Sparta elektrische fiets kopen? Alle informatie vind je hier

Last updated by Desteney on

Sparta elektrische fiets e-bike kopen

De naam Sparta is niet alleen de naam van een voetbalclub, maar ook van een fietsenmerk.

Sterker nog; Sparta is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot één van de bekendste fietsmerken in ons land. Met alle dank aan de kwaliteit en het diverse aanbod.

In het aanbod van Sparta vind je oprecht veel soorten fietsen terug. Zo kun je kiezen voor een Sparta elektrische fiets met middenmotor, voor een speciale elektrische met gashendel en voor een elektrische fiets met accu in het frame.

Over het uitgebreide aanbod van dit Nederlandse fietsmerk vertellen we je graag meer in dit artikel!

Over het merk Sparta

De tweewielerfabrikant Sparta zag al in 1917 het levenslicht. Deze firma heette eerst Verbeek & Schakel, maar kreeg na verloop van tijd meerdere andere namen.

Sinds 1948 werd deze firma Sparta Rijwielen- en Motorenfabriek genoemd.

Door de jaren heen heeft Sparta een indrukwekkende groei doorgemaakt. Dit is te danken aan de innovaties, aan het diverse aanbod en aan de kwaliteit.

Sinds enige jaren richt Sparta zich uitsluitend op elektrische fietsen. Op de website van Sparta lees je zelfs dat ze de meest ‘innovatieve e-bikes van Nederland ontwikkelen’.

Het aanbod e-bikes van Sparta

Sparta e-bike aanbod

Sparta is één van de merken die zich uitsluitend op e-bikes richt. Je kon langere tijd ook andere soorten fietsen bij dit merk kopen, maar daar is sinds enige jaren verandering ingekomen.

Je kunt nu alleen nog voor elektrische fietsen bij Sparta kiezen.

Met een Sparta e-bike doe je sowieso een prima aankoop. Maar, je moet wel een goede vergelijking zien te maken binnen het diverse aanbod. Bij dit elektrische fiets merk kun je namelijk uit meerdere soorten e-bikes kiezen.

De belangrijkste soorten bespreken we graag hieronder.

Sparta elektrische fietsen met lage instap

Een Sparta elektrisch fiets voor dames heeft standaard al een lage instap. Maar, dit merk heeft ook voor heren fietsen ontwikkeld met een lage instap.

Dankzij deze lage instap stap je gemakkelijk op en vanaf de fiets. Ook als je al wat ouder bent of als je bijvoorbeeld slecht ter been bent.

De Sparta elektrische fietsen met lage instap vind je in meerdere varianten.

Check het aanbod op je gemakje, kijk goed naar de specs en bestel vervolgens de gewenste Sparta elektrische fiets.

Sparta elektrische fiets dames

Ben je als vrouw zijnde op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Dan weet je 100% zeker dat je bij Sparta een geschikte fiets kunt vinden.

Je hebt namelijk uit veel Sparta elektrische fietsen voor dames de keuze.

Deze fietsen zijn volledig ontwikkeld met het oog op de moderne vrouw. De fietsen hebben prima specificaties, beschikken over een lage instap en beschikken over jasbeschermers.

Bovendien zijn deze fietsen uiterst comfortabel, waardoor je uitgerust op de eindbestemming uitkomt.

Als je een drukke zakenvrouw en/of moeder bent, is dát uiteraard mooi meegenomen.

Sparta elektrische fietsen met middenmotor

middenmotor sparta e-bike

Bij het ontwikkelen van een elektrische fiets moet een fabrikant meerdere belangrijke keuzes maken. Eén van deze keuzes heeft betrekking op de plaatsing van de motor.

De motor kan aan de voor- en achterzijde geplaatst worden, maar Sparta kiest veelal voor elektrische fietsen met een middenmotor.

Met dank aan de plaatsing van de motor in het midden geniet je van meerdere voordelen:

 • Stabiel gevoel. Doordat het gewicht zich in het midden van de fiets bevindt, geniet je van een stabiel gevoel tijdens het fietsen. Zeker als je normaal gesproken ietwat onzeker op een e-bike bent, is dit een erg belangrijk voordeel.
 • Keuze uit veel versnellingen. Door de plaatsing van de motor is een fabrikant in staat om veel versnellingen aan de fiets toe te voegen. Bij een Sparta e-bike met middenmotor heb je hierdoor de keuze uit talloze versnellingen.
 • Makkelijker te repareren. Heeft je e-bike onverhoopt een lekke band? Dan ben je erg blij als je voor een elektrische fiets met middenmotor hebt gekozen. Door de plaatsing van de motor kun je het achterwiel namelijk makkelijker plakken.
 • Kan perfect weggewerkt worden. Een middenmotor kan op meerdere manieren perfect weggewerkt worden. Dit kan in het frame gedaan worden, maar kan ook achter de trappers gedaan worden. De accu valt hierdoor minder op, maar je kunt de accu wel nog makkelijk opladen.

Sparta e-bikes voor heren

Ook voor heren heeft Sparta speciale elektrische fietsen ontwikkeld. Een Sparta elektrische fiets voor heren kenmerkt zich door een tof design, door de hoge middenstang en door de sportiviteit.

Overigens gaan veel heren e-bikes door het leven als unisex fietsen. Veel van deze fietsen kunnen namelijk ook door vrouwen gebruikt worden, zolang de instap maar relatief laag is.

Sparta e-bike met gashendel

In het aanbod van enkele merken vind je al een e-bike met gashendel. Maar, bij Sparta is hier nog geen sprake van.

De slimme koppen van dit merk hebben nog niet voor de ontwikkeling van een e-bike met gashendel gekozen. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat dit in de toekomst wel gaat veranderen.

Wij verwachten persoonlijk zelf veel van de e-bikes met gashendel.

Veelvoorkomende Sparta elektrische fiets problemen

reparatie sparta e-bike

Elektrische fietsen van Sparta zijn van een prima kwaliteit, maar er bestaan ook de nodige Sparta elektrische fietsen problemen.

Enkele problemen zetten we op een rijtje:

 • Ondersteuning valt uit: dit kan komen doordat de accu geen goede connectie met de fiets maakt.

  Haal de accu uit de fiets en stop deze na een paar minuten weer terug. Klik hem stevig vast en probeer nogmaals of de ondersteuning het nu wel doet.

  Mocht de ondersteuning het nog steeds niet doen, is het verstandig om je Sparta e-bike ter reparatie aan te bieden.
 • Display doet het niet: als het display van je Sparta e-bike het niet meer doet, kun je eens de batterij vervangen. Grote kans dat het display het vervolgens wel doet.

  Mocht dit niet het geval zijn, is het aan te raden om hier een specialist naar te laten kijken.

Waar kun je Sparta e-bikes het best kopen?

Het kopen van een Sparta e-bike kun je bij meerdere aanbieders doen. Bij een grote webshop heb je keuze uit het diverse aanbod.

Nadeel is alleen dat je de fietsen niet met eigen ogen kunt aanschouwen.

Een andere optie die je hebt, is om de fiets bij een Sparta verkooppunt/dealer te kopen. Via de website van Sparta vind je het complete overzicht van deze verkooppunten.

Review: zijn Sparta e-bikes het kopen waard?

Ja, Sparta e-bikes zijn het kopen absoluut waard. Deze fietsen zijn van een prima kwaliteit, zijn van Nederlandse makelij en voldoen aan alle verwachtingen.

De fietsen beschikken over krachtige accu’s, zijn veilig en fietsen ook nog eens erg comfortabel.

Wel is het belangrijk om je wensen goed op een rijtje te zetten. Waar wil je de Sparta e-bike precies voor gebruiken? En voor wie wil je de Sparta e-bike kopen?

Dit zijn twee belangrijke vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Wij zijn in ieder geval groot fan van de elektrische fietsen van Sparta!

Sparta vs. andere merken

Sparta E-bike

Sparta is qua kwaliteit en aanbod vergelijkbaar met veel andere merken.

Zo is Sparta vergelijkbaar met fietsen van Stella, Villette, Amslod en Veloretti. Tussen deze merken bestaan verschillen, maar feit is dat deze merken met elkaar concurreren.

Hevig concurreren zelfs, aangezien deze merken zich op dezelfde doelgroep richten.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor