Italiaanse scooter merken: Alles wat je moet weten!

Last updated by Kaz on

italiaanse scooter merken

Uit welk land komen de bekendste scooters ooit? Juist; uit Italië. Onder meer de Vespa vindt zijn oorsprong in Italië.

Alleen dit voorbeeld geeft al aan dat Italië een scooterland bij uitstek is. Dat blijkt ook duidelijk als je naar de Italiaanse scooter merken kijkt.

In de loop der jaren hebben veel scooter merken het levenslicht in Italië gezien.

Wat zijn nou de beste Italiaanse scooter merken? Wat zijn de kenmerken van deze merken? En hoe weerhouden deze merken zich bijvoorbeeld tot de Chinese scooter merken? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel.

Italiaanse scooter merken op een rijtje

Wil je bij je nieuwe scooter voor pure kwaliteit gaan? Hecht je ook veel waarde aan het unieke design van je scooter?

Als je op één of beide vragen ‘ja’ kunt antwoorden, is het aan te raden om voor een scooter van een Italiaans merk te kiezen.

Enkele bekende Italiaanse scooter merken zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Benelli
  • Beta
  • Gilera
  • Italjet
  • Malaguti
  • Piaggio
  • Razo
  • Vespa

In deze lijst vallen meerdere zaken op. Ten eerste valt op dat de grootste scootermerken uit Italië komen. Merken als Vespa en Piaggio hebben wereldwijd naam en faam gemaakt.

Ten tweede valt de omvang van het merk Piaggio op. Zowel Vespa als Gilera behoren officieel namelijk tot de Piaggio Group. Dit merk lijkt dan ook het grootste scooter merk ter wereld te zijn. Inmiddels is ook gebleken dat dit één van de beste scooter merken ooit is.

Wat zijn kenmerken van de Italiaanse scooter?

Als je een nieuwe scooter wilt kopen, heb je meer dan voldoende keuze. Zo kun je voor de beste elektrische scooter of de beste benzine scooter gaan. Ook heb je dus de keuze uit heel veel merken, waarbij veel bekende namen uit Italië komen.

De keuze voor een Italiaanse scooter lijkt op voorhand de juiste keuze te zijn. Dit komt onder meer door enkele specifieke kenmerken van de Italiaanse scooter merken.

Scooters van Italiaanse merken zijn van top kwaliteit

In Italië is onwijs veel kennis en ervaring in huis op het gebied van scooters. Dit uit zich onder meer in de kwaliteit van de Italiaanse scooters. Ongeacht voor welke variant van welk merk je gaat, geniet je van een meer dan goede bouwkwaliteit.

Dit is het belangrijkste verschil ten opzichte van Chinese scooter merken. Deze merken richten zich vooral op een voordelige prijs, waardoor de kwaliteit uit het oog verloren raakt. Daar is bij Italiaanse scooter merken gelukkig geen sprake van.

De Italiaanse scooters zijn bijvoorbeeld uit louter de beste onderdelen opgebouwd. Ook maken de Italiaanse merken gebruik van louter de beste materialen. Dit merk je aan de bouwkwaliteit en daarmee ook aan de levensduur.

Ben je bereid om in de beste Italiaanse scooter te investeren? Dan geniet je hier lange tijd van.

Scooters van Italiaanse merken zijn niet goedkoop

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe scooter uit? Dan kun je de modellen van de Italiaanse merken beter links laten liggen.

Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Dat zorgt ervoor dat de scooters van Italiaanse merken zeker niet goedkoop te noemen zijn.

Wat je voor een scooter van een Italiaans merk moet betalen? Dat hangt heel erg van het model en het merk af. Wat hierbij opvalt, is dat meerdere Italiaanse merken meerdere series op de markt hebben gebracht.

Per serie vind je vervolgens verschillende varianten. Elke variant heeft dan zijn eigen kenmerken, inclusief een eigen prijskaartje. Je hebt dus altijd wel iets te kiezen bij de Italiaanse scooter merken.

Prachtige uitstraling

Heb je enig idee waar een Italiaans scootermerk de meeste waarde aan hecht? Juist; aan het design van de scooter. Ga maar eens na hoe ongelooflijk mooi de Italiaanse scooters zijn in verhouding tot de Chinese scooters.

Wil je bijvoorbeeld een elektrische scooter retro kopen? Dan kom je vanzelf bij een scooter van een Italiaans merk uit.

De Italiaanse merken weten als geen ander hoe ze retro scooters moeten ontwikkelen. En hoe scooters zo fraai mogelijk uitgevoerd kunnen worden.

Wat ook opvalt, is dat de Italiaanse scooters van veel fraaie details voorzien zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Italiaanse vlag op een onderdeel van de scooter. Of aan luxe materialen, opvallende details en een luxe afwerking.

Scooters van Italiaanse merken zijn goed verkrijgbaar

Stap je een willekeurige scooterwinkel binnen? Dan is de kans ongeveer 100% dat je in deze winkel de scooters van meerdere Italiaanse scooter merken aantreft.

De scooters van deze merken zijn simpelweg goed verkrijgbaar. Dit heeft uiteraard met de kwaliteit te maken.

Als een scooterwinkel een Italiaanse scooter verkoopt, weet men dat ze kwaliteit verkopen. Dat doet het uiteraard altijd goed, waardoor veel winkels de scooters van Italiaanse makelij in hun aanbod op willen nemen.

Goede rijeigenschappen

Rijd je rond op een scooter van Chinese makelij? Dan merk je dit waarschijnlijk al snel aan de rijeigenschappen.

Veel van die scooters rijden niet soepel, zijn niet comfortabel of rijden met horten en stoten. Daar is bij de Italiaanse scooter merken geen sprake van.

Deze merken doen er alles aan om voor de beste rijeigenschappen te zorgen. Dit krijgen ze ook nog voor elkaar, mede doordat ze veel kennis en ervaring in huis hebben. Italië is niet voor niets het scooterland bij uitstek.

Wat moet je betalen voor een Italiaanse scooter?

Het is interessant om een vergelijking tussen Italiaanse- en Chinese scooters te maken. Hierbij valt direct op dat de Italiaanse scooter merken een véél betere kwaliteit leveren. Tegelijkertijd valt ook op dat de Italiaanse scooters relatief duur zijn.

Wat je dan moet betalen voor een Italiaanse scooter? Dit is per merk, per model en per uitvoering verschillend. Het is hoe dan ook een feit dat je hier meer voor moet betalen dan voor een Chinese scooter.

Maar, je krijgt daar wel een hoop voor terug. Zo zien de scooters van Italiaanse makelij er dus veel fraaier uit. De rijeigenschappen zijn ook nog beter en de kwaliteit is superieur te noemen.

Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, vallen de Italiaanse scooters snel af. Houd in dat geval wel rekening met de nodige problemen in de toekomst. Of met een relatief korte levensduur van de scooter.

Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Onthoud dat heel goed tijdens je zoektocht naar een nieuwe scooter.

Italiaanse scooter: zijn de scooters van Italiaanse makelij aan te raden?

Ja, de scooters van Italiaanse merken zijn absoluut aan te raden. Deze scooters zien er prachtig uit, zijn van een uitmuntende kwaliteit en rijden ook nog eens erg goed.

Je geniet bovendien van een lange levensduur, juist doordat de Italiaanse merken zich op pure kwaliteit richten.

Hecht je veel waarde aan het design en de uitstraling van je scooter? Dan is de keuze voor een Italiaanse scooter absoluut de beste keuze. Deze merken doen er alles aan om hun scooters (erg) fraai uit te voeren.

Kijk maar eens naar de bekende modellen van Vespa en Piaggio. Dat zijn hele fraaie scooters om te zien. Iets dat ook geldt voor de modellen van andere Italiaanse scooter merken!Meer over scootermerken- en winkels:


Categorieën: Outdoor