Stella Fietsen Review & Ervaringen – Het geld waard?

Last updated by Kaz on

stella fietsen review

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Dan kom je relatief snel bij een fiets van de merken Stella of Sparta uit.

Deze merken bieden kwaliteit, meerdere soorten e-bikes en lijken hun zaakjes goed op orde te hebben.

Maar, in hoeverre geldt dat daadwerkelijk voor het merk Stella? En zijn de Stella fietsen aan te raden? De antwoorden op die vragen vind je in dit uitgebreide artikel over het merk Stella.

In deze Stella review bespreken we onze persoonlijke bevindingen over dit merk. En daarnaast kijken we naar de ervaringen van andere kopers van een Stella fiets.

Over het merk Stella

Het merk Stella is pas in 2011 opgericht. In dat jaar begonnen Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp met het ontwikkelen van fietsen. Dit deden deze heren in eerste instantie in een schuur in de achtertuin van de ouders van Daan.

Op dat moment had Stella echter al 8 medewerkers in dienst. We kunnen dus gerust stellen dat Stella een vliegende start had. In het eerste jaar werden al bijvoorbeeld 2100 e-bikes verkocht.

In de eerste jaren richtte Stella zich op de onderkant van de markt. De fietsen waren niet al te bijzonder en konden hierdoor erg voordelig aangeboden worden. Bovendien ontwikkelde dit merk heel veel soorten fietsen in een hoog tempo.

Gaandeweg heeft het merk haar focus aangepast. Stella produceert nu alleen nog maar elektrische fietsen. En Stella heeft het volledige productieproces in eigen beheer genomen. Daarover vertellen we je later iets meer.

De groei van dit bedrijf is ongekend te noemen. Het bedrijf heeft door de jaren heen zelfs de positie van marktleider in ons land ingenomen. En het bedrijf heeft ook de stap naar andere Europese landen gemaakt.

Leuk detail: de naam Stella is volgens de oprichters gebaseerd op het Italiaanse woord Stella. Dit woord betekent, volgens hen, mooi/blinkend. In eerste instantie kregen de fietsen ook Italiaanse namen, maar daar lijkt het merk nu vanaf gestapt te zijn.

Het aanbod van Stella

Op het moment van schrijven biedt Stella louter elektrische fietsen aan. Maar, het merk biedt wel heel veel soorten e-bikes aan. Zo kun je bij Stella terecht voor dames-, heren-, transport-, senioren-, trekking-, mama-, school- en vouwfietsen, mountainbikes en driewielers.

Opvallend is dat de motor door Stella niet altijd op dezelfde plek gemonteerd wordt. In de webshop van Stella kun je namelijk filteren op ‘Middenmotor’ en ‘Voorwielmotor’.

Als je een Stella e-bike wilt bestellen, moet je goed onderzoek doen naar deze twee motorplaatsingen. En bijbehorende voordelen.

Outletfietsen

Op de website van Stella vind je ook nog de categorie outletfietsen. In deze categorie vind je fietsen, maar deze fietsen kun je niet online bestellen. Je kunt deze fietsen alleen in één van de outletstores van Stella bestellen. Een overzicht van deze outletstores vind je op de website.

Belangrijk detail: deze outletfietsen zijn gloednieuw, maar komen uit een collectie van het afgelopen jaar. Mede hierdoor is Stella in staat om deze fietsen goedkoop aan te bieden.

Fietsaccessoires

Bij Stella kun je veel soorten e-bikes aanschaffen. Maar, je kunt bij dit merk ook terecht voor heel veel fietsaccessoires.

Hierbij kun je denken aan fietscomputers, fietsendragers, fietshelmen, fietsmanden, fietssloten en kinderzitjes. Bekijk op de website van Stella op je gemakje het uitgebreide aanbod van fietsaccessoires.

Stella keuzehulp

Weet je niet zo goed voor welke e-bike je het beste kunt kiezen? Dan raden wij je graag aan om gebruik te maken van de Stella keuzehulp.

Hierbij moet je vijf stappen doorlopen en daarin antwoord geven op de vragen. Op basis van deze antwoorden geeft Stella aan wat voor jou de beste e-bike is.

Voor zowel dames als heren is de keuze in ieder geval divers. Met de keuzehulp is het uitkiezen van de beste Stella elektrische fiets een stuk makkelijker!


Geen prijzen op de website

Stella is zonder twijfel één van de beste elektrische fiets merken. Maar, je moet bij dit merk ook met een paar aandachtspunten rekening houden.

Kom je bijvoorbeeld online een interessante Stella elektrische fiets tegen? Dan heb je geen flauw benul wat je voor deze fiets moet betalen.

Pas nadat je je persoonlijke gegevens ingevuld hebt, krijg je inzicht in de prijs van de e-bike. Dit vinden wij alles behalve handig en durven we zelfs te omschrijven als een groot nadeel.

Wat zijn de ervaringen van andere mensen?

Dat Stella tot de marktleider in ons land uitgegroeid is, is niet zonder reden. Nee, bijzonder veel mensen kiezen voor een fiets van Stella. De meeste van deze kopers zijn gematigd tot heel positief. Dit blijkt onder meer uit de ervaringen bij Trustpilot.

Op Trustpilot zijn inmiddels ruim 10.000 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 3,6. De schaal loopt bij Trustpilot van 1 tot 5, waardoor dit geen al te hoge gemiddelde score is.

De negatieve beoordelingen hebben bijvoorbeeld betrekking op de aflevering van de fiets. Meerdere kopers geven aan dat ze een fiets met defecte onderdelen afgeleverd hebben gekregen.

Andere negatieve beoordelingen hebben betrekking op de lange levertijden of het uitblijven van contact.

De positieve beoordelingen zijn eveneens nadrukkelijk aanwezig. Veel mensen roemen de kwaliteit van de Stella fietsen, de service en de manier waarop reparaties uitgevoerd worden. Ook benoemen sommige kopers dat de keuzehulp toch wel erg handig is.

Al met al lopen de ervaringen van mensen dus behoorlijk uiteen. Sommige mensen zijn laaiend enthousiast over de service, terwijl andere mensen hier erg kritisch op zijn.

Wil je meer weten over de ervaringen van andere kopers? Bekijk dan de websites van Kassa en de Consumentenbond even. Deze twee instanties hebben bijvoorbeeld zelf onderzoek gedaan naar dit merk. En delen ook nieuwsberichten over dit merk.

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van een Stella elektrische fiets?

We kunnen vooropstellen dat de kwaliteit van een Stella fiets prima is.

Dit is onder meer aan onderstaande punten te danken:

 • Stella heeft het productieproces volledig in eigen beheer. Dit stelt het merk in staat om de gewenste kwaliteit te waarborgen. En de fietsen worden door dit merk ook nog eens zelf ontwikkeld. Dit komt uiteraard de kwaliteit ten goede.
 • Stella gebruikt louter de beste materialen. Door de jaren heen heeft Stella bijzonder veel kennis opgedaan. Dit zorgt ervoor dat Stella als geen ander weet hoe elektrische fietsen ontwikkeld moeten worden. En welke materialen hiervoor gebruikt moeten worden.

Over de prijzen is het lastig iets te zeggen. Dit komt puur door bovengenoemd nadeel: Stella is niet transparant over de vragen.

Pas als je online je contactgegevens invult, krijg je inzicht in de prijzen van de fietsen. Dit vinden wij omslachtig, onhandig en is ook lastig uit te leggen.

Moraal van het verhaal: de kwaliteit is prima, maar de informatievoorziening over de prijskaartjes is beperkt. We hadden graag gezien dat Stella hier een stuk transparanter over zou zijn.

Hoe weerhoudt Stella zich tot andere merken?

Het aanbod van elektrische fietsen is steeds beter en diverser geworden. Dit is te danken aan Stella, maar ook aan andere elektrische fiets merken.

Ten opzichte van deze merken weet Stella op meerdere vlakken een voorsprong in te nemen:

 • Het productieproces is volledig in eigen beheer. Dit komt de kwaliteit van de fietsen van Stella absoluut ten goede. Ook is Stella hierdoor in staat om innovaties snel door te voeren.
 • Het merk biedt voor iedereen geschikte fietsen aan. Ongeacht naar wat voor e-bike je op zoek bent, zit je bij Stella goed. Het aanbod van dit merk is veel uitgebreider dan bij andere merken.
 • Je kunt de Stella fietsen bij veel dealers verkrijgen. Door het gehele land zijn erg veel dealers te vinden die de Stella fietsen kopen. Je kunt de fiets dus altijd bij een dealer bij jou in de buurt kopen. En bij die dealer kun je de fiets ook laten repareren en onderhouden.

Al met al kunnen wij het volgende stellen: Stella is één van de beste leveranciers van elektrische fietsen. Het merk heeft haar zaakjes goed op orde.

Het merk heeft een uitgebreid netwerk van dealers opgebouwd. En het merk biedt heel veel soorten e-bikes aan.

Zet je een Stella e-bike af tegen een elektrische fiets van Lidl? Dan vallen meerdere dingen op. Zo is de Stella e-bike kwalitatief hoogwaardiger, terwijl de accu ook een stuk krachtiger is.

De levensduur is bovendien een stuk langer, de fiets voelt robuuster aan en de rijeigenschappen zijn beter. Daarentegen is de Stella e-bike wel een stuk duurder. Desalniettemin raden wij je bij deze vergelijking aan om altijd voor een e-bike van Stella te kiezen. 

Waar kun je een Stella e-bike bestellen?

stella fiets review

Een Stella e-bike kun je uitproberen bij één van de Stella dealers in het land. Je kunt echter ook bij de zogeheten E-bike testcenters de verschillende fietsen uitproberen.

Wij raden je aan om naar zo’n testcenter te gaan. In zo’n testcenter kun je de verschillende Stella elektrische fietsen op je gemakje bekijken.

Ook kun je een kort proefritje maken én kun je van goed advies voorzien worden. Dat laatste vinden wij mogelijk één van de belangrijkste voordelen.

Ga je liever niet naar zo’n testcenter toe? Dan kun je ook kiezen voor een proefrit aan huis. Heb je eenmaal de Stella fiets tot je beschikking?

Dan kun je je fiets ook aan huis laten servicen. Ook dit zijn zaken waar Stella zich mee weet te onderscheiden.

Kun je een fiets ook online bestellen? Nee, die mogelijkheid lijkt er via de website van Stella niet te zijn.

De voordelen van Stella op een rijtje

Divers aanbod van e-bikes. Je kunt bij dit merk uit onwijs veel soorten fietsen kiezen. Allerlei soorten e-bikes worden door Stella aangeboden, voor zowel dames als heren.

 • 5 jaar garantie. Op elke e-bike die je koopt, krijg je maar liefst 5 jaar garantie. Dit betekent dat Stella overtuigt is van de kwaliteit.
 • Fietsen worden in Nunspeet gemaakt. Alle fietsen van Stella worden in eigen beheer in Nunspeet gemaakt. Dit komt de kwaliteit van de fietsen alleen maar ten goede.
 • Stella testcenters. In de Stella testcenters kun je fietsen bekijken, uitproberen en je goed laten informeren/adviseren.
 • Service en proefrit aan huis. Stella biedt ook service en een proefrit aan huis aan. Hieruit blijkt dat Stella verder gaat dan andere merken.
 • Snelle levering. Heb je een Stella elektrische fiets gekocht? Dan kun je binnen 5 werkdagen fietsen. De bestelde fiets wordt snel door de bezorgdienst van Stella bij je thuis afgeleverd.
 • Prima after sales service. Wij zijn ook van mening dat de after sales service van Stella prima is. Mocht je een probleempje met je fiets hebben, wordt dit snel en vakkundig hersteld.
 • Keuzehulp. De online keuzehulp vinden wij één van de grootste voordelen. Dankzij deze keuzehulp kun je snel de beste Stella e-bike uitkiezen. Aan de fiets ga je ongetwijfeld veel plezier beleven.


Meer van Stella:


Categorieën: Outdoor