Stoere Elektrische fiets: Eigenschappen & Tips

Last updated by Kaz on

stoere elektrische fiets

Elektrische fietsen worden in allerlei soorten en maten uitgevoerd. Zo kun je kiezen voor een elektrische omafiets, elektrische moederfiets en een stoere elektrische fiets.

Als je een coole elektrische fiets wilt, zit je in dit artikel goed. In dit artikel bespreken wij namelijk alles over een stoere elektrische fiets voor dames en heren.

Wat is een stoere e-bike precies?

Het is lastig om een stoere e-bike precies te duiden, maar toch kunnen we dit doen.

Wat ons betreft zijn onderstaande elementen van invloed op de ‘stoerheid’ van een elektrische fiets:

  • Plaatsing van de motor. De plaatsing van de motor is grotendeels bepalend voor het design van de fiets. De meeste mensen zijn het er over eens dat een voorwielmotor de stoerste uitstraling met zich mee brengt. Bij een achterwielmotor is dit een stuk minder het geval.
  • Frame. Een ander belangrijk component is het frame van de fiets. Is dit frame heel smal en simpel vormgegeven? Dan oogt de fiets niet al te stoer. Gaat het echter om een dik frame met een gave vormgeving? Dan oogt je e-bike al direct een heel stuk stoerder.
  • Accu. Bij een stoere e-bike is het wenselijk dat de accu niet zichtbaar is. Bij veel fietsen is dit jammer genoeg wel het geval, waardoor veel fietsen het predicaat ‘stoere e-bike’ niet verdienen.
  • Snelheid. De snelheid zie je niet direct aan een fiets af, maar is wel bepalend voor de stoerheid van een e-bike. Des te harder de fiets kan, des te stoerder uiteraard.

Wat moet een stoere fiets absoluut niet hebben?

Een middenmotor. Dat is iets waar we bij veel fietsen qua stoerheid direct op afknappen. Als de motor in het midden van de fiets zit, oogt het frame nogal geforceerd vormgegeven.

Uiteraard is dit smaak, maar wij zijn van mening dat een voorwielmotor het beste is voor een stoere uitstraling.

Verder is de kleurstelling bepalend voor de fiets. Als je een e-bike met bloemetjespatroon hebt, kun je in ieder geval niet zeggen dat je een stoere fiets hebt.

Een ander aandachtspunt is het voorrekje bij het stuur. Je kunt je afvragen of dit wel stoer is of dat het eigenlijk een beetje kinderlijk is. Wij neigen toch meer naar het kinderlijke.

Waarom zou je een stoere e-bike willen?

Met een stoere e-bike steel je overal de show. Als je met je stoere e-bike naar school gaat, valt je fiets direct in de fietsenstalling op. Kom je met je stoere e-bike bij je nieuwe werk aan? Dan laat je bij je nieuwe collega’s direct een goede eerste indruk achter.

Tevens kun je met een stoere elektrische fiets een stuk ouder overkomen. Met name als je nog wat jonger bent, kan dit een belangrijk voordeel voor je zijn.

En tot slot fietst een stoere e-bike gewoon heel lekker. Dat is althans het geval als je voor een goede stoere elektrische fiets kiest. Verderop in dit artikel geven we je enkele handige tips voor je zoektocht naar de beste stoere e-bike!

Welke merken bieden een coole elektrische fiets aan?

Bij de beste elektrische fiets merken vind je meerdere stoere fietsen in het aanbod. Wel is het goed om te weten dat iedereen een andere definitie voor stoer heeft.

Dat wat jij stoer vindt, vinden andere mensen mogelijk helemaal niet stoer. Het is dus aan jou de taak om eerst te bepalen wat je precies stoer vindt.

Feit is dat er twee soorten stoere elektrische fietsen bestaan:

  • Stoere elektrische fietsen voor dames
  • Stoere elektrische fietsen voor heren

Beide soorten stoere elektrische fietsen ogen uiteraard wel anders. Elementen die op een stoere damesfiets aanwezig zijn, hoeven niet per sé ook op een stoere herenfiets aanwezig te zijn.

Hoe vind je de beste stoere elektrische fiets?

Bij het uitkiezen van een stoere elektrische fiets kun je naar bovengenoemde punten kijken. Het is echter minstens zo belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken.

Ga bijvoorbeeld na of de e-bike van de gewenste kwaliteit is. Check of de accu krachtig genoeg is, bekijk of je de e-bike op de gewenste manier kunt gebruiken en check ook goed wat de prijs van de stoere elektrische fiets is.

Waar kun je een stoere elektrische fiets kopen?

Wil jij maar één ding: een stoere elektrische fiets kopen? Je hebt groot gelijk! Wij adviseren je om vooral het aanbod bij onderstaande aanbieders te bekijken. De ervaring leert dat juist deze aanbieders stoere e-bikes aanbieden:


Meer e-bikes:


Categorieën: Outdoor