Elektrische fiets met zijwielen – Voor wie geschikt?

Last updated by Kaz on

elektrische fiets met zijwielen

Heb je op je fiets moeite om je evenwicht te bewaren? En wil je je alsnog snel van plek A naar plek B kunnen verplaatsen?

Dan lijkt een elektrische fiets met zijwielen de ideale optie te zijn. Maar, bestaan er wel e-bikes met zijwieltjes? En voor wie zijn deze fietsen precies geschikt?

Bestaan er elektrische fietsen met zijwielen?

Ja, er bestaan zeker elektrische fietsen met zijwielen. Deze wielen bevinden zich bij het achterwiel, net zoals bij een kinderfiets met zijwieltjes het geval is. Door de zijwieltjes geniet je van de gewenste stabiliteit op de fiets.

Het is wel zo dat er vrij weinig elektrische fietsen met zijwielen aangeboden worden.

Dit heeft met twee redenen te maken:

  • De vraag naar dergelijke fietsen is beperkt. Er zijn simpelweg niet al te veel mensen voor wie zo’n e-bike met zijwieltjes geschikt is.
  • Weinig merken houden zich bezig met het ontwikkelen van zulke elektrische fietsen. Veel merken richten zich tegenwoordig op e-bikes, maar weinig van deze merken richten hun pijlen op e-bikes met zijwieltjes.

Voor wie is een elektrische fiets met zijwielen geschikt?

In de basis is een e-bike geschikt voor mensen die zonder moeite van plek A naar plek B willen fietsen.

Heb je echter moeite om je evenwicht te bewaren? Dan komen de zijwieltjes maar al te goed van pas. Met deze zijwieltjes blijf je simpelweg perfect in balans, zittend op de fiets.

Heb je last van een fysieke beperking? Dan gaat het fietsen mogelijk lastiger, maar dankzij de zijwieltjes kan het fietsen alsnog goed mogelijk zijn.

Het is hierbij uiteraard ook mogelijk om langere afstanden af te leggen. Met dank aan de trapondersteuning van de elektrische fiets.

Wat zijn de voor- en nadelen van een e-bike met zijwieltjes?

Met een e-bike met zijwieltjes bewaar je probleemloos je evenwicht. Ook kun je probleemloos langere afstanden afleggen, zelfs als je last van fysieke ongemakken hebt.

Nadeel is echter dat zulke fietsen amper bestaan, vrij veel ruimte in beslag nemen en niet super goedkoop zijn. Ook is het zo dat er eigenlijk een veel beter alternatief bestaat: de elektrische driewieler.

Geschikt alternatief voor een elektrische fiets met zijwielen

Een kenmerk van zijwieltjes is dat deze klein uitgevoerd zijn. Dit betekent dat de fiets mogelijk ietwat kinderlijk oogt en dat je alsnog moeite kunt hebben om je evenwicht 100% te bewaren.

Gelukkig is dit een ander verhaal bij een elektrische driewieler fiets. Zo’n fiets beschikt over drie (grote) wielen, waardoor je perfect je evenwicht bewaart.

Doordat de fiets drie wielen heeft, fiets je ook nog eens harder. Wel moet je rekening houden met de vrij forse afmetingen van zo’n driewieler.

Voor volwassenen is een elektrische driewieler ideaal. Zeker als je moeite hebt om je evenwicht te bewaren of als je fysieke ongemakken hebt. Veel van deze fietsen beschikken ook nog over bijvoorbeeld een mandje; handig voor het doen van boodschappen.

Waar kun je een elektrische fiets met zijwielen aanschaffen?

Gaat je voorkeur uit naar een e-bike met zijwieltjes? Dan is het mogelijk lange tijd zoeken, totdat je een geschikte variant hebt gevonden. Het aanbod is namelijk beperkt, maar bij onderstaande aanbieders vind je soms enkele elektrische fietsen met zijwielen:


Misschien ook interessant:

Categorieën: Outdoor