Elektrische fiets Lidl of Aldi kopen? Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

elektrische fiets lidl aldi

Heb je in de folder van Lidl een interessante elektrische fiets zien staan? Dat is goed mogelijk; je vindt bij Lidl meer en meer elektrische fietsen.

Of de aanschaf van deze fietsen aan te raden is, vertellen wij je in dit artikel.

In dit artikel richten wij ons niet alleen op een elektrische fiets van Lidl, maar óók op een elektrische fiets van Aldi.

We bespreken hierbij eveneens of de aanschaf van een elektrische fiets van/bij Aldi aan te raden is.

Elektrische fietsen van Lidl

In het aanbod van Lidl kom je meer en meer elektrische vervoermiddelen tegen. Zo kun je voor een elektrische step van Lidl kiezen, maar dus ook voor meerdere e-bikes.

Een e-bike van Lidl kenmerkt zich vooral door een scherpe prijs. Voor een elektrische fiets aanbieding zit je bij deze keten zéker goed.

De fietsen die Lidl aanbiedt, vind je onder meer in de webshop. In de webshop komt direct de Prophete e-bike Premium 28 inch naar voren.

Deze fiets is wat ons betreft typerend voor de gemiddelde e-bike die je bij Lidl kunt kopen:

  • Goede specificaties. De fiets beschikt bijvoorbeeld over een middenmotor, over 7 versnellingen (Shimano Nexus) en over een actieradius van ongeveer 140 kilometer.
  • Scherp geprijsd. Voor deze e-bike betaal je bij Lidl slechts 1449 euro. De adviesprijs is 1699 euro, maar Lidl doet hier qua prijs nog een schepje bovenop.

Ook veel andere e-bikes die je bij Lidl kunt kopen, zijn op deze manier geprijsd. De ervaringen hierbij is wel dat de fietsen niet van de allerbeste kwaliteit zijn.

Als je echt veel eisen aan je nieuwe e-bike stelt, kun je deze beter bij een e-bike specialist aanschaffen. Voor een goede aanbieding zit je bij Lidl wél goed.

In het aanbod van Lidl kom je overigens niet alleen bovenstaande Prophete fiets tegen. Een andere e-bike die lange tijd aangeboden is, is de Colorado elektrische fiets Arrow 28 inch.

Voor die e-bike hoefde je bij Lidl slechts 899 euro te betalen. Een uitmuntende aanbieding dus!Elektrische fietsen van Aldi

Bij de Duitse supermarktketen Aldi kun je eveneens een goedkope e-bike kopen. De e-bikes uit het aanbod van Aldi zijn enigszins vergelijkbaar met de e-bike van Lidl. Ook deze fietsen zijn niet het beste van het beste, maar ze zijn wél erg scherp geprijsd.

Daarnaast valt op dat Aldi een flinke omloopsnelheid in haar voorraad heeft. Zo kun je op het ene moment nog een Blaupunkt fiets met middenmotor aanschaffen, terwijl Aldi het volgende moment géén e-bike meer in haar aanbod heeft.

Op het moment dat wij dit artikel schreven, bood Aldi bijvoorbeeld geen e-bikes (meer) aan. De kwaliteit van de e-bikes van Aldi houdt in ieder geval niet over.

De fietsen zijn voordelig geprijsd, zijn vooral erg simpel uitgevoerd en zijn niet van de beste merken. Dit zie je duidelijk aan het prijskaartje én zie je duidelijk aan de kwaliteit/levensduur.E-bike aanbiedingen bij Aldi & Lidl

Deze review over de e-bikes van Aldi en Lidl is niet alleen maar positief. Dit heeft vooral met de kwaliteit van de fietsen te maken.

Waar wij wel erg over te spreken zijn, zijn de prijskaartjes. Bij beide aanbieders geniet je van interessante aanbiedingen.

Laat je echter niet alleen door de prijskaartjes leiden. Ook als je bijvoorbeeld 900 euro aan je nieuwe e-bike uitgeeft, wil je zo lang mogelijk van je nieuwe e-bike kunnen genieten. Bij een e-bike van Lidl of Aldi is dat altijd maar afwachten.

De ervaringen met Lidl- en Aldi e-bikes

De online ervaringen over de Lidl- en Aldi e-bikes zijn overwegend positief. Dit blijkt onder meer uit de Colorado Arrow; over die fiets zijn 22 reviews achtergelaten, waarbij 95% van alle kopers deze fiets aanraadt.

Over de Prophete E-bike Premium 28″ e-bike zijn meer dan 60 reviews achtergelaten. Van deze beoordelaars raadt maar liefst 100% deze Lidl e-bike aan.

Video review

Bekijk je liever een video in plaats van dat je leest? In de onderstaande video werpen we een blik op de e-bikes van Lidl en Aldi.

Is een elektrische fiets van Lidl of Aldi aan te raden?

Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, is een e-bike van Lidl of Aldi zeker aan te raden. Je geniet van interessante aanbiedingen, maar je moet wel goed je verwachtingen hierop afstemmen.

Verwacht bij een Lidl- of Aldi e-bike niet het beste van het beste. Verwacht dat je een fiets krijgt die het goed doet, maar besef ook dat de kwaliteit niet het beste van het beste is.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor