Scooter voor lange mensen kopen? Bekijk de Top 6!

Last updated by Kaz on

beste scooter voor lange mensen

Ben je 2 meter lang? Of ben je zelfs nog langer dan 2 meter? Mogelijk heb je dan al opgemerkt dat je op lang niet alle scooters even lekker zit.

Veel scooters zijn qua zithouding voornamelijk voor kleinere tot middelgrote mensen geschikt.

Als je langer bent, is het daarom een uitdaging om een geschikte scooter te vinden. Gelukkig ontdek je hieronder de 6 beste scooters voor lange mensen. Lees snel verder!

6 beste scooters voor lange mensen uitgelicht

Wil je een elektrische scooter voor lange mensen kopen? Of wil je een scooter op benzine voor lange mensen kopen? Of gaat je voorkeur uit naar een motorscooter voor lange mensen?

Ongeacht waar je precies naar op zoek bent, kun je uit prima scooters kiezen. Wij raden je in ieder geval de 6 onderstaande varianten aan.

 1. IVA Lux Electric
 2. Senzo Rivalux S
 3. Sym Orbit 3
 4. IVA E-GO S5
 5. IVA E-GO S8
 6. Vespa Primavera

Wat maakt een scooter speciaal voor lange mensen geschikt?

Is elke scooter voor lange mensen geschikt? Nee, dat is niet het geval.

Als je langer bent, kun je niet lukraak voor elke scooter of motorscooter kiezen. Nee, het is zaak om te kiezen voor een scooter die aan een paar eisen voldoet:

 • De scooter moet een hoge zithoogte hebben. Het is aan te raden om voor een scooter met een zithoogte van 80 of 86 centimeter te kiezen. Door deze hoogte heb je simpelweg meer ruimte om je benen goed kwijt te kunnen. Bovendien maakt dit het op- en afstappen een stuk makkelijker voor je en voor je benen.
 • De scooter moet voldoende beenruimte hebben. Bovengenoemd punt gaat ook hand in hand met de beenruimte van de scooter. Als je lang bent, heb je voldoende ruimte nodig om je benen kwijt te kunnen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een scooter met een langere wielbasis. Door deze langere wielbasis is er meer ruimte voor je benen.
 • De scooter moet over een comfortabel zadel beschikken. Ben je lang of heb je vooral lange benen? In beide gevallen moet je dus voldoende beenruimte op de scooter tot je beschikking hebben. Ook is het in beide gevallen belangrijk dat het zadel comfortabel zit. Dit zadel moet voldoende ondersteuning bieden, zodat je te allen tijde aangenaam zit.

Hoe kies je de beste scooter voor lange mensen uit?

Een scooter voor lange mensen is dus niet zomaar de eerste de beste scooter. Nee, de scooter moet speciaal voor lange mensen aan een paar eisen voldoen. Die eisen heb je hierboven al kunnen vinden.

Het is nu voor jou zaak om op zoek naar de beste scooter te gaan. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe? Door je hieronder op belangrijke criteria te wijzen.

Door uitgerekend op deze criteria te letten, kies je snel de beste scooter voor lange mensen uit.

Soort scooter

Het is allereerst zaak om een keuze te maken tussen de twee soorten scooters:

 • Elektrische scooter. De beste elektrische scooter met voldoende beenruimte is de meest duurzame keuze voor lange mensen. Als je voor een e-scooter kiest, weet je zeker dat je hier de komende jaren gebruik van kunt maken. Dat heeft uiteraard alles met de milieueisen te maken.
 • Benzine scooter. Je kunt uiteraard ook nog steeds voor een scooter op benzine kiezen. Deze scooters worden als ietwat authentiek beschouwd, maar zijn op bepaalde gebieden toch handiger dan een elektrische scooter. Zo is de actieradius vele malen groter.

Het is aan jou om een keuze te maken tussen deze beide soorten scooters. Feit is dat het aanbod van beide soorten scooters behoorlijk divers is. Zo kun je voor een ultraluxe elektrische scooter kiezen, maar ook voor een goedkope elektrische scooter.

Exacte zithoogte

Lange mensen hebben behoefte aan een grote scooter. Dit heeft dan niet zozeer alleen betrekking op de lengte van de scooter, maar ook op de hoogte van de scooter. Indien de zithoogte bijvoorbeeld 86 cm is, zit je als lang persoon aangenaam op de scooter.

Ga je voor een scooter met een zithoogte van bijvoorbeeld 70 cm? Dan kun je hier als langer persoon simpelweg niet goed op zitten. Dit heeft puur te maken met de kortere afstand tussen het zadel van de scooter en het wegdek.

Kies daarom altijd voor een scooter met een aanzienlijke zithoogte. Wij raden je een scooter met een zithoogte van 80 of 86 centimeter aan.

Wielbasis en wielen

Als lang persoon kun je dus niet zomaar voor elke scooter kiezen. Nee, een scooter voor lange persoon moet bij voorkeur ook een lange wielbasis hebben.

Als daar sprake van is, zit het zadel meer naar achteren geplaatst. Dat zorgt ervoor dat je nog meer ruimte hebt voor je benen.

Daarbij kan het ook geen kwaad om even goed naar de wielen te kijken. Des te groter de wielen zijn, des te groter de scooter vaak uitgevoerd is. Als langer persoon kom je hierdoor al snel uit bij een scooter met grotere wielen.

Handige extra’s

Mocht je langer dan 1,90 meter zijn, is het aan te raden om voor één van bovenstaande scooters te kiezen.

Om tussen deze scooters de juiste keuze te maken, moet je onder meer op bovenstaande punten letten. Ook moet je goed naar handige extra’s van de scooters kijken.

Let bijvoorbeeld op de verlichting, op de actieradius, op een USB poort en op andere handige extra’s. Met dergelijke handige extra’s rijd je nog comfortabeler en fijner rondjes op je scooter!

Wat kost een goede scooter voor lange mensen?

Moet je als langer persoon nou veel geld voor een nieuwe scooter uitgeven? Nee, dat is niet zozeer het geval. De scooters zijn qua prijs te vergelijken met normale scooters.

Het is wel een feit dat je al snel een paar duizend euro kwijt bent. Hoeveel geld je precies uit moet geven, hangt hoe dan ook van een paar facetten af. Zo heb je de keuze uit meerdere goede scooter merken, waarbij de prijs per merk verschillend is.

Ook moet je dus een keuze maken tussen de elektrische- en benzine varianten. De samenstelling van de scooter is ook bepalend voor de totaalprijs.

Waar koop je een scooter voor lange mensen?

Een goede scooter voor lange mensen koop je bij een scooterwinkel. Je kunt hierbij denken aan Voordeelscooters.nl; dit is een online webwinkel met een divers aanbod van geschikte scooters voor lange mensen.

Bij deze aanbieder heb je niet alleen veel keuze, maar je geniet ook nog van scherpe prijzen. En mogelijk ook van interessante aanbiedingen.

Scooter voor lange mensen kopen: kijk goed naar je wensen

Als je langer bent, heb je hier een speciale scooter voor nodig. Wij raden je dus aan om te gaan voor een scooter met een minimale zithoogte van 80 cm.

Om uiteindelijk de knoop door te hakken, moet je ook goed naar je wensen kijken.

Wat verwacht je precies van je nieuwe scooter? Wat vind je belangrijk aan je nieuwe scooter? En hoeveel geld wil je uitgeven? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om rekening mee te houden.Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Outdoor