt in Gelderland, Dieren om precies te zijn.

Gazelle hecht veel waarde aan kwaliteit en zorgt ervoor dat de techniek van de fietsen steeds maar weer verbeterd. Dit doen zij al heel wat jaren, want het merk stamt uit het jaar 1892.

Giant

Giant is een stoer fietsenmerk dat zeer goede elektrische racefietsen produceert. Dit innovatieve merk stamt uit het jaar 1972 en vindt het belangrijk om grenzen te verleggen. De elektrische racefietsen van Giant zijn van hoogwaardige kwaliteit en zeker een aanrader.

Wist je dat Giant niet uit Nederland komt, maar uit Taiwan? Wel heeft het merk sinds 1997 een fietsenfabriek staan in het Flevolandse Lelystad.

Decathlon elektrische racefietsen

De elektrische koersfietsen van de Franse winkel Decathlon zijn zeker een aanrader. Decathlon biedt een groot assortiment aan de beste racefietsen van hoogwaardige kwaliteit.

Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding ook een groot voordeel als je een elektrische wielrenfiets aanschaft van Decathlon.

Bij Decathlon vind je niet alleen maar racefietsen, ook de elektrische gravelbike, de elektrische vouwfiets en de elektrische mountainbike zijn zeer populair.

Waar koop je de beste elektrische racefiets?

Nu je alles weet over de beste elektrische racefietsen, wil je natuurlijk weten waar je deze kunt kopen. Gelukkig hoef je niet lang meer te zoeken, want wij hebben de beste aanbieders voor je op een rij gezet.


Categorieën: Outdoor