Elektrische fiets met krat kopen? Aandachtspunten & Tips

Last updated by Kaz on

elektrische fiets met krat

Vind je het handig om veel spullen op je fiets mee te kunnen nemen? Dan lijkt de keuze voor een elektrische fiets met mand of elektrische fiets met krat een goede keuze te zijn.

Maar, bestaan er wel elektrische fietsen met krat? En waar moet je op letten bij zo’n fiets met krat?

Bestaan er elektrische fietsen met krat?

Ja, er bestaan zeker elektrische fietsen met krat. Deze e-bikes beschikken over een rekje voorop met daarop een krat. In de krat kun je bijvoorbeeld je schooltas, boodschappen of andere spullen vervoeren. Gemak dient de mens!

Wat zijn de mogelijkheden qua bevestiging van het krat?

De krat kan eigenlijk maar op één plek bevestigd worden: bij het stuur. Dit is het meest praktische en doet verder geen afbreuk aan de functie van de e-bike.

Kun je ook een krat achterop de fiets monteren? Dit hangt heel erg af van de plaatsing van de motor. Als je e-bike een achterwielmotor heeft, is het niet mogelijk om achterop een krat te monteren.

Wil je een elektrische fiets met kinderzitje én krat hebben? Dan moet je kiezen voor een kinderzitje achterop je fiets. Maar, als je een e-bike met achterwielmotor hebt, is dit mogelijk ook geen optie.

Verder moet je even goed opletten: er bestaan niet super veel e-bikes waarbij de krat al bevestigd is. De optie die je dan hebt, is om ‘gewoon’ een e-bike te kopen.

Op de e-bike monteer je vervolgens een krat. Hoe je dat precies kunt of moet doen, hangt van het soort krat en de elektrische fiets af.

Voor wie is een e-bike met krat geschikt?

Wat ons betreft hebben vele mensen baat bij een e-bike met krat. Dit geldt bijvoorbeeld voor scholieren, maar ook voor ouders.

Moet je bijvoorbeeld je kind naar school brengen, boodschappen doen en naar werk toe op je fiets? Dan komt bijvoorbeeld een elektrische fiets voor dames met krat of een herenfiets met krat goed van pas.

En ja, voor heren en dames bestaan speciale elektrische fietsen. Bij sommige van deze fietsen krijg je standaard een krat meegeleverd, maar dit is zeker niet bij veel e-bikes het geval.

Waar moet je op letten bij een e-bike met krat?

Een e-bike met krat voorop is handig, maar brengt ook bepaalde uitdagingen met zich mee. Zo moet je de krat met niet al te veel gewicht vullen.

Doe je dat wel? Dan gaat dit ten koste van de actieradius van de e-bike én het sturen wordt een stuk zwaarder. Bij een veel te hoge belasting kan dit zelfs gevaarlijk zijn.

Kijk verder ook goed naar de krat zelf. Hoe groot is de krat precies? Van welk materiaal is de krat gemaakt? En is het mogelijk om de krat weer van de fiets af te halen? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je naar moet kijken.

Uiteraard heb je ook nog met het design van je e-bike te maken. Als je voor een elektrische fiets met een strak design hebt gekozen, staat een krat hier mogelijk niet al te fraai op. Probeer dit voor jezelf in te schatten en vervolgens het mooiste krat uit te kiezen.

Tot slot moet je goed kijken naar het gebruik van de krat. Vul de krat dus niet al te zwaar en maak het met enige regelmaat schoon. Daarmee hou je de krat fraai en hygiënisch. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld je boodschappen in de krat wilt vervoeren.

Waar kun je een elektrische fiets met krat kopen?

Een elektrische fiets met krat kopen doe je bij één van onderstaande aanbieders. Kun je bij deze aanbieders geen geschikte e-bike inclusief krat vinden? Koop dan een ‘normale’ e-bike bij één van deze aanbieders en schaf los nog een krat aan.

De krat bevestig je vervolgens op je e-bike, waardoor je alsnog de nodige spullen op je e-bike kunt vervoeren. Wij raden je aan om bij deze aanbieders een kijkje te nemen:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor